Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Facebook'tan hakaret

MrMarvelous

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar selam;

Geçenlerde birileri facebooktan bana ana avrat demeden bir güzel döşenmiş. Ben bunun ss ini aldım, çıktısını aldım falan. Şimdi bu adamı ben savcılığa şikayet edip hakkında dava açmak istiyorum.

Ancak bu internet olayı basın suçlarına giriyor ve bu kanunda adamın suçlu bulunması için ip tespiti yapılması gerekiyor. İP adresi adamın ev adresi ya da işi falan çıkarsa adam suçlu bulunuyor.

Şimdi e-mail olsa, ya da msn olsa hemen yarın bu işe koyulurdum çünkü bu gibi şeylerde ip adresini bizim polis teşkilatı bulabiliyor. Ancak olay facebookta gerçekleştiği için bilen birine de sormak istedim. Facebook'tan bana atılan mesajın sahibinin ip sinin türkiye den bulunması mümkün mü?

Teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

abi facebook herşeyi yedekliyo hayvan gibi, mesajlar profiller falan, sen silsen bile adamlarda kopyası kalıyo.. kesin o mesajların da ip'si loglara geçmiştir. geçmese bile adamın ismi belli profili belli. son kullandığı ip'den falan yine ulaşılır muhtemelen. ama facebook'a hangi kanaldan ulaşılırsa böyle bilgileri verir bilemiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Avukatıma roket bilimi gibi geliyor bu işler facebook u hiç kullanmadım bilemicem dedi.

Ama e-mail da msn de falan ip tespiti olmadan suçlama yapamıyorsun. İstediği kadar adamın adından gelmiş olsun mail, sonuç olarak bende sizin aıdnızla mail adresi alabilirim, ip tespiti olayı bunun önüne geçiyor...
Sosyal ağlarda paylaş

facebook veya herhangi bir hizmet saglayici sitenin, kullanici agreement kisminda, bu geciormu die bakmani oneririm oncelikle...

facebook kullanmiyorum ama geciyorsa, (ki geciyordur) law enforcement unit lerine ihtiyac dahilinde gizli bilgileriniz hede hodonuz diye bisey...

o zaman savcilik bu site ile irtibata gecer, burdan o gun o saatteki o kullanicinin IP bilgisi elde edilir,
sonrasinda savcilik bu bilgileri IP bilgisine ait olan ISP e bildirerek hangi abonesinin o IP den o gun ve o saatte baglandigini, dolayisiyla o abonenin bilgilerine ulasir...

dava sureci bu asamadan sonra baslar...

en azindan yenilenen kanunda bu boyle..

ha ben hukukcu degilim, sadece kurumsal bilgi guvenligi danismaniyim :P
o yuzden bir hukuk danismaninin konuyu aydinlatmasinda fayda olur detaylar acidan..

ancak, bu surecte sorunun cevabi, evet dir. eger son kullanici anlasmasinda bu belirtildiyse, legal olarak bu bilgileri hizmet saglayici site sana vermekle yukumludur...

eger avukatin destek saglayamiyorsa, om ile bana ulasirsan sana en azindan bilisim suclariyla ilgilenen bir firmayi onerebilirim, ordan onlarin avukatlariyla iletisime gecebilirsin en azindan.
Sosyal ağlarda paylaş

Burax said:
bi ara okumuştum da tam hatırlamıyorum hatırladığım kadarıyla nette genel olarak sövmemişse yani özelden halka açık olmayan bi yerden sövüyorsa hakaret suçuna girmiyordu atıom pm den sövebilion yani :F ama forumda sövemiyorsun

O zaman tayyibe mail atalım, bişey olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Facebook'un elbet bi admin mail'i tarzı bi zımbırtısı vardır mesaj at adama böle böle bi durum var türk polisi sizinle irtibata geçse sonuç olabilirmiyim tarzı bide tamamen sallıyorum ama böle facebook türkiye tarzı bi kollarıda olabilir türkiyede olaylarla ilgilenen öle bişi varsa onlara ulaşırsan onlarda yardımcı olur belki
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...