bck Mesaj tarihi: Ocak 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2013 nerden biliyosun arkadasin mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inyormaynd Mesaj tarihi: Ocak 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2013 bck said: nerden biliyosun arkadasin mi asfljkhasfjlasf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2013 inyormaynd said: http://www.boxoffice.com/latest-news/2012-12-14-the-hobbit-an-unexpected-journey-bags-13-million-at-midnight Düşündüğüm oluyor. Diğer serilere nazaran yavaş bir başlangıç yaptı, zaman geçtikçe hızlandı, seyirci kaybı yaşamadı. Film çıkmadan gerizekalı eleştirmenler 48 FPS'yi beğenmeyip üstüne Orta Dünya fakiri olduklarından negatif yorumlar yaptılar, seyirciyi korkuttular. Sonra filmden çıkan gerçek delikanlı seyirciler "MÜ-KEM-MEL" dediği için merak yine yükseldi seyirci çekti. Hak ettiğini alıyor film. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ocak 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2013 Kojiroh said: Bana verilen 3d gözlük yamuktu, yamuk oturmam gerekti, sürekli gözlükle oynadım gözüme otursun diye, camları parmak izi oldu, hayvan gibi de başımı ağrıttı. 3d olmasın demiyorum olsun ama ekstra olsun, isteyen gider izler abi. Gözüm bozulmuş olabilir bu arada, geceleri mavi ışıklı tabelaları okuyamıyorum hiç. Göz bozukluğu 3d izlerken ağrı oluşmasına neden oluyosa falan bundandır belki. iki gözünden biri bozulmuş, gece okuyamadığın o ışıklara teker teker dene gözlerini. hani normalde görüntü iyidir anlamazsın ama 3d filmde falan beyin görüntünün birini verimli alamadığından kafa çatlatır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 GERGE said: Torunlari kazaniyor iste. en azından huzurlu yatıyor diyoesun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 abi bunlar zaten para ile yada yazılmış olmak için yazılan şeyler değil. Adam belli hayalini yaşıo kafasında zaten çok bariz sölediği şeyler var kafasındakileri okuyucuya iletmek çok zor kendi belirtiyor kitapa dökülemicek çelişki içeren bir sürü notları olduğunu vs. Parayı çocukları kazanıyor ama christoperada helal olsun yani epey bişi yayınladı çünkü direk 2 tane kitabın üstüne yatmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 LathspeLL said: inyormaynd said: http://www.boxoffice.com/latest-news/2012-12-14-the-hobbit-an-unexpected-journey-bags-13-million-at-midnight Düşündüğüm oluyor. Diğer serilere nazaran yavaş bir başlangıç yaptı, zaman geçtikçe hızlandı, seyirci kaybı yaşamadı. Film çıkmadan gerizekalı eleştirmenler 48 FPS'yi beğenmeyip üstüne Orta Dünya fakiri olduklarından negatif yorumlar yaptılar, seyirciyi korkuttular. Sonra filmden çıkan gerçek delikanlı seyirciler "MÜ-KEM-MEL" dediği için merak yine yükseldi seyirci çekti. Hak ettiğini alıyor film. Napsın adamlar herhalde 24 fps'si daha iyidir mi desinler. Ayrıca ben genelde sinema eleştirmenlerinin Orta Dünya'ya yabancı olduğunu düşünmüyorum. İstisnalar vardır ama ortalama seyirciden daha iyiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 abi sinema eleştirmeni orta dünyaya uzak olmalı zaten adamlar hikayeyi eleştirmemeli yani. Uyarlamayı bence sinema eleştirmeni değil daha çok kitap eleştirmeni yapmalı. Sinema eleştirmeni sinematografik değerli felan eleştirebilir hikaye anlatımını beğenmiş zaten çoğu eleştirmen lotr a göre peterın gelişimini irdelemişlerdi. Her zaman eleştirilicek birşeyler var kitaplarda bile var eleştirilicek unsurlar. Ama bir tolkein fanı olarak benim gözüm bağlı abi şu filme karşı 3D dışında sevmediğim bir yanı yok. İşte eleştiriyi fanboy olmayan birinden dinlemek gerekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 gidip bozuk/çizik/kirli dandik gözlükler geldiyse değiştireceksiniz. gözleriniz bozuksa lens filan takın. ama herşey düzgün şekilde imax olarak izlendiğinde rahatsız etmiyor abi film. ama mesela arkadaş film başında bu ne çok kötü filan diyordu. gözlükleri bir değiştirdik harbiden baya kötüymüş. gözlüğe baksan ne kir ne başka bir şey var. düzgün gözlük filan gelirse sorun olmuyor. aklınızda bulunsun. eğer kötüyse 3d fragmanlarda filan hemen gözlük değiştirin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 barbu said: gözleriniz bozuksa lens filan takın. ben kimseden emir almam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Gece gelir takarim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Lensi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kevinromeo Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Filme geri dönersek; Gayet güzeldi. Azog'la kapışma sahnesini 2. filme bırakıp imladris'te daha fazla vakit geçirmelerini, Tom Bombadil'i görmeyi ve Elrond harici Glorfindel'ide görmeyi isterdim. IMAX'te herşey güzeldi fakat her zaman 2D'yi tercih ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Tom Bombadil ve Glorfindel Lotr da olması lazımdı. Aslında gerekli değiller ya pek film versiyonları için sonuçta kitabı okuyanlar biliolar neyin kimin ne yaptığını film içinde hikaye anlatımına ters gelebilirdi tom bombadil ve glorfinden çünkü olayın bütününü bilmediğin zaman dışardan izleyen izleyici için onlar bir nevi hikayeyi kıran unsurlar olarak gözükür buda seyircide çelişkiye yol açardı. Tolkien bile bu tarz şeylerden kaçınmaya çalışmış kitabı yazarken zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 reampage said: abi bunlar zaten para ile yada yazılmış olmak için yazılan şeyler değil. Adam belli hayalini yaşıo kafasında zaten çok bariz sölediği şeyler var kafasındakileri okuyucuya iletmek çok zor kendi belirtiyor kitapa dökülemicek çelişki içeren bir sürü notları olduğunu vs. Parayı çocukları kazanıyor ama christoperada helal olsun yani epey bişi yayınladı çünkü direk 2 tane kitabın üstüne yatmadı abi ciddiye mi alıyorsun bu muhabbeti ahaha para bile bu hayal gücünü oluşturamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Extended olarak çekebilirdi mesela, dursun bi daha nerden kim çekecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Abi sonuçta işin bu boyutunu bilmeyen bir sürü insan var dünya ikiye bölünmüştü unutmayın :D. E bir yandada tamamen ticari açıdan bir J.K Rowling gerçeği var milyarder oldu kadın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 yok adamların glorfinden e garezi var biz olsun diyince özellikle koymuyorlar, haldir maldir sakalalı elf icad ediyorlar bir tam hatırlamıyorum ama o glorfinden, gondorin deki değil dimi orada ölmüştü o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 glorfindel Balrogla kapısırken ölüo daha sonra bir şans daha verilio bknz. Gandalf the white. Daha sonra lotrda mordor hançeri değen frodoyu kurtarıyor ama tabi artık sipirutel formdada gözükebilio yüzüğü takınca frodo wraithleride görüo glorfindelide görüo fimde arwen yapmıştı o işi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 reampaeo yazdığından emin misin, ben hiç öyle bişey hatırlamıyorum gandalf'ın geri gönderilmesi görevinin henüz bitmemesi yüzündendi çünkü, ikisi arasında pek benzerlik yok hani her şeyi geçtim glorfindel elf zaten, maia falan değil. başka bi glorfindel'dir muhtemelen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 @Saeros Aslında uzun süre farklı glorfindel sanılıo fakat aynı glorfindel olduğunu Christoper Tolkien açıklıor. Aslında oda soyle yazarken tolkien random olarak glorfinden ismini kullanmış daha sonra basımdan sonra fark edilmiş durum oda iki glorfindeli birleştirmiş dediğim gibi kendiside zaten bunun gibi hatalar yaptığını sölüyor kitapları yazarken tolkien. O yüzden bütün notların yazara ulaşması yanlış demiş. Daha tam bitirmedim fall of gondolini ama balrogla savaşırken ikiside ölüo gandalfın kaderi gibi işte aynı. Buda wikiden alıntısı "Tolkien wrote that Glorfindel is sent back to Middle-earth by the Valar during the Second Age circa 1600, when Barad-dûr was completed and Sauron forged the One Ring, and while Númenor was still friendly with the Elves under Tar-Minastir. He is sent as a kind of predecessor to the Istari (Wizards), or in a different version, together with the Blue Wizards. At one point he was even considered as a possibility for the identity of one of them, though this was immediately rejected since the Eldar were not initially conceived as possibilities for the Wizards, and he had come to the conclusion that they were exclusively Maiar.[11] Conceivably the problem of Glorfindel's resurrection could easily have been resolved by changing the name of Glorfindel of Gondolin to another name, but Tolkien was unwilling to do this, as he now associated the name with the character." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Adam kanli canli donuyor, ruh olarak filan degil. Gandalf mod. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 evet ama iki formdada gözükebilio işte kıçını mandosun suyu ile yıkıyınca tabi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 çok saçmaymış o zaman, şu an lotr kitaplarımı yakıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2013 Bu arada şimdi daldım biraz wiki miki okurken şöle bişi gördüm spo verem Necromancer Şimdi Radagast reis gidio kılıcı alıo felan ama asıl mevzuyu şöle anlatmılşar Gandalf evvela dol guldurdan kıllanıo zaten 2063'de fakat sauron fark edip çekilio onun gelişinden önce daha sonra 2460da sauron bir daha gidio oraya 2463'de zaten white council kuruluo. Galadriel gandalfın lider olmasını istio fakat Gandalf kendisi ile valar dışında hiçbir kimse ile bir bağ olsun istemio bana öle liderlik felan vermeyin sorumluluk almıyor yani. 2850'de Dol guldura tekrar gidio gandalf bu sefer necroyu görüo orda sauron olduğunuda görüo işte burda Thraini buluo gandalf ve ereborun mapi ile anahtarı ondan o zaman alıo. 1 sene sonra counsil bir araya gelio işte filmdeki sahne orda saruman gandalfa inanmio ve councilin aklını çalmaya çalışıo aam aslında o olayı bilio ve zaten kendisi dol guldur civarında yüzüğü aramaya başlıo o sıralar *piç* buda böle bir bilgi kaynak wiki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar