Rewendor Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Peter Jackson olmasın işin içinde yahu. LoTR mükemmel bir aksiyon filmiydi evet, ama rezalet ötesi bir LoTR uyarlamasıydı. Tamam güzel bir film ama LoTR ismini hiç haketmeyecek kadar kötü bir uyarlamanın aynısını Hobbit'e de istemem açıkçası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Peter Jackson çok iyi bir yönetmendir abi yapma lütfen,uyarlama olarak kötü olabilir fakat gerçekten olağanüstü filmlerdi.Hem ticari yönden bakıldığında da gerçekten ne kadar iyi iş çıkarıldığını görebiliyoruz. Nerde izlemiştim hatırlamıyorum ama fanların hep laf attığı belirli şeyler vardı,işte Tom Bombadil'in olmayışı,Glorfindel'in elf prensesi olarak karşımıza çıkması vs. onların neden kitaptaki gibi değilde değiştirilerek veya hiç koyulmayarak yapıldığını anlatmıştı.Hepsinin temelinde de ticari kaygılar ve anlatımı yavaşlatması,baltalaması olarak görülmüştü,senaryo yazarları gerek duymamıştı. Yani şunu da göz önüne almak gerek,LOTR öyle kolay kolay filmi çekilecek bir kitap değildi ki adam çıktı ben yapacam dedi,yapılabilecek en iyi uyarlamayı da yaptı bana göre,yönetmenliğinin kalitesini de gösterdi. Roman ağır abicim yönetmen ne yapsın,hafifletilmiş ve aşırı basitleştirilmiş bir senaryo ile en iyi filmi çekti :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Filmler olabildiğince iyi uyarlamalardı. Fakat en iyi film 1. olandı bence. O daha bir kitap gibiydi, daha az efekt, daha az değişiklik falan vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 DarKRideR said: Peter Jackson çok iyi bir yönetmendir abi yapma lütfen,uyarlama olarak kötü olabilir fakat gerçekten olağanüstü filmlerdi.Hem ticari yönden bakıldığında da gerçekten ne kadar iyi iş çıkarıldığını görebiliyoruz. Zaten aynı şeyi dedik :) Ben de çok güzel süper filmlerdi hepsi ama uyarlama açısından çok kötüydüler dedim. Yoksa izlerken ben de zevk aldım. Ancak herşeyin sebebi de ticari kaygılar değil kanımca. Yani tutup da her taşın altından Arwen çıkıyosa bunun amacı Liv'i biraz daha göstermek izleyicinin gözüne sokmaktı. Ya da büyülerde efekt kullanmaması, Gandalfın force push yaparak dövüşmesi kabul edilemezdi kanımca. Adam da bunu "Benim kanımca büyü öyle görsel bir şey dğeil zihinseldir o yüzden öyle yaptım" diye açıklamıştı. E demezler mi adama "Gandalf zaten kitapta "ışık ve ateş büyüler üzerine uzmanlaşmış bir büyücü" olarak geçiyor, sen nereye efekt koymam kafama göre bence öyle değil diyosun. Adam efekt manyağı büyücü" diye... Yoksa ne kadar süper efekt yapabildiklerini Balrogda görmüştük zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 said: Ancak herşeyin sebebi de ticari kaygılar değil kanımca. Yani tutup da her taşın altından Arwen çıkıyosa bunun amacı Liv'i biraz daha göstermek izleyicinin gözüne sokmaktı. Bu da ticaridir,kıçı götü gözüken taş gibi bir kadın olmazsa,fragmanda öpüşme olmazsa kafadan ticari olarak - puanla başlıyorsun filme.Orada ki kahramanlığı Glorfindel'in mi yapması daha çok para kazandırır yoksa Arwen'in mi ? Aynı şey mesela ikinci filmde Elfler yerine kitapdaki gibi dağ insanları(tam hatırlamıyorum da bu isyancılara katılmayanlar diye hatırlıyorum yarım yamalak) Miğfer Dibi'ne gelseydi belki daha dramatik ve güzel olurdu.Fakat Elfler gibi karizmaların filmde 2-3 kez değil,belirli bir oranda gösterilmesi gerekir.Her gereksiz alanda gözümüze Elfler sokuldu zaten filmde,sadece Arwen'de değil.Sonuç? Cüceler komik ve çoğunlukla gereksiz gibi gözükürken,Elfler imba gösterildi,kral gösterdi hatta Extreme Sport dalında ödül bile aldılar. Tamamen ticari kaygılar yüzünden elfler gözümüze sokuldu,Cüceler komedi unsuru yapıldı,senaryonun en ağır olayları ya çıkarıldı yada basitleştirildi. Ama güzelde oldu,kitap satışları aşırı derece arttı,filmlerden önce,yani yaklaşık 50-55 yılda 100 milyon civarı kopya satmış,filmlerden sonra Dünya çapında 116 milyon kopyaya fırlamış. Başarı budur işte :) edit: Satılan kitap miktarını yanlış yazmışım,düzelttim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anerchy Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 şişko gene rezil etmese bari.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Sir Ian McKellen, 2009 yılında çekimlerine başlanacak 'The Hobbit' serisi için, Tolkien severler kadar heyecanlı. Peter Jackson'ın yönettiği 'Yüzüklerin Efendisi' serisinde canlandırdığı Gandalf rolüyle unutulmaz performanslardan birini veren oyuncu, "Peter Jackson ve senaryo yazarı Fran Walsh, 'Hobbit'i bensiz düşünemediklerini söylediler ama Guillermo Del Toro'nun bu konudaki fikrini bilmiyorum. Yine de 2009 programımı boş tutuyorum" diye konuştu. 'Pan'in Labirenti' ve 'Hellboy' filmlerinin başarılı yönetmeni Del Toro, Jackson'ın 'Yüzüklerin Efendisi' taktiğini takip ederek, serinin iki filmini aynı anda çekecek; ilki 2010, ikincisi 2011'de gösterime girecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 of çok iyi lan. hobbiti her zaman lotrdan daha çok sevmiştim. çok daha sürükleyici gelmişti. çocuktum o zamanlar ondan mı acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 üf. peter jackson'dan başkası yapıyorsa aynı tadı vermiycek bence. guillermo del toro olsa bile. Rewendor said: Ya da büyülerde efekt kullanmaması, Gandalfın force push yaparak dövüşmesi kabul edilemezdi kanımca. Adam da bunu "Benim kanımca büyü öyle görsel bir şey dğeil zihinseldir o yüzden öyle yaptım" diye açıklamıştı. Kabul edilemezdi derken? Gençliğin filmde en çok taktığı nokta "koskoca gandalf Force Push mu yapıyor, lolololol" Ama zaten burası middle earth, forgotten realms değil ki "magic missile, magic missile, fireball, magic missile, adukeeen" felan diye dövüşsünler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 hah peter jackson gitsin 2. king kong'u çeksin anca, del toro filme can vercek yaşatıcak resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 göreceğiz bakalım da, çekim tekniğinde peter jackson ownz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Del Toroya daha cok guveniyorum ne yalan soyliim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2008 hikayeye sadık kalması açısından mı? yoksa çekim tekniği açısından mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BullDoG Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 tarantino yapsın ya kan gövdeyi götürsün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 tarantino yaparsa memlekette ne orc kalır ne hobbit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 hobit hikayesini okumamıştım ben nasıl olduğu hakkında hiç bi fikrim yok ama umarım sıkıcı değildir... mesela 3. filmdeki hobbitlerin o savaş sahnesinde (ismini unuttum lehn:D) hobiti görünce bile böle sahnenin ihtişamı kaçıyodu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2008 del toro torroğumu cekemez. gandalf vs sarumanda cok kral sahnedir, beyenmiyenler gitsin dirizitle pala danssettirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 noldu buna direk 2011 diyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 yoo herşey normal gözüküyor şuan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 2 hobbit filmi mi olacakmış? yani bende merak etmiyor değildim hani, tek filmle yapıp bitirecekler mi acaba diye. eğer tek kitabı 2 filme bölüyorlarsa busefer senaryoya kitabın en az %90'ı girer diye tahmin ediyorum. dipsiznot: ayrıca peter jacksona bok atıp durmayın, kitaptan pek çok öğe çıkarmış tamam ama REZALET BİR UYARLAMA!! gibi bir tanımı asla haketmiyor. son derece güzeldi. sinema ayrı bir sanat, yazarlık ayrı. uyarlamalarda illaki mecburi değişiklikler olacaktır. acımasız olmayın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın, %100 tatmin edici bir uyartlama yapılamaz. Ve Lotr beğenin veya beğenmeyin, PARA kazanmak için yapılmıştır. eksileri olabilir artıları olabilir. Ve Tolkien yaşasaydı Hiç çekinmez böyle olacağını bile bile verirdi. Ki filmde gayet güzeldi. Mükemmeldi hatta. Extended Editionla beraber ayrıca 2 defa izledim, ve buda olsaydı keşke dememe rağmen, kitabn içine edecek bir durum olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2008 ne zaman çıktıki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thraine_Numeheru Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 lotr den bahsedio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aente Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2008 Xenocide said: dipsiznot: ayrıca peter jacksona bok atıp durmayın, kitaptan pek çok öğe çıkarmış tamam ama REZALET BİR UYARLAMA!! gibi bir tanımı asla haketmiyor. son derece güzeldi. sinema ayrı bir sanat, yazarlık ayrı. uyarlamalarda illaki mecburi değişiklikler olacaktır. acımasız olmayın :) +2.84 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Kasım 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2008 Del Toro röportaj'ı var Theonering.net sitesin de meraklılarına Del toro diğer partlarda mevcut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar