Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Emniyet Müdürü'ne MSN soruşturması

Charsi

Öne çıkan mesajlar

Görüşmeleri istihbarat birimlerinin casus programına yakalandı..

18.12.2007 04:33
Kosava'da görevli Türk Emniyet Müdürü A.Y.'nin, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın ABD Başkanı George W. Bush ile 5 Kasım'da yaptığı görüşmeyi içine sindirememesi başına dert açtı.

Emniyet Müdürü A.Y., MSN'de grup halinde görüştüğü arkadaşlarına Erdoğan- Bush zirvesini içine sindiremediğini ifade etti. Emniyet Müdürü A.Y.'nin devre arkadaşı polislere MSN'de, "Ben Başbakan Erdoğan'ın Amerikan Başkanı'nın ayağına gidip izin istemesini içime sindiremiyorum" dediği öne sürüldü.

CASUS PROGRAMI YAKALADI

Müdürün, arkadaşlarıyla yaptığı tüm görüşmeler istihbarat birimlerinin casus programına yakalandı. Kodlanan kelimelerin kullanılması ile Emniyet Genel Müdürlüğü hemen harekete geçti. Yapılan çalışmalardan sonra bu görüşmelerin geçtiği kişiler belirlendi. Aralarında İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli üst düzey bir yetkilinin de bulunduğu 15 kişi hakkında hemen soruşturma açıldı. Emniyet Genel Müdürlük soruşturma için polis müfettişlerini görevlendirdi. Soruşturma kapsamında biri Kosova'da 14'ü Türkiye'de görevli 15 emniyet mensubunun MSN adresleri incelemeye alındı.

BAŞBAKAN’A HAKARET SUÇU

Başbakan'a hakaret suçundan açılan soruşturma kapsamında belirlenen 15 polisin görev yaptığı yerlere yazılı talimat verilerek bilgisayarlarına el konulması istendi. Bilgisayarlarının hard disk'leri kopyalandı ve kopyalar Ankara'ya gönderildi. İncelemelerin ardından 15 emniyet mensubu hakkında idari işlem yapılacak. Ayrıca, başlatılan soruşturmanın sonucuna göre dava açılabilecek.

Bugün
Sosyal ağlarda paylaş

liberalim diye gecinen bir insanin develtin ozel konusmalari etik olmiyan bir sekilde inceliyerek delil oalrak kullanmasi ve konunun ifade&dusunce ozgurlugunu nasil ihlal ettigini elestirmek yerine elestirenle dalga gecmesi super

sonra liberal muhafazakar diyince alinir muhafazakar degilim ben der

ben samden daha liberalim yani lol
Sosyal ağlarda paylaş

dikkat ederseniz habere yönelik doğrudan bir yorum yapmamışım, biraz sazanlık yapmışsınız amiyane tabirle. (:P)

bu haberi duymadım ama eğer gerçekten böyle anlatıldığı gibiyse durum elbette ki yanlış. çok yanlış hatta. lakin basit bir eleştiri için böyle bilmemkaç kişi aranıp yakalanması abes geldi. "dediği öne sürüldü"den daha detaylı bir bilgi sunulması lazım inandırıcı olması için.

ama elbette ki "ŞERİAT GELİYOR KAPAK OLSUN SİZE" yaklaşımlarını komik buluyorum zira hayli alakasız. düşünce özgürlüğünü sittin senedir hazmedememiş bir memleketiz zaten.

heh benim şu andaki görüşlerim muhafazakarlığın hiçbir şekline uymuyor, o nedenle açığımı arama gayretini takdir etsem de hayli anlamsız viktor'cum. B)-
Sosyal ağlarda paylaş

hakaret nerede ki burda, ana avrat düz gittiği bir yer mi var da habere eklenmemiş
yoksa alıntı yapılan şey hergün gazetelerde görebileceğimiz türden normal bir yorum
onun dışında kosava emniyet müdürü filan mı var bizim, msn i nasıl izliyoruz onu bill gates yapmıyor muydu
haber saçma geldi bana açıkçası
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
gozunu sevdigiminin fasizmi
sen nelere kadirsin

kahrolsun firidim of sipiic

Harbi bu ne yahu oha?

Ayrıca istihbarat birimlerimiz 14 yaşındaki KO'cu veletlerin yaptığnı yapabilmiş sadece viktorun dediği gibi msn hacklemekte çok bir olay yok, internetten onun programlarını bile bulabilirsiniz heh.
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:
hakaret nerede ki burda, ana avrat düz gittiği bir yer mi var da habere eklenmemiş
yoksa alıntı yapılan şey hergün gazetelerde görebileceğimiz türden normal bir yorum
onun dışında kosava emniyet müdürü filan mı var bizim, msn i nasıl izliyoruz onu bill gates yapmıyor muydu
haber saçma geldi bana açıkçası

yapılanı sen bile saçma bulduysan bize diyecek bişi kalmıyor :P
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
Ayrıca istihbarat birimlerimiz 14 yaşındaki KO'cu veletlerin yaptığnı yapabilmiş sadece viktorun dediği gibi msn hacklemekte çok bir olay yok, internetten onun programlarını bile bulabilirsiniz heh.

msn hacklememiş, trojan veya keylogger gibi şeyler koymuş.

bunu da otomatik birşeye bağlamış, içerde geçen kelimeler belirli şeylere uyuyorsa, sisteme haber veriyor.

yani zaten istihbahrat birimlerinin yapacağı daha öte birşey yok ki,
bir aralar telefon kablolarını kesip bir hat bağlayıp ordan dinlerlerdi,
hani "enemy of the states" filmindeki bir aksiyonlar olmuyor istihbahrat.
belki en fazla The Wire dizisi gibi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

lolololol
Adamın bilgisayarına bu yüklendiyse birşeylerin takibi yapılsın diyedir. Somut olmayan böyle saçma bir suçlama için afişe edilmez. İsterse bedava olsun yazılım.

Please refer to "Essentials Of Intelligence: Living in Dark and Seeing All" by huun

Kitapçılarda 79 dolar, sana imzalı özel basım 78 dolara. B)-
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...