Luinir Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 "Avrupa Kralı" diye manşet atmış, Sabah sürmanşetinde, Fenerbahçe için.. Batının bırakın ciddi gazetelerini, bulvar cerideleri, tabloitleri bile böyle desteksiz sallamaz.. Başlıklar, gazetenin kimliğini, gazetecinin kişiliğini belirler.. Başlık heyecanlı, coşkulu, çarpıcı, vurucu, akılda kalıcı, farklı olacaktır.. Ama bütün bunların yanında ölçülü ve dengeli olacaktır.. Ölçülü ve dengeli!.. Yeni Gün gazetesinde daha bir haftalık gazeteciyken, Genel Yayın Müdürümüz Cihat Baban odamıza girmişti, hiç unutmam.. Elinde gazete.. Bizim sayfayı yaydı masanın üstüne.. "Attığın başlığa bakar mısın" dedi.. Baktım.. Güzel bir olay yakalamışız.. 8 sütuna vermişiz.. Başlık büyüklüğü de, 72 punto.. O zaman başlıklar harflerin elle yan yana dizilmesi ile oluşur. Bu yüzden 40 kadar en küçüğü 18, en büyüğü 72 punto kurşun harfler vardır, mürettiphanede, yani sayfaların hazırlandığı yerde.. Santime vurursanız 72 punto 2.5 santim falan.. Bugünkü gibi öyle beş santim 10 santim boyunda dev harflerle sayfanın yarısını kaplayan başlıklar atma imkanınız yok yani.. Cihat Bey "Sekizden fazla sütunun var mı" dedi.. "Yok" dedim.. "72'den büyük punton.." Başımı salladım.. "Yok!.." "O zaman Üçüncü Dünya Savaşı çıkarsa nasıl vereceksin?.." Ölçümü o gün koydu.. 8 sütun en, 2.5 santim boy, olabilecek en büyük şeyin başlığı.. Ötekiler artık ona göre.. Bu daha şekilden.. Bir de içerik, anlam olarak.. "Avrupa Kralı!.." Ne yapmış Fener?.. Gurupta hiçbir iddiası olmayan, lig maçlarını bir ay önce bitirip tatile giren CSKA'nın nerdeyse PAF takımını İstanbul'da yenmiş.. Ne yapmış Fener?.. Şampiyonlar Liginde son 16 takım arasına girmiş.. Bu, şimdi Fener'i Avrupa Kralı yapıyorsa, son sekize kalırsa ne olacak?.. Avrupa İmparatoru.. Yarı finale yükselirse, Galatasaray'ın 20 sene önce yaptığı gibi, son dörde kalırsa.. Laf bitti.. İmparatordan ötesi yok.. Son ikiye kalırsa.. Ya bir de Şampiyon olursa.. Sabah lafı bitirdi, boş çıkacak demek o gün.. "Avrupa Kralı" başlığını en acemi, en yeni, en çaylak editör bile atmaz.. Atmamalı.. Çünkü bu başlık hem Sabah'ı küçültür, hem de Fenerbahçe'nin başarısını.. Okuyan ve mesela bizi bilmeyen bir yabancı, "Vah zavallılar, bugüne kadar Avrupa'da tek başarıları olmamış ki, şimdi bu maçı kazanmış olmayı Krallık sanıyorlar" der.. Bizi oğlunun şeyini koparan "Görmemiş" yerine koyarak.. Dün sabah, Sabah'ı elime alınca, çok üzüldüm!.. Hıncal Uluç / Sabah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 alıştık bunlara, fenerbahçenin ligde galibiyet aldığının ertesi günü bilimum gastelerde "çünküğ fener yenilmez" "fener bu alemin kralıdır ona göre" tarzı manşetler atılıyor spor bölümlerinde. çünkü basının büyük bölümü fenerli ve o insanlar da herkes gibi gaza gelebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 asfa Off millet nası da kıskanç ya. Daha geçen sene "hangi takım olursa olsun başarı yakalaması bizim için çok iyi, puan kazanıyoruz" muhabbeti çeken adamlar gelmiş çamur atıyo şimdi. Ne değişti geçen seneden beri, merak ediyorum. Ahajsdsd sazan gibi atlamışım sfsdsdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luinir Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 Kojiroh çamur atmak değil bu oku ve anlamaya çalış plx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 hıncal gs 6-0 yenıldıgındede:6-0 önemli değil,olur böyle şeyler gs gelişiyor, demişti.gelişti baya,ilerledi ilerledi,uefagruplarında 3 ncü sınıf takımlara yenılmeye basladı.hıncalı hala kaale alan birilerinin kaldıgına sasırıyorum bu ülkede. fenerbahçe başarı kazandıkça çamur atan olacaktır tabii,hele de luinir gibi fanatikse.birisi fenerbahcenın renkleri sarı lacivert güzel dese luinir :hayır hiçte güzel değil diyenın gozu bok der. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 Luinir Hıncal abini o kadar ciddiye alma hasetinden çatlayacak baksana :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bonjo Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 senelerdir avrupada doğru düzgün başarısı olan bir takım varmı gsın o uefa dönemlerinden sonra , şimdi kendi takımı trömsölere , helsinborg lara ezilirken , Fenerbahçe Inter i devirip , 11 puanla rekor kırarak 2. tura çıkıyorsa , sesini kesip oturacaksın hınçal efendi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Genelde kullanilan ifade "Avrupa Prensi" idi zaten, daha yumusak bi ifade yani. Ben denk gelmedim Avrupa Krali, Avrupa Fatihi falan gibi birseye, oyle olsa abzurt olurdu zaten. Hincal'in dedigi dogru, o tip basliklar fazla abarti oluyor, FB'nin de ulkenin de imajini zedeliyor. Ama orada ne baslik oldugu da FB'nin Avrupa'da bu sezon herkesten ustun oynadigini, Inter'i yendigini (PSV'yi daha once daha farkli yenmistik zaten), gruptan rekor puanla ciktigini, Edu'nun salakliklari olmasa daha buyuk bir rekorla ve lider olarak cikabiliecek oldugunu vs. degistirmiyor. Zaten ayni Hincal, FB-GS macindan sonra FB'nin futbolunu gayet objektif bi sekilde ovmustu. Basarilara veya futbola da bir laf etmemis burada, sadece sevinelim derken yapilan abartilari elestirmis, bunda da hakli. Takimi kazandi diye havaya silah sikip birini olduren adamdan cok da farkli degil. Herkes herseyi zihinsel kapasitesine ve psikolojik durumuna gore farkli anlayabildigi icin bunu "DEMEK FENER PEK BASARILI DEGIL" diye yorumlayip kendinizi avutabilirsiniz, tercih meselesi. Luinir'in derdi baska zaten, Hincal FB'yi methetti demistim bu aksam laf arasinda, o da kosa kosa gelmis bu yaziyi bulmus koymus. Caresizlik yani, cok ustunde durulacak bisey degil :p Ben NTV'de izlemistim ama, yazi degildi yani, Youtube'da falan ararsan bulursun belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 iyi de elestiri fenere degil, sabah gazetesine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bonjo Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 lol hınçal Fener-gs maçı sonrası 90dk da "Fenerbahçe gs ile dalga geçti , kedinin fareyle oynadığı gibi oynadı" demişti , ona alınan olmuş olabilir :) bu adamın her lafını dikkate alanlar bunuda dikkate alsın bence :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 ee hoş.. ama şu da var. türkiye'de fener haberi gazete sattırır. gazetenin bir yerine sokarsın fenerbahçe haberini büyükçe yazılarla, o gün gazetenin satışları artar. sağlam Fenerbahçe haberi yaparsın gazeten o gün peynir ekmek gibi satar. ki hıncal baba kendi lakırdıları için verilen(geçmişten gelen prestijinden ötürü hakkettiği) yüksek meblağlı maaş çekini bankadan bozdurabilsin. aynı durum tüm gazeteci ve muhabirler için geçerli tabii.. fener haberi gazete sattırır. gerisi hikaye. son olarak biz ne manşetler gördük, ne gereksiz konuları önümüze önemli diye koydular... bu bi şey mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 zate luinir olay burada marca,coriella dela sport,the sun gibi gazeteler takımları şampiyonlar ligini aldıında bile mütevazı başlıklar atabiliyor ve sevinci abartmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Eleştirilen Sabah gazetesi burada, Fenerliler niye alındı ki hemen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 dasaaa said: ee hoş.. ama şu da var. türkiye'de fener haberi gazete sattırır. gazetenin bir yerine sokarsın fenerbahçe haberini büyükçe yazılarla, o gün gazetenin satışları artar. sağlam Fenerbahçe haberi yaparsın gazeten o gün peynir ekmek gibi satar. ki hıncal baba kendi lakırdıları için verilen(geçmişten gelen prestijinden ötürü hakkettiği) yüksek meblağlı maaş çekini bankadan bozdurabilsin. aynı durum tüm gazeteci ve muhabirler için geçerli tabii.. fener haberi gazete sattırır. gerisi hikaye. son olarak biz ne manşetler gördük, ne gereksiz konuları önümüze önemli diye koydular... bu bi şey mi? cok guzel demişsin. 2 lafla ozetlemek lazim. Eşşek olursan semer vuran cok olur. boşuklari sizin doldurmaniz rica olunulur Eeee gocum oyle ... boyle .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 bu arda evet hıncal sabah gazetesini eleştiriyor hatta atılan başlığın fenerin başarısını küçümsediğine değiniyor fenere kim nerede laf atmış? fenere laf atılan kısmı biri bana göstersin lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rLx Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 adam haklı. ayrıca çokoprens fenerbahçe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Asteroth said: Eleştirilen Sabah gazetesi burada, Fenerliler niye alındı ki hemen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Hıncal Fenere laf atmıyor belki ama açan arkadaşın Sabah gazetesine laf sokmak amacıyla açmadığını anlayamayan arkadaşları anlayamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Anlamayan kim? Anlamiyor gibi davranmak islerine geliyor sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 evet tam saydırcaktım ama okumam gerektiğini anladım ve okudum ve hıncal abimiz yine haklı bu adam ne derse inanırım ben bkz:6-0 cidden hıncal abinin dediği gibi olsa fener final oynasa sabah ne başlık atıcak "biz demiştik"AVRUPA KRALI FENER"" tebrikler hıncal abi:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Argue Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Severim hıncal abiyi, dediği doğrudur, Fenerbahçemin başarısı büyütülmüştür. Ama Türkiyede bu başarı hersene birkaç takım ile beraber kazanılmıyor, gidip italyada böyle haber yapamazsınız. Türkiyede son16 takıma ilk kez katıldı Fener. Bunun haberi güzel ve sükseli olmalı ki, diğer arkadaşların dediği gibi "Fener" kendini satmasını iyi bilen bir kelime, gazetene, dergine, websitene, taşa, duvara nereye yazarsan yaz kendini okutturur. Arz talep ilişkisini anlatmaya gerekte yok. Okuyan varsa, yazan çooook olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Hıncal'ın beyin hücreleri ölmeye başlamıştı zaten. Yıllardır bitemediler. Yazı saçma bence. Ufak şeylere kafayı takma Hıncal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 peki, o halde kılcal (türk takımları arasında) avrupa'nın kralı (veya prensi) fenerbahçe değilse hangi takımdır açıklasın yiyorsa... (ya da fenerbahçe'ye çokoprens diyenler de açıklayabilir) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 numberten said: Luinir Hıncal abini o kadar ciddiye alma hasetinden çatlayacak baksana :( hasetinden çatlayacak dediğin adam Galatasaray'a en fazla eleştiri yapan spor yazarıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Yaw her şeyi abartmayı ne çok seviyoruz. Avrupa'nın kralı olsa olsa Manchester'dır, Barcelona'dır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar