Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi televizyonu alsam?

Bone

Öne çıkan mesajlar

LCD, 1080p, 100Hz, 3x HDMI kullanan televizyonlara baktım da,
önüme şunlar çıktı:

Sony KDL-40X3500 / Sony KDL-46X3500
Philips 42PFL9900D/10
Samsung LE40M87BD / Samsung LE46M87BD

Normal Kablolu tv izlemek, PS3/Wii/X-Box oynamak, Blue-Ray film izlemek, eğer Türkiye'ye gelirse de dijital ve high definition yayınları takip etmek için kullanmayı düşünüyorum. Salon epey geniş.
Sizce bu modellerden hangisini alsam daha iyi olur?
Sosyal ağlarda paylaş

auera bnce super. bilmiorm neden ama bu ambilight ozelligini gordukten snra bi sempati duymaya basladım philips e. bnde 42PFL7962D/12 var bi de ambisound ozellikli bi dvd sistemi aldım tek sound bar baska hicbisi yok, super yani herseyden memnunum. tbi auera 2 hafta snra ortaya cıkmasaydı onu alırdım mutlaka, izlerken rahatlatıyor resmen, şık bisi de ayrıca. sony de iyi guzel hos da ben tv bakarken sony nin cok asırı sekilde iyi olmamasına ragmen cok asırı sekilde pahalı oldugunu gorup vazgecmistim
Sosyal ağlarda paylaş

LCDlerde siyah renklerin gerçek siyaha (sıfır ışık) yakınlığı önemli. Bunuda parlaklık*kontras oranı formülü ile hesaplarız. Kontrast oranının işlevi bu, tek başına anlamsız. örneğin, (parlaklık birimi neydi?) pralaklığı 500 kontrast oranı 1/500 olan TV'de siyah pikselin parlaklığı 1'dir. Parlaklığ 1000, konrtast oranı 1/750 olan TV'de (bu ikinci TVnin değerleri çok daha iyi gözüküyor) siyah pikselin prlaklığ 1000*1/750'den 1.33'tür. Yani siyah piksel daha aydınlıktır. Teknik değerleri daha kötü olan ilk TV daha gerçekçi siyahlar (ve dolayısıyla koyu renkler) verebiliyor sonucu çıktı, ne garip. :)
Anlatabilmişimdir umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...