Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Din tartismasinin cıkmaz sokagi //...

KahnX

Öne çıkan mesajlar

Paticik son 2 haftadır, şu ircdeki din scriptine cok benzedi ya.
Resmen okurken trt 1 haberlerini dinlermiş tadı alıyorum.
banane horasdan banane bone den. başka threadde tartışılmıyor, sıkıntıdan mecburen okuyoruz.istenmiyorsa çekip gider gitmiyosa kendi yüzsüzlüğüdür. Herif küfür etmişse banlenir, . süreli bile olsa, istiyosa Tayyeap olsun bu adam kayırmadır. Sinirle herkes birbirine küfür etsin ozaman forumda.
hristiyanlıkla dalga geçilirken veya başka bişeyle kimsede ses yok, iş İslama gelince höyt dur orda. Ya konuşulmasın, ya konuşulsun ama şartlar eşit olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Razien said:
2.Şeriat ben ettim oldu tarzında değildir.Günümüzde hiç bir toplumun şeriatı doğru yaşamadığının kanısındayım.Şeriat herkes onu yaşayacak seviyeye ulaştığında kendiliğinden ortaya çıkan sistemin adıdır.

Marx'a göre komünizm oluyor bunun adı? Peki bu şartlar altında günümüz Türkiyesi de sosyalist devlet mi oluyor marksist geçiş sürecine göre?
Sosyal ağlarda paylaş

dünya üzerinde milyarca insanın artık tartışma gereği bile duymadığı konuları burda post kasmak amaçlı tartışıyosunuz ya helal olsun Allah bana göre var sana göre yok kime ne göre Allah sadece bi puttan ibarettir kimene göre soyut bi kavram neyini tartışıyosunuz anlamıyorum ki ben ölene kadar Allah vardır derim sende yoktur dersin post kasıcaksanız bari komik bi konu açında orda tartışalım...konu kitlensin ve kitlendikden sonra benim bu yazım silinsin lütfen böle salakça bi konuda yazım olsun istemiyodum ama sinirlendim...
Sosyal ağlarda paylaş

razi said:
5.Ha ne dersem diyim siz tatmin olmayacaksınız

yahu razien,kimseyi aydinlatmak zorunda degilsin.
Tamam herkes gerekli seviyeye geldikten sonra ancak seriat yasanabilirmis.Onada ok. kk.
Misyonerlikmi yaptigini saniyosun nedir,boyle sozluk havasinda Kuran soyledir boyledir diye yaziyorsun.Sanki aksini iddaa eden oldu.Ayril bi ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir üniversite forumunda din konusuna (Hanki öpmek) cevaplar.

yok said:
yuh bee!!! modlardan bu konunun silinmesini ve bunu yazanın da forumdan silinmesini rica ediyorum. Müslüman bi ülkede yaşıyorsun.. kendin ateist olabilirsin ama bizim kutsal değerlerimize saygı göstermek zorundasın!! Bu yaptıgın yanına kalmayacak!!!!!

yok said:
bende kaldırılmasından yanayım. ilk başta bişey anlaşılmıyo ama anlayınca farkına varıyosun ki dini karalamak, Kuran-ı Kerime ve Allahı hiçe sayan bi mesaj veriliyo. saçma salak bi benzetmeyle.

yok said:
Hakaret boyutuna ulaşmadığı sürece saygı duymak lazım dimi?

Ama olay hakaret boyutuna ulaştığındada saygıya yer kalmaz dimi

yok said:
bu yazı hakaret dolu bir propagandadır ve derhal silinmelidir.bu kadarı fazla....insanların manevi duygularına bu kadar hakaretin izahı olmaz..her düşünceye her inanışa saygımız var ama saygı gösterildiği kadar..

yok said:
bunun üniversite öğrenciliğiyle,profesörlükle ilgisi yok..bu resmen bir inanışa hakarettir ve saygı duyulmayı hak etmez..kimsenin inancına biz hakaret etmiyoruz saygımız var ama saygı gösterildiği kadar..bu yazı silinmeli yoksa daha ağır bir dille başka yazılarda yayınlanır işin içinden çıkılamaz..

Gördüğünüz gibi böyle abuk tepkiler geliyor. Yetmiyor özel mesajdan tehditler geliyor. Falan filan. Boşverin dini isteyen içinde istediği gibi yaşasın. Artık deşmenin bir manası yok. Deştikçe altından yeni yaralar pörtlüyor.
Bırakın yahu relax olun.
Sosyal ağlarda paylaş

Emaleth said:
herhangi birinin din ile ilgili duruşuyla ilgili her konuyu daha tartışılmaya başlamadan, gördüğüm yerde, anında gösterimden kaldıracağım. haklı haksız dinlemeyeceğim, ümitlere kapılmayacağım (en son islamda büyüyü kilitlemezken kapılmıştım), demokrasi kültürünüze bir daha hiç güvenmeyeceğim. ve kilitlemeyeceğim, kaldıracağım ki, sanki yokmuş gibi olsun, hiç gerilmemiş gibi olsun, yeni gibi olsun! ?

Ne kadar zor olabilir ki anlamak , ben mesela bakınca anladım direk . Sen niye anlayamamışsın , bi onu anlamadım .
Sosyal ağlarda paylaş

İslamo-faşizm yolunda öyle bir hızla ilerliyoruz ki rüzgardan saçlarım uçuşuyor. İslam dinini beğenmiyorum ben ya arkadaş eleştirmek istiyorum. Olmaz yassah inançlara saygısızlık. Ben senin inancını beğenmiyorum, şu şu şu noktaları çok saçma bence. Bu cümleleri kurmak yasak olamaz. Benim aklım almıyor nasıl yasak olabileceği kusura bakmayın. İftira atmadıktan, küfür etmedikten sonra niye eleştirilemiyor? Niye ufak şakalar yapılamıyor? Açıklamak zorunda değilsiniz tartışmayada gerek yok. Ben inanmadığım için bana normal geliyor herhalde bu inanan arkadaşlara ağır geliyor ne bileyim. Gerçi batılılar nasıl bu kadar hoşgörülü olabiliyorlar diye sorarlar adama. Biz artık insanları dinlerini anlattıkları için öldüren bir toplum haline geldik zaten... Çok karışık ve uzun oldu ama kitlenmeden bir boşalayım dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...