Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

LotR'de Liv Tyler öne çıkartıldı Gimli'nin lafı edilmiyor, çok rahatsız ediyor

Bone

Öne çıkan mesajlar

Tabii, dengeyi tamamen sağladığı söylenemez.Fakat şöyle bir olay var ki, bu saatten sonra bu eleştriler gereksiz.Sonuçta aynı oyuncularla sırf o sahneyi tekrar çekip 1. filme ekleyemezler. (yoksa ekleyebilirler mi? şişmeyelim sonra. :P)[hline]karakedi, 13 December 2003 19:41 tarihinde demiş ki:
vada?
Sosyal ağlarda paylaş

Film, sadece sizin (bizim) gibi zeka seviyesi yüksek, fantazyaya ilgi duyan kesime hitab etmiyor. Para kazanabilmek için iyi pazarlanması lazım. Pazarlamayı da Tolkien'in özellikle üzerinde durduğu elf-cüce düşmanlığının yavaş yavaş dostluğa dönüşmesiyle değil Arwen'in dudaklarıyla yaparsınız. Bence son derece normal.

Bir de Tom Bombadil Eru'dur diye birşey denmiş. Değildir. Hatta lostlibrary de bununla ilgili çok güzel bir yazı var. Bulursam koyarım.[hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Sosyal ağlarda paylaş

Bak bu da yanlış bi düşünce bence.
"Adam filmi çekmiş, olan olmuş bi defa artık eleştirsek de ne olucak? adamın filmi değiştirecek hali yok ya" dersen o zaman eleştirmenin anlamı kalmaz. Eleştireceksin ki, sonraki filmlerde aynı hatalar yapılmasın. (Gerçi bi daha Yüüklerin Efendisi çekilir mi? Çekilirse de ne zaman çekilir ya neyse)[hline]
karpuz, 02 December 2003 16:19 tarihinde demiş ki:
You hödö you hödö my self controoool
Night! I live along the creatures of the night?
hödödö hödö Dırırırı DIIIII dırırıııı DIII

Emaleth, 03 December 2003 18:37 tarihinde demiş ki:
hödöhödöyle dırırıdııları da birleştirsen şahane olacak...
Sosyal ağlarda paylaş

Eleştirmenleri örnek olarak vermiştim ben orda. Söylemek istediğim, eğer "Yiyosa sen daha iyisini yap" mantığı yanlış. Eleştirmenin anlamını yokediyo. (Sonuçta hepimiz yaptığımız yorumlarla kendi çapımızda eleştirmeniz. )

[Bu mesaj Asteroth tarafından 14 December 2003 20:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 14 December 2003 14:46 tarihinde demiş ki:
Hele Gimli'yi ezip Liv Tyler'ı çok ön plana çıkartmaları beni deli ediyor..
[hline]YENİ KONU AÇARKEN, TOPIC BAŞLIKLARINI KONU İÇERİĞİYLE ALAKALI YAZALIM!

Liv Tyler olsun başkası olsun, popüler kültürün normlarına ait olan her şeyin LOTR konsepti içinde yüceltilmesi sadece Gimlimizi değil, her şeyi eziyor.
Ama kulak asmamak gerek. Liv güzel mi? ok, olabilir, ancak Arwen'in, Akşam Yıldızı'nın yanında aptal aptal bakınan bir ucubeden farklı değil.Karşılaştırmak bile yanlış aslında.[hline]hala öğrenemedim...
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun gimli nin daha fazla gözükmesi değil gimlinin gözüktüğü her sahnede şebek edilmesidir. Arwen ise popüler olduğu için film afişlerinde ve röportajlarda yerini aldı.
P.J. kısaca kitabın içine etti diyebiliriz. Bunu yapmasının tek sebebi de kitabı okumamış insanlar için filmin güzel gözükmesidir. Ama kitabı okumuş herhangi biri filmleri sadece bol efektli epik ötesi bir film olarak görür.
Hele ki 2. filmde yaptıkları kitabın fanatiklerini iyiice dumura uuğratmıştır. Tek beğendiğimiz karakter gollum dur. (kendisine artık oscar verilmesini bekliyoruz.)
Umarım 3. filmde de gimliyi maymun etmezler.
Bazılarınız "sizin elinizde olsaydı daha iyisini mi yapardınız?" diye sormuş, evet aynı sermaye bana verilseydi ben daha iyisini yapardım. (film de hollywood özentisi hiç bir şey olmazdı)
Tabi iyi kavramı göreceli olduğu için belli bir kesime hitab ederdi :)[hline]NO PAIN NO GAIN

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bivrip, 14 December 2003 16:24 tarihinde demiş ki:
işte damarıma baston bonus!
ulaaaan daıtırım burayı en sevdiğimiz karakter liv tyler falan fasa fiso nerde benim bombadilim

şu bizim tom bombadil
ne kadar tatlı dilli
sarıdır çizmeleri
ceketi parlak mavi

gongu çal da gel!

ulan extended'da bile yok bombadil ki tom orta dünya'da çözülememiş tek varlıktır! bence eru ![hline]I'm your dream mind astray
I'm your eyes while you're away
I'm your pain while you repay
You know it's sad but true
Sad but true

Nasıl bir tahmindir bu yarabbi azım acık kaldı...
Adam sıkılmıs inmis orta dunyaya sarkı soliiyip duruo demi zaten onun sarkıları ne kadar sevdigini biliyoruz...[ainurun sarkısı]Bu arada halamın adı aynur cok komik deelmi?[hline][b]One of these days, I'm going to cut you into little pieces [i]
Işıgın hep parlasın deli elmas!
İtinayla seytan cıkarılır...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Popeye, 14 December 2003 16:50 tarihinde demiş ki:
eh gazetede kıllı tüylü gimli yerine elbet liv tyler koyulcak

said:
Bonus, 14 December 2003 15:18 tarihinde demiş ki:
Şunu düşün boyu kadar sakalı olan yerden bitme birinin mi resmini koysalar..bla bla bla

İsimlerinizi aldım evlatlarım çocuklarım. Sözlerinizi baltanın üzerine yazıp iadeli tahütlü yolluyorum. Ayrıca hepinizi, hollywood film endüstürisini ve P.J. 'yi tekrar tekrar dava ediyorum. Ayıptır günahtır. Bu işin doğrusu da :

said:
Jaan, 15 December 2003 15:00 tarihinde demiş ki:
Sorun gimli nin daha fazla gözükmesi değil gimlinin gözüktüğü her sahnede şebek edilmesidir...

budur
Sosyal ağlarda paylaş

Birinci ağızdan şikayeti dinledik valla Gimli'de alınmış gördüğünüz gibi.
LotR'de eleştirilebilecek o kadar şey var ki, bu yanlarında küçük kalır. Örneğin;
Kitabı okumuş arkadaşların da bileceği gibi, Faramir kitapta o kadar cesur, güçlü, asil bi adam olarak anlatılmışken ve büyük bir yer kaplarken filmde tam tersini görüyoruz. O yüzden elimden P.J.'i kınamaktan başka bişey gelmiyo[hline]

Sosyal ağlarda paylaş

ya 3 te fln en baba konuşmaları yapan gimli bence adam "dwarfs do not..." diye başlıyo bence karizma oyununu oynadım bitirdim baya konuşması var gibiydi aragorndan fazla konuşuyolar bi kere savaş sahnelerinde bi onun karılarla fln konuşması var o bide özel ölülerin kralıyla bu arada o adam manyak karizma ya her lafı cuk diye oturuyo ses güzel valla yolu açık manyak popstar olur.[hline]quote oyunun hazin sonu
Happy is the one who says i'ma Turk!
Mana alassë equë inyë Turk!!!
Ne mutlu Türküm diyene!!!
K.S.D.M.P.A.L
Sosyal ağlarda paylaş

evet gimli şebek edilmiştir
evet faramir ki en sevdigim karakter ne hallere düşmüştür
ki ayrıntı olsada belki ( o yüzden kaldırdılar ya) bi estel glorofindel , bi imrahil, bi tom bombaldil yoktur.

ama bu "filmin senaryo hataları" bir karakterin basında veya çevrede daha çok çıkmasını sağlamaz.

yani sunu koymuslar postere bunu koymuslar gazeteye su karaktere haksızlık tartısması hem herkes için göreceli olmakla beraber (herkesin favori karakteri farklı olabilir) hemde cevabı yoktur.Ne yani bütün karakterlerin aile fotoğrafını mı koyacaklar.

Geçen gün gittim Liv Tyler in su yeni Lotr posterinden aldım odama astım,onu orada görmek beni açıkçası üzmüyor,ki ben de kitabı defalarca okudum+hobbit+silmarillion+güç yüzüklerine dairr.senaryo daki roluyle kitaptaki rolu arasındaki adaletsizlikten yola çıkıp nasi elestirebiliyorsunuz ki filmin haberleirini,posterlerini falan
neyse saygılar[hline]No time for tears
No time to run and hide
No time to be afraid of fear
I keep no time to cry

Sosyal ağlarda paylaş

adam 1 milyar dolardan fazla hasılat yapmış siz hale nelerden bahsediyorsunuz

kitabı okumuşlarda bombadil niye yokmuşmuş vah vah vah ne güzel okumuşsunuz kitabı tebrikler.kitap orjinal haliyle sinemaya konsa hiçbiriniz seyretmezdiniz durmadan ota boka şarkı söyleyen bir sürü ucube yemeğim çok güzel oldu lay lay lom kırlar çok güzel lay lay lom bütün film bundan ibaret olurdu siz kendinizi bu embesillerin frp dünyasına öyle kaptırmışsınız ki lort'un aslında bir MASAL olduğunun bile hala farkında değilsiniz lotr cücelerden efllerden orclardan ibaret değil onlar sadece vurgulayıcı noktalar söylenecek tekşey var "go get a life"[hline]Özhan Canaydın demiş ki "vatan haini mektebi sultaniye pankartını açanları kınıyorum"

bir hafta sonra vergi daireside demiş ki "galatasaray klübünün vergi kaçırdığı tespit edilmiş olduğundan dolayı 1 trilyon lira cezaya çarptırılmıştır"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mighty_THoR, 16 December 2003 00:01 tarihinde demiş ki:
adam 1 milyar dolardan fazla hasılat yapmış siz hale nelerden bahsediyorsunuz

kitabı okumuşlarda bombadil niye yokmuşmuş vah vah vah ne güzel okumuşsunuz kitabı tebrikler.kitap orjinal haliyle sinemaya konsa hiçbiriniz seyretmezdiniz durmadan ota boka şarkı söyleyen bir sürü ucube yemeğim çok güzel oldu lay lay lom kırlar çok güzel lay lay lom bütün film bundan ibaret olurdu siz kendinizi bu embesillerin frp dünyasına öyle kaptırmışsınız ki lort'un aslında bir MASAL olduğunun bile hala farkında değilsiniz lotr cücelerden efllerden orclardan ibaret değil onlar sadece vurgulayıcı noktalar söylenecek tekşey var "go get a life"[hline]Özhan Canaydın demiş ki "vatan haini mektebi sultaniye pankartını açanları kınıyorum"

bir hafta sonra vergi daireside demiş ki "galatasaray klübünün vergi kaçırdığı tespit edilmiş olduğundan dolayı 1 trilyon lira cezaya çarptırılmıştır"
Ne bu şiddet bu celal?

*!Gaz Mode: Activated *[hline]Every man dies, not every man really lives.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mighty_THoR, 16 December 2003 00:01 tarihinde demiş ki:
kitabı okumuşlarda bombadil niye yokmuşmuş vah vah vah ne güzel okumuşsunuz kitabı tebrikler.kitap orjinal haliyle sinemaya konsa hiçbiriniz seyretmezdiniz durmadan ota boka şarkı söyleyen bir sürü ucube yemeğim çok güzel oldu lay lay lom kırlar çok güzel lay lay lom bütün film bundan ibaret olurdu siz kendinizi bu embesillerin frp dünyasına öyle kaptırmışsınız ki lort'un aslında bir MASAL olduğunun bile hala farkında değilsiniz lotr cücelerden efllerden orclardan ibaret değil onlar sadece vurgulayıcı noktalar söylenecek tekşey var "go get a life"

Kardeşim ben Tom Bombadil'in her söylediğini kelimesi kelimesine koysun demiyorum ki, ona bakarsan Legolas da şarkı söylüyo kitapta ama filmde söylememesini eleştirmedik burda. Ben Tom Bombadil gibi önemli bir karakteri tamamen çıkarmasına kızıyorum.Adamın lafı bile geçmiyo filmde. Yoksa kimse burda "Tüh! Bombadil'in lay lay lom'unu dinleyemedim diye yakınmıyo.
Boşver ya, ben kime anlatıyorum, sen zaten son cümlenle LotR'le ilgili bütün düşüncelerini açıklamışsın. Sevmiyo olabilirsin, hatta nefret ediyo olabilirsin ama bu sana kimseyi embesil deme hakkı vermez. Aynen benim sana Embesil deme hakkım olmadığı gibi.[hline]

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Popeye, 14 December 2003 16:50 tarihinde demiş ki:
eh gazetede kıllı tüylü gimli yerine elbet liv tyler koyulcak

the two towersta gimli kitaptakine göre daha bi ön plandaydı
aragornla beraber resmen karamuratı çevirdiler helms deepin önünde[hline]dark-dr, 14 May 2001 05:10 tarihinde demiş ki:
osi de rp=soytarılık diyorum.

Derken bide,

said:
Volfied, 14 December 2003 16:27 tarihinde demiş ki:
tek kelime diicem
anlayan anlar :

Hollywood[hline]Lights out,
. As you hit the ground...

u ekliyoruz...
Nokta..[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Jimenez artık LTDF da olamayacak...
Sosyal ağlarda paylaş

"yani sunu koymuslar postere bunu koymuslar gazeteye su karaktere haksızlık tartısması hem herkes için göreceli olmakla beraber (herkesin favori karakteri farklı olabilir) hemde cevabı yoktur.Ne yani bütün karakterlerin aile fotoğrafını mı koyacaklar."

tüm karakterlerin aile fotoğraflarını beklemiyoruz..
ama kitapta çok önemli karakterler,
frodo, sam, legolas, aragorn ve gimli ha bir de gandalf..
bundan dolayı posterlerde bunları bekliyoruz..
ama sırf liv tyler oynadı diye, lord of the rings adı geçen her yerde bir de liv tylerı görmekten gına geldi..
yüzüklerin efendisi hakkında yazı yazarlar,
liv tyler yarım sayfa, gimli yok.
aktörlerle röportaj yaparlar,
liv tyler yarım sayfa, gimli yok..

gimli'yi oynayan adam ne kadar dandik olursa olsun,
sonuçta bu yüzüklerin efendisinin filmi..
arwen üzerine bir film değil..[hline]Bir şeyi göremiyor olman,
orda olmadığı anlamına gelmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...