Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'yi sevmek için 50 neden

ultrAslan

Öne çıkan mesajlar

said:
Bleda:
türkiyeyi sevmemek için gereken 230649672356938475623984563 nedene göre sönük kalıyor ama olsun.

Bende topic'i gördükten sonra "sevmemek için xx neden" şeklinde bir cevap atasım gelmişti ama sonra "şimdi çullanırlar üzerime" diye yazmamıştım. Artık yazabilirim :).

Bu ülkenin pembe gözlük sevdasını anlamdıramıyorum resmen. Herşey güllük gülistanlık olarak gösterilmeye çalışılıyor sürekli. Biriside negatif bişey söylerse üzerine gidiliyor, vatan haini ilan ediliyor, tıpkı benim gibi.

Bende 3423423 tane "neden bu ülkede yaşanmaz" konusu yazabilirim. Yazmalıyımda... Ama benim değil bu büyük (!) gazetelerin yazması gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

çünkü bu ülkedeki yeni nesil, kendisini ve bu ülkeyi sevmiyor. gerek tv gerek internet, her türlü kitlesel iletişim aracında türkiyeyle, türklerle dalga geçen, bunun üzerinden eğlence şov yapan insan veya programlarla doldu. iyice asimile yolunda ilerlerken, bence ufakda olsa güzel bi hareket. en azından gençlerin bakıp kendi içlerindeki o çekinme ve utanma duygusunu artık bırakmaları gerekiyor. onun için türkiyede yaşamamak için 21324 tane neden yazmak çok önemli bişey değil, onun yerine neden yaşanır diye 23432 madde yazalım da, insanlar yurtdışına gitme özlemi hayaliyle yaşarken bi yandan kendi ülkesinin de farkına varsın.

[ Mesaj 20 Haziran 2007, Çarşamba - 10:07 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Genclere umit vermek lazim ulkesini sevmesi icin. Simdi (Tabii ki Turkiye Irak degil ama) bir Irakli allah rizasi icin soyleyin ulkesini niye sevsin? Nesini sevebilir yani?

Turkiye orneginde de gelecekten umit yavas yavas kesiliyor. Ama bu durum sirf bizde boyle zannetmeyin, yurt disinda da genc nesiller ideallerden, ideolojilerden, umuttan soyutlandi. Sorun cikarmamalari icin anlik zevklere odaklanmalari saglandi. Avrupali gencler zannediyorki simdi biz Turkiye de sabah aksam afyon cekip haremde birbirmizi kovaliyoruz. Bizde zannediyoruzki avrupalilar 1000 dolar issizlik parasi aliyor, yok efendim calismadan para geliyor, sanat yapip mali goturuyor, devlete herseye yardimci falan filan.

Herkes tatmini anlik zevklerde aradiyor, ama bulamiyor. Yetmeyince bu sefer genel bir tatminsizlik durumu olusuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

kimse kimseye kal demiyor abi, gidebilirsiniz, eminim tutan olmaz, ama neden ülkenizi sevmiyorsunuz ki? sanıyor musunuz siz bir branşta dünya çapında bir isim olmadığınız sürece herhangi bir ülkenin size kucak açacağını.. inanıyor musunuz fransa'da doğmuş olsaydınız hayatı boyunca sadece şarap içip eyfelden parisi seyreden bir baron gibi yaşayacak olduğunuza.. peki amerika'da doğsaydınız her gece amerikan pastası filmindeki gibi partiler düzenleyip sadece hayatın zevklerine kolayca varabilen kişiler olacağınıza, veya japonya'da doğup bütün gün ucuza aldığınız ps3ünüzle oynayabileceğinize..

nefretiniz hayat şartlarına, ülkeyi yönetip bu hale getirenlere, insanları eğitimsiz bırakıp hırsızlığa, taciz, tecavüz, gasp, dolandırıcılık, yobazlığa yönlendirenlere olabilir, ama ülke dediğiniz ne ki, sizin ve ailenizin doğup büyüdüğü toprak parçası, onu seveceksiniz ki sizi oluşturan şeye bir şeyler katma hevesiniz olsun, yoksa sizden sonraki kuşağın da ülkesinden nefret etmesinin bir sebebi olursunuz..

ha size sevin ülkenizi diyemem, herkesin kendi tercihidir, milliyetçilik taslamak falan da istemiyorum ama garibime gitti böyle düşünenlerin olması..

[ Mesaj 21 Haziran 2007, Perşembe - 02:12 tarihinde, DoruK tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kimse kimseye kal demiyor abi, gidebilirsiniz, eminim tutan olmaz, ama neden ülkenizi sevmiyorsunuz ki? sanıyor musunuz siz bir branşta dünya çapında bir isim olmadığınız sürece herhangi bir ülkenin size kucak açacağını.. inanıyor musunuz fransa'da doğmuş olsaydınız hayatı boyunca sadece şarap içip eyfelden parisi seyreden bir baron gibi yaşayacak olduğunuza.. peki amerika'da doğsaydınız her gece amerikan pastası filmindeki gibi partiler düzenleyip sadece hayatın zevklerine kolayca varabilen kişiler olacağınıza, veya japonya'da doğup bütün gün ucuza aldığınız ps3ünüzle oynayabileceğinize..

nefretiniz hayat şartlarına, ülkeyi yönetip bu hale getirenlere, insanları eğitimsiz bırakıp hırsızlığa, taciz, tecavüz, gasp, dolandırıcılık, yobazlığa yönlendirenlere olabilir, ama ülke dediğiniz ne ki, sizin ve ailenizin doğup büyüdüğü toprak parçası, onu seveceksiniz ki sizi oluşturan şeye bir şeyler katma hevesiniz olsun, yoksa sizden sonraki kuşağın da ülkesinden nefret etmesinin bir sebebi olursunuz..

ha size sevin ülkenizi diyemem, herkesin kendi tercihidir, milliyetçilik taslamak falan da istemiyorum ama garibime gitti böyle düşünenlerin olması..

"Kimse size kal demiyor ki, size tutan yok"

Bizi tutan var, vize. Rahat gidebilsem direk giderdim.

Ve evet sanıyorum ki oralarda dünyaya gelseydin o dediğin şeyleri yapabilecektim. Zaten amaç dediğin şeyleri yapmak değil. Başka yaşam tarzları var, bulunduğun yere göre alacağın hizmetler var ve ben onları bu ülkede alamadığım için sevmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Lath gene başladı senin yüzünden aynı tartışma...
Abicim isteyen kalır yaşar hayatını kabullenmeye çalışır.
Ya da düzeltmeye çalışır birşeyleri kendi idealleri doğrultusunda.
Gidebilmeyi başaran çeker gider yaşar dışarıda kayatını.
Gidip beğenmeyen de geri döner.

Bu kadar basit.
Bu tartışma daha önce oldu.
Bence hepimizin fikri sabit.
Aynı noktaya gelmeye gerek yok derim.

Gitmek isteyeni tutan var,
Vize almak çok zor Türk olduğun için.
Dışarıda çok farklı ünümüz var.
Biz çoğunlukla içimize kapanık yaşadığımız için,dışardakilerin bizim hakkımızda ne düşündüğünü pek bilmiyoruz.

Kalanın da işi çok zor.
Patlayacağı ne zaman belli balon bir ekonomi,saçma sapan eğitim sistemi, güvenlik desen yok vs vs... Saymakla bitmez. Bunlara senelerdir katlanıyoruz, düzeltmek lazım.
Kolları sıvayana kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...