zarek Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 21. yüzyıl olmuş fakat bu kişiler hala kırık dökük okullarda okumaya devam ederler. hocaların tek düşüncesi ceplerini biraz daha doldurabilmektir, bilim kimsenin umrunda değildir. rektörler zaten kukladır. bir yığın fakir insan, birbirine hava atmaya çalışır. lab. larda geçen yüzyıldan kalma aletler kullanır, yüzde doksanı da çalışmaz. festival diye yapılan şeyler iki gözlemeciyi okula getirip, bilimum bar şarkıcısını sahneye çıkarmaktır. (bkz: rock festivalleri) anlamak mümkün değildir. oysa yeditepe, koç, sabancı, bilgi gibi üniversitelerde tam anlamıyla eğitim görülür, insanlar bilim yapar. kimsenin para derdi yoktur, çünkü herkes zaten kendine yetecek kadar para kazanmaktadır. başkasının parasında gözleri yoktur. okullar son derece modern donatılmıştır. öğrenciler "çalışan" aletlerle kendini geliştirir, bu da iş hayatında hemen kendini gösterir zaten. yazık bu ülkedeki gençlerin haline... not: ülkede bilime önem verilmiyor ve bu yüzden de buna epey içerledim. yazık gerçekten yazık. not 2: yazı bana ait değil ancak yer yer katıldığım tespitler var.
Chiptech Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 yeditepe ? bilgi ? yanlış duymuşsun.
zarek Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Konu hakkında bir çok makale ve yazı okudum ancak bilgi sahibi olmadan fikir sahibi de olunabileceği için fikir sahibi olmana engel değil bilgi sahibi olmamak. Okullara yardım kampanya ile bir takım yurt dışı menşeli şirketle altından kalkılacak iş değildir. Olaya çok daha gerçekçi ve kökünden halledecek çözümler bulunmalıdır. Bakın o kampanyalar bir kaç ay sürer ama bu ülke var oldukça bu sorun devam edecek eğer birileri taşın altına elini koymaz ise. Benim amacım ülkeyi kurtarmak değil. Öyle bir iddiam yok, benim amacım burada doğruluğuna inandığım bir fikirin gerçekliğini kanıtlamak. Ancak bazıları olayı başka boyutlara çekerek gerçekleri çarpıtma peşinde. Kendini geliştirmek isteyen kişi, olanaklar nerede fazla ise orayı tercih etmek zorundadır. Eğer olanaklar vakıf üniversitelerinde daha fazla ise orayı tercih etmelidir ki amacına ulaşabilsin. O bahsettiğim vakıf üniversitelerinin şu anda hak ettiği konumda olmamasının tek bir sebebi var, bu da zeki ve yetenekli kendini geliştirmeye yatkın öğrencilerin korkutularak ve vakıf üniversitelerinde okuyanlara "zengin pi.i" muamalesi, sanki hepsi "tikky" gibi gösterilerek ülkede bilimin önü kesiliyor. Yetenekli öğrenciler, burslu okumak yerine bu olumsuz imaj yüzünden devlet okullarındaki kırık dökük sıralarda sözde bilim yapıyorlar daha doğrusu bilim mücadelesi veriyorlar. Ve içlerinde çok şükür inanılmaz derecede özverili olanlar da çıkıyor tek tük. Ancak vakıf üniversitesinde olsa çok daha başarılı olacakları aşikar. 70lerde 80lerde eğitim gören öğrencilerin yönettiği ülkenin geldiği konumda ortadadır. Hala yurtdışına tam bağımlı teknolojinin "t" sini ancak üretebilen bir bilim takımı hala ülkenin başındadır. Ülkede bilim adına bir şeyler yapılabilmesi buna bağlıdır. Ayrıca çeşitli seviylerdeki burs olanakları zaten başarılı öğrencilere sağlanmaktadır. Umarım daha da arttırılır zamanla. not: alıntıdır. [ Mesaj 22 Haziran 2007, Cuma - 07:22 tarihinde, zarek tarafından güncellenmiştir ]
DeamoN Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 yalan abi boğaziçi hepsinin eline verio hala özel üniler iyi güzel parayı bastırıp hocaları alıo da o hocalarn anlattıkalrını kimse dinlemiince ortada eğitim denebilecek bişi kalmıo maalesef eğitimi büyük ölçüde o okuldaki öğrenciler olusturur bundna doalyıdır ki üniversitelerin hocalarını baz alarak değil de okulu tercih eden öğrenleri baz alarak eğitim kalitesini belirlerler.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 hiç odtü'tü boğaziçi'yi 9 Eylül'ü görmedin sen her halde. Yeditepe'yi kırıkkale ile kıyaslıyorsun sanırım.
riglous Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 "Konu hakkında bir çok makale ve yazı okudum ancak bilgi sahibi olmadan fikir sahibi de olunabileceği için fikir sahibi olmana engel değil bilgi sahibi olmamak." Burda bahsedilen yazarin gorusune katilmayanlar mi yoksa yazar kendisi hakkinda mi konusuyor? Eger kendisi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsa, ki ilk cumlede sanirim "ben bilgi sahibiyim" demeye calismis, yazi onemsenecek bir yazi degil. Yok kendi gorusune katilmayanlara daha yaziya baslamadan kafa tutuyorsa; talim ve terbiye kuruluna sevkediyorum kendisini, fikir bu sekilde beyan edilmez. Kendi gorusunu savunursun, baskalarinin gorusunu curutursun, ancak asagilamazsin.
paramecium Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Selam, Adam adam olduktan sonra, bilgi nerede varsa gider bulur. Sen adam olamamışsın, neylesin Sabancı, neylesin Koç. Gidip o kampüslere bir bakın; Tikky kavramının resimli örnekleriyle dolu. Otomobillerden bu belli oluyor. Hepsi öyle mi? Tabiki hayır ama burs harici giriş yapnlar da sonuçta 'parayı bastım mı okurum' zihniyeti taşıyorsa sen içeri giden adamı filitre edemiyorsun demektir. Bir de git ITU, ODTU veya YTU gibi okullara. Oradakilerin büyük çoğunluğunda aile parasına güvenip hareket edecek bir mali durum yok. Öyle veya böyle okumak durumundalar. Kendisine gereken bilgiyi o dandik şartlarda bile alıyor. O sebeple aman diyim, bu tarz bir kıstasa girmeyin. Beni,m oğlum olsa, üniversiteye kadar devlette okuturum. Şımarık zengin veletlerle bir arada olma olasılığı daha yüksek bir yere vermem. Şartlar kötü olabilir ama bizimki zaten akıllıysa neylesin lamina sırada oturup tepe göz ile ders yapmayı. Akvaryum balığı gibi koruma altına alınıp 'gerçek hayattan' uzakta herkesin dengesiz gösteriş hevesiyle büyüyeceğine, gerçeği görsün. Yesin ensesine tokatı ve acı neymiş bilsin. Ben 30 yaşındayım, ki bazı rivayetler 31'i geçtin diyor. Ortaokulu kolejde okudum ve üni sınavı için düz liseye geçtim. Sonrasında da YTU makinaya girdim. Koç, Yeditepe'de okuyan arkadaşlarım oldu. Sabancı'da ise kardeşim burslu mühendislik okudu. Devletle-Vakıf, bursluyla-para ile okuyan arasında ki inanılmaz açık. O yüzden ilk paragrafı tekrarlıyorum: Adam adam olduktan sonra, bilgi nerede varsa gider bulur. Sen adam olamamışsın, neylesin Sabancı, neylesin Koç. Biz adam yetiştirelim de önce, cahillik sonradan da düzelir. Saygılar.
Apache Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 katılıyorum zarek'e. devlet okulları kapatılması gerekli eğitim verilmiyor.zaten bir sürü dingilin üniversite mezunu sıfatı elde etmesini sağlıyor. eğitim lise sonrasında tamamiyle özelleştirilmeli.
ascraeus Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 pardon ama bogazıcı tutsun dıger elıne versın once boun ekonomı no lıferzları mulakatlarda " turkıye'nın gdp'sı ne kadardır", "amerıkan ekonomısının durumu nedır" gıbı bebe sorulara eblek eblek bakarken gordukten sonra ne gıbı egıtım aldıklarını merak eder oldum.
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Yeditepe? Doğru düzgün bina projesi çizemeyen adamı mimar yapmak mıdır bilim yapmak? Ha diş hekimliğinde mesela Yeditepe bir numaradır. Ama genelleme yaptığımızda ben Yeditepe'yi o kadar başarılı bulmuyorum. Bazı bölümlerde tabii ki çok iyi Sabancı, Koç ve Bilkent'ten başka özel okul gelmiyor aklıma, adam gibi kaliteli eğitim denilince kusura bakmayın.Dediğim gibi genelleme yaptığımızda. Marmara Üniversitesi'nde okuyorum, keşke adam gibi çalışsaydım da bu okullardan birinde burslu okuma şansını elde etseydim. Ben Finans yüksek lisansı yapmak istediğimi belirtiyorum hocalarıma, İngilizce İktisat'tayım ve sonuçta Ekonomi mezunları rahatlıkla Finans yükseğine gidebiliyor. Ama okulda bir iki tane hoca hariç sallanmıyorum,bana yardımcı olabilecek Finans Hocası olmadığı için Sabancı'ya gidip oradaki hocalara danışıyorum. Marmara'da yüksek lisansa 15 kişi başlıyor İşletme'de , örneğin Marketing'de. Kala kala 1 kişi kalmışlar hocaların umursamazlığından ve bezdirmesinden dolayı. Ben yurtdışında yüksek lisans yapmayı düşünüyorum.Çan Eğrisi olmadığı için bir taraflarımı patlatıyorum 3 alacağım diye. Bu sene 48 kredi aldım yatay geçişim diye. O da yetmiyor, yurtdışındaki insanlara anlatmaya çalışıyorum böyle böyle , bizde çan yok, 3 ortalama ile ilk 12 adam içerisindeyim diye. Bunlar benim tarafımdan eğitim sisteminin en basit bozuklukları. Kimbilir daha neler var.
malik Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 iyi okullar arasında çok büyük uçurum olduğunu sanmıyorum devlet ve özeli karşılaştırırsak. sabancı boğaziçi,odtü-bilkent çok sırıtmıyorlar. paramecium'a da katılıyorum.çocuğumu da devlet okuluna verirdim bu şartlarda ben de.
scorch Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 tuzu kuruluk mu denio du bu na?... gör
khalad Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 devlette okumayı savunurum çünkü insanların hepsi kendi bileklerinin hakkıyla giriyorlar o üniversitelere özellerdeki gibi babasının parası bol olupta ailesini mutlu etmek ve ortam yapmak için üniversiteye giden insanlar yok en azından (normal insanlarda var tabii)
sir Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 konunun uzmanları konuşmuş vay beee bize susmak düşer, veya en iyisi ben ayrılayım üniverstemden de gideyim özele :)))) arkadaşlar tespit yapıcam derken sapıtmayın. her üniverstenin kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır. tamam özel üniverstelerin imkanı daha fazla olabilir, ama devlet üniversteleri de projeler üreterek, sanayi ile işbirliği yaparak gayet güzel paralar kazanıp yurtlar, laboratuarlar yaptırabiliyor. ayrıca biçok devlet üniverstesi yerli ve yabancı diğer üniverstelerle işbirliği yapıyo, erasmus diye de bişey var, ve evet bilim adına bişeyler yapılmaya çalışılıyo bence. her özel üniverste olağanüstü ilim-irfan yuvası olmadığı gibi, her devlet üniverstesi de çer-çöp değildir. en basitinden gidin bi üniverste başına düşen yayın sayısı sıralamasına bakın. bi de ilk postta müthiş bir akıl yürütmeyle karşılaştım. devlet üniverstesindeki hoca cebini doldurmaya bakıyomuş, yahu el insaf kardeşim, özel üniversteye geçenlerin hepsi sanki bilim adına mı geçiyo oraya? ayrıca rektörler kuklaymış, neyin kuklası, kimin kuklası, kaç tane rektör tanıyosun? ha bi de dem vurulan yere bak, bar şarkıcısını sahneye çıkarmak üniverstenin itibarını zedeliyomuş.. ya bizle hakikaten kafa buluyosunuz ya da anca orta3'e falan gidiyosunuz.
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Konu hakkında makale okuyup sonra böyle kışkırtıcı trolling mesajları yazmaktansa yakın çevrem ve kendi okulum sayesinde pek çok okulu çok iyi derecede tanıyacak kadar gördüm. Gerek eğitim kalitesi gerek sosyal ortam ya da öğrenci hizmeti açısından karşılaştırma imkanım oldu. Yeditepe ve Bilgi bayağı yanlış olmuş. Ayrıca bu ülkede en iyi eğitim yine teknik alanlarda ODTÜ, sosyal alanlarda Boğaziçi üniversitelerinde verilir. Tabii yine bunlara yakın İTÜ de var. Bu üç üniversitede istediği bölümü kazananın zaten özel üniversiteyi seçmesi mantıksız olur zaten. Zira eğitim kalitesi bunlara pek yaklaşmaz. Özel üniversitelerin içinde Koç hakkında bilgi sahibi değilim, Sabancı oldukça iyi bildiğim kadarıyla, diğerleri o bilgi yeditepe falan HİÇ iyi değiller, devlet üniversitelerinin en iyileriyle kıyaslandıklarında.
cemad Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 olay öğrencide biter. çok iyi bir öğrenci şu anda odtü boğaziçi itü bilkent koç sabancıya girerse çok fark olmaz ancak bundan 15 sene sonra bilkent koç sabancının imkanlarıyla yarışma şansı kalacak mı devlet ünilerinin? ha boun,odtü ve itü her zaman büyük kalacaktır tabi ki ancak doğal olarak zamanla büyük özel üniversitelerinin gerisinde kalacaklar bilkent mezunu olduğum için biliyorum en basiti kütüphaneye her sene 2milyon dolar ayrıldığını. lablara bilgisayarlara vs. ayrılan paralar da cabası ancak özel üniv. olması dolayısıyla gelen geliri okula döndürmeyip de kar amacıyla cebe indiren özel üniversiteler için aynı şey söz konusu değil pek gelişeceklerini sanmıyorum. burada üniv adı veremiyorum tabi bilmiyorum çünkü hangisi öyledir hangisi böyledir ama gelen paranın %90'ını üniversiteye ayırmıyorsa bence gelişmez.
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 arkadaşı itü'nün deprem ve yapı lab.larına alalım da kendi okuduğu vakıf üni.si büyüklüğünde lab. görsün! [OHHA!] sonra ıslatıp ıslatıp meşe odununu beline beline verelim belki uslanır biraz [eheheh] Bu labların içine birebir bina inşaa edilebilir, her türlü deprem yeniden canlandırılabilir.. keza sadece bi tanesi bile maliyet olarak standart bir özel üni.nin kuruluş maliyetinden fazladır.. keza konu sağlam mühendislikler ise ve siz özel üni.lerin iyi eğitim verdiğini söylüyorsanız.. ..şaka yapıyor olmalısınız ciddiyim
pekaziz Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Evet hala devlet üniversitelerinde okumayı savunan zihniyet var çünkü herkesin yılda yirbin dolar verebilecek zengin babası veya sınavda 360 üzeri puan alma şansı yok. Asıl özel sektörün ülkemizi getirdiği bu durum karşısında vakıf üniversitelerini savunan insanların varlığını görmek düşündürücü. Eğitim gibi, sağlık gibi asla kar ile değerlendirilemeyecek konularda özel sektör kesinlikle olmamalı.
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 bu nasıl bir zihniyettir yahu? özel üniversitelerde eğitim çok iyi, o zaman devlet üniversitelerini kapatalım. zaten bir ton zibidi boşuna okuyor, adam da olmazlar. boşa kürek çekiyorlar... onun yerine zengin piçleri (evet evet, piç) parayı bastırsın da okusun. eğitim de fırsat eşitliği de neymiş hem. zaten şimdi bile özel hocalara, dershanelere paraları bastıranlar üniversite sınavlarında bir adım öndeyken.. şimdi devlet üniversitelerini iyice hiçe sayalım.. ben bu lafları edenlerin zihniyetine hayran oldum.. mümkünse bilgi sahibi olmadan fikir sahibi de olmayın ya da gidin parayı bastırın özel üniversitenizde okuyun.. bir sürü gencin, bu ülkenin istikbalini kapamayın.
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Cemad öğrenci kalitesi değil sadece olay. Para kısmına gelince, en basidinden ODTÜ'de çeşitli araştırmalar, ODTÜKENT-TEKNOKENT cvarında Aselsan, Tai ve benzeri pek çok firmayla ortak yürütülen proje, yurtdışına ve yurtiçine satılan projeler ve toprak kiralarıyla oldukça yüksek bir gelir var elde. Aşağı yukarı bir özel üniversite kadar gelir elde ediyor neredeyse ODTÜ, ki diğer devlet üniversitelerinde de benzer şeyler vardır. Dediğim gibi Koç hakkında pek bir bilgim yok, ama geriye kalanlardan sağlam eğitim veriliyor diyebileceğim bir tek Sabancı Üniv. var.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 devlet üniversiteleri her halükarda ftw! marmara ing. işletmede istatistiğe giren prof, yeditepede niye derslerin 10'da birini işlediğini sorunca "dinlemiyorlar ne yapayım" demişti. özel üniversitede kalite tam bunla ölçülüyor. gelen kitleyle.
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 valla olay ağır mühendisliklerse İTÜ, ODTÜ, YTÜ'dür olay hacım.. varsa rakip söyleyin bilelim.. teknokentleri dev labları olan hangi özel üni.ler varmış anlatsınlar da öğrenelim bizde (sert çıkmışım lan bu cümlede) (koç, sabancı dahil) kimin, hangi özel üni.nin bunlar kadar dev lab.ları yetişmiş personeli varmış merak ediyorum gerçekten.. ha ayrıca lütfen, rica ediyorum lütfen bana rakam verir misiniz, acep öğretim üyeleri başına düşen yayımlanmış makale sayısı nedir? öğretim üyesi başına diyorum bak.. ayrımcılık olmasın diye.. yüzde verin yani.. ben ytu'den mezun oluyorum bu dönem (diploma hazırlansın diye bekliyorum) benim (öğrenci iken) yayımlanacak 3makalem olacak [hemi de bir tanesi sağlık alanından, dişçilik ile alakalı] bırak sen öğretim görevlisini.. kusura bakmayın ama özel üni.lerle devlet üni.lerini sağlam mühendislik disiplinlerinde karşılaştırmak oldukça salakça ve gereksiz..
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 özel üniversite deyince... artık insanlar vergiden düşmek ve ayrıca parayı kırmak, prestij yapmak için özel üniversite açar oldu. aynı biçimde özel lise ve ilkokullarda revaçta.. yani bu durumdan rahatsız olmak lazımken, isteğe bak yahu.. şimdi özel üniversitelerdeki eğitim kalitesinden bahsetmek için önce çevremizde ne kadar kofti özel üniversite var diye bakmak lazım; http://www.yok.gov.tr/universiteler/uni_web.htm tabii babasının şirketine müdür olacak adamın da bir vasfı olmalı.. "BEN İNŞAAT MÜHENDİSİYİM, okan üniversitesinde" diyebilmeli..
gellidus Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Herkes dogru soyluyor aslinda egitim kalitesi okulun imkanlari+ ogrenci ile cozulur bana gore.. Her okulunda kendine sectigi ve orda kendini gelistirdigi bir brans vardir.. Yeditepe dis hekimligi Baskent Tip Odtu itu muhendislik Bogazici bilkent sosyal bilimler yine bilkenti teknolojik muhendislikler ile anabiliriz aslinda boyle bir kavram varmi bilmiyorum ama iste nanoteknoloji genetik vs vs Parali egitim herzaman parasizdan iyi olacaktir malesef cunku burda bir ticaret sozkonusu verilen paranin karsiligi alinmali haa ogrenci almiyor olabilir ama okul onu vermek zorundadir.. + bu sistemler ile dunyadada bilinen universiteler arasinda olursunuz okula getirdiginiz unlu yabanci hocalar yayinladiginiz makaleler vs ile.. misal benim ablam parali bilkent isletme mezunu... Amerikada burslu master yapti sonra birtane daha yapti.. Ama doneminde bogazici odtu gibi okullara giren kisilerden cok daha basarili oldu ishayatinda haaa ayni zamanda bilkentteki arkadaslarindan coguda hala bir baltaya sap olamadilar.. birisi soylemis onemli olan egitimi yakalamak cok dogru demis.. Ama imkanim olursa cocugumu ozel okulda okutmak isterim sonucta ortada kapabilecek bir bilgi olsun..
eldar Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2007 Türkiye'nin en iyi hukuk bölümü bir devlet üniversitesi olan Galatasaray Üniversitesi'ndeyken, en iyi mühendislikler yine devlet üniversiteleri olan İTÜ ve ODTÜ'deyken vakıf üniversiteleri daha iyi demek ne kadar doğru bilmiyorum. İlkokul ve liseyi özel okulda okuyup üniversiteyi de havalı vakıf üniversitelerimizden birinde bitiren bir kişinin fanusta yetişen bitkiden farkı olması ancak kendinin potansiyeline ve aile çevresinin statüsüne bağlıdır.
Öne çıkan mesajlar