Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

wowa şu saatten sonra başlamak mantıklı mı ?


Fly

Öne çıkan mesajlar

farkındayım onlarca başlasam mı topiği var, hatta http://forum.paticik.com/konu.php?id=179252 ye yazacaktım ama sormak istediğim şey farklı.

birkaç aydır okuyorum topicleri nihilum şunu kesti oyun oynanmaz , artık 10 yaşındaki veletler oynuyor , vs vs tarzı mesajlar görüyorum. wowdan soğuttu beni oyuncuların memnun olmaması.

ben zaten atmosferi, diğer oyunlara nazaran daha kalabalık oluşu gibi özellikleri dışında da sevmiyorum oyunu. aylarca guild wars oynadıktan sonra forumlarda şuna nerf buna nerf , imba warlock imba shaman diye tartışmalar görmem yetti antipatisini kazanmama.

öte yandan öss var ve ders çalışamıyorum hangi oyuna başlasam diye düşünmekten (1 yıldır mmo oynayamıyorum ağız tadıyla) . "aha da 17 haziran saat 2 de ben bu oyuna başlıyorum" diyip kafamdan atmam lazım bu meseleyi.

wowdan başka lotro ve eve var şu anda sağlam oyunlardan. lotro nun pvp sistemini sevmedim, eve'nin de uzun soluklu bir oyun olması gibi bir dezavantajı var (benim açımdan - seneye bir daha öss'ye girme ihtimaline var)

sorularım şunlar : wow beni en az 3 ay oyalar mı ve vereceğim paraya değer mi ?

ayrıca nereden alırım, kaça alırım gibi sorularım da var. senditten söyleyecektim ama temmuzda gelir diye söyleyemiyorum. gamersloot da da 70-80$ lık bir harcama yapmam gerekiyor. veya oyunun kendisini ankara'dan, ek paketini sipariş yoluyla falan alabilir miyim (veya tam tersi) ? (60 milyon kadar biriktirdim, ama annem 60 milyonun üstündeki alışverişlere -hele ki oyunlar için harcanmışsa- kızıyor, bir kısmını çaktırmadan alacağım)

son olarak da hangi kartları kabul ediyorlar aylık ödeme için ? bonus kontör mesela, kabul ediliyor mu ?

teşekkürler.

[ Mesaj 08 Haziran 2007, Cuma - 00:04 tarihinde, Fly tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kafadan 3 ay oyalar mrk etme sen, biz kör olduk item derdine level derdine
ben yeniden başladım rp ye bu bile beni 5 ay rahat goturur.

Onemlı olan,
questleri oku
MMORPG oldugunu unutma, solo takılma
atmosferi yaşa
ve sakın AMA sakın item sitelerine bakma
şu instance dan su dusuomus dıe deılde, ulan su su su sebeplerle bu instance temzilemem lazım de.
Boyle yaparsan bırak 3 ayı 3 yıl gıder.
Dediğim gibi Thottbot vs. orneklerınden uzak dur yeter.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şİmdi sorularına kısaca cevap vereyim...

WoW Seni 3 aylık yaz süresinde fazlası ile yalar hatta Rahat bir şekilde raidlerine başlarsın. Bizim Illidan meselside oyunun kahramanı olupta kolay kesilebilmiş olmaıs. Onun dışında oyunda bir sorun yok ;) Onlar Mai de oynuyolar ve yaklaşık 50 tane daha realm var...

Sendit.com demişsin... Güzel demişsin... Bende oradan aldım ancak(!) ayrı ayrı alırsan paketleri sana yaklaşık 75-80 YTL ye patlıyor ancak ikisini bir alırsan 110-130 YTL ye patlıor. O yüzden ard arda iki sipariş ver ayrı ayrı olsun. Kısacası bir D&R TBC Fİyatına İkisine birden sahip ol ve teslimattan hiç çekinme. Ben birinci paketi 5 günde diğerini 9 günde elime aldım çok da sorunsuz, çok memnunum...

Biz arkadaşlarımla(DarkElitE guilid olarak) Dragonmawdayız. MSnimi vs vs. tüm ulaşım yollarını sana açıyorum, isediğin kadar soru sorabilirsin, yardımcı olmaktan onur duyarım ;)


Edik: Kartlardan bahsetmişsin... 18 yaşına girmiş isen gidip hemen bir işbankası şubesinden hesap açtır (5-10 gün) Formu güzelce doldur ve herşeyden yararlanmak istediğini belirten seçeneği bi güzel TİCKY le... Sonra formu verdiğin görevliye VISA ELECTRON olmasını ve e-card olmasını istediğini ilet... SOnra paşa paşa hesabına paranı yatır, oradan çeksinler...

Onun dışında American Express, Visa, Visa Electron ,Master Card özellikli tüm kartları kullanabilirsin...

Edik2: Bir arkadşaında deidği gibi oyunu MMO olduğu için, sırf grafikleri, güzelliği, akıcılığı, senaryosu ve amacı için oyna... Mükemmel zevk alacağına innaıyorum... İtem elbet gelecektir...

[ Mesaj 08 Haziran 2007, Cuma - 01:05 tarihinde, Rotweiler tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 08 Haziran 2007, Cuma - 01:06 tarihinde, Rotweiler tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun TBC ile sirf Raiding haline dondu. Bir nebze de olsa yeni gelen patch ile itemlara buff yapilarak oyun hevesi az da olsa getirildi. Cok zor denilen HEROIC instance lar bolca nerf yedi ve nitekim 10 ya$indaki insanin bile taktik gerektirmeden yapabilmesini sagladi. He bu sen tekrar ba$layacagindan avantajina olabilir. Mesela, ben oyunun 2. haftasinda Black Morass Heroic yapmi$tim. ve gercekten 6.-7. denemede yapabilmi$tik. Ama $oyle bir durum var eger oyun oynarken wipe yemekten falan gercekten zevk aliyorsan BENCE o zamanlar daha zevkliydi... Karar senin ama $unu unutma oyun end-game oldu. Du$uk levellar icin hicbir instance bulamiyorsun ve her yerde boost icin aglayan insan topluluklariyla kar$i kalirsin.

Congrad - Outland
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

wow şu anda olabilecek en iyi halinde ama tek başına wow'un anlamı yok tabii, tbc ile beraber alman lazım.

ne kadar hayıflansam söylesem de bugüne kadar en çok oynadığım oyun. yakalanmış bir formül var. hoş gerçi 3 ayda bırakamayabilirsin dendiği gibi. :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gw'den sonra wow oynamak insanı fena bayar. kendimden biliyorum. 70 olduktan sonra 1 ay dayanabildim. dayanmak diyorum çünkü işkence gibi. gidip şu factionla rep kasiim dersin gece gündüz kasıp aldığın item'a nerf gelir. heroic yapiim dersin 2 wipe yiyince millet kaçar kalırsın ortada. pvp yapiim bari dersin, lagtan önünü göremezsin. inanılmaz dandik serverları yüzünden 8k-12k ms görünce şaşırmamaya başlarsın (aynı durumla yurtdışından bağlanınca da karşılaştım tamamen türk telekomla ilgili bir sorun değil bu). saçmasapan bugları, pvp serverlarındaki yaş ortalaması, türklerin yeni başlayanlara karşı genel tutumu gibi mevzulara zaten değinmeye gerek yok. bütün bunlara dayanabilecek sabır ve zamanı olmayan biri için gw oynamak, çok daha akıllıca bir davranış.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bencede abartmış bende kendimden bi örnek vereyim.Mart ayinin ortasinda başladım.İlk başlarda nedir lan bu wow herkes oynuo diyerek bi free servera girdim.Oyunu beğendim fakat oynanılmayacak kadar kalite düşüktü free serverda.Sonra orjinal servera geçtim aldım wow ve tbc paşa paşa oynuyorum geziyorum tozuyorum lore'yi yaşıyorum.Pvp yapıyorum quest yapıyorum.Kısacası eğleniyorum bence başla hiç bişey için geç değil ki ztn en az 2 exp daha bekliyoruz oyuna.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

başlamadan önce : başlamak yada başlamamak işte bütün mesele bu :D

başladıktan onra : bırakmak yada bırakmamak

bıraktıktan sonra : tekrar başlamak yada başlamamak

benim fikrim eğer günün büyük bi bölümünü bilgisayar başında geçiriyosan
asosyal bi hayata bulaşmış durumundasın demektir
bu durumda yapılacak mantıklı hareket wow a başlamak olur :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence bi twink kasıp oyna en zevklisidir.29 lvl twinki.he twink nemidir?

twink çeşitli battlegroundlar bazında gereken en yüksek lvl ı almış üstündeki itemlarda lvl ının en iyi itemları olan chardır.mesela 20-29lvl battlegroundlarına iyi bi char yapıp girebilirsin çokta muhabbet olur.bg için tavsiyem lock-rogue
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cok oynuyorsan, duzgun bir de leveling guide takip edersen 2 aydan kisa surede 70 olursun, yine cok oynamaya devam edersen 3 hafta gibi bi surede de raidler disinda ulasabilicegin en iyi ust basa ulasirsin. Sonrasinda ya gider bi guilde girer raid yapmaya baslarsin ya da yanina birini/birilerini bulup Arena falan yaparsin.

Oyunda bug falan yok, arada ciksa da hotfix geliyor, her Allah'in gunu SSC yapip gecen ay Vashj'da buglar yuzunden takilmis da oyunu birakmis super leetler gibi atip tutan arkadas olmus bir tane ondan soyliyeyim dedim. Server bazli 12k ping falan da yok, bilgisayarinizdaki spyware'lerden habersizseniz once haberdar olun sonra mmo oynamaya kalkin lutfen, kthx.

Adamlar 6 tane raid instance ekledi, daha da ekleyecekler, TBC ilk ciktiginda buna "oha isimiz gucumuz raid oldu olmaz ki bu kadar" dedi millet, simdi Nihilium Illidan'i oldurdu diye "oha bitti bile bu oyunun cilki cikti" laflari donmeye basladi. Eklesin mi cikartsin mi adamlar, karar verin?

Hem birsuru raid instance ekleyip oyunda PvE sevenlere yapacak yeni isler verdiler, hem de raidleri 20-40 kisiden 10-25 kisiye dusurup daha ufak guildlere biraz cabayla buralara gidebilme sansi tanidilar. Gunde 3 saat oynuyorsaniz da Illidan'i oldurmeyiverin artik bi zahmet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pvesi için alıcaksan hiç alma ne demek ya. item için oynuyorsanız oyunu zaten hata etmişsiniz 1 ay sonra daha iyisi çıkıcak niye raid kasıyorum ben falan. zevk almak için raid yapmıyorsanız bırakın direk, zaman kaybı o :)

birkaç arkadaş bulup birlikte level kasarsanız çook eğlenceli bir oyun. hatta 5 kişi bulup sürekli birlikte instance falan yaparsanız tadından yenmez :) 70 olunca da düşünürsün raid pvp fln
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sandığımdan daha iyiymiş durumu için rahatladı :p

sendit için hangi oyunu sorsam 3 hafta diyorlardı, 10 gün olmadan geleceğinden emin misiniz ? ha bir de ek paketi veya kendisini senditten kredi kartıyla,diğerini ankara'dan elimle alacağım (annenin sipariş limiti meselesi), nasıl yapayım ?

realm seçimi de arkadaşların olduğu yeri seçin demişsiniz ama onlar hem çok eski bir realmde (burning legion) hem de seneye lise son olacaklar, oynayamayız birlikte. realm tavsiyesi de verebilirseniz tam olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

WoW daha yeni yeni basliyor. Bu güne kadar biz hep ortama ısınan adamlar modundaydık. Evet uzun süre level 60 olarak oynadık diye sanki hep o ayarada kalıcamızı düşünüyoduk ama öyle olmadığını anlamış olduk son olan olaylarla. Wow önümüzdeki 1-2 yıl içinde çok ama çok değişecek önce level sınırı 80'e sonrada 90'a çekilecek(hatta belkide hero classlar gelicek).

Oyuncular güçlendikçe rakiplerde delicesine güçlenicek. Nerdeyse her RPG'de olduğu gibi levellar belli sınırları geçince bize başta çok efsanevi gelen düşmanlar anlamını yitirecek. (nasıl ki wow'un ilk zamanlarında dragonlar son derece görkemli gelirken şimdi bırak dragonları, onları öldürmekle ün yapmış Grull the Dragon Killer bile sıradan bi rakip haline geldi)

Ve her level sınırı arttırıldığında oyuna yeni başlayanlar dahil herkez arasındaki seviye farkları kapanır. Bunu zevksiz bulanlar olabilir ama bu Age of empire 1'i bitirip Age of empire 2 ve3 oynamak gibidir. Oyun ilerliyor ordan aldığın zevk ayrıydı şimdi aldığın zevk ayrı. "Oyuna başlayan kişi senle aynı seviyeye gelmiş olabilir ama o asla senin gibi gidip ragnaros kesmenin keyfini bilmeyecek" fikrini benimsemek gerekir.

Ve bu sebeple WoW dahil hiçbir MMORPG'da en kalabalık en aşmış serverda bile oyuna başlamak için geç değilidir. Önemli olan arkadaşlardır. Çünkü bu oyun yalnız oynanmaz.

[ Mesaj 08 Haziran 2007, Cuma - 15:40 tarihinde, FreEmoon tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...