LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 obarek , senarist ve müzikalimizde oldumu tamamdır :=)
Silmarwen Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Aklınıza gelebilecek en uçuk fikirleri, Roleplay temalarıyla birleştirerek sunabilirim. Ama konu lazım haberiniz olsun =) Ayrıca senaryoya yardımcı da olabilirim. Ha bide; yapılacaksa rpg tarzı birşey olsun isterdim ben hep =) Böyle her temayı içersin, her olguyu benimsesin. Güzel olsun. İstanbul Efsaneleri: Lale Savaşçıları hala rulzdur benim için mesela =P
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 oah naptınız lem oldu olcak doom4 yapalım =)
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 :D bende 3 yaşından beri pc kullanıyorum yardımcı olmaya çalışırım, ama görünen o ki fikir verecek çok , icraata geçirecek kişi sayısı az. Aslında toplantılarla,msn toplu konuşmaları vs. ile hiç bilmeyenlere bile basit görevler verilebilir ve herkesin bir konu da emeğinin geçmesi sağlanabilir.Bilenler bilmeyenlere sabır için de anlatabilir :D ÖSS'den sonra herşekilde yardım edebilirim
_-_ShadowSong_-_ Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 networking sorun olmaz,o kısmıda halledebilirim,ama herşeyden önemlisi; projeye katkıda bulunmak isteyenler ama kod yazmayı bilmeyenlerden biri ortaya süper bir fikir atarsa kod kasmış kadar olur valla.. önemini şöyle söyliyim; 3d hiçbir şey değil,java appletle 3d top oyunu yaptım basit birşey oldu,dönüp yüzüne bakmadım.. ama öbür taraftan 2d blackjack yaptım,tadından yenmiyor,aklıma estikçe oynarım,babam bile bağımlısı oldu:DBildiğimiz blackjack'e 3-5sallamasyon birşeyler ekledim,zevkli olsun diye,sonuç mükemmel oldu halen oynuyorum.. burda unreal 3 motoru alıpta oyun kasmıcaz,o yüzden değişik-kullanıcı canı sıkıldığında açıp oynamaktan zevk alıcağı- tarzda oyunlar önceliğimiz olmalı bence,o yüzden "değişik" fikirlere ihtiyaç var..bu başlığa yazabilirsiniz yada pmle bana ulaşabilirsiniz..
_-_ShadowSong_-_ Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 ayrıca yukarıda resmini koyduğum oyunun oyun motoru ve applet koduda şurada; bir önbilgi açısından http://rapidshare.com/files/18761742/kod.txt.html
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Multiplayer desteği olan bir roguelike çok güzel olabilir. Saatler sürmeyen , iki - üç saatlik kısa partilerle bitirilebilecek birşey. Kodlama hakkında hiç bir şey bilmiyorum ama yapılmış ilk oyunlardandı onlar , herhalde zor değillerdir. Hala da oynanıyorlar( En azından ben deli gibi A.D.O.M. oynuyorum) http://www.adom.de/ [ Mesaj 28 February 2007, Wednesday - 23:09 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Hazirana kadar belli bi düzeyde C öğrenmiş olcam. Yazın da C++ öğrenicem. Geçen dönem pascal öğrendim ama öğrenmeden kastım, işaretçilerle bağlı listelerde bitti öğrenme olayı. Grafiklere falan hiç girmediler :P Neyse, ben de yardımcı olurum. Hele bi C öğreniym de. Bi de Sokak Kavgası diye Team Fortress tadında bi HL2 modu yapiym dedim. Source üzerinden SDK falan indirdim, karakter sınıflarını da falan bi güzel hazırlamıştım. Ama saçmaladı SDK. Yattı o iş. Proje duruyo gerçi sdfdsf
LethE Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 adom da bende deli gibi kasardım hey gidi hey :) mirage seçsin düşünsün işte zaten roguelike olacaksa hakkını vermek de zor olur. FPS desen ya küçücük birşey yapıcaz yada mekan yapmaya kasıcaz.. bana kalsa dota haritasını uyarlayıp 1 hero seçip onun fps sini yapmakla başlamak geliyor aklıma , hem dota zaten piyasa :). tabi daha şu tutorialları hatmediyim :) edit: POP forumu açılmıyor şu an itibariyle. [ Mesaj 01 March 2007, Thursday - 05:15 tarihinde, LethE tarafından güncellenmiştir ]
Mirage Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 1, 2007 İlk projemiz "Oda" için bir döküman hazırladım. Bilgileri POP forumlarında bulabilirsiniz. Yada dökümanı PDF olarak indirebilirsiniz (Oda.pdf ). İlgilenen herkesi foruma bekliyorum. [ Mesaj 01 March 2007, Thursday - 22:58 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
knoxville Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 artuncum başarılar dilerim. keşke programlama bilgim c'den öte olsaydı eheh, keşke c de tam olsaydı : p eril ben xD
ad3m Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 "Azimle sıçan duvarı deler" Başlamışsınız umarım istediğiniz gibi olur. Başarılar...
BeIlow Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 Mesaj tarihi: Mart 5, 2007 oo süper süper :) hiç bir bilgisayar bilgim yok hikayede yardımcı olabilirim sanırım bende :S istenirse.
Aragorn Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Arkadaşlar ben bu tarz bir oyun yerine Massively Multiplayer Online öneriyorum. Tüm dünyada uzun bir süredir bu oyunlar tutuluyor ve uzun bir sürede bu devam edicek. Yapılması da nispeten daha kolay. Hem görev paylaşımı filan da kolay, bayağı güzel işler çıkartabiliriz.
Dev Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 siteden üyelik alamıyorum =( register.phpden sonra kayıt ol diyince sayfa bulunamadı diyor. asd
Ceday Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 bence runuo'nun engine kısmı alınıp üzerine yazılabilir. oldukca güzel ve saglam bir yapısı var. kodlama kısmı high level bir dilde (Java, C# vs) yapılırsa cok daha az zaman alacaktır. C/C++ hızlı da olsa büyük bir oyunu bu dillerde yazmak işkence olur. burda en fazla vakit client ve grafiklerin yaratılması olucaktır. ancak uzun vadede yapılamayacak birşey yok. tabi bu tür bir proje için ciddi bir vakit ve ekip lazım: -architect -developer -grafiker -oyun konseptini ve kuralları tasarlayacak kişi. bu yukardakiler ne kadar cok olursa o kadar iyi. bi de ileri safhalarda tester kitlesi lazım tabii ki. bu tür bir proje yapmak istesem de, vakit sorunu yaşarım ben kesinlikle. ögrenci kitlesinden oluşan bir kadro bulmanız gerekiyor.
aktiftablet Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Öğrenci kitlesinden oluşan bir kadroyum ben de şahsen (ne dedim lan) ama benim de vakit sorunum olur. Yazın olursa kod kısmında yardım edeiblirm. c# ile..
Mirage Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 28, 2007 Dev saolsun hosting işini devraldı ve yeni bir forum kurdu. Eskisinde çok sık veritabanı çöküyordu, forumlara ulaşılamıyordu. Ayrıca yavaştı. Şimdi hem daha bir estetik, hem performans daha iyi. Sorumluluk listesine müracat eden ve sonra izini bir daha göremediğim arkadaşları listeden sildim. Gerçekten bir şeyler yapmak isteyen varsa tekrar müracat etsin lütfen. Yeni Paticik Oyun Projesi Forumları
nedanko Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Mirage tebrikler oncelikle boyle bir proje baslattigin icin.. Birsey sormak istiyorum. Boyle agir bir projeden baslamayipda, open source hazir gelismis bir MMORPG yi alip, Turkcelestirmeyi hic dusundun mu? Bence mukemmel olurdu, hersey Turkce bir MMORPG.. Eger bu fikir hosuna giderse paticik altinda SF tarzi bir development platformu olusturabilirim. Tek yapilacak olan butun sistemin turkcelestirilip kendi releaseimizi yaratmak.. Bir fikir olsun.. http://www.planeshift.it Inceleyebilirsin, screenshotlarindan anlayacagin uzerede guzel bir sistem..
arcane Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Bence kesinlikle sıfırdan birşeyler yapın. Aksi halde bir başka mod denemesi olur halbuki Türkiye'nin oyun üretimine ihtiyacı var.
Mirage Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 nedanko fikir çok güzel, kulağa hoş geliyor. Ama benim projeyi başlatmadaki amacım programlama ve oyun yapımı hakkında tecrübe kazanmak, çok ufak da olsa bir şeyler yaratmaktı. Böyle bir oyunu Türkçeleştirmek için belli bir programlama bilgisi ve open source tecrübesi gerekiyordur, ona lafım yok. Ama programlama ve oyun yapımı açısından bize katacaklarının sınırlı olacağını düşünüyorum. Ayrıca oyun yapımından çok tercümeler vb vakit alacak. Açıkcası böyle bir şey için ayıracak vaktim yok. Ama yapılsa Türkiye'deki oyun sektörü için gerçekten hoş bir şey olur. Belki benden başka gönüllü çıkar. Keşke çıksa.. :) [ Mesaj 29 March 2007, Thursday - 16:15 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Öne çıkan mesajlar