Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ölen insan sayısı?

paspatur

Öne çıkan mesajlar

dünkü yani 12 mart ki vatan gazetesinin ilk sayfasında vardı boyle bır haber.unuttum tam sayısını, ama 750 milyar mı neydi yanılmıyorsam.hatta yuh ulan demi$tim,$imdi siteye bakındım da bulamadım kaldırmı$lar galiba.

[ Mesaj 13 March 2007, Tuesday - 03:00 tarihinde, Pyro tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiyede bile haftada 60-70 kişi ölüyodur ne son 2000 yılda 23 milyarı istediin kadar hesapla yine de daha fazladır.son 2000 yılda yapılan savaşlarda bile ölen fazladır 23 milyardan dalgamı geçiyosun.şuanki nufüsa 2-3 sıfır daha at o kadar filandır ölen insan sayısı şuana kadar tahminim tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Çinin nüfusu 1 küsür milyar şu anda ondan hesap edin işte. 60 yılda bir sadece çinde 1 milyardan fazla insan ölüyor. Şimdi diyeceksiniz ki önceden 1 milyar nüfusu mu vardı? Tabiki yktu ama milyarın ne kadar ufak bir sayı olduğunu görmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

hesaplanamayacak akdar çok insan ölmüştür.
1in yanına zibil gibi 0 koyun o kadar işte.

şu anki yaşayan nesli saymazsak her doğan ölmüştür dimi?

doğma ve üreme olayı da logaritmiktir. n nesil sayısı olmak üzere
sanırsam
2^n die gider.

bi yerde ilk insansıların 3,000,000 yıl önce ortaya çıktığını okumuştum (factopedia cilt 1)

her nesil için de ortalama yaşam süresi 30 sene desek (ki galiba çok yüksek aldım bu sayıyı)

3milyon/30=100,000

2^100,000=?

buda insanlığın başından beri bayaa bi sayı eder ki
gerisi için
(bkz: chaos theory)
(bkz: butterfly effect)

ps: gece gece saçmalamış olabilirim uykum var acaip.
ps2: insanların üreme hızı aynıdır ama life expectancy olayı arttıkça dünyada yaşayan insan sayısı artmış olur.
ps3: Türkiye'de satışa çıktı
Sosyal ağlarda paylaş

80 yıldan azdır yaa

Yani ancak sosyal hizmet konusunda aşmış ülkelerde yaş ortalaması 80 filandır, onların da çoğunun nüfusu az. Ama diğer ülkelerde(özellikle afrika da) hastalıklar, açlık,susuzluk filan bisürü etken var orda yaş ortalaması 25-30 u geçmiyodur bence. Bütün insanlığın yaş ortalamasını alsak bence 50-55 filandır ancak
(o da çinliler sayesinde... hamamböceği gibi üremişler bi de uzun yaşıyolar çekikler=))

Ayrıca doğum oranını bilmek lazım yani çiftlerin kaç çocuğu var ortalama olarak?Yani kimisi hiç evlenmez, çocuk yapmaz, kimi 15 tane çocuk yapar ama bunun ortalaması nedir?

2^x şeklinde hesap yapmak için her çiftin fix 2 çocuk yapması lazım ki insan nüfusu 2 ye katlana katlana artsın. Ama bu kesin değil işte=)
Sosyal ağlarda paylaş

@lorratar

Türkiyede bile haftada 60-70 kişi ölüyodur ne son 2000 yılda 23 milyarı istediin kadar hesapla yine de daha fazladır.son 2000 yılda yapılan savaşlarda bile ölen fazladır 23 milyardan dalgamı geçiyosun.şuanki nufüsa 2-3 sıfır daha at o kadar filandır ölen insan sayısı şuana kadar tahminim tabi.

demissinde pardon ama tarihi savaşları 300'de ki gibi mi oluyor sanıyorsun 23 milyar insan'ın savaşta ölmesi imkansız tarihin en kanlı savaşı 2. dünya savaşında bile ölen insan sayısına bakarsak ve nufüs patlaması olmadan önce dünyada çok az insan oldugunu falan filan varsayarsak 23 milyar savaş için çoook fazla
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...