Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elder Scrolls IV: Oblivion

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

benede nedense bayağı yavaş iniyor, insanlar abandı mı anlamadım lol.

i-sure-hope-nothing-terrible-happens-soo

r/oblivion çok iyiydi 2 gündür lol.

Sam tarafından düzenlendi
  • Haha 1
Mesaj tarihi:

o zaman için çok iyiydi, benchmark'larda kullanılıyordu hatta. çimleri filan kapayıp 30fps oynamıştım. 😹 şimdi o yılların acısını çıkaracağım ama inebilirse oyun, çok yavaş ya ilk defa xbox app'te böyle yavaş dl görüyorum. bir ara komple durdu hatta 5dk.

guard/sheogorath stream'e bakıyorum beklerken lol komik adam.

Mesaj tarihi:

We've gotten our first glimpse of the Oblivion remaster through Bethesda's livestream, and yes—in terms of technical fidelity, it's a lot prettier. And co-developer Virtuos Studios explained how they've done it: It's running Unreal Engine 5.

But only for the graphics! UE5 is serving as the graphical layer, but the Oblivion remaster is running original game logic under the hood. As Virtuos described it, Oblivion's original engine serves as the heart, but UE5 is working as the body.

PCGamer 

Şükürler olsun ana motor aynen devam ediyor. UE mod gibi grafiklerde kullanılmış.

Ana motor giderse tüm büyü yok olur.

• Like 1
Mesaj tarihi:
Sam, 22.04.2025 19:00 tarihinde dedi ki:

o zaman için çok iyiydi, benchmark'larda kullanılıyordu hatta. çimleri filan kapayıp 30fps oynamıştım. 😹 şimdi o yılların acısını çıkaracağım ama inebilirse oyun, çok yavaş ya ilk defa xbox app'te böyle yavaş dl görüyorum. bir ara komple durdu hatta 5dk.

guard/sheogorath stream'e bakıyorum beklerken lol komik adam.

oyunu bilgisayar çalıştıracak mı diye heyecan ve korku içindeydim eve gidene kadar. kurdum, açtım, böyle tırnaklarımı yiyodum, açıldı oyun, hapishanede başladım, fps akıyor bir mutlu oldum bir mutlu oldum. sonra dungeondan çıkıp cyrodiili gördüğüm an 10-15 fps'lere düşmesiyle bütün tadım kaçmıştı... ah ulan ah.

• Uzuldum 1

bu arada benim xbox app üzerinden acayip yavaş iniyordu, orada pauselayıp windows store'dan resume ettim, (birisi yazmış reddit'te) 2-3 kat hızlandı dl ama hala bütün bandwidth'i kullanamıyor.

o vakitler çalı-çırpı bayağı ağırlaştırıyordu oyunları, bundan 2 yıl sonra da zaten crysis geldi bütün cangılı koydu. ama o vakit böyle ufuktaki ağaçları filan gösteren oyun yok gibiydi işte, oblivion etkilemişti beni çok. morrowind'de max view distance bile sisli gibiydi bir noktada.

bethesda oyunlarında iç mekan ile dış mekan arasında rahat 2 kat fark oluyor fps'te.

şimdi tekrar baktım ama limit filan yok ya, hiçbir oyunda bu kadar yavaş dl görmemiştim herhalde herkes abandı diye. reddit filan komple abanmış lol. 600k izleyici vardı zaten stream'de.

wi-fi açılmış pc'de kendi kendine hey yarabbi off. kapatınca hızlandı.

şimdi gene yavaşladı, dur-kalk yapıyor hayda.

Mesaj tarihi:

sizce RX 6750 XT ile oynanır mı high settingte? yoksa bi RTX 3090 alma zamanı geldi mi?

eski kart 3090 ama hala canavar gibi, gerçi miningsizini nasıl bulacaksam lel

Mesaj tarihi:

morrowindi ortaokul zamanlarımızda oynuyorduk galiba. o zaman için dünyanın en gelişmiş oyunu gibi bir şeydi. grafikler başka boyuttandı gerçekten. şimdi bile bakınca vay anasını diyorum. remasterı gelse şöyle 1-2 saat oynarım :))

Mesaj tarihi:

Kismen Shadow Drop etkili oldu. Ileride kullanacaktir buyuk firmalar bunu belli titlelarda. Yeni jenerasyon bekleyemediginden instant gratification release..Onden sal dedikoduyu.

fo4 için de duyurup hemen 6 ayda çıkarmışlardı, bu da gerçi o mahkeme kayıtlarında çıkmıştı. fo3 de gelecek yıl geliyor ona göre. daha eski oyunları yapamayacaklar herhalde ama olsa şahane olurdu.

Endurance’ın verdiği lvl up başına hp hala retroaktif çalışmıyor mu acaba, oyun sistemlerini modernleştirmeden bahsederken ilk o geldi aklıma aslında. Hp kaybı olmasın diye baştan endurance’a abanmak gerekiyordu.

Evet skyrim’e kadar öyleydi, morrowind’de speed ve endurance ile başlıyordum. Speed bayağı dramatik etkiliyordu fast travel da yokken. Şimdi burada sprint bile var lol hey gidi, nerden nereye.

https://www.reddit.com/r/ElderScrolls/s/stmE5y5hs3

https://www.reddit.com/r/ElderScrolls/s/fcrYZgin65
şurda biri konsol kmoutlarıyla denemiş, retroaktif çalışıyor endurance hp için diyor. Öyleyse iyi bari rahatladım.

• Yeni Oluştur...