Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rambo IV (2006)

karpuz

Öne çıkan mesajlar

Rocky ve Rambo'nun devamı çekiliyo diye ilk duyduğumda bu saatten sonra cacık olmaz diyordum. Rocky'nin son filmini izleyince fikrimin ne kadar yanlış olduğunu anladım, tapındım.

Ama Rambo kötüydü bence.

Filmdeki tek olay "aşırı sert şiddet sahneleri". Uyduruk bir konu, yüzeysel kalmış bir Rambo karakteri, pek az aksiyon. Filmin ilk arısının sonlarına doğru biraz kıpırdanma oldu (kamp sahnesi), ikinci yarısıysa tamamen boştu. Ağır makinalıyla 100000 tane adamı tek başına tarayıp öldürmesini izledik Rambo'nun. Aksiyon filminden çok shot'm up oyunu gibiydi. Hani aksiyon falan da yok sabit yerden... Tamam yaş kemale ermiş eski dinamizm aksiyon yok tabii, ama çok daha iyi sahneler olabilirdi, biz de 40 dk sabit şey izlemek zorunda kalmazdık.

Kötüydü
Sosyal ağlarda paylaş

kesinlikle hem rocky i hemde rambo yu cok begendim ben.. ozellikle aksiyon sahnelerindeki cekimler, ve gercekten 20-25 metre den, bir .50 lik bir sniper tufeginin mermisinin bir insana girdiginde neleri yapabildigini goren biri olarak, kesinlikle cok gercekci buldugumu da soyleyebilirim..

gercekten guzeldi bence..
Sosyal ağlarda paylaş

ya easen rambo'nun felsefesi var iki ve özellikle üçüncü bölümde arkaplana düşen. azdır ama 'chatli dövüş' değil yani. ilk kan'ın sonunu tekrar gördüm geçenlerde, sylvester abimizin savaş arkadaşının bağırsaklarını yerine tıkmaya çalıştığını anlatışı filan duyguludur.
Sosyal ağlarda paylaş

Felsefesinde konusunda değilim zaten, yanlış anlaşılmış sanırım.

Farkındaysanız mesajımda "aksiyon yetersizdi" demişim yoksa felsefe ya da sanat eseri beklemiyorum zaten.

40 dakka boyunca adam sabit noktadan makinalı tüfekle ateş etti. On yüz bin milyon adam vurdu. Bu mu aksiyon yahu? Rambo olmaya gerek yok bunun için. Bana da verseniz o fırsatı ben de yaparım.

Kamp baskını sahnesi falan tamam da, çok daha yaratıcı dövüş ve savaş sahneleri konabilirdi.

Korunaklı zırhlı yerden 40 dk sabit ateşin hiçbir aksiyon ya da heyecan yarattığını da düşünmüyorum. Ne blim eline alsa tüfeğini yayını tabancasını, öyle bir sahneyi 1-2 dakika gösterip geçseler araya başka sahneler koysa, kavga olsun savaş çatışma olsun o zaman Rambo olurdu işte.

Adam Turret olmuş yahu ne heyecanından bahsediyosunuz ne aksiyonundan? "Boştu" derken zaten film olarak felsefe olarak değil "aksiyon olarak" boştu düzgün aksiyon yoktu demek istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
film cok guzel staloen abimiz rockyden sonra burdada iyi is cikarmis seriye layik bir film olmus.

ancak

rewendora katiliyorum yasi basi asmis rambonun daha zekice tuzaklarla dusmanlarini yoketmesini tercih ederdim dogrusu...fiziksel eksiklerini zekasiyla kapatarak bir çakal misali tek tek adamlari berteraf etse daha bir hos olurdu:)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
Muhteşem ya muhteşem! :) Hem Rambo serisine yakışan aksiyon, hem de görüntüsüyle, konusuyla kalite. OMFG diye diye bir hal oldum izlerken. Witty sniper ile badass SAS komandosu dibine kadar klişe olmalarına rağmen şahane, yan karakterler de karizma olmuş. Rambo'ya diyecek birşey yok zaten, adam Rambo.. Rambo devamı ve aksiyon adına beklenilen herşeyi veriyor.

Tek sorunu kısa olması. Ceset sayısı tatmin etse de 1 buçuk saat yetmedi bana.

Ben bir filmde bu kadar güzel gore kullanımı görmedim. Kan gövdeyi götürdü buna rağmen rahatsız etmedi, bütünlüğü bozmadı.

Sylvester babaya gelince, yaşlandıkça karizma katlanmış resmen. Bruce gibi o da rekor bir dönüş yapmış.

OMFG

Tabanca ile geri dönüş sinyalı, yaylı sahne ile açılış, gırtlak koparma ile güç gösterisi ve de aksiyon literatüründe yerini almasını bilen efsane ağır makinalı sahnesi ile doruk. Sonda bir de bıçağı girip theme ile kapanış, al sana Rambo efsanesi. Her biri ayrı OMFG

Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...