Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

varoluşçuluk, öfkeli çıkışlar, sanat, doğaüstücülük, omniizm tanımladığım blogum, Bir kurt için bir şey, neyse oydu. Onu başka bir şeye dönüştürmek için neden bunca çaba harcansın ki?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

736715311_122097806913388358_45086001065

Spoiler

turkish:
Doğaüstü olaylar ve "zaman çarkı" kavramı üzerine; (yanımda bir hatıra/kanıt taşıdığım için) eşsiz bir şekilde kanıtlanabilir ve ilişkilendirilmesi son derece kolay olan —ancak etkisi altında kalıp aşılması zor olduğu için paylaşılması da bir o kadar güç— bir argüman ve hikâye... Bu süreçte akıl sağlığımın bir kısmını yitirdim diyebilirim.

Yaklaşık 15-20 yıl önce, bilgisayar başında öylece vakit geçirip düşüncelere dalmışken —Windows 98 masaüstünde, tam da masaüstü klasörünün bulunduğu konumdayken— ekranda gördüğüm şey aniden bambaşka bir şeye dönüştü. O anı bir ekran görüntüsüyle kaydettim; işte o görüntü, kaybettiğim akıl sağlığımın yarısından tek başına sorumludur. Bu hikâyeyi paylaşmaya çalışırken hep kötü anılar biriktirdim; çünkü ilk bakışta abartılmış, sıradan bir insan deneyimi gibi görünüyor ama aslında hiç de öyle değil. Yine de denedikçe işler kolaylaşıyor —her şeyde olduğu gibi bunda da pratik yaptıkça ustalaşıyorsunuz— ama yine de sinir bozucu bir durum var: İnsanlar "tuhaf hikâye" dediklerinde bunu genellikle sadece birer "hikâye" olarak görüp geçiyorlar. Oysa benimki, kurtulamadığım somut bir hatıra/kanıt taşıyor. Benzer diğer hikâyeler arasında bunun neden önemli olduğunu görebiliyorum; çünkü elimde kanıt var ve hikâye aynı zamanda gerçekte yaşanmış, tarif edilemez derecede tuhaf bir olayı aktarıyor. Haliyle siz de benim gördüğüm şeyi görmek istiyorsunuz. Elbette, ilk bakışta gözden kaçabilecek ama zihnimi meşgul etmeye yetecek kadar tuhaf detayları da ortaya dökeceğim; deneyimimi baştan sona anlatıp bitirene kadar ne bu detayları aklımdan çıkarabiliyorum ne de birine anlatırken konuyu bunlardan bağımsız ele alabiliyorum. İşte tam bir özet:

1: Bu resim bilgisayarımın masaüstünde belirdi.

2: Bilgisayarımda buna benzer veya bunun aynısı olan bir resim bulunmadığını biliyorum.

3: O an aklıma gelen, fiziksel gerçekliğe uygun tek açıklama şuydu: Biri bilinmeyen bir nedenle bilgisayarıma sızmayı başarmış ve bu resmi ortaya çıkarmıştı. Bu resim tuhaf, yanlış ve —inanmayan biri için— belki de daha olumlu bir bakış açısıyla "doğaüstü" olarak nitelendirilebilecek bir şeydi. Oysa bilgisayar bilimleri alanında lisans derecesine sahip olacak kadar bilgisayarlara aşina biri olarak, kimsenin bilgisayarıma sızamayacağını gayet iyi biliyordum (dürüst olmak gerekirse; ilk, ikinci ve üçüncü bakışta —ve birazdan kolayca anlaşılacak nedenlerle— bu durum zihnime ve o dönemdeki nispeten saf varoluş algıma bir tecavüz gibi geliyordu).

Birinci neden: Resmin çekildiği hareketli "mekân" (yolda ilerleyen bir arabanın önündeki yolun sağ tarafı) gibi görünen ve sonradan bir şekilde bozulmuş izlenimi veren o görüntüdeki neon tabela (ki burada görülmesi pek olası olmayan bir şeydir). Genel bir desen tanıma ve inceleme sonucunda, tabelanın benim ülkemde çekilmiş gibi durduğu anlaşılıyor; yakından bakıldığında ise dört nesneden oluştuğu görülüyor: İlk adımın baş harfi olan 'E' harfi, asıl adımın baş harfi olan 'T' harfi, soyadımın baş harfi olan bir başka 'E' harfi ve bunların ardından gelen, yarım veya sembolik/farklı bir anlama sahip olduğu tartışmaya açık olan küçük 'c' harfi.

İkinci neden: Resmin sol üst kısmında, kolayca seçilebilen bir sürüngen/ejderha yüzü bulunuyor.

Üçüncü neden (ve üçlüyü tamamlayan unsur): Hepimizin tanıyıp üzerinde hemfikir olabileceği bir üçlü; hani şu serideki üç "ta'veren" gibi bildiğimiz türden bir üçlü. Bu, bir kurt kafası figürü. İlk başta fark etmesi biraz daha zor olsa da, görmeyi kolaylaştıracak o ilk detayı tarif edeyim: Resmin sol orta kısmındaki üçgenimsi yapı, aslında profilden görünen kurt kafasının burnunu oluşturuyor. Gece gökyüzünü resimdeki diğer genel unsurlardan ayıran çizgileri takip ettiğinizde kurtun göz kısmına, ardından dokusu nedeniyle kelmiş izlenimi veren kafa kısmına ve son olarak kulağına ulaşıyorsunuz; böylece burnun arkasında kalan boyun kısmını da zihninizde tamamlıyorsunuz. Bu görünürdeki kasıtlı kurgu ve derinlemesine kişisel etkileşim sürecinde önce Perrin'i, Rand'i ve ardından Mat'i keşfettim; üstelik henüz genç yaştayken hayata olumlu bakmayı seçip, daha önce varlığına inanmadığım o aynı Yaratıcı tarafından bana doğaüstü bir şans bahşedildiğine inanmaya başladım. Bu gri ve acımasız gerçeklikte böylesi bir inancın ne denli tehlikeli bir hal alabileceğini tahmin edebilirsiniz.

İşte durum böyle; her neyse, konu *Zaman Çarkı* (WoT) ile ilgili. Başkalarının başkalarıyla ilgilendiğinden çok daha fazla kendi işime odaklanarak biraz daha aktif olmaya başladım; bu konudan bahsetmeseydim ve bunu paylaşmasaydım eksik kalırdı.

english:
a uniquely provable and among this topics also uniquely easily relatable argument(because i carry a memento) about supernaturalism, wheel of time and a story that feels hard to share because its hard to get past it) losing some of my sanity

so about 15-20 years ago when i was spending time on my computer musing aboıut this and that thisly and thatly, unexpectedly as i was looking at my screen on my windows 98 desktop being also at the folder location desktop positionally, what i was looking at was suddenly something else that i was able to extract into a screen shot and is criminally responsble for half my lost sanity. i have hating memoris about trying to share this because of its hardness to get past it at first looking like a common human experience exaggarated, but it is actually not. but it is easier time after time of trying as when you do this at anything you get better, it still is allways frustrating to see how something that are descripable as weird stories are always thats jsut stories but mine carry a memento with it that i cant get rid of for i for one am able to see how it can be important among similar others if only because it is with proof and also what the story actually tries to share at the same time to how undescripably weird something that really happpened is, so naturally you want to see what i saw and but of course ill also uncover some at first easy to miss very weird things about it that are enough but nto limited that i cant take my mind away nor these parts from such a post or from when i talk about it to someone until i complete the retelling of my experience. complete summary:

1:this picture appeared on my computer desktop

2:i know there is no similar to it or same to it picture on my computer
3:the only in same physicsly beliavable explanation left to me at the time is some one was able to hack into my computer for reasons unknown and made appear this picture that is both weird/wrong/mayhap from a more positive perspective can be said is supernatural when not believing and actually knowing no one would be able to hack to my computer by virtues of being very familiar to computers to the degree of possesing a bachelor of science on computer sciences (but in all honesty it returns truth as a rape to my mind and my otherly mostly pure angle at existence at the time at first at second and at third sight for the following reasons ill explain easily concievablely)

first reason: the neon sign(is a very unlikely thing to see here) that is on the right sight of the road that is in front of the car that is moving on the road and seems to be the moving "place" where the picture is taken in from and then somehow became corrupted seems to be taken in my country(by general pattern recognitino and wandering) when looked closely consists of 4 objects that are the letter E my first names first letter then the letter T my main names first letter and then another E that is my surname followed by a half or symbolically other meaning havingly also arguablely mentionabl letter low case c.

second reason: at theleft top of the picture there is a face of a reptile dragon very easy to see.

third and finally completing a trio we all might recognize and agree meaning a same trio we all know as three ta'veren in the series, a wolves head that is at first harder to discern but ill describe the easy first thing to see to see it by mentioning the side triangle at the mid left of the picture being a the profile wolves heads's nose and naturally when you follow the lines differentiating the night sky with the other general things in the picture you will reach the wolves eye part and then as if bald becasue of the texture head part and lastly you will reach the ear and expect the back part that would be the behind of the nose the neck of the wolves heads's part.

following this seeming intent design and deeply personal level of interaction i find perrin rand and then mat and I, and at a young age i choose be positive and begin believing i am given supernatural luck by a same creator that i previously didnt believe to exist, and you might guess how dangereous that can get in this actually gray and unforgiving reality.

and here it is and whatever, it is related to wot and i began to be a little active minding my own business more than others can mind others's and it would be missing if i didnt mention and share it.

Spoiler

-Başlangıç noktam olarak kabul ettiğim ekteki resim ve RJ'in (Robert Jordan) kelimelere dökmekte zorlandığım o eseri... "Dragon Reborn" (Yeniden Doğan Ejder) ile olan temasım, midemdeki karanlık olarak algıladığım bir enerji ağrısı hakkında Gautama Buda'ya dua ederken ve zihnimin bir köşesinde Rand al'Thor (Yeniden Doğan Ejder) fikri varken başladı; Gautama Buda, Rand al'Thor ile iletişime geçmeme yardımcı oldu. Sonrasında olaylar gelişti ve onun —neredeyse zihniyle aynı olan— ruhuyla konuşabilir hale geldim.

-Ejder ile karşılaşmam: Bir gece Lews Therin Telamon rüyamda benimle konuştu ve tıpkı tüm elektriği kesen bir EMP (elektromanyetik darbe) etkisi yaratan bir dokuma gerçekleştirdi; onun "Bedelini ödeyecekler, ben Sabahın Efendisi'yim" sözünü —özellikle de elektrik faturalarını ödememe kısmına odaklanarak— düşünürken ikimiz de kontrolsüzce gülüyorduk.

-attached picture which i refer as my beginning point, also RJ's work that I dont know how to put int words. Contact with Dragon Reborn started when I prayed Gautama Buddha about a energy pain in my stomach i perceived as dark with Rand Al'thor TheDragon Reborn in the back of my thoughts, Gautama Buddha helped me contact Rand Al'thor. Then things escalated as I was able to talk to his soul which almost same as his mind.

-My meeting The Dragon: One night Lews Therin Thelamon talked to me in my dreams and weaved something like an emp turning off all electricity, as we thought of his quote "They will pay, I am the lord of the morning" focusing on the part not paying electricity bills both of us laughing uncontrollingly.

734039381_122097806721388358_66247998240

https://www.facebook.com/profile.php?id=61591650748840

tunca tarafından düzenlendi
  • Konu başlığı tunca tarafından varoluşçuluk, öfkeli çıkışlar, sanat, doğaüstücülük, omniizm tanımladığım blogum, Bir kurt için bir şey, neyse oydu. Onu başka bir şeye dönüştürmek için neden bunca çaba harcansın ki? olarak değiştirildi

Elektron denizi, artık özgür, nöbetçi akıntıyla gökyüzüne yükselir
Ve bana bahşet; görecek bir ışık ve adanmışlık formundaki dağa(*Ejderdağı) bir hac yolculuğu
Gün ışırken, güneşsel güçler yükselir, ziggurat elektron okulunun üzerine düşer
Ve tarlada hasat vakti, eşlik eden ay solup giderken, havacı nesne formuna doğru süzülür

Gün ışırken, parıldayan ışınlar gibi, melekvari bir formun gelişini müjdeler
Lübnan'dan yükselen dikilitaş görünür, artık akım işaretinde tersine dönmüşçesine
Madde formu zayıflar, eşlik eden ay solar; özgürlüğe doğru yükselen güvercin göğe çıkar
Düşüş ayini mühürlenir, alçalan küre onu selamlar, elektron formunun zeminine indirir

Electron sea, now set free, takes into the sky above on sentinel stream

And grant to me, a light to see, and pilgrimage to mountain(*Dragonmount) of the votaric form

And lighten pon day, the solarics raise, falls upon the ziggurat electron school

And reap upon field, the host moon fade away, glides the aeronaut toward the object form

And lighten pon day, as scintillate rays, augurate arrival of a seraphic form

From Lebanon reels, the obelisk seen, called now inverse upon the currenter-sign

The matter form wanes, the host moon fades, takes into the sky ascends the freedomward dove

The rite of fall sealed, descendant orb hails her, down to the ground of electron form

*Ejder Dağı (Dragonmount), Tar Valon adasının batısında, Erinin(İlk adım Erin; burada bir örüntü görüyor musun? İkinci adım olan Tunca ise Türkiye'deki bir nehrin adı.) ve Luan nehirleri arasında yer alan ve bu iki nehir arasındaki düzlüğü heybetiyle domine eden volkanik bir dağdır. Dünyanın belki de en yüksek dağı olduğu söylenir ve yüksekliğinin en az birkaç mil olduğu bilinmektedir.
Ejder Dağı'nın oluşumu.

Dağ, Dünyanın Parçalanışı sırasında; Ishamael'in, *saidin* üzerindeki lekenin yol açtığı delilikten Lews Therin Telamon'u iyileştirmesinin ardından Lews Therin'in intihar etmesiyle oluşmuştur. Aklının başına gelmesi, ailesine ve dostlarına yaptıklarını kabullenmek zorunda kalmasına neden olmuş; o da derin bir çaresizlik içinde, muazzam miktarda Tek Güç'ü (One Power) kanalize etmeye başlamıştır. Kanalize edebileceği tüm gücü çekip sınırları aşması, gökyüzünden akkor halindeki beyaz bir enerji sütununun inmesine yol açmıştır. Bu sütun Lews Therin'e çarparak onu atomlarına ayırmış, aynı zamanda durduğu zemini de vurmuştur. Kayayı anında buharlaştıracak kadar yüksek sıcaklıktaki bu patlama, yerin mantosuna doğru bir tünel açıp devasa boyutlarda bir volkanik patlamaya neden olmuş ve böylece Ejder Dağı meydana gelmiştir. Bu patlama, dağ yakınındaki bölgeden akan bir nehrin ikiye ayrılmasına ve ileride Tar Valon adıyla bilinecek olan adanın oluşmasına yol açmıştır.

*Dragonmount is a volcanic mountain west of the island of Tar Valon, located between the rivers Erinin(my first name is erin, do you see a pattern here ? my second name Tunca is a river in Turkey) and Luan and dominating the otherwise flat plain between the two. It is said to be perhaps the tallest mountain in the world, and is known to be several miles high at least.

The creation of Dragonmount.

It was created during the Breaking of the World, when Lews Therin Telamon killed himself after Ishamael Healed him from the insanity caused by the taint on saidin. His return to sanity forced him to acknowledge what he had done to family and friends, and in utter despair, he began channeling massive amounts of the One Power. He drew upon all that he could possibly channel, and then exceeded it, causing a bar of white-hot energy to descend from the sky. This pillar struck Lews Therin and atomized him, but also struck the ground where he had been standing. The blast, so hot as to flash-vaporize stone, tunneled into the mantle of the Earth and caused a volcanic eruption of gigantic proportions, creating Dragonmount. This eruption caused a river that had been flowing through the area near the mountain to fork, creating an isle that would come to be known as Tar Valon.

Mesaj tarihi:

Senin reptile eyes dedigin kisimda ben fallout 2 posterindeki advanced power armor helmet goruyorum?

O yuzden empati yapmam imkansiz...........................

• Nasi yani? 1
ahmedinejad, 03.07.2026 13:34 tarihinde dedi ki:

ahmedim çizgili yerlerde gösterdiğim objeler ve aralarındaki bağ glitchden oluşmaz, glitchden böyle oluşacak source obje olmadan da öyle bişey oluşamaz A.I. arkadaşın yanlışda. saçmalık getirme buraya kışt

Mesaj tarihi:
ad3m, 03.07.2026 13:39 tarihinde dedi ki:

Senin reptile eyes dedigin kisimda ben fallout 2 posterindeki advanced power armor helmet goruyorum?

O yuzden empati yapmam imkansiz...........................

görüyorsan benim gibi anlatabilirsin göstersene biz de görelim ..
https://imgur.com/a/4Xv0r3Mspacer.png

Mesaj tarihi:
ahmedinejad, 03.07.2026 13:34 tarihinde dedi ki:

ahmedinejadkermit çizgili yerlerde gösterdiğim objeler ve aralarındaki bağ glitchden oluşmaz, glitchden böyle oluşacak source obje olmadan da öyle bişey oluşamaz A.I. arkadaşın yanlışda. saçmalık getirme buraya kışt. bachelor of science degreemin fotosunu mu koyim bana AI cevabı veriyon ya şaka gibisin

• Uzuldum 1
Mesaj tarihi:

sürü dayağına dayanıklıyım güzel kardeşim uğraşmayın benimle körseniz körüz diyin ya yanımda gözümün içine bakarak ben sana ordaki objeleri gösterirken göremiyorum diyin olur mu hhahah

• Yeni Oluştur...