ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 TL;DR: Tiguan Elegance vs Corolla Cross passion x-pack. Görüş var mıdır, kullananlar var mıdır forumda? 10 yıllık arabaya yavaştan veda edeceğiz, bir süredir de araştırdık aslında ama nihai noktada biraz kararsız kaldık. Genel olarak C SUV'lara baktık. Stellantis ve Çin hiç bakmadık. Elektrikli istemiyoruz. Toplamda 4.5M'ye kadar gidebiliriz (X1 sınırdan bütçe içerisinde). Benzin tüketimi bir kriter olmadı çok kilometre yapmadığımız için. Bir de 2-3 yılda araba değiştiren insanlar değiliz normalde. Aşağıdaki kriterlere göre inceledik, test sürüşü yaptık (bir tek X1'in test sürüşü kaldı). Buna göre de şöyle bir puanlama oldu (düşük = iyi). Fiyatlar biraz değişmiş olabilir. Corolla Cross ve Tiguan'ın puanları çok yakın çıktı ama: Corolla Cross sorunsuz bir araba ama premium hissiyatı falan hiç yok. Bir de stok bulmak da çok zor gördüğümüz kadarıyla Tiguan'da stok var, premium hissiyatı falan da var. Ama arıza çıkarmaya daha meyilli gördüğümüz kadarıyla, ve 8-10 yıl kullanılabilecek bir araba değilmiş gibi duruyor. Sonuç olarak, böyle bir durumda siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz; ya da başka bir modeli mi önceliklendirmeli? Tiguan üzer mi? Yukarıdaki listede olan arabaları kullanmış kişiler varsa onların da görüşlerini alabilir miyiz Dankeee
Pordakal Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 Ben olsam sıfır q3 veya 3-4 yaşında temiz bir q5 bakardım. Suv olarak audi bambaşka bir seviye.
Esnaf Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 etrafımda kullanan yorumlarından yola çıkarak, kia neden o kadar yüksek oldu puanı. kriterlerin çoğunu karşılıyor olması lazım f/p olarak tiguan ile aynı olabilir. biraz fazla büyük ama sanırım
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 Pordakal, 18.05.2026 17:41 tarihinde dedi ki: Ben olsam sıfır q3 veya 3-4 yaşında temiz bir q5 bakardım. Suv olarak audi bambaşka bir seviye. Butce ustu kaldi abi ya, q2 icin de “ara model” dediler pas gectik
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 (düzenlendi) Silphatos, 18.05.2026 17:48 tarihinde dedi ki: karoq? Yanlis hatirlamiyorsam karoq’un en ust donaniminda bile eksik donanim seyleri vardi; tam hatirlamiyorum maalesef ama eksikleri vardi eminim edit: kodiaq cok guzel araba bu arada ama bizim icin biraz uzun kaldi. Wow effect veriyor ama Mayıs 18, 2026 ZaugnaKhaldun tarafından düzenlendi
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 Esnaf, 18.05.2026 17:49 tarihinde dedi ki: etrafımda kullanan yorumlarından yola çıkarak, kia neden o kadar yüksek oldu puanı. kriterlerin çoğunu karşılıyor olması lazım f/p olarak tiguan ile aynı olabilir. biraz fazla büyük ama sanırım simdi soyle: kia ve tucson’un sanziman isinma problemi varmis ve sikintili olabiliyormus. Haftada 3 gun 1 saatten fazla kopru trafigi cekince bu biraz gerdi. Auto hold veya tam fren yaprsan isinmiyormus ama kopru trafiginde tam fren yaparsan onune kaynak yapiyorlar, o yuzden onu da yapamiyoruz. Ben arastirmaya baslarken direkt kia sportage’a odaklanmistim ama ozellikle hem bu problem hem de atiklik olarak biraz beklentiyi karsilamadi
ahmedinejad Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 Tiguan alıp 3 sene sonra bunu verip üst modeli almak daha mantıklı.
Pordakal Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 (düzenlendi) Belki sıfır değil ama, ikinci el alıp epey premium hissettiricek bir marka model geldi şimdi aklıma. 3-3.5m civarı çok güzel ds7 crossback'ler var. Adamlar c5 aircrossa ne koymadilarsa ds7'de standart yaptılar. Uzay mekiği gibi içi dışı enfes bir araç. Mayıs 18, 2026 Pordakal tarafından düzenlendi
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 Stellantis'in her türlüsüne karşıyız ya
Luriel Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 Abi heryeri sorunsuz olsa da bence corolla crossu boşver. Bende honda civic aldım allahım böyle bir yol sesi alma şekli yok. Çekilecek çile değil hayatımdan soğudum.
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 Sorunsuzluk açısından Toyota ve Subaru öne çıkıyor ama niyeyse bana cezbedici gelmiyor. Yalıtım ve performans anlamında tam klasik Japon otoları belki sadece Corolla'nın tüketimi bile tercih sebebi olabilir ama fazla yol yapılmıyorsa onu da MTV'den götürüyor. VW grubunun yeni kasalarında çok fazla yazılım sorunu olduğu söyleniyor. Belki düzeltmişlerdir ama Youtube'da canlı yayın yaparak yorumlayanlar hiç tavsiye etmiyor. Ben olsam X1 alıp garanti süresi dolmaya yakın 3 senelik garanti uzatma alarak 5 yıl devam ederdim. 2025'den getirdikleri dört çeker olan xDrive 25e versiyonları var hatta PHEV'e karşı değilsen düşünülebilir. Şehir içerisinde şarj ederek kullanınca gerçekten çok az benzin tüketyor. Şarj etmeden kullanılırsa şehir içi tüketim açısından Corolla gibi ama uzun yolda batarya ağırlığından dolayı normal X1'lere yaklaşıyor. Daha önceden getirdikleri xDrive 30e'lerden bir tık daha az dolu görünüyor ama tatmin eder.
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 @orc_lord çok benzer bizim de düşündüğümüz yerlerden yakalamışsın abi; tiguan için falan aynı yazılım/sensör konuları beni de geriyor X1 için xdrive'lar değil de sdrive'a odaklandık biz; PHEV ile ilgilenmedik açıkçası. xdrive stoklarını bitirmeye çalıştıkları için kampanya yapıyorlardı; şimdi kampanya sdrive'a geçmiş ama sonrasında bakım vs masraflarından ötürü tereddütteyiz bunda da biraz
df Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 (düzenlendi) Ben de yeni q3 öneririm. 4.3m yazıyor sitede ama gidince biraz düşüyordur bence. Bi gidip fiyat al X1 den daha iyi. Mayıs 18, 2026 df tarafından düzenlendi
fenris Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 karoq çok hoşuma gitmişti, eşim VW tayron'u beğenince onu aldık (kodiaq gibi. tiguan ın koca popolusu). güneşlik elimde kaldı. nedense dönme yeri kitlenmiş. dandik plastikten de yapmışlar. fark etmeyip, çevirmeye çalışınca kırıldı (tiguan'da da aynı parça). servis garantiye girmez deyip, 15k istedi. çıkma da bulunmuyor, yeni olduğundan . ben hiç sorun yaşamadım ama ordayken yazılımı da sorayım dedim. "o sorun değil ya. bir sıkıntı olursa güncellemeyle çözüyoruz" dediler. doğru mudur bilmem, hiç güven vermedi servis... neyse yani, tiguan alır da perte çıkarırsan güneşliğine talibim...
df Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2026 ben de babama karoq aldım. 1-2 senedir kullanıyor. baya beğendim genel olarak. sadece arka kamera kötü ve ayna biraz küçük. ya da benim arabadaki ayna büyük o yüzden öyle geliyor. görüş açısı biraz farkediyor arada onu kullandığımda. eski arabam a3 tü. audi tecrübesi giriş seviyesi de olsa kullandıklarım arasından açık ara en iyisiydi. sadece bagaj küçük ve bebe oldu diye değiştirmiştim. mercedes deneyeyim dedim ama audi her açıdan çok çok daha iyiymiş. bir sonrakinde kesin audi ye geri dönerim.
Öne çıkan mesajlar