samaella Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2026 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2026 (düzenlendi) Tiguan, Karoq veya C5 bence güzel (yeni kasa nasıl bilemedim), BMW değil Audi bence daha popüler SuV tarafında. C3 aircross da baya büyüdü mesela, konforu da var. Gönüller toyota istiyor ama konfor yok, Suzuki SCross da aynı kafada ama onun da yol geçirgenliği evlere şenlikmiş. Seat Ateca vardı onlar nasıl araba acaba Deno'da vardı sanırım Seat bişibişi. onun şanzımanı ısınıyomuş, öbürünün trigırına bişi oluyormuş, PSA'dan araba alınmaz, alfaromeo eve sokmam, opel elinde kalır,puretech triger yağın içinde kopuyor girersen her arabayla ilgili bir defo muhakkak çıkar zaten. Toyotanın bi haberini hatırlıyorum mesela, koltuk dip vidaları mı ne paslıydı 0 arabanın. Sorunsuz diye aldığın arabada hiç olmadık bir şey de çıkabilir şans yani. Kore/Japon yedekparça dert ama söyliyim. Al bi ford, ol bi lord (EXPLORER). Mayıs 20, 2026 samaella tarafından düzenlendi
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2026 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2026 Raze, 20.05.2026 14:30 tarihinde dedi ki: kuga ya neden bakmadınız? bende 4çekeri vardı, 120 üzeri ivmelenme diye bişey pek yoktu ama rahatlığı, sağlamlığı falan çok iyiydi. 10-11 civarı yakardı, yenileri nasıldır bilmiyorum ama zaten kriter değil demişsin Ya tam detayını hatırlamıyorum açıkçası ama çok bilgili abilerimiz "yeni fordlardan, kugalardan falan kesinlikle uzak durun; servisten sanayiden çıkamazsınız" demişti. Bizim analizlerde de biraz öyle çıkmıştı. Gangren, 20.05.2026 14:48 tarihinde dedi ki: Cupra Terramar da bakın. Abi buna da baktık ama bu kriterlerde aşağıda kaldı baya; bir de daha yeni nesil falan olduğu için ısınamadık. @samaella O kadar haklısın ki abi; ayrı birkaç dosyamız var, şikayetvar analizleri ot bok püsür, her araç için bir şey var yani. 2 aydır falan bakıyoruz, bir ara "mevcut 10 yıllık arabayı sağlam bakıma sokup bir 10 sene daha devam mı etsek" dediğimiz durumlar oldu. Mekaniğin gözünü seveyim. Overall: Q3'e bütçe yetmeyecek, güncel bayi fiyatlarına bakınca da ek opsiyon eklenmemiş haliyle 4.5M'de çıkıyor, bunun opsiyonları falan eklenince sıkıntı olacaktır. Corolla Cross'ta ciddi stok problemi var gördüğümüz kadarıyla. Haziran'da da alamıyoruz Temmuz ayı kısmet falan. Biraz ondan, biraz burada yazılan yorumlardan ötürü hafif heves kaçar gibi oldu Lexus LBX fikrine biraz ısındık ama B SUV, boyutun ufak olması falan tereddüt yaşatıyor. Çocuk yok, istemiyoruz da; 1 köpek 1 kedi var aslında. Ama yine de biraz heybeti olan bir arabaya geçmek istiyordum ben. Öte yandan Lexus LBX, Toyota'da eksik olan tüm konfor/premium meselelerini çözmüş gibi duruyor bir yandan da. Alıp bir daha da satamayız arabayı o ayrı tabi.
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2026 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2026 (düzenlendi) C5 lerde eat 8 i bırakıp çift kavramaya geçti dallamalar ayrıca puretech motoru da komple bırakacaklar, stellentisden komple birkaç sene uzak durun. QASHQAI e-power a test sürüşüne çıkartın bence. vw suvları leri sırf o dandik orta konsolları için kimseye tavsiye etmem, herifler teslaya özenip konsoldaki dokunmatik dahil nerdeyse tüm tuşları kaldırdılar, sesle komutları da bok gibi, ekrandaki yazılım da bok gibi, klimayla uğraşırken kaza yaptırtması çok olası Mayıs 20, 2026 Dark_Soul tarafından düzenlendi
ahmedinejad Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2026 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2026 Qashqai epowerlarda ÖTV iadesi meselesi de var. Aldıktan sonra idare mahkemesine dava açıyorsunuz ÖTV'nin büyük kısmı iade oluyor. Her ilin her mahkemesi yapmıyor ama görüş ayrılığı olduğu için. Onu araştırıp bulmak lazım.
Liebe Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2026 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2026 Bu klima olayına millet çok takılıyor abi ben anlamıyorum, ben yıllardır klima ayarım yaz kış full açık şekilde ve oto fan ayarında sıcaklığı 21 23 arası minik duruma göre artırıp azaltıyorum mis gibi aracın içi. İstanbul içinde de çoğunlukla hava girişi kapalı yapıyorum yani bu klima öyle zırt zırt oynanacak bir özellik değil ki
samaella Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2026 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2026 plugin hybridler diğerleri kadar iyi değilmiş heralde? hoş her markanın hybridi de birbirinden farklı biraz. C5 eat8 i bırakmaları hoş olmamış @Dark_Soul
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2026 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2026 Tamamen zevk meselesi ama yeni nesil Audi'ler eskileri kadar gönül çelici gelmiyor. Böyle efsanevi işçilik ve malzeme kullanımını azaltarak sanki büyüsünü bozdular. Yeni Q3'ün test videolarını izledim ama showroom'da incelemedim. A3 veya A5'in yeni nesli donanım anlamında ileriye giderken diğer konularda geriye gitti.. Audi tarafında VW kadar yazılım sorunu duymadım ama VW grubunda Audi dahil hibritlerde DSG'den sonra alternatör sorunu ile karşılaşan çok fazla kişi var Premium tarafa kaymayı düşünürsen X1'i tekrar düşünmeni tavsiye ederim. BMW'lerin son nesilleri eski meşhur kötü imajına kıyasla sorunsuz geliyor. Ek olarak konfor ve sessizliğe çok ciddi odaklandılar. Mesela G20 kodlu 3 serisi bu açıdan segmentinde epeyi öne çıktı. Garanti uzatmayı aracın normal garantisi bitmeden hatta hemen bile alabiliyorsun. Bakımlarda servis aracın kullanım durumuna göre bildirdiği şekilde ilerliyor ama listedeki diğer alternatiflerden tabii ki pahalıya gelir. M Sport seçersen süspansiyon şehir içi için biraz sert kalıyor ama rahatsız edici değil. sDrive20i'deki motoru aşırı sıkıştırmadan kullanırsan üzmez zaten bu motoru 1/2 serisi, X1/X2 ve Mini'de de yıllardır kullanıyorlar. BMW grup olarak SUV yerine SAV (Sports Activity Vehicle) şeklinde satmaya devam ediyor. Ne bileyim gaz pedalı bile hala yerden basmalı geliyor böyle sürücü odaklı detayları var. Bu arada plugin hybrid tarafında da sorun yaşayana denk gelmedim. Türkiye'ye ilk 2023'te getirdiler ama önceki kasa ile yurt dışında uzunca bir süredir mevcuttu. 1
vivavale Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2026 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2026 (düzenlendi) Nissan Xtrail baktın mı? Fiyat ve performans olarak oldukça iyi bir araç. Oldukça geniş, konforlu, premium hissi de var. Değerlendir derim. Olmaz diyorsan da ülke gerçekleri deyip tok sesi Tiguan al geç beğenmezsen elden çıkarırsın, peynir ekmek gibi gidiyor. Mayıs 20, 2026 vivavale tarafından düzenlendi
Öne çıkan mesajlar