Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kulaklık tavsiyesi vol.3681

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

Bu adamın eleştirileri ve yorumları çöp bu arada.

5k peak filan yalan öyle genel bakınca, her kişi farklı. Ben genelde Harman'a kıyasla biraz daha az bas, 2-4k arası biraz düşük, 6-8k arası biraz yüksek seviyorum. Kişiden kişiye değişik, bunun için PEQ var.

Mesaj tarihi:

Kulaklik isi tamamen kisinin kulak yapisi, zevki ve dinledigi muzik tarziyla ilgili bence.

Yasla beraber duydugumuz frekanslar falan hep degisiyor. Ote yandan bazi insanlar basi biraz fazla seviyor, bazilari denge ariyor, bazilari temiz tiz duyayim derdinde falan. Yine genellikle metal muzik dinleyen adama bass heavy bir kulaklik verince tadi kacabilir falan.

Dolayisiyla review pesinde kosup, frekans chartlarina bakmaktansa gidip denemek daha mantikli. O durumda bile garantisi olmuyor bazen.

Ben Beyerdynamics DT 990 pro serisi kullaniyorum mesela. Kafama cok iyi oturuyor, kulaklarim rahat ediyor. Ses kalitesi ve ses ozellikleri tam istedigim gibi, sahnesi on numara vs. Bozulsa yine gider aynisini alirim.

Bu kulakligi almadan once 2 3 tane kulaklik denedim ayni fiyat araliginda. Hatta Hifiman’in modelini hatirlayamadigim bir kulakligini almistim ve cok begenmistim. Ama bir hafta kadar kullaninca cok spesifik high-mid civari cok spesifik bir frekansta kulakliginin cizirdadigini farkettim. Oyle ki bir kere o cizirtiyi duymaya baslayinca muzik dinleyemez oldum sjfj. Amazon’dan almistim, geri verdim 10 12 gun kullanip.

DT 990 pro’yu almaya direk dukkana gitmistim bu olay uzerine. Deneyince asiri begendim. 3 seneyi gecti alali sanirim, hala ilk gunku keyifle dinliyorum. Internetteki review’lardan yola ciksam buna gelene kadar 4 5 kulaklik vardi aman allahim super mutlaka bunu alin, frekans zimbirtisi mukemmel falan diye ovulen.

• Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:

Evet de senin kulagin bazi frekanslari az duydugundan veya duymadigindan objektif olarak iyi bir kulaklikla sen de iyi duyamayabilirsin. Tam tersine sacma sapan tiz frekans boostlayan bir kulaklik sen normalde o frekansi az duydugundan senin kulagina iyi gelebilir falan.

Yoksa iyi kulaklik yok testler yalan demiyorum. 

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

ses işi natürel gelişen evrimsel bir şey galiba neye maruz kalırsan o yönde eğilimi oluyor. kulağın sağlığını kaybetmediği takdirde sürekli bir sürreal bir natural gelişim geçiriyor. eğitilen bir şey bir de kulak. bu işin mühendisliğini ben bilmiyorum da bilen birinden dinlediğimde çıldırırsın seviyesinde detay var. bilemiyorum ya keyfine bakmak lazım sanki.

geçen Superlux Hd681 diye bir kualklık aldım 1500 lira falan herhalde. arada macbook üzerinde sesle ilgilenmem gerkeen şeyler olursa temiz ses olsun istedim. dışarı ses vermesi kötü, bir de ses çok kısık sanki. ben eskilerden bangır bangır bağıran kulaklıklar denemişliğim var gençken. bir ara ecci diye bi kulaklık kullanmıştım sansaclip ile kulak deliyordu ama tatmin ediyordu. iyi mi kötü mü bilmiyorum. kullanım alanları da farklı işte. biri keyfi biri teknik. sen git yine mesela işi temiz yap isteyen temiz isteyen bağırsın mantığıyla bakılıyor bir nevi benim için. benim bir de kulak vardır yani müzikle uğraşan kimi tanıdıysam bunu söylediler. biraz algıyla da alakalı belki. detayları fark edebiliyorum aşırı derecede. bi de belki hedonistimdir abi yani hangisi işime geliyorsa haha

bir de şey var kulak içi ve kulağı kaplayan şeylerin yapısı bambaşka hissi bambaşka. derya deniz işler. sevene ilgi gösterene saygı duycaksın der kaçarım. iyi sesler.

sanssizsansli tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:
Frostbite, 24.01.2026 20:52 tarihinde dedi ki:

Herkese Selam.

Yaklaşık 6 yıldir kullandıgım razer kraken 7.1 maalesef hakkın rahmetine kavuşmak üzere uzatmaları oynuyor.ses kalitesinden memnundum özellikle muzik konusunda iyiydi sanki.yakın zamanda yurtdışına gideceğim kulaklık tavsiyerinize ihtiyacım var.

Beyerdynamic dt 990x oneriyorlar fakat external ses kartı  olmadan hakkını veremezsin diyorlar.

Sözün kısası bana muzik konusunda daha baskın oyun konusunda da üzmeyecek,oyle dac la external ses kartı,driver vs ugrastirmayacak bir kulaklığa ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkürler:)

ya bilmiyorum ne dersin ama nothing kullanıcısı olarak headphone 1'i geçen hafta aldım ve harika bir kulaklık aldığımı düşünüyorum. benim açımdan tek dezavantajı win ve mac için kendi appsi yok. onun dışında sıfır şakak ve kafa ağrısı. pedler bi tık sert ama 3 saat boyunca manyak gibi kullandım kulakların arkasını hiç acıtmadı. sese bayıldım. 

Mesaj tarihi:
Darksun, 07.02.2026 16:26 tarihinde dedi ki:

Steelseries arctis 7 vardı bende, senelerce kullandıktan sonra artık pili çoook az tutmaya başlamıştı

pilleri satılıyordur ya kesin, değiştirip sıfırlarsın aslında.

bende de razer manowar vardı. 7-8 senedir yedek parçalarla resetleyip kullanmaya devam ediyordum. eski pedler çok dandik anında pert oluyordu ama ucuzdu ve aliexpress gibi yerlerden falan kolayca geliyordu. o yalan oldu. şu işaretli yer de çok kolay kırılıyordu ama o da değişiyordu.

geçen iyice parçalandı üst taraf, çıkartırken de iyice kırılgan olmuş daha da parçalandı sinir olup fırlattım.

ifFB9Ly.png

sanırım şimdilik idareten kablolu alıcam. 2k civarı dedim bütün yapay zekalar Razer BlackShark V2 X önerdi. yalnız kablolu veya kablosuz hiç birinin mikrofonu böyle çekip çıkarmalı ve iyi değil ya. bakalım.

Mesaj tarihi:

Ya bende Asus Tuf gaming diye bir kulaklık var buna bir de Ugreen ses kartı aldıydım USBden bağlanabilmek için, şimdi bu başlığı görünce tekrar temizledim kurdum Windows Sonic olayını açtım falan fena değil sesler. Ama başka uygulamalarda varmış Windows Storede, acaba hangisini önerirsiniz F/P olarak Sonicten daha üstün olacak şekilde?

Mesaj tarihi:
deadwoll, 07.02.2026 15:59 tarihinde dedi ki:

Evet de senin kulagin bazi frekanslari az duydugundan veya duymadigindan objektif olarak iyi bir kulaklikla sen de iyi duyamayabilirsin. Tam tersine sacma sapan tiz frekans boostlayan bir kulaklik sen normalde o frekansi az duydugundan senin kulagina iyi gelebilir falan.

Yoksa iyi kulaklik yok testler yalan demiyorum. 

aynı şeyi diyoruz

• Like 1
  • Yeni Oluştur...