Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2025 - 2026 Sezonu Genel Tartışma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Şu anda Galatasaray'ın harcamaları normal değil, hükumet istemese bu harcamalar yapılamazdı. Ama sportif kısımda müdahale olduğunu sanmıyorum.

Bir örnek vereyim mesela Galatasaray adasının üzerindeki bazı yapıları kaçak diye adaya tamirat bile yapılamıyordu, Özbek gelince bu ortadan kalktı, hatta üzerine daha fazla yapılaşma yapılabildi. Buradan yola çıkarak tümevarım yapılabilir, diğer bazı konularda işlerin nasıl ilerlediği görülebilir. Fakat Özbek'in açık çeki yok, ben şahsen isteyip sonuç alamadığı (sportif olmayan) bir konu biliyorum, avucunu yaladı.

Spor basını youtube mecrası ve diğer her tür basının baskılanmasıyla ivme kazandı fakat harcamaların gerçekliğini sorgulayan yok, şöyle laflar söyleniyor, bu yeni normal oldu, orası beni ilgilendirmiyor vs.

Bu harcamalarda rejimin desteği var, ama öyle ama böyle. Kimse cebine para koymuyor, fakat bazı şeylere müsama gösteriliyor, bazı şeylere göz yumuluyor. Yakında Galatasaray'ın UEFA tarafından incelendiğine dair bir şeyler duyarsanız şaşırmayın, çünkü ben duydum.

Galatasaray bu konuda şampiyon fakat Fenerbahçe de tamamen temiz değil. Koç'un hamlesi Bahçeli'nin kapısında yatıp kalkmak. Chobani sponsorluğu da bunun ödülüdür. Mantıkdışı bir şey. Fakat Ülker'in geri plana gitmesiyle bir şekilde açığın kapanması gerekiyordu.

eldar tarafından düzenlendi

30m singo alınırsa en çok harcama yapan 20 kulüp içine gireceğiz. 30m çok anormal paralar, daha geçen yıl para yok diye sağ bek transferi yapamadık abuk subuk transferler bitirdik, 3 yıl önce taylan bu takımın yıldızıydı, bu adamlar piyasası olan adamlar şl kendini göster satarsın tamam ama bahsedilen maaş da 5m, bu maaşı verdiğin adamı elden de çıkaramazsın. yarın osimhen e 100m verseler araplar dışında kime gitmek ister kimse bu maaşları vermez.

Yok hepsini geçtim, bugun barış istedi yarın yunus da isteyecek, apo da isteyecek bu maaşları bunun sonu yok, bu sene ve seneye bir şekil iyi dereceler yaparız ama en küçük tökezlememiz de feci girecek bu harcamalar 

Esnaf tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

30m Singo alıyor ve yöneticinin birisi çıkıyor kasada halen daha 100m-150 m var kasada diyor. Akanji, Ederson vs konuşuluyor. Bunlar nasıl rakamlar 2-3 sene önce kimsenin aklının ucundan dahi geçmez harcamak. Ayrıca tl sürekli değer kaybederken gelirlerin çoğu tl usulü olan takımların bu tarz harcamalar yapmasıda normal değil yakında Uefa inceleme yaparsa büyük rezillik çıkabilir.

khalad, 28.08.2025 11:59 tarihinde dedi ki:

Ayrıca tl sürekli değer kaybederken...

İşte burda şöyle bir durum var. TL nominal değer kaybediyor ama reel olarak değer kazanıyor, yüksek faiz getirisi toplumun belli bir kısmının daha da zenginleşmesine, o kısmın da hunharca para harcayabilmesine neden oluyor... (Ben 10k verip kategori 1'den bilet almaya kalksam kız arkadaşım "Paramızı ezecen madem bari git de pavyonda ez. Ucuza gelir" der ağzıma sıçar) Maç izlemek, forma morma bişeyler almak hakkatten çok lüks. Hele şu osimen kutusuna 10k verebilen zenginler var. Şaka gibi.

Şey goygoyu var ya hani "Süper lig yayın haklarından para kazanamıyorsunuz, bu para size nereden geliyor?" diye... Geçen sene Galatasaray iç saha maçlarından ortalama 2,67m euro para kazanmış. İç saha maçından kazanılan 70m euro... Dile kolay. Ürün satışından da 80m kazanılmış. Faaliyet gelirinin toplamı 285m euro (aklınızda tutun emi)

22xn12k8.jpg 

bOIDnt.jpg

1 Eylül 2024 Euro 37,6

Bugün Euro 47,8

Muhtemelen maç başına gelir Euro olarak bakınca %50'den fazla artacak...(Eğer ŞL'de sonraki turlara kalabilirsek muhtemelen matchday income'da ilk 10'a gireceğiz. 10. sıradaki Milan 3.1m Euro ortalamaya sahip. ÇILGINLIK BU YEMİN EDERİM ÇILGINLIK. ÇOK ZENGİNLER VAR EMENİKE. Neyse....) 80m euroluk ürün satışı ne kadar artar bilmiyorum ama sadece şu kara osimen kutusu 4m Euro getirmiş. Totalde ise eğer bir educated guess yapmam gerekirse, (şl parası hariç) 320-350m euro aralığında bir gelire denk geliyor.

khalad, 28.08.2025 11:59 tarihinde dedi ki:

30m Singo alıyor ve yöneticinin birisi çıkıyor kasada halen daha 100m-150 m var kasada diyor. 

Singo'ya verilecek 30m sorun değil. Yıllık 6m euro'ya geliyor. Senin 6m köpeğin olsun dsfsdf. Sorun oyunculara çok maaş veriyor olmamız. Hakkaten çok veriyoruz. AŞŞŞIRI çok veriyoruz. Singo'ya yıllık verdiğimiz bonservis kadar bir de maaş ödememiz var. Olay elden çıkarmak istediğin zaman satabilip satamamayı geçti. Olay TL'nin sıkıntıya düşmesi, matchday income'da yaşanabilecek bir düşüş, ŞL'ye kazara katılamama durumunda "Hık" diye Avrupa'dan ceza yeme ihtimali.

Bak bir kere Avrupa'dan men yedik. Toparlanana kadar kaç yıl geçti.

Bir de... Chelsea bu FFP olayını çok feci bozdu. Bir oyuncu transfer edip, 9 senelik sözleşme yapıp, ödediği bonservisi amortisman üzerinden yıllık 9'da biri olarak gösterince, diğer takımlar "Aaa böyle yapabiliyor muymuşuz" moduna girdiler (UEFA 5 ile sınırlandırdı) Bizim takımlar da bunu 2 yıldır yapıyorlar. Eğer Galatasaray önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde gelirlerini artırmayı başarabilirse paçayı kurtarır.

Aceace tarafından düzenlendi

önümüzdeki 3-4 yıl dolar, tl enflasyonuna göre daha fazla artacaktır muhtemelen. gelirler döviz bazlı azalacaktır. 1-2 yıl çok garip bir ortam vardı. sürdürülebilir değil. ama tabi milan vs dediğiniz takımların 3-4m taraftarı var. türk takımları rahat 5-6 katı oluyor. sayı çok olunca da sadece %1 i zengin olsa kombine vs için yetiyor zaten.

ülke olarak fakir bir ülkeyiz ama %1-2 lik kısım tüm bu tarz tüketimleri doldurabiliyor kolayca. sonuçta ülkenin %50 si zengin de olsa %1 i zengin de olsa stat kapasitesi sınırlı her takımın.

df tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:
Aceace, 28.08.2025 13:50 tarihinde dedi ki:

İşte burda şöyle bir durum var. TL nominal değer kaybediyor ama reel olarak değer kazanıyor, yüksek faiz getirisi toplumun belli bir kısmının daha da zenginleşmesine, o kısmın da hunharca para harcayabilmesine neden oluyor... (Ben 10k verip kategori 1'den bilet almaya kalksam kız arkadaşım "Paramızı ezecen madem bari git de pavyonda ez. Ucuza gelir" der ağzıma sıçar) Maç izlemek, forma morma bişeyler almak hakkatten çok lüks. Hele şu osimen kutusuna 10k verebilen zenginler var. Şaka gibi.

Şey goygoyu var ya hani "Süper lig yayın haklarından para kazanamıyorsunuz, bu para size nereden geliyor?" diye... Geçen sene Galatasaray iç saha maçlarından ortalama 2,67m euro para kazanmış. İç saha maçından kazanılan 70m euro... Dile kolay. Ürün satışından da 80m kazanılmış. Faaliyet gelirinin toplamı 285m euro (aklınızda tutun emi)

22xn12k8.jpg 

bOIDnt.jpg

1 Eylül 2024 Euro 37,6

Bugün Euro 47,8

Muhtemelen maç başına gelir Euro olarak bakınca %50'den fazla artacak...(Eğer ŞL'de sonraki turlara kalabilirsek muhtemelen matchday income'da ilk 10'a gireceğiz. 10. sıradaki Milan 3.1m Euro ortalamaya sahip. ÇILGINLIK BU YEMİN EDERİM ÇILGINLIK. ÇOK ZENGİNLER VAR EMENİKE. Neyse....) 80m euroluk ürün satışı ne kadar artar bilmiyorum ama sadece şu kara osimen kutusu 4m Euro getirmiş. Totalde ise eğer bir educated guess yapmam gerekirse, (şl parası hariç) 320-350m euro aralığında bir gelire denk geliyor.

Şu hesap ancak Galatasaray'ın oyuncularının maaşlarını ve primlerini ödeyebilir. Hadi birde kulübün diğer masraflarını filan karşılasın. Öyle bir hesap yapılıyor ki sanki başka hiç bir gider yokmuş gibi gelen paralar kasaya kalıyor ve oyuncu maaşları ile bonservisler ödeniyormuş gibi.

Mesaj tarihi:
df, 28.08.2025 15:10 tarihinde dedi ki:

önümüzdeki 3-4 yıl dolar, tl enflasyonuna göre daha fazla artacaktır muhtemelen. gelirler döviz bazlı azalacaktır. 1-2 yıl çok garip bir ortam vardı. sürdürülebilir değil. ama tabi milan vs dediğiniz takımların 3-4m taraftarı var. türk takımları rahat 5-6 katı oluyor. sayı çok olunca da sadece %1 i zengin olsa kombine vs için yetiyor zaten.

ülke olarak fakir bir ülkeyiz ama %1-2 lik kısım tüm bu tarz tüketimleri doldurabiliyor kolayca. sonuçta ülkenin %50 si zengin de olsa %1 i zengin de olsa stat kapasitesi sınırlı her takımın.

Milan gibi takımların kendi ülkelerindeki taraftar sayılarının hiç bir önemi yok ki örneğin Pattaya'da Liverpool store var ve orada satış yapıyor adamlar, bu gibi takımlar dünyanın her yerinde ürün satışı vs yapabiliyorlar ülkendeki 25m taraftar haricinde hiç bir yerde satışın yok adam akıllı ve o 25 m taraftarın 1-2 m i zaten ürün alıyor. 

Her şeyi geçtim zaten sorun gelir gider de değil. Bu seneye kadar bu gelirler yok muydu ? Bu sene mi bir anda bu kadar gelir oldu bu bonservisler harcanabilir oldu ?

Mesaj tarihi:

evet global satışı düşünmedim pek. halbuki bu hafta 2 tane liverpool forması aldım bi bana bi arkadaşa🙃 

bu enflasyon ortamındaki fırsatçılıkla artan bilet ve ürün fiyatları 150m euro dan 300m euro ya fln çıkarmıştır rahat. çünkü ülkede her şey dolar bazlı 2 katında. tabi bol bulunca da bir yerlerine sürdü kulüpler🙃 geçici bir fırsat bulmuşsun yapıştır uzun vadeli borçları öde faiz yükünü azalt. ama yok daha fazla yüke girecekler illa.

Bizim buradan oturup hesap yapmamizin cok bir anlami yok. Bence de normal degil ama covid sonrasi dunya asset fiyatlari asiri artti zengin daha zenginlesti. Arsa florya satisi gibi seylerden gelen paralar ucuk duruyor dogruysa. Ha gidip bu tek seferlik geliri surdurulebilir gelir yerine oyuncu bonservislerine maaslarina gomuyorsan 1-2 yil basari icin zaten 3 seneye sucuk ekmege talim olursun yine. 

Bence de normal degil ama belli ki  gelecek ve uzun vade proje bazli paralari, ileriki yillar loca gelirlerini bir sekil one alip kaynak yaratiyorlar. Gercekten para olmasa bankalar birliginden cikamazsin diye dusunuyorum, Trabzon bile bir sekil cikti. Yilda bilmem kac milyon faiz gidiyordu. 

Bu arada forma satisi filan sacma isler ordan gelecek toplam para Sane nin maasinin yarisi filandir. Liverpool icin de gecerli bu muhtemelen. EPL in olayi yayin gelirleri, TR takimlari icin Avrupa ve stad gelirleri ve son yillarda sponsor. Forbes filan bazen buyuk kluplerin gelirlerini filan cikariyor Italyada Ispanyada filan staddan gelir bize kiyasla asiri azdi diye hatiriyorum. Tv gelirleri kurtariyor onlari bizde oranlar tersi.

Sotto tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:
khalad, 28.08.2025 15:11 tarihinde dedi ki:

Şu hesap ancak Galatasaray'ın oyuncularının maaşlarını ve primlerini ödeyebilir. Hadi birde kulübün diğer masraflarını filan karşılasın. Öyle bir hesap yapılıyor ki sanki başka hiç bir gider yokmuş gibi gelen paralar kasaya kalıyor ve oyuncu maaşları ile bonservisler ödeniyormuş gibi.

Geçen seneyi enflasyon değerlemesi dahil edilmek şartıyla totalde 18 milyor euro zararda kapattık. Fener 15 milyor zararda kapattı.

Mesaj tarihi:
khalad, 28.08.2025 15:15 tarihinde dedi ki:

Milan gibi takımların kendi ülkelerindeki taraftar sayılarının hiç bir önemi yok ki örneğin Pattaya'da Liverpool store var ve orada satış yapıyor adamlar, bu gibi takımlar dünyanın her yerinde ürün satışı vs yapabiliyorlar ülkendeki 25m taraftar haricinde hiç bir yerde satışın yok adam akıllı ve o 25 m taraftarın 1-2 m i zaten ürün alıyor. 

Global satışta EPL'nin serie a'nın falan çooook gerisindeyiz. Zaten aradaki gelir farkı orada. 

Demek istediğim Türkiye'de yaşayan ve geliri İsveç-Norveç seviyesinde olan bir kitle var ve bu kitle takımlar fiyatlar nereye yükselirse yükselsin almaya devam ediyor. Eskiden yayın geliri ana kaynaktı. Bu sene Dursun'a gidip "Bu sene yayın geliri olmayacak ama 3-5 maç daha fazla yapılacak" desen öper başına koyar.

20 bin tane osimen kutusu siparişi geldi deniyor. Hadi yarısı yalan olsun. 10 bin insan var 10 bin liraya satılan kutuyu alacak güçte. 

Velhasılkelam... Globalde ilk 5'in çok çok çok gerisindeyiz ama Türkiye'deki belli bir kesimin çok kısa bir sürede aşırı zenginleşmesi ve yarınlar yokmuşcasına para harcaması futbol takımlarına yaradı.

Sotto, 28.08.2025 15:25 tarihinde dedi ki:

Bu arada forma satisi filan sacma isler ordan gelecek toplam para Sane nin maasinin yarisi filandir.

Geçen sene ürün satışı, 3 büyüklerin 3ünde de en yüksek gelir getiren kalem oldu. (Sırasıyla 80, 61, 37 milyon euro)

Takimlarin harcamalari karsilayacak geliri falan yok. Daha gecen sene 20m cok diye konusurken su an 75-80m e transfer yapiliyo, 30m ise kelepir niyetine geciyo. Bariz bi sekilde hukumet destekli gidiyo olay. Her zaman oldugu gibi futbol araciligiyla gundemi sogutma mevzulari. Yoksa normal sartlarda 75m sen hayirdir noluyo, nerden geldi o para denilirdi daha Osimhen alinirken. Ama Osimheni gectim, dun batiyoruz zor durumdayiz diyen BJK bile bi oyuncuya 30m verip, totalde 50-60m harcayabiliyo bu sene. 

Birde bunlar transfer ucretleri sadece. Bunun birde dediginiz gibi cok daha kulfetli maas tarafi var.

BloodBane tarafından düzenlendi

Sıkıntı maaş.... Çok büyük sıkıntı, devasa sıkıntı, takımlarımız her sene çok başarılı olsa dahi kazara stadyum ve ürün geliri düşse (ekonomide yaşanacak gelişmelerden ötürü) tüm takımları tepetaklak edebilecek durumda. Bonservis gibi de değil. Verdik geçti gitti değil, kalıcı olarak seninle beraber gidiyor, yeni gelecek transferleri etkiliyor ediyor da ediyor.

Osi'nin 75'i değil de Osi'nin 20'si, Sane'nin 10'u çok korkunç.

Mesaj tarihi:
Aceace, 28.08.2025 15:52 tarihinde dedi ki:

Geçen sene ürün satışı, 3 büyüklerin 3ünde de en yüksek gelir getiren kalem oldu. (Sırasıyla 80, 61, 37 milyon euro)

11 senedir şampiyon olamamaya rağmen yine iyi destek veriyor bizim taraftar, GS 30 senedir ittiriliyor malum çevrelerce ve 15 şampiyonluk aldı bu yıllarda, demek ki adaletli bir ortam olsa ve 3 temmuz kumpası falan olmasa Aziz Yıldırımın dediği gibi dünya kulübü olacaktı Fener.

• Haha 1
Mesaj tarihi:

Hiç bir geliri olmayan Başakşehir bile 7.5 m verip transfer yaptı bu sene 1 oyuncuya. Takımlar bu sene bir anda zengin oldu nasıl oluyorsa artık. Bu arada taraftar bazında en çok geliri hep Fenerbahçe sağlıyor bu kesin ama ona rağmen yaptığı harcamalar saçmalık bu tip gelirler yok. Kutu filan satmakla 20m maaş veremezsin 1 oyuncuya. Youtube geliri bilmem kaç milyon filan deniyor o zaman MR. Beast dünyanın en zengin insanı filan olmalı. Bizim insanımız işine gelmediği sürece hiç bir şeyi kabul etmiyor , takımı güçlendiği için Galatasaray taraftarıda bu masallara inanıyor. Kimse kusura bakmasın. Bu arada aynı durum Beşiktaş ve Fenerbahçe içinde geçerli. 

Urun satisindaki olay revenue degil kar veya GS'ye kalan pay yalniz. O 80'in ne kadar kaldi GS'ye? Direk 80 GS'nin geliri diyorsan baya ucuk bir rakam inanasim gelmedi

Bu arada Mr Beast hayvan gibi zengin evet sdf. Bir kac yuz milyon dolar diyorlardi. Ornek dogru degil. 

Senin yaptigin da farksiz bu arada. Bak ben de cok farkli dusunmemekle beraber, masallar demiyorum sonucta ortada denetlenen bir sirket, gelir gider kalemleri var. Ha bunlar nereden geliyor diyorsan o ayri, sponsorlarin ne oldugu belli mi ben onu sorarim mesela. Big 4 auditcileri uydurmus mudur o da mumkun ama sanmiyorum. Demek ki bir gelir gider kalemi var. Para alamasa 5 dakika durmaz futbolcular.

Ama sadece nasi oluyor imkansiz ya derseniz ev fiyatlari nasil oldu bu kadar artti son 5-10 yilda derim. Bunlar birbiriyle alakali asset fiyatlari bazinda. Ve insanlar hala alip satiyor. Ama soyle diyim alanlarin profili cok farkli artik. 

Hukumet kesin belli kolayliklar sagliyor vergi vs konularinda o da mumkun. 

Sotto tarafından düzenlendi
  • Like 1
Mesaj tarihi:
Sotto, 28.08.2025 16:41 tarihinde dedi ki:

Urun satisindaki olay revenue degil kar veya GS'ye kalan pay yalniz. O 80'in ne kadar kaldi GS'ye? Direk 80 GS'nin geliri diyorsan baya ucuk bir rakam inanasim gelmedi

Bu arada Mr Beast hayvan gibi zengin evet sdf. Bir kac yuz milyon dolar diyorlardi. Ornek dogru degil. 

Aynen öyle maksimum %50 kar marjı vardır ki hiç zannetmiyorum. Bu arada o kar marjından mağaza kirası,çalışanları vs gibi giderlerinde karşılanması gerekiyor. 

Yaw hadi Ruhi Çenet olsun 1 video ile milyon dolar kazandım demek bence büyük yalan.

@khalad @Sotto
mr beast birkaç yüz milyonu geçeli çok oldu. geçenlerde ilk milyarder youtuberı oldu. dünyanın da en genç 8. milyarderi.😬

df tarafından düzenlendi

khalad, 28.08.2025 16:45 tarihinde dedi ki:

maksimum %50 kar marjı vardır

GS - Puma anlaşması, tüm üretim ve lojistik masrafları pumaya ait olacak şekilde %25 Pumanın %75 Galatasarayın olarak açıklandı. 

Cthulhu tarafından düzenlendi
  • Yeni Oluştur...