Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RPG bolluğum var, hangilerinden başlayayım?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Steamde yıllanmış şarap gibi sakladığım yıllardır biriktirdiğim ama oynamaya kıyamadığım veya zaman bulamadığım😆 tonla RPG var çoğu turnbased. Sizce hangi sırayla gitmek lazım çoğunu yazıyorum buraya. zira önce en iyisini oynayıp sonra diğerlerini beğenmemekten korkuyorum mümkünse dandikten başlatın beni, dönüp dolaşıp FM24 oynarken buluyorum kendimi lel

Ahanda RPG listemin çoğu burada;

-Divinity: Original Sin 2 - Defi Edi.

-ATOM rpg ve devam oyunu

-Banner Saga 1-2-3

-Beast

-Battle Brothers

-Stoneshard

-Baldurs Gate 3

-Icewind Dale: Ench Edi.

-Crown Wars

-Disco Elysium

-Dust to the End

-Encased

-Hard West 1-2

-Tyranny

-Xcom EU- Chiemera ve 2

-Warsaw

-Lost Eidolons

-King Arthur: Knight's Tale

-Kenshi

-Pathfinder 1 ve 2

-Phantom Doctrine

-Pillars of Eternity 1 ve 2

-Solasta

-Dead State: Reanime

-The Witcher 3: Wild Hunt

-Skyrimin yarısı

-Conan Exiles

-GPAsste'de WH40k rogue, Gears Tactics, Phoneix, Starfield vs var... 

Mesaj tarihi:

valla bg3'ü sona bırak da diğerlerinin üzerine işemesin sdfg. tyranny'yi ve disco'yu ortalara koy, conventional rpg'lerden bayınca değişik breath of fresh air olacak onlar. pathfinder veya solasta'dan başlardım ben olsam.

• Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:

Rogue trader 11 aya kalkar, bunlar hep uzun oyunlar ben olsam onu bitirirdim ilk sıralarda oynama niyetim varsa. 150+ saatlik rpg bitirdikten sonra üstüne gene benzerini oynayasım gelmiyor.

Mesaj tarihi:

Bunların 90% ı oynayamazsın zaten, bari oynayabileceğin şeyleri başa koy

BG3

Witcher 3

Disco

3 tane efsane kategorisinde oyun kaçırmışsın. Bg3ten başla witcherla izometriğe ara ver discoyla narrative e doy. Sonrasına bi daha bakarız.

Mesaj tarihi:
Shadow, 09.03.2025 18:30 tarihinde dedi ki:

Sizce hangi sırayla gitmek lazım

-Divinity: Original Sin 2 - Defi Edi.

-ATOM rpg ve devam oyunu

-Banner Saga 1-2-3 (Harika seri ama RPG den cok strategy bu) müzik ve atmosfer 10/10 

-Beast (bu ne bilmiyorum)

-Battle Brothers (Strategy)

6 -Stoneshard (yükselen yıldız)

1 -Baldurs Gate 3 (yes be annem)

-Icewind Dale: Ench Edi.

-Crown Wars

2 -Disco Elysium 

-Dust to the End

-Encased

-Hard West 1-2

5 -Tyranny

-Xcom EU- Chiemera ve 2

-Warsaw

-Lost Eidolons

-King Arthur: Knight's Tale

7 -Kenshi

3.5 -Pathfinder 1 ve 2

-Phantom Doctrine

4 -Pillars of Eternity 1 ve 2

-Solasta

-Dead State: Reanime

3 -The Witcher 3: Wild Hunt

-Skyrimin yarısı

-Conan Exiles 

-GPAsste'de WH40k rogue, Gears Tactics, Phoneix, Starfield vs var... 

Burda 4000+ saat gameplay var 

Mesaj tarihi:

Oyunların puanlama , oyun süresi ve türlerine göre analiz edip, sıralandı.
spacer.png

Önerilen Oynama Sırası:

Disco Elysium (23,5 saat) – Hikâye odaklı, kısa ve etkileyici bir giriş.

Solasta (39 saat) – Klasik taktiksel RPG deneyimi.

The Witcher 3: Wild Hunt (51,5 saat) – Büyük açık dünya RPG’sine geçiş.

Battle Brothers (30,5 saat) – Daha taktiksel, sıra tabanlı bir oyunla farklı bir tat.

Baldur's Gate 3 (70,5 saat) – En iyi RPG'lerden biri, zirve deneyim.

Gears Tactics (25,5 saat) – Farklı bir tür, biraz aksiyon ve strateji.

Kenshi (83,5 saat) – Açık dünya, sandbox bir oyun, uzun sürecek ama önce aksiyonlu bir oyun oynandığı için sıkmaz.

Tyranny (20,5 saat) – Daha kısa ve hikâye ağırlıklı bir RPG.

Divinity: Original Sin 2 (59 saat) – Büyük bir RPG klasiği, yine uzun sürecek.

Encased (27 saat) – Orta uzunlukta, post-apokaliptik bir RPG.

Pathfinder 1 & 2 (133 saat) – Serinin en uzun oyunlarından biri, sona saklıyoruz.

King Arthur: Knight’s Tale (33,5 saat) – Daha az bilinen ama güzel bir taktiksel RPG.

Stoneshard (117 saat) – Rogue-like, uzun süren bir deneyim.

The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition (26 saat) – Açık dünya RPG’sine keyifli bir dönüş.

Warhammer 40K: Rogue Trader (65 saat) – Warhammer evreninde geçen sağlam bir RPG.

Phoenix Point (35 saat) – Farklı bir strateji oyunu ile biraz değişiklik.

Sağolsun ChatGPT 🙂

• Tesekkurler 2
Mesaj tarihi:

bg3 70,5 saat benim ilk chapter falandi sirf XD

ama Tyranny, Solasta, Disco Elysium cok acayip uzun degiller bunlar diger dev oyunlara gore nispeten cabuk bitebilir.

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Haftada 3 gece FM 24'ü beraber oynayacağımız 3 kişi bul. Multi girelim. Kendini "AY EM DI SİPEŞIL VAN" ulan diye bağırırken bulmazsan adam değilim. EPL'de küme düşme hattındaki takımlardan 5 tanesini seçeriz. Missssssssss........ RPG'nin kıralı bu.

1 kişiyi ben bulurum. 2 kişi bul.

Aceace tarafından düzenlendi
  • Like 1
  • Haha 4
Mesaj tarihi:

Ben kendi yazdığım oyunları oynatmaya ısrarlıyım bu yüzden argüman sıralayacağım.

Bence niş oyunlardansa daha mainstreame yakın vurucu oyunlarla başlamak lazım böyle bi listede. Mesela Solasta çok kısıtlı içerik ama aşırı iyi bi 5e bilgisayar portu, yani taktiksel 5e combat harici zayıf bi oyun bu yüzden niş kalıyor. Kenshi ha keza girdin mi içinden çıkılmayan bi roguelike, ama roguelikelar zaten tanımı gereği niş.

Battle Brothers çok az biliyorum benim de listemin alt sıralarında bi yerde. Ama ne biliyim, W3 gibi BG3 gibi oyunlar varken bunu üst sıraya koymam ya. Bunlar bitsin sonra bakayım derim. Tyranny, pillars, pathfinderlar ve WH40K bunların hepsi de büyük ana oyunların sonrasında girilmesi gereken oyunlar.

Bi insan nasıl witcher oynamamış olur mesela benim aklımın almadığı bi konu. Mutlaka yaşanması gereken bi tecrübe. BG3 için de aynısını söyleyebilirim. Disco da herkese göre değil, ama en azından bi 2-3 saat ayırıp sana göre mi bakman gerekecek kadar kritik iyilikte bi oyun.

Sene 2025 olmuş, tohum otizm vakfı resmi sponsoru skyrim demek ayıp artık.

• Haha 1
Mesaj tarihi:
axedice, 10.03.2025 13:21 tarihinde dedi ki:

Battle Brothers çok az biliyorum benim de listemin alt sıralarında bi yerde. Ama ne biliyim, W3 gibi BG3 gibi oyunlar varken bunu üst sıraya koymam ya. Bunlar bitsin sonra bakayım derim. Tyranny, pillars, pathfinderlar ve WH40K bunların hepsi de büyük ana oyunların sonrasında girilmesi gereken oyunlar.

küfür ve günah

Mesaj tarihi:

Vakumda bu alıntıyı incelersek belki evet, ama bana battle brothers BG3, W3 ve DE'dan daha kritik bi tecrübedir diyebilir misin?

Hadi bu üçü farklı bi lig, alt lige inelim Pathfinderlardan daha kritik diyebilir misin? Pillars oynayacağına Battle Brothers oyna dense anlarım, divinity yerine (ki BG3 varken Divinity öncelemek de gereksiz) BB yine anlarım. Ama mevcut bağlamda (adam 10 yıldır internetsiz bi çukurda yaşıyormuş sanırım) Battle Brothers gerilerde kalıyor.

• Haha 1
Mesaj tarihi:
axedice, 10.03.2025 13:53 tarihinde dedi ki:

Vakumda bu alıntıyı incelersek belki evet, ama bana battle brothers BG3, W3 ve DE'dan daha kritik bi tecrübedir diyebilir misin?

Hadi bu üçü farklı bi lig, alt lige inelim Pathfinderlardan daha kritik diyebilir misin? Pillars oynayacağına Battle Brothers oyna dense anlarım, divinity yerine (ki BG3 varken Divinity öncelemek de gereksiz) BB yine anlarım. Ama mevcut bağlamda (adam 10 yıldır internetsiz bi çukurda yaşıyormuş sanırım) Battle Brothers gerilerde kalıyor.

Senin Battle Brothers'dan daha üst sıraya koyduğun oyunlar rpg, Battle Brothers ise tactical rpg ki taktik yönü rpg yönünden daha ağır basıyor. Bu nedenle ayrı bir kategoride değerlendirmek lazım.

Mesaj tarihi:

Shadow dandiğinden başlatın demişin de, bugüne kadar birikmiş çok fazla zaten. Sürekli yeni oyun çıkıo bir yandan, mmosu, arpgsi, multiplayerı vs vs. Bazı oyunları çıktığı an oynaman gerekio multiplayer yüzünden vs. O yüzden bence sen en iyileri aradan çıkar gerisine bi ara bakarsın. Gidip Witcher 3  ve BG3 ü sona saklıcam diye 5 sene sonra sıra mı gelcek onlara ? :D. Oyna Witcher 3 ile BG3 aradan çıkar gerisini devam edersin işte. Witcher 3 bile 10 sene oldu ilk zaman oynıyabilsen çok daha güzel gelicekti şimdi çok zaman geçti Assas Creedler bile onun kopyasına evrilmişti yani, şimdi yine güzel bir oyun gibi hissetsen de bizim zamanında etkilendiğimiz gibi etkilenmeme şansın var. BG3 için patch 8 getirecekler yakında onunla yeni subclassler eklencek onu o zamana kadar beklet ilk onu oynama derim.

• Tesekkurler 2
Mesaj tarihi:

witcher 3

disco eylsium

üstüne de bi ice wind dale 1 patlatırsın. şöyle kafayı hikaye falan yormadan ağız burun girmelik. çok severim. keşke 2'nin de kodlarını kaybetmemiş olsalardı da 2 oynayaydık.

• Like 1
  • Yeni Oluştur...