Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vitamin-mineral-supplement vb. topağı

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Probiyotik hap dediğin newvitt gibi olanlar mı. Onlar ise bir nebze faydalı. Ama doğaldan yanayım orada. Sirkesiz turşu, kefir vb gibi.

Aç karnına sabah bi kaşık doğal sirke de faydalı oluyor. Aluç öneririm.

Kombinasyon yap istiyosan.

sanssizsansli tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Türkiye’de ve dünyada yapılan incelemelerde, ürünlerin etiketinde yazan bakterilerin hepsinin bulunmadığı veya canlı çıkmadığı durumlara rastlanmış , diyor chatgpt dayı. Doğalını kullan demiş , turşu , yoğurt kefir gibi. 

Bir hafta boyunca devamlı yorgun ve düşük enerji hissettim toparlanamayınca Kreatin'e başladım 

3 gün gym + 3 gün outdoor koşu  ( haftalık 40 km ye yakın )  - koşu enerjiyi bitirdi galiba,  başladığım günden beri iyiyim , ek bu bilgim var.

Bigjoy Creabig Powder Aromasız 300g aldım - yerli marka deneyelim birazda

• Tesekkurler 1
Mesaj tarihi:

ksm-66 aldım denemek için, ashwagandha diye bir bitkinin özü. strese iyiymiş bakalım.

KSM-66 is one of the most researched forms of ashwagandha, with studies supporting benefits such as:

Reducing stress and cortisol levels

Improving sleep quality

Supporting strength, endurance, and muscle recovery

Enhancing cognitive function

Mesaj tarihi:

spacer.png

stikolin ve Fosfatidilserin iyiymiş diyorlar beyin sisi, hafıza vs. 

bu arada omega3 balıktan drğil de yosundan (algy) olanı mı ne varmış sanırım daha temiz içerikmiş

• 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
razzRaziel, 29.08.2025 12:04 tarihinde dedi ki:

ksm-66 aldım denemek için, ashwagandha diye bir bitkinin özü. strese iyiymiş bakalım.

KSM-66 is one of the most researched forms of ashwagandha, with studies supporting benefits such as:

Reducing stress and cortisol levels

Improving sleep quality

Supporting strength, endurance, and muscle recovery

Enhancing cognitive function

Ben de başladım. Ashwsaganda alıyorum ksm 66 içeren ben. Yeni oldu daha 1 hafta falan. Sen nasıl bir etki gördün ?

• 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:

Aranızda ADHD teşhisi olup da ilaç tedavisi görmüş kimse var mı ?

türkiyede ritalin concerta yazılıyor ama yurtdışında çok daha fazla alternatif var vyvanse adderal etc...

kendi adıma çok geç keşfedilmiş bir şey olduğu için uzun yıllar bilişsel ve davranışçı yöntemlerle üstesinden biraz gelebilmiş olmama rağmen artık bazı konularda gerçekten paralize hissettiğim anlar olduğundan dolayı şu sıralar ciddi bir şekilde göz önünde bulundurmaya başladım.

yakın zamanda bir psikiyatr randevusu alıp görüşeceğim. ailede de bariz var çünkü, ne alaka dediğimiz şeylerin alt yapısı bununla alakalıymış meğer. 

Mesaj tarihi:

lise zamanı bi kere gitmiştim özele concerta gibi bişi vermişti ama hiç kullanmadım

30dan sonra iyice triggerlandığı için tekrar gittim. bu yaştan sonra olmaz. olursa da özele git test yapsınlar dedi sonra hap veririrz dedi anti depresan yazdı gönderdi xD
özele gidicek param olsa devlete niye gideyim zaten. verdikleri anti depresanı da alkolle bi güzel ezdim

• Haha 1

concerta başladık bizim kıza. çocuğun hayatı değişti resmen. bir sene önce teşhis konmuştu ama biz konduramadık, biraz da ilaca karşı önyargımız vardı. berbat geçen bir birinci sınıf deneyimi ve yaz tatilinden sonra bunu iyice araştırınca çocuğa iyilik yapalım derken işkence çektirdiğimizi anladık. benim de ısrarımla tekrar doktora gittik ve ilaç harici başka bir şekilde bunun üstesinden gelinemeyeceğini anladım. bu sene Allah'a şükür çok daha iyiyiz. geçen sene bomboş gelen defterler artık dolu geliyor okuldan. öğretmen de geçen seneye göre on kat fark var resmen dedi. aile içi ilişkilerimiz de çok daha iyi. mucize gibi ilaç vallahi. sadece yan etki olarak uykusuzluk ve yemek yememesi çok zorluyor. 11 den önce yatağa sokmak imkansız. uyku desteği veren ilaç kullanıyoruz ara ara anca öyle biraz erken uyuyor. yemek de sadece kahvaltı yapıyor gün boyu akşama kadar çok sevdiği bir şey olmadığı sürece yemiyor. ama pozitif etkileri yanında bunlar katlanılabilir şeyler. 

ilaç da anti depresan gibi değil. adhd'de uyarıcı eksikliğini gideriyor. 3-4 bardak kahve içmiş gibi oluyor çocuk gün boyunca. öyle uyuşturma gibi bir şey yok. çocuk daha derli toplu düşünebiliyor, hemen sıkılmıyor falan. genetik bir şey bu. bizde de annesinde ve anneannesinde var bence açıkça. bende de dikkat eksikliği ile ilgili belirtiler var işin aslı. 

ahmedinejad tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

küçük çocuğa daha farklı ilaçlar olur diye düşünüyordum orada da concerta demek. yabancı kaynaklarda çok farklı seçenekler var ya burası direkt hardcoe giriyor işe. concertanın salınımı uzun olduğundan güne yayılıyormuş ama ritalinin etkisi daha net deniyor kısa olmasına rağmen. 

vyvanse dediğim ilaç da concerta gibi ama bir değişik türev ve daha iyi deniyor yetişkinler için ama burada yok. yurtdışına sürekli girip çıkan biri olsam sorun değil ama o iş yaş. 

devlete değil de direkt özele giderim sırf yazdırabilmek için artık. bırakıldığında ne oluyor gibi şeyler mühim benim için.  

en alt dozdan başladık biz 18lik kullanıyor sanırım ama kilosuna göre 3 kata göre verebiliriz dedi doktor. zaten bunun dozu kişiye özel, kimine en düşük yetiyor kimine daha fazla oluyor. kullandıkça etkisine göre doktor belirliyor. eğer uyumaya başlarsa ve iştahı açılırsa demek ki etki etmiyor artırmak lazım demişti mesela doktor. 

ilaç da bağımlılık yaratan bir ilaç değil. parol gibi düşün, ateşin var kullanıyorsun ateş düşüyor. hastalığı tedavi etmiyor belirtileri yok ediyor. sen de bu sırada günlük hayatını idame ettiriyorsun güzel şekilde ve iyi hissediyorsun, belli paternler oluşturuyorsun falan. bırakmayı tavsiye etmiyor doktorlar ama ileride bıraksanız bile burada yakaladığı alışkanlıklar ona yardımcı olur demişti. beyindeki bu eksiği bin tane terapiye gitsen ilaçlar kadar kapatamıyorsun. doktor anti depresanlar bile depresyonda bu ilaçlar kadar etkili değil, bunun etkisi direkt hayatı olumlu etkiliyor demişti. yani antidepresan gibi düşünme. beyninde eksik bir şeyler var sen bu yüzden bir şeylerin kilidini açamıyorsun, bu ilaçlar anahtar gibi potansiyelini ortaya çıkarıyor. kızım ben ne hissettiğimi bilemiyorum diye ağlıyordu mesela, ne yapacağımı bilmiyorum diye ağlıyordu. içime bıçak sokuyorlardı sanki. ilaçtan sonra hiç kalmadı böyle şeyler. 

ha etki olarak concerta 8-12 saat arası etkili. sabah 7.30 da veriyoruz. ama gece de uykusuzluk yapıyor yani baya uzun sürüyor etkisi. 

ahmedinejad tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:
ahmedinejad, 01.11.2025 14:50 tarihinde dedi ki:

uykusuzluk ve yemek yememesi çok zorluyor. 11 den önce yatağa sokmak imkansız.

geç saatte yemek yemek de ciddi uykusuzluk yapıyor

• Like 1
Mesaj tarihi:
sanssizsansli, 01.11.2025 13:52 tarihinde dedi ki:

Aranızda ADHD teşhisi olup da ilaç tedavisi görmüş kimse var mı ?

türkiyede ritalin concerta yazılıyor ama yurtdışında çok daha fazla alternatif var vyvanse adderal etc...

kendi adıma çok geç keşfedilmiş bir şey olduğu için uzun yıllar bilişsel ve davranışçı yöntemlerle üstesinden biraz gelebilmiş olmama rağmen artık bazı konularda gerçekten paralize hissettiğim anlar olduğundan dolayı şu sıralar ciddi bir şekilde göz önünde bulundurmaya başladım.

yakın zamanda bir psikiyatr randevusu alıp görüşeceğim. ailede de bariz var çünkü, ne alaka dediğimiz şeylerin alt yapısı bununla alakalıymış meğer. 

çözüm bulursan bana da söyle pls paralize muhabbeti beni de çok kitliyor

Mesaj tarihi:

Beyindeki bu eksiği bin terapiye gitsen kapatamıyosun ne? Bin terapi diye bi birim mi var sjfjdj

Gibicibicis marka bu amfetamin türeviyle işte ve okulda her türlü akarsınız, gel vatandaş gel!

Mesaj tarihi:

Yani sanki yeni yetme üniversiteli sınav telaşıyla arkadaşlar arasında cool olduğu için amfetamin türevleri övüyoruz gibi niye yaklaştın ki şimdi hdhfs

Wow man so cool falan

Ekstra bir bilgin var mı mesela bilişsel davranışsal noktalarda şunu şunu yapmak lazım gibi. Ya da nokta atışı bi hekim? Zira ben zaten psikiyatra gidicem ki gitmeden nasıl alayım shxjdj

Yo man so cool anyway

Mesaj tarihi:
Drall, 02.11.2025 20:49 tarihinde dedi ki:

Beyindeki bu eksiği bin terapiye gitsen kapatamıyosun ne? Bin terapi diye bi birim mi var sjfjdj

Gibicibicis marka bu amfetamin türeviyle işte ve okulda her türlü akarsınız, gel vatandaş gel!

abicim ciddi cevap mı vereyim trollüyor musun bilmiyorum da çocuklarda oyun terapisi bilmem ne terapisi bin çeşit terapi var. sayı olarak bin defa terapiye gitmenden bahsetmedim. ki diğer türlü de terapi ile fayda görse bile çocuk iyiymiş gibi rol yapar dedi doktor. gerçek bir fayda göremezsiniz dedi. ben doktorun bize anlattıklarını anlattım. arkadaş zaten aklı başında her insan gibi gider iyi bir psikiyatrist ne diyorsa onu yapar. 

dehb son zamanda herkesin modaymış gibi üstüne giymeye çalıştığı bir hastalık ama bu derdi gerçekten yaşayan bilir. kimse keyif için kırmızı reçeteli ilaç vermez çocuğuna veya keyif için bu ilaçları kullanmaz. işte okulda akmaktan bahseden kim ayrıca. ben kendi çocuğumdan yaşadığım deneyimi anlattım. hayır cidden yazdıkça sinirleniyorum bu kadar cahilce yorum olamaz yani. neyse. 

Mesaj tarihi:

Abi etrafta dikkat dağıtıcı bu kadar çok unsur varken herkesin adhd teşhisi alması tesadüfi değil. Bence ilaçtan ziyade asıl amaç dikkat dağıtıcı etkenlere maruziyeti azaltmak. 

Mesaj tarihi:

dış etkenler tetikleyici olarak çok etkili. ekran süresi mesela çok sıkıntı bir şey bu hastalıkta. zaten genetik olarak dehb sahibi olan çocuk ekranda da sınırlamaları acayip zorluyor. normalde melek gibi olan çocuk ekrana sınırlama koymaya çalıştığımızda kendini yerden yere atıyordu. kendime hakim olamıyorum diye ağlıyordu. çocuğun elinde olan bir şey değil bu. dürtüsellik çok güçlü bizim kızda. ilaçtan sonra ekran izlese veya oynasa bile sınırlara uymaya başladı. şiddetli tepkiler görmüyoruz artık. biz de daha rahat sınırlayabiliyoruz haliyle ekranı. yani dehb genetik bir hastalık işin aslı, o nedenle kimyasallar çok etkili. ama çevredeki uyarıcılara da acayip tepki veriyor. 

dehb bence isminden dolayı çok yanlış anlaşılan bir durum. nörotipikal olan birinin anlayabileceğini düşünmüyorum bile, mal mısın olm niye yapmıyosun falan derler en fazla.

sanssizsansli tarafından düzenlendi
  • Yeni Oluştur...