Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

EURO 2024

neokrasi

Öne çıkan mesajlar

Milli müasabakalar tam olarak milletleri yüceltme amaçlı. Bizim millet daha iyi, daha güçlü diye göstermeye çalışıyorsun.

Alman siyasiler burada Filistin'de olanlardan duyduğu utanca karşılık vicdan temizleme fırsatı da bulmuş olabilir. Eğer amaç spor müsabakalarında siyasi mesaj verilmesini engellemek ise (ki bu da doğru mu onu da tartışırım, Muhammed Ali'nin Vietnam karşıtlığı gibi örnekleri de yasaklamak gerekiyor çünkü) uyarı ve ertlemeyle de amaca ulaşılabilirdi. Bu ceza ile amaç orantılı değil.

Sosyal ağlarda paylaş

Tekrara düştü tartışma. Uzatmaya gerek yok.

Bozkurt ve sembolü ülkücülüğe özel bir hareket değil. Evet onlar fazlasıyla kullanıyor, ama onlara özel değil. Bu şekilde poz vermiş pek çok terörist fotoğrafı ara ara düşse de "V" işaretinin PKK işareti olmadığı gibi.

Hareketten bağımsız olarak bir destandan dolayı bir milletin kendisiyle özdeşleştirdiği bir hayvan milli bir kültür parçasıdır. Bunu ofansif saldırgan anlamak artniyet veya demagojiye girer.

Bunu swastika veya nazi selamıyla bir tutmak artniyetliliktir. Arada dağlar kadar fark var.

Yine de yapılan hareket siyasi sebepten ceza alabilir, buna itiraz eden olmadı zaten. Bu da para cezası ve uyarı olur. Şu anda göstere göstere diğer benzer hareketlerden farklı ceza alması ikiyüzlülük.

"Arnavut kartalı bayrakta var, bozkurt destanda var, ikisi farklı şeyler" demek biraz işin çakallığına demagojisine kaçmak oluyor. Neyse ki en azından o konuda UEFA görece adil davranmış ki Arnavut kartalı yapan oyunculardan dolayı da ceza verdi (tabii böyle 2 maç ceza vermedi, o da adaletsiz kısmı). Nitekim çetnik selamı yapan Sırp futbolcular da var. Ha bu arada kulüp düzeyinde olsa da direkt taraftarlara nazi selamı yapan italyan oyuncu da var. Kulüp para cezası aldı.

Burada "oh bu ceza iyi olmuş, yurtdışındaki lobi grupları da iyilik yapmışlar" demeyi sadece artniyete bağlayabiliyorum, elimde başka geçerli argüman kalmadı.

• Like 3
Sosyal ağlarda paylaş

Uzatmaya gerek yok diyip uzatiyorsun. Orada kastettigin sey aslinda "lutfen bana cevap yazma" dir.

Turk birinin Bozkurt Selami vermesi tek bir anlam tasir. Turkiye'de bu selami baska bir niyetle veren 1 kisi bile var mi bilmiyorum lakin birinin o isaretin anlamini bilmemesi imkansizdir.

Swastika benzetmesinin karsiligi "ama sen Swastika ile bir tutuyorsun" olamaz. Dogada Swastika diye bir sembol yoktur, onu o seviyeye tasiyan sey insanlarin ona yukledigi saldirgan baglamdir. Swastika'yi nasil bugunku baglamindan ayri kullanamazsan, kullanmaya niyetin olsa da bundan sorumlu olursan, bu da oyle. Bunun cevabi "ama biz 6 milyon Yahudi'yi oldurmedik"  falan zannediyorsan nicelikleri yanlis yerde ariyorsun demektir. Bir simgeyi mekansal ve zamansal anlamlarindan bagimsiz olarak kullanamazsin. Hem yapanin hem yapilanin ulkesinde ayip olan bir isareti yapip sonra "ama ben Heian donemi Japonyasi'ndaki anlamiyla kullanmistim" diyemezsin. Bozkurt Selami Turkler'in bir totemi degil, saldirgan oldugu icin Avrupa'nin cesitli ulkelerinde yasakli bir simge.

Merih halinle bunu Gagavuzlar'in, Traktor Sazi taraftarlarinin falan yaptigini biliyorsan Turkiye'de geldigi anlami da bileceksin.

Bir onceki sayfada Kartal yapan ceza almadi diyordun, simdi para cezasi aldi diyorsun. Iki duruma da nasil ben haksiz cikiyorum anlamadim? Arnavutlar'in Kartali ile Bozkurt Selami'nin ayni baglamda olmadigini aciklamistim. Bizzat turnuvada o ulkeyi temsil eden bayragin simgesi ile tarihte 1-2 ogede gozukmus ve bugun Turkiye'de sovenist bir ideolojiyle ozdeslesmis bir sembol karsilastirilamaz. Ulkesinin sembolunu yapmak isteyen yasakli ve soven oldugu bilinen simgeler kullanmak yerine bir sekilde ay-yildiz gostersin. Sovenist bir yol izliyorsa da gelen sonuca sasirmasin.

Arnavut biri kartal yaptigi icin ceza almissa, belki imgesel farklardan dolayi kusuru daha az bulunmustur, ya da bu tur davranislarin cezasi artmistir. Bilmiyorum.

Sirp biri UCK selami verdiyse ceza almalidir, Ulkucu Selami veren ne kadar aldiysa o kadar ya da daha fazla almalidir.

Yasak oldugu ortaya konunca, saldirgan oldugunu sorguladigin yerlerden, saldirganligini kabul ettigin asamaya geldik - bu da bir gelismedir. Demek ki bunun bir totem olup olmadigini, sovenizmin kabul edilip edilmeyecegini degil verilmesi gereken cezanin boyutunu tartisacagiz bundan sonra. Guzel. Lakin benim konuya dahil olma nedenim degil bu. Ben bozkurt isaretinin hem turnuva hem tolpum etik ve ahlakiyla bagdasip bagdasmdigi konusunda yorum getirdim. Cezalari karsilastiracaksak burada Ergenekon Destani'ni, tarihi minyaturleri konusmaya gerek yok.

Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand, 06.07.2024 13:35 tarihinde dedi ki:

Turk birinin Bozkurt Selami vermesi tek bir anlam tasir.

Bunu dediğin sürece gerisi fasafiso. Burada temelden ayrıştık zaten.

Bir tek haklı gördüğüm tek yorumuna cevap vereyim: Evet bir önceki sayfada ceza almadı demiştim, orada kast etmek istediğim bu şekilde ban cezası almadı para cezasıyla geçiştirildi şeklindeydi. Ama yazımda hiç ceza almadı demişim (o sırada aklımdaki men edilme konusuydu da işte onu düzgün yazamamışım), geceki uykusuzluğuma ver.

Yasak oldugu ortaya konunca, saldirgan oldugunu sorguladigin yerlerden, saldirganligini kabul ettigin asamaya geldik - bu da bir gelismedir. Demek ki bunun bir totem olup olmadigini, sovenizmin kabul edilip edilmeyecegini degil verilmesi gereken cezanin boyutunu tartisacagiz bundan sonra. Guzel. Lakin benim konuya dahil olma nedenim degil bu. Ben bozkurt isaretinin hem turnuva hem tolpum etik ve ahlakiyla bagdasip bagdasmdigi konusunda yorum getirdim. Cezalari karsilastiracaksak burada Ergenekon Destani'ni, tarihi minyaturleri konusmaya gerek yok.

Edit: Ha bir de bu kısım yanlış itham diye düzeltmem gerekiyor. Zaten sen söylemeden önce de biliyordum Fransa'da ve Avusturya'da yasak olduğunu. Sen daha başlığa uğramamışken hatta mesajım var gerilerde görebilrisin "Avusturya'da yasaklanmasına tepki olarak Avusturya maçında yapmış diyolar" diye. Bu saldırgan olduğunu kabul ettiğim anlamına da gelmez. Hayır tek başına bu işaret saldırgan değil. Zaten Avusturya Fransa yasaklamış diye görüş değiştirecek halim yok, sadece sorgularım acaba bi temeli var mı diye. Ama kendilerinin de yeri geldiğinde taraflı davrandığını gördük. Mesela geçenlerde İsveç'te sanırım, tepki olarak Kuran yaktılar, buna tepki göstermeyi de ifade özgürlüğü diye reddettiler. Bu bence olabilir. Ertesi gün bir vekil Tevrat yakmaya kalktı, hemen müdahale etti polis. Şimdi ikisini de yakmaya izin verirsen bence sorun yok, kuralı böyle koymuşsun. İkisine de müdahale edersen yine sorun yok. Ama birine izin birine müdahale varsa burada çarpıklık var demektir. Dolayısıyla Avrupa'nın her kural ve kanunu doğru ve objektiftir diye bir şey de yok.

Dediğim gibi bu işareti saldırgan ideolojide de kullanan var çoklukla. Saldırgan olmadan sadece milliyetçiliğini vurgulamak için kullanan da var. Yine ceza almasının makul olduğunu da sen tartışmaya girmeden önce de söylüyordum, ama bunun sebebinin işaretin saldırgan olduğu değil siyasi anlam içerdiğini en az 4 defa yazdım. Yine saldırgan olduğunu kabul ettiğim anlamına gelmez. Hatta son mesajımda tam tersine "bunu saldırgan kabul etmeyi artniyetli buluyorum" yazmama rağmen tutup bana saldırgan olduğunu kabul ettin demen de yine artniyet kaynaklı bir tavır olabilir anca.

Bu arada 20 senedir burada yazarım, az çok beni tanıyanlar bu konuştuğumuz idealojoliere ne kadar uzak olduğumu ve Avrupa kafasında yaşadığımı biliyorlar zaten. Hatta yapılan işaretten rahatsız olduğumu ilk geceden beri ben de yazıyorum. Yanlış anlamaları düzeltmek adına söylüyorum. Sadece bunun orantsız cez almasını ve şahsi nefretlerinden dolayı belli kişi ve oluşumlarca olduğundan çok daha büyük bir suç/tahrik gibi gösterilerek lobi yapılmasını (gerek çeşitli gruplarca Avrupa'da, gerekse işte bireylerce bu forumda dahi) ve "aha mağduriyet fırsatı çıktı vurayım ceza alsın" fırsatçılığını haksız bulduğumdan düzeltiyorum. Bu kesim de ülkücüden daha yukarıda değil gözümde.

Rewendor tarafından düzenlendi
  • Like 1
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor, 06.07.2024 13:10 tarihinde dedi ki:

"Arnavut kartalı bayrakta var, bozkurt destanda var, ikisi farklı şeyler" demek biraz işin çakallığına demagojisine kaçmak oluyor. Neyse ki en azından o konuda UEFA görece adil davranmış ki Arnavut kartalı yapan oyunculardan dolayı da ceza verdi (tabii böyle 2 maç ceza vermedi, o da adaletsiz kısmı). Nitekim çetnik selamı yapan Sırp futbolcular da var. Ha bu arada kulüp düzeyinde olsa da direkt taraftarlara nazi selamı yapan italyan oyuncu da var. Kulüp para cezası aldı.

şuradaki demagoji, rewendora katılıyorum. Kuralları neye göre belirliyoruz abi, "bayrakta varsa olur, destanda varsa olmaz. bayrakta olması lazım" kuralını kim koydu mesela? Neticesinde özünde hepsi milli değer çatısının altında toplanan simgeler/semboller. Bayrağa koyunca kutsal ışıklar tarafından korunmaya mı başlıyor ne oluyor? Ha illa öyleyse Göktürk bayrağı var;

1280px-Flag_of_the_G%C3%B6kt%C3%BCrks_Kh

bu da bizim tarihimiz nihayetinde. 

Arnavut kartalı ve bozkurt işareti arasındaki masumiyet kıyaslamasını yaparken "biri bayrakta var alakalı örnek değil" gibi bir argümanla reddederken, öte yandan bozkurt işaretiyle swastika arasındaki masumiyet kıyaslamasında "ikisi aynı şey" diyebiliyorsun, biraz tuhaf. 

• Tesekkurler 2
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tarz tavırları aslında ülkücülük üstünden Türk kimliğine saldırmak için veya ikisini bir tutarak zayıflatmak için bir fırsatçılık olarak görüyorum ben. Ülkücülük ile Türk kimliğini bir tutarak kendi saldırılarını justify etme çabası biraz, bu kimliğe olan nefreti kusmak için bahane. Bu kimliğe neden gerek var, doğru mu kısmı bambaşka bir tartışma konusu.

• Like 1
Sosyal ağlarda paylaş

Sirp biri UCK selami verdiyse ceza almalidir, Ulkucu Selami veren ne kadar aldiysa o kadar ya da daha fazla almalidir.

Tartistigimiz, haksiz ceza verildi soylemimiz buna dayaniyor zaten. Sirplar cesitli turnuvalarda ve spor organizasyonlarinda surekli cetnik selami vermelerine ragmen cogunlukla ceza almiyor yada para cezasi ile gecistiriliyo. Hani bunun defalarca yapilmasina ragmen ceza almazken, Merihe 2 mac men verilmesini tamamen tarafli, avrupanin iki yuzlulugu diye yorumlarim bende.

BloodBane tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

@RewendorFasa fiso demekten ileri gidememektesin, sen oyle diyince ben ayni seyleri farkli kelimelerle ifade etmek zorunda kalmam.

Bozkurt Selami'nin anlami tartismaya acik degil. Bu kadar basit. Ozellikle yasaklanmisken sen bunu tartismaya acamazsin. "Sen demeden evvel de biliyordum" diyebilmek icin duvar dosemissin. Biliyorsan da bunu munazarana yansitamiyordun.

Ve de evet, bu isaretin ceza gerektiren bir siyasi sembol dugunu kabul etmek suretiyle saldirgan oldugunu kabul etmis bulundun. Yoksa ceza gerektirmesini de kabul etmezdin. Sadece bunu demeye dilin varmiyor, kendine isaretin hem saldirgan olmadigi hem de uygunsuz oldugu bir pencere calisiyorsun lakin boyle bir tartisma konusu yok.

Su isareti yapan adam en iyi ihtimaliyle ahmaktir dedim iste, hani onu uzay ve zamanin baska bir kosesindeki anlamiyla yapacak kadar gerceklikten kopuksa bile onu anlayanlarin gozundeki anlami degismez. Adam ahmak olur ancak. Gitsin onun baska anlama geldigi yerlerde yapsin istedigi kadar. Nazi selamini nasil "ama ben salve citizen demek istedim yuaa" diyip veremiyorsan, bu da oyle. Oh no, yine nazi benzetmesi yaptim :(

Ben seni 20 yildir tanimiyorum, kafa yapini da bilmiyorum. Umurumda da degil acikcasi. Avrupa kafa yapisinda bir insanla Avrupa kalitesinde tartisilir. Cesitli gruplar lobi yapiyormus falan bunlar fasa fiso esas. Bazi konularda gaf yapmayacaksin iste bu kadar basit. Benim cikip da niggerli miggerli konusup sonra yok efendim ben Latince'deki anlamiyla soyledim, Niger diye ulke bile var falan diye camura yatmamla ayni sey bunlar. Inatci, karsisindakini alt etmeye calisan siradan bir Turk ile tartistigimi hissediyorum ben su an.

Sosyal ağlarda paylaş

@Xenocide

1) Senin destanda gecen bir simgeyi kullanman yasak degil, sovenizm yapman yasak.

2) Sovenist bir hareket, sirf destanda var diye serbest olmaz.

3) Bayraktaki bir simgeyi sergilemenin altinda art niyet aranmaz. Senin art niyetin varsa da biz bilemeyiz.

4) Paylastigin bayrak Euro 2024'te temsil edilen herhangi bir ulkenin bayragi degil ve de ustunde Ulkucu Selami yok.

5) Ulkelerin bugunku bayraklari ve sinirlari karsilikli savaslarin sonucu olarak anlasmalarla belirlenmistir. Sen tarihihi ve sinirlarini baska yerlere cikan mesajlar kullanacaksan, bunun sonucu olarak orada yer alan baska katilimcilari rencide edebilecegini dusuneceksin. Bu tur sorunlarin olusmamasi adina, herkesin uymasi gereken asgari gorgu kurallari belirlenmis. Sen buradaki equilibriumu kendi lehine bozarsan, bunun bir sonucu olur.

Sosyal ağlarda paylaş

hayatim boyunca ulkuculer ve ulkucu hareketinden tiksindim

beyaz adamin mal bulmus magribi gibi hevesle ahlakcilik taslamasini gorunce ama, triggerlanma seklim daha farkli oldu

cezayi savunan alman ve avusturyalilar , aksam olurda maci alirsak korna sesi dinlerken dolabin arkasindan dedesinin nazi uniformali fotosunu cikaricak, 1 damla yas dokucek ve hakliydin papa diyip dusuncelere dalacak, bu kadar liberal olcaz diye gotunuzu kasmaya gerek yok

detaylarda bogulmayin. ic sesinize guvenin

merih salak bi ulkucu, eyvallah

merihe kizan avrupalilarin alayi metroda dilenen suriyeliyle, ayakkabi silen cingeneyle muhattab kalinca AFD ve lepene oy vermeyi mesru olarak goruyor

merihe bu kadar laf soylemelerinin sebebi, kendi ahlaki faillerini icsellestirmekten kacinmalari, burda bunun paragraflarca savunmasini yapmak, sizin deger-ahlak sisteminizin arizasi.

• Like 3
Sosyal ağlarda paylaş

BloodBane, 06.07.2024 13:36 tarihinde dedi ki:

Tartistigimiz, haksiz ceza verildi soylemimiz buna dayaniyor zaten. Sirplar cesitli turnuvalarda ve spor organizasyonlarinda surekli cetnik selami vermelerine ragmen cogunlukla ceza almiyor yada para cezasi ile gecistiriliyo. Hani bunun defalarca yapilmasina ragmen ceza almazken, Merihe 2 mac men verilmesini tamamen tarafli, avrupanin iki yuzlulugu diye yorumlarim bende.

Benim sorunum bu karsilastirma ile degil. Israrla Turkler'e Turkluk sembolu diyerekten insanlari Turk olmaktan utandirmaktan baska hicbirsey yapmamis, 40 yildir tiksindigimiz, uzak durdugumuz, lumpen, kiro ve yobaz bir ideolojinin sembolunun yutturulmaya calisilmasiyla, insanlarla bu sekilde dalga gecilmesiyle. 1500 yillik tarihten Gokturk bayragi, Nogay tugrasi, 2 tane minyatur falan cimbizlayip onumuze koyuyorlar, zamaninda Alparslan Turkes'in bu isareti bulurken yaptigi isi yaparak Amerika'yi kesfettigini saniyor super zekiler.

Sanki diger sovenist simgeler tarihten kopuk, yoktan varolmus seyler.

Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand, 06.07.2024 14:56 tarihinde dedi ki:

Fasa fiso demekten ileri gidememektesin, sen oyle diyince ben ayni seyleri farkli kelimelerle ifade etmek zorunda kalmam.

Gidememek değil gitmemek. Çünkü söylediğin temelde yanlış. Bunun üzerine argüman üretmeye gerek yok. Bu kafayı değiştirmeyeceğini de belli ettim. Farklı kelimelr kullanmana gerek yok, anlamı aynı oluyor ve yine yanlış oluyor.

Bozkurt Selami'nin anlami tartismaya acik degil. Bu kadar basit. Ozellikle yasaklanmisken sen bunu tartismaya acamazsin. "Sen demeden evvel de biliyordum" diyebilmek icin duvar dosemissin. Biliyorsan da bunu munazarana yansitamiyordun.

Bu da senin kuruntun. Ortaya rastgele bi iddia atıp tartışmaya açık değil diyemezsin. Yasaklama kısmını da açıkladım dön bak merak edersen.

Ve de evet, bu isaretin ceza gerektiren bir siyasi sembol dugunu kabul etmek suretiyle saldirgan oldugunu kabul etmis bulundun. Yoksa ceza gerektirmesini de kabul etmezdin. Sadece bunu demeye dilin varmiyor, kendine isaretin hem saldirgan olmadigi hem de uygunsuz oldugu bir pencere calisiyorsun lakin boyle bir tartisma konusu yok.

Hakikaten çevrendekilere sabır diliyorum. Siyasi işaret yasak olmalı diyoruz her siyasi işaret saldırgandır diye bir şey yok. Buradan işi kendine yontup "evet bu agresif saldırgan bir işaret" çıkarımı yapmak için bahane kolluyorsun sadece.

Sosyal ağlarda paylaş

@Nigger_of_the_sand

Yoo burdaki cogunluk gayet Merih'in yaptiginin yanlis oldugunu, ceza almasi gerektigini ama bu cezanin para cezasi ile sinirli kalmasi gorusunde. Karsi cikilan konu diger asiri milliyetci sembollere boyle bir ceza verilmezken Merihe verilmesi. Haliyle haksizligin burada oldugu gorusu var ki gayet acik durum.

Sirplar her platformda cetnik selami verirken, Sirp futbolcular surekli bi hareketi yaparken, hatta futbolu gectim, Djokovic bile kazandigi mac sonrasi bu hareketleri yaparken kimse bu tarz bir ceza vermedi yada Avrupa da bu hareket hic gundem olmadi. Boyle olunca net bir sekilde bize karsi tavir, iki yuzluluk oldugu belli.

BloodBane tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

@BloodBane güzel demişsin.

Ha bir farkla, burada "ülkücülere özel değil" derken Nig beni kast ediyor, orada haklı böyle iddia eden var derken. Ben bu selamın sadece ülkücülere ait olmadığını söyledim (ki bana ülkü ocaklarını kapatacaz deseniz nereyi imzalıyoruz diye sorarım). Hem tarihten örnekler verdim, hem tarihçilerden link koydum. Dahası ufak bir google aramasıyla bu selamın bugün farklı Türki cumhuriyetlerde de kullanıldığı, ve Alparslan Türkeş'den çok daha öncesine gittiği kolayca bulunabiliyor. Ha, bununla beraber yine de tutup turnuvada yapmanın yersiz ve adil cezaya tabi olduğunu, bu kadar üzerinde durulup lobileşilmesinin de artniyetli olduğunu belirttim (ki Dogmeat güzel açıklamış orayı).

UEFA bu hareketi aşırı sağcı veya ırkçılık/ayrımcılık olarak değerlendirmemiş. Ceza genelgesinde onun ayrı bir maddesi var. Eğer Nig'i haklı bulsalar zaten oradan ceza verirlerdi. Genel olarak özetle "barzoluk"tan ceza vermiş (nezaket kuralına uymama, futbol dışı mesaj yollama). Dolayısıyla UEFA dahi olayı saldırgan olarak değerlendirmiyor. Buradan ceza verilmesi de verildiği madde de uygun. Sıkıntı cezanın orantısız ve geçmiş örneklerinden çok fazla olmasında.

Sosyal ağlarda paylaş

@Rewendor

1- Temelde yanlis diyebilmek icin ortaya birseyler koyabilmen gerekiyor. "Koyamadim degil koymadi-" asdfgas. Uzgunum, elinden gelen buysa tartismada bir varlik gosteremiyorsundur neticede.

2- Senin bunu tartisman, bunu tartismaya acik kilmaz. Isaretin anlami ve yol actigi tepki sabit - ikisi birbiriyle tutarli. Sen burada Don Kisot olarak degirmenlere saldirip sonra da kendi kendi kendine bunun makul oldugu bir tartisma etigi narrate ediyorsun. Bana yazdigin seyler kendini inandirmaya yonelik.

3- Siyasi ise Ulkucu Selamidir. Ulkucu Selami ise saldirgandir.

Sosyal ağlarda paylaş

BloodBane, 06.07.2024 14:20 tarihinde dedi ki:

Yoo burdaki cogunluk gayet Merih'in yaptiginin yanlis oldugunu, ceza almasi gerektigini ama bu cezanin para cezasi ile sinirli kalmasi gorusunde. Karsi cikilan konu diger asiri milliyetci sembollere boyle bir ceza verilmezken Merihe verilmesi. Haliyle haksizligin burada oldugu gorusu var ki gayet acik durum.

Sirplar her platformda cetnik selami verirken, Sirp futbolcular surekli bi hareketi yaparken, hatta futbolu gectim, Djokovic bile kazandigi mac sonrasi bu hareketleri yaparken kimse bu tarz bir ceza vermedi yada Avrupa da bu hareket hic gundem olmadi. Boyle olunca net bir sekilde bize karsi tavir, iki yuzluluk oldugu belli.

Yoo derken neye yoo?

Ben yazmadan hemen once bozkurt isaretini aklamaya calisan aciklamalar, birtakim tarihcilerin agziyla paylasildi. Buna mi yoo olmadi diyorsun?

Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand, 06.07.2024 15:27 tarihinde dedi ki:

1- Temelde yanlis diyebilmek icin ortaya birseyler koyabilmen gerekiyor. "Koyamadim degil koymadi-" asdfgas. Uzgunum, elinden gelen buysa tartismada bir varlik gosteremiyorsundur neticede.

Defalarca koydum yazdım zaten, aynı şeyleri tekrar etmeme gerek yok, açıp tekrar okuyabilirsin. Tarihçilere bahane buldun, linklere bahane buldun, açıklamalara bahane buldun. Bir şey koymasam açıp bu selam nerede kullanılmış, nerede çıkmış bi arasan kendin de bulursun zaten. Düz duvarla tartışacak halim yok.

İstediğin kadar iddia et saldırgan olduğunu, dar ve taraflı bir bakış açısından öteye geçmiyor.

Sosyal ağlarda paylaş

@Rewendor

UEFA'ya Kurt ve Ermeni lobileri sikayet etmisti diyordun, onlarin agziyla ceza veren UEFA niye diyememis bunlari peki? Onlar da mi irkci ve saldirgan oldugunu dusunmuyormus?

Bir kere sagcilik suc degil, sagcilik diye bir yasaklama gerekcesi beklenemez. UEFA'nin gerekceli karari da nicelikli bir bildiri degildir. Bir olay icin "sportmence degil" demek, onun saldirgan olmadigi yonunde bir bildiri degildir. Adamlar orada o olayi tanimlayan butun sifatlari bildirme gorevi ustlenmiyorlar.

Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand, 06.07.2024 15:29 tarihinde dedi ki:

Yoo derken neye yoo?

Ben yazmadan hemen once bozkurt isaretini aklamaya calisan aciklamalar, birtakim tarihcilerin agziyla paylasildi. Buna mi yoo olmadi diyorsun?

Burda Rew dahil cogunluk Merihin yaptiginin yanlis oldugunu ama UEFA nin verdigi cezanin haksiz oldugu gorusunu paylasiyor. Iyi yada kotu, az yada cok tarihimizde var olan bir simge. Diger ulkelerin benzer hareketleri ayni sekilde ceza almazken, haliyle bozkurt isaretinin almasi sacma olan tarafi. Yoo dedigim bu zaten ama bi tarafindan anlayip evirip kivirmaya calisiyosun. Seninle tartisilmaz.

Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT, 06.07.2024 14:05 tarihinde dedi ki:

beyaz adamin mal bulmus magribi gibi hevesle ahlakcilik taslamasini gorunce ama, triggerlanma seklim daha farkli oldu

cezayi savunan alman ve avusturyalilar , aksam olurda maci alirsak korna sesi dinlerken dolabin arkasindan dedesinin nazi uniformali fotosunu cikaricak, 1 damla yas dokucek ve hakliydin papa diyip dusuncelere dalacak, bu kadar liberal olcaz diye gotunuzu kasmaya gerek yok

merihe kizan avrupalilarin alayi metroda dilenen suriyeliyle, ayakkabi silen cingeneyle muhattab kalinca AFD ve lepene oy vermeyi mesru olarak goruyor

merihe bu kadar laf soylemelerinin sebebi, kendi ahlaki faillerini icsellestirmekten kacinmalari, burda bunun paragraflarca savunmasini yapmak, sizin deger-ahlak sisteminizin arizasi.

Suriyeliler'in evlerinin taslandigi ulkenin, Suriyeliler'i gaz odalarina atmali tartismalarin yapildigi forumunda yaziyorsun bunlari 🙃

Oyle beyaz adam falan diyerek ahlak yarisinda 1-0 one gecilmez. Kimse kimseyle vicdan yaristirmasin, herkes kendi ustune duseni yapsin. Almanlar'in bir tarafina koyim afedersin, kimse beni ulkucu selamiyla temsil edemez. Turkler'in kendi fikri olmali bu ilk basta.

Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT, 06.07.2024 14:05 tarihinde dedi ki:

Suriyeliler'in evlerinin taslandigi ulkenin, Suriyeliler'i gaz odalarina atmali tartismalarin yapildigi forumunda yaziyorsun bunlari 🙃

Oyle beyaz adam falan diyerek ahlak yarisinda 1-0 one gecilmez. Kimse kimseyle vicdan yaristirmasin, herkes kendi ustune duseni yapsin. Almanlar'in bir tarafina koyim afedersin, kimse beni ulkucu selamiyla temsil edemez. Turkler'in kendi fikri olmali bu ilk basta.

Sosyal ağlarda paylaş

Adamlar olay çıkartıp sosyal medyadan kamuoyu oluşturdu ve cezayı aldı diyorum.

UEFA buradaki karar mercii, turnuvanın yargı makamı. Adamların ırkçılık, saldırganlık ve ayrımcılık için ayrı ayrı maddeleri var genelgesinde ve buna göre ceza uygulayabiliyorlar. Bunları zaten ayrı ayrı maddeler olarak tanımlamış ve kural dışı belirlemişler. Suç muç lafı kafa karıştırır, burada organizasyon kuralından bahsediyoruz. yoksa sokakta topa elle vurmak da suç değil, futbolda kural dış).

Bu konuyu da bu maddeler üzerinden cezalandırmamışlar (bunlar yasak olmasına rağmen bu hareketi o kapsama sokmamışlar) nezaket kuralı ve futbol dışı mesaj verme olarak yorumlamışlar. Eğer ayrıca bunlar için maddeleri olmasaydı haklıydın, "sportmence değil" demek bu anlama da gelebilirdi. Ama diğer maddelerin tanımlı olmasına rağmen onlar üzerinden ceza gelmemesi ve bundan gelmesi "o sıfatlara girmiyor, sadece sportmenlik dışı" anlamı taşır. Bayağı stanart bir mantık aslında.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...