Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

EURO 2024

neokrasi

Öne çıkan mesajlar

Olm daha 21. yy'ın başında üniversitede küpe takıyor diye adam dövüyordu bu adamlar ne ara halka mâl oldular ya. Olay nasıl onlar vs. biz oldu, milli takım oyuncusunun bunu yapmasından biz niye rahatsız olamıyoruz? Benim anladığım yıllar süren havuz medyası meyvesini vermiş bu toplumda.

µh tarafından düzenlendi
  • Like 2
Sosyal ağlarda paylaş

İkisi farklı şeyler.

Adamlardan rahatsız olabiliriz bunda problem yok, ben de maçta adamın yaptığı harekete tepkiliyim. Ama hem böyle devasa büyütülecek bir konu değil milletin snowflake'lik taslayası geldi, hem de verilen ceza geçmiş örneklere göre adil gelmeyebilir, çünkü UEFA ve benzeri kurumlar "adamına göre yaptırım" yapmaya müsait politika izliyorlar.

Edit: "O kadar büyütülecek şey değil" kısmını açıklayayım. Bu hareketi Nazi selamı vermekle falan eşdeğer gibi pazarlamaya çalışıyor yurtdışındaki Ermeni ve PKK lobisi genel olarak. Almanya zaten böyle şeylere tuzlukla koşmaya dünden meraklı, o da körüklüyo ev sahibi sıfatıyla. Dolayısıyla ceza konusunda sağlam karşı tepki göstermedikçe bi anda devrilir o terazinin dengesi şu saçma baskıyla. Konudan bihaber (zaten süre de kısıtlı, 2 güne maçımız var) UEFA öyleymiş sanar çakar ona göre cezayı. Yoksa para cezası ver geç, ona lafım yok. Hatta üstüne milli takım teknik heyetinin "oğlum mal mısın milli forma bu, siyaset yapılacak yer mi?" deyip kendi ceza vermesini desteklerim mesela ben.

Rewendor tarafından düzenlendi
  • Like 1
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim milleti tanıyorsam, sıkıysa versin cezayı UEFA diyorum, yapılmış tek el hareketine haksız yere ceza vericeğim derken stadda 50 bin kişinin el hareketine ve kurt gibi ulumasına sebep olacaklar. Akılları varsa ceza vermezler diyorum.

Zaten ilk olay alman bakan yüzünden oldu, adamların en çok korktuğu şey bir mucize olursa  Türkiye ile final oynamak zorunda kalıcak olmaları. Önceden önceden yapabildiklerini deniyorlar, şans az da olsa imkansız değil sonuçta. Cünkü kendi evlerinde deplasman gibi oynıyacaklar, biliyorlar.

AmoRPHouS tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

Turnuavadan men edilirse diye dedim onu, fantazi diyorsun da, Eurolegue maçında basket maçında ne oldu gördün, maç geç başladı. Turnuvadan men gibi bir kararı final maçı oynanmadan verirseler, çıldırıp dediğim gibi bişi yapabilirler. Imkansız değil ne kadar fantazi gözükse de, gözü dönebilir milletin mantık devre dışı kalabilir.

Sosyal ağlarda paylaş

Fistan, 04.07.2024 23:05 tarihinde dedi ki:

bizim ülkeye çok maruz kalmaktan onları da biz gibi zannediyorsun heralde, mağduriyet çıkarma falan hheh

Ermenistan'ın mağduriyet edebiyatındaki başarısı bizden çok. bizimki yerel onlar global

µh, 04.07.2024 23:45 tarihinde dedi ki:

milli takım oyuncusunun bunu yapmasından biz niye rahatsız olamıyoruz

ben rahatsız oluyorum ama buradan ceza vs çıkarılması saçmalık.

Cthulhu tarafından düzenlendi
  • Like 1
Sosyal ağlarda paylaş

Cthulhu, 05.07.2024 08:11 tarihinde dedi ki:

Ermenistan'ın mağduriyet edebiyatındaki başarısı bizden çok. bizimki yerel onlar global

evet ama bunun konumuzla bi alakası yok. merak eden varsa başka mağdur edebiyatı ülkelerini yapay zekada 1. çıktıtık sdfg

Spoiler

En çok mağdur edebiyatı yapan ülkeler hangileri?

Mağdur edebiyatı, ülkelerin veya grupların kendi yaşadıkları zorlukları,

haksızlıkları veya mağduriyetleri sürekli olarak dile getirip bu durumdan siyasi veya toplumsal fayda sağlamaya çalışmaları anlamına gelir. Bu, genellikle milliyetçi söylemlerle ilişkilendirilen bir durumdur. Bu tür söylemleri kullanan ülkeler arasında bazı örnekler şunlar olabilir:

1. **Türkiye:** Özellikle son yıllarda, çeşitli iç ve dış politik olaylar bağlamında sık sık mağduriyet söylemleri kullanılmaktadır. Bu, Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışı, Sevr Antlaşması, Batı ülkeleriyle yaşanan gerilimler gibi tarihsel ve güncel konular üzerinden şekillendirilmektedir.

2. **Rusya:** Özellikle Soğuk Savaş sonrası dönemde Batı ile olan ilişkilerinde sık sık mağdur edebiyatı kullanmaktadır. NATO'nun genişlemesi, Ukrayna krizi ve ekonomik yaptırımlar gibi konular bu söylemlerde öne çıkmaktadır.

3. **Çin:** Batı'nın Çin'e yönelik eleştirilerine karşı sıklıkla mağduriyet söylemleri kullanılmaktadır. Bu, tarihsel olarak "Yüzyılın Aşağılanması" olarak adlandırılan dönemden itibaren Batı ülkelerinin Çin'e karşı haksız davrandığı söylemiyle desteklenmektedir.

4. **İran:** İran, Batı'nın özellikle ABD'nin ekonomik yaptırımları ve siyasi müdahaleleri karşısında mağduriyet söylemleri geliştirmektedir. Bu, İslam Devrimi sonrası dönemden itibaren daha da belirginleşmiştir.

5. **Hindistan ve Pakistan:** Bu iki ülke, birbirlerine karşı tarihsel düşmanlıkları ve bölgesel sorunlar nedeniyle mağduriyet söylemlerini sıkça kullanmaktadır. Özellikle Keşmir sorunu bu söylemlerde başlıca rol oynamaktadır.

6. **Filistin ve İsrail:** İsrail-Filistin çatışması bağlamında her iki taraf da kendi yaşadıkları mağduriyetleri öne çıkararak uluslararası desteği artırmaya çalışmaktadır.

Bu tür söylemler, genellikle iç politikada birliği sağlamak, dış politikada ise destek veya sempati kazanmak amacıyla kullanılmaktadır. Mağduriyet edebiyatı, tarihin ve güncel olayların bir arada harmanlandığı karmaşık bir olgudur ve ülkelerin politik ve sosyal dinamiklerine göre şekillenir.

Fistan tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan, 05.07.2024 10:04 tarihinde dedi ki:

evet ama bunun konumuzla bi alakası yok.

- ermeniler bu hareketten tribe niye giriyor?
- tribe girdiklerini sanmıyorum mağduriyet edebiyatı fırsatı çıktı diye göbek atmışlardır
- herkesi türkler gibi sanıyorsun heralde
- ermenistan bizden çok mağduriyet edebiyatı yapıyor
- evet ama bunun konumuzla alakası yok

😄

• Like 1
  • Haha 1
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...