Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vize aldığın ülkeye girip hemen çıkmak?


Liebe

Öne çıkan mesajlar

Abiler şimdi ben iş için Macaristana gitmem gerekiyor. Çok az zaman kala davet geldiği için aracı firma belçikadan vize randevusu bulabildi sadece :@ 

Benim anlayamadığım konu şu ben belçikaya uçup pasaporttan geçeceğim diyelim, sonrasında direkt diğer uçuşa nasıl gidiyorum? Pasaporttan geçmiyor  muyum ya da sormuyorlar mı sen ne ayaksın diye diğer uçuşa giderken? Yarın öbür gün sorun olmuyor mu acaba? Var mı tecrübe etmiş birileri

Liebe tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yarın öbür gün sorun olur.

Vize alırken gidiş sebebin, otelin, seyahat belgelerinle basvuruyorsun. Asıl gitmek istediğin ülke falan soruluyor. Yalan beyanda bulunmuş oluyorsun aslında. 

İkisini ayrı seyahatler şeklinde almanda fayda var. 

 

Macaristan çok nadir de olsa randevu açıyor. Asvisa'ya ulaşıp durumu anlatıp fikir danışmanı öneririm. Erken saat veya haftasonu özel hizmet randevusu talep edebilirsin, site üzerinden alınmıyor o, telefonla veya mail ile ulaşabilirsin

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İş için davetiye geldi belçikadan sonradan update geldi plan değişti falan desek bile sıkıntı olacak gibi geliyor sonradan. ama olmayacak şey de değil aslında düşününce 2 ucu boklu değnek ya 1 ay sonra seyahat başvuruyu bir an önce yapmam gerekiyordu aracı firmamız da böyle yönlendirdi bile bile de ateşe atmazlar herhalde diyorum bir yandan da

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

su ana kadar bi sorun ile karsilasmadim.

 

"x ulkesine gidecektim evet. planlar degisti. is icin y'ye geldim.

surada kalacagim, bu tarihte geri donecegim,ucak biletim de var"

bitti.

 

kim hizli vize veriyorsa ondan vize alip, baska ulkelere gitmisligim var. macaristan'a gitmedim ama

 

sadece tacik, uzbek falan gorursen arkalarinda takilma. onlar kacak isci olarak gittikleri icin olay cikiyor. sana bisi olmasa bile beklersin mal gibi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi tarih önemli bu noktada  sen belçikaya   atıyorum 10 nisan  vize aldıysan 10 nisan'da maceristan'da olmaman lazım.    Vizen müsaitse 20 nisan'da git maceristana, iptal oldu  seyahatim diyebilirsin.  En temizi 10 nisan'da belçika'ya gitmek , 1 gün kalıp maceristan'a geçmek

Masticore tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eldar, 02.04.2024 23:40 tarihinde dedi ki:

Ben başka ülkeden vize aıp o ülkeye giriş yapmadığı için Hollanda'da havalimanından geri döndürülen tanıyorum, ufak bir risk var.

Aynısı Almanya için arkadaşımın başına geldi. Yünanistan'dan almıştı vizeyi, ailesiyle gitti. Tek başına geri yolladılar.

 

Kural basit aslında: ya ilk gideceğin ülkeye alacaksın, çok ülkeye gidiyorsan da en uzun kalacağına alacaksın. Bunun aksi her şey puanını düşürüyor, bir sonraki vizende daha kısa vermelerine veya bir kaç kereden sonra reddedilmene kadar gidebiliyor.

Yakın zamanda şirketten bir arkadaş Almanya'dan 'seyahat gerekçesi gerçekçi bulunmadı' diye, tam olarak benzer sebepten red yedi. Aslında gidecekti ama geçmişinde bu durum olduğu için reddetmişler, itiraz edince öğrendi. O zamanki planının değiştiğini ve neden öyle bir durumda kaldığını uzun uzun açıkladıktan sonra verdiler sonuçta vizeyi. Bilmiyorum o kadar sıkıntıya girmeye değer mi

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zaten kapılarına kul köle oluyoruz vize almak için imkanın varsa riske atma. Bir millet vize almak için iyi niyet dilekçeleri yazıyor, koca koca şirketlerin imza sirkülerini, c level adamların imzaladığı aha bu adam bizde çalışmaktadır valla yazan dilekçelerini veriyor. 

Belçika'ya giriş yapıyorsun zaten orada 1 gün de zaman geçirebilirsin, geçirmiyorsan da artık schengen bölgesinde olduğun için macaristan kontuarında vizen sorgulanmıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore, 02.04.2024 23:44 tarihinde dedi ki:

şimdi tarih önemli bu noktada  sen belçikaya   atıyorum 10 nisan  vize aldıysan 10 nisan'da maceristan'da olmaman lazım.    Vizen müsaitse 20 nisan'da git maceristana, iptal oldu  seyahatim diyebilirsin.  En temizi 10 nisan'da belçika'ya gitmek , 1 gün kalıp maceristan'a geçmek

Buna gerek yok ya bence, yalan beyan yok, iptal edilebilir şekilde uçak ve otel ayarlaman lazım yalnızca onu da seyahat firmanız yapar zaten. Pasaport kontrolden geçeceksin, valizini alacaksın sonra yeniden kontrole girip bi sonraki uçuşa gideceksin. İki uçuş arası 4 saat falan olsun tabi ne olur ne olmaz, koştur koştur bide macaristan uçağına yetişme stresi yaşama.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hangi kanun o? Chatgpt oyle bi kanun bulamadi.

 

As a Turkish citizen holding a Schengen visa, the general rule is that you should plan your first entry into the Schengen Area through the country that issued your visa. This is particularly important if you've been granted a single-entry visa or if the purpose of your visit was clearly stated to be centered in that country (for instance, for a conference, family visit, or specific tourist itinerary).

However, if you hold a multiple-entry Schengen visa with a longer validity period, you have more flexibility in terms of the countries you can first enter and travel to within the Schengen Area, as long as you do not violate the 90/180 days rule. This rule states that you cannot stay in the Schengen Area for more than 90 days within any 180-day period.

The Schengen Borders Code (Regulation (EU) 2016/399) is the key piece of legislation governing the movement of people across Schengen Area borders. Article 6 of the Schengen Borders Code specifies the entry conditions for third-country nationals, but the document itself is more focused on the conditions of entry rather than the specific question of which country you must first enter.

It's crucial to note that the interpretation of these rules can vary slightly by country and the specific circumstances of your travel. It's always a good idea to check with the consulate or embassy of the country that issued your visa for the most accurate and personalized advice. Additionally, your intended itinerary, the type of visa you hold, and your reasons for travel can all influence whether you need to make your first entry through a specific country.

sardalya tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aga geç kuralları işte orda yazdığı istisnalardan patlayan örnekler var hepimiz duyuyoruz, gümrük memuru karısıyla kavga etmiş oluyor başıma iş almayayım müdürüm kızar diyor almıyor ülkeye. Tamamen onun insafındasın. Dandik pasaportumuz var, onu da hesaba katın kendinizi güvene alın.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 Can I enter the Schengen area in country X, while the visa was issued by Schengen country Y? As a general rule you may cross any Schengen border with visa issued by any Schengen country. However, the short-stay visa does not automatically entitle you to enter the Schengen area. See FAQ no 16 on checks at the external borders.

 

tam benim dedigimi diyor birebir :D:D

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anlamak istemeyince anlamıyor insan, ilk girişten bahsediyorum ama senin işine gelen bir üstteki zorunluluk belirten kısmı pas geçmek olmuş.

Alıntı

You must lodge the application for a Schengen visa at the Consulate of the country that you intend to visit, or – if you intend to visit more than one Schengen State, the Consulate of the country of your primary destination (i.e. main purpose of stay or longest stay). 

If you intend to visit several Schengen States and the stays will be of equal length, you must apply at the Consulate of the country whose external borders you will cross first when entering the Schengen area.  

Ortada net bir kural varken, başvuru sırasında bu net şekilde belirtilirken, bir sürü olumsuz tecrübe varken ve paylaşılırken yine de gidip denemek istiyorsanız sizin bileceğiniz şey.

Tekrar bi baktım da senin dediğini de demiyormuş zaten kopyaladığın şey. 'birebir :D:D' yapınca herhalde öyle sandım bi an

xaty tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...