Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ağaç Ev


xaty

Öne çıkan mesajlar

Oğlan için bahçedeki ağaçlardan birine ufak bir ağaç ev yapma planım var. Kafamda kabaca bir şeyler oluştu, biraz daha netleştireceğim önümüzdeki günlerde. Proje yarım kalmazsa burada paylaşırım gelişmeleri.

Daha önceden ağaç ev yapmış, konuyla ilgilenmiş kimse var mı?

Öncelikle kendim yapmayı düşünüyorum, ama altından kalkabilir miyim emin değilim. Bu konuda hizmet verebilecek, derme çatma basit bişey için uğraşabilecek, tavsiye edeceğiniz bir firma varsa o da işe yarar. En azından bir konuşurum, maliyetine göre öyle de ilerleyebilirim

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

https://blog.koctas.com.tr/agac-ev-nasil-yapilir/ 

TLC'de ağaç ev programını seviyorum denk geldikçe izliyorum da. oradan gördüğüm kadarıyla mühendislik bilgisi olmadan yapmak zor ve tehlikeli olabilir. hele çocuklar için. çok basit bir şey yapacaksan bilemem ama belki çocukların içinde oynayacağı bir kulübe gibi bir şey daha güzel olabilir. 

  • Tesekkurler 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oce4n, 13.03.2024 15:28 tarihinde dedi ki:

bahçedeki ağaçların cinsi büyüklüğü ne? taşıyacağından emin misin?

Çam, ayva, armut, erik, elma, kiraz, vişne.. Elma en uygunu, hem şekil hem cinsi itibariyle sağlamlık olarak.

125cm ve 185cm'de iki yer var yapabileceğim yükseklik. Normalde 3 ana dal yeterli diyorlar, ben 5 tane üzerine kurmayı düşünüyorum. Dal açıları ve çapları uygun gözüküyor, yine de ağırlık ve yapı biraz şekillenince tekrar değerlendircem. Koyacağım ağırlığa göre yerden destek de ekleyebilirim, tercihim değil ama.

Ağaç için click

xaty tarafından düzenlendi
ağaç link eklendi
  • Like 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ağaç efsane çok güzel oturur ona ev ama sokağın kenarında, kuytu bi yer olsaydı iyiydi böyle komşuları gözetleme kulesi gibi olur, gerçi sokakta önünde başka ağaç var onun yaprakları çıkınca kamufle olur. yapay zekaya bi çizdir evi oraya sonra uzmanına yaptır derim :d

Fistan tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nöbetçi kulesi gibi yüksek düşünmüyorum zaten ama yine de bahce tarafında asıl pencere olacak, bi taraftan rüzgar çok geliyor o tarafı daha kapalı yapıp erik tarafında da merdiven düşünüyorum. Babam ağacı budarken hep kafasında bu fikir varmış sanırım, tam ev kondurmalık.

Aslında köşede görünen kiraz da uygun baya şekil ve konum olarak ama ağaç cinsi olarak pek onerildigine denk gelmedim. Yoksa eve çıkıp kiraz yemek süper olurdu. 

Sokak tarafında diğer ağacın dalları ile biraz iç içe giriyor yazın, orayı biraz budamak gerekebilir. Ama denk getirirsem sokak tarafına da pencere düşünüyorum, manzarası güzel.

Ai ile denedim ama çok içime sinmedi fikirler. Organik yapıyı ve gerekli dinamikleri düşünerek mantıklı sonuç çıkartamadım

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Duvar dibinde arkada tellerin depolandığı bölümde kalın gövdeli bir ağaç var. Sanki o ağaç temel oturtmak için daha iyi gibi geldi gözüme. Bu senin koydugunun dalları sanki ince gibi. Yerden destek almadan taşıyabilir mı yükü hesaplamak lazım. Maddi imkanın varsa bir mimarla çalışsan çok iyi olur bence. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu işte tecrübeli, çok da fiyat şişirmeyecek birini bulabilirsem mutlaka danışacağım. Ama önce kendi kafamda bir noktaya getirmek istiyorum.

Kiraz diye bahsettiğim ağaç o arkadaki kalın gövdeli olan. Kiraz daha kırılgan bir ağaç elmaya göre, o yüzden pek de tavsiye edilmiyor ağaç ev için. Ama aradaki kalınlık farkı bu dezavantajı tolere edebilir belki.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

köşedeki kiraza da, ortadaki elmaya da süper ev olur,  senin sıkıntı tabanda destek olacak kirişleri kafanda bi yere oturtamaman gibi, ben fotoğrafı iki döndürünce çaktım bile kirişleri,  başka bi ülkede olsa düzgün birini bulursun yapacak,  tr’de herkes işin uzmanı, kazıklar geçer dfg

Fistan tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çocuğun yatağından baya malzeme söktüm, duvarları ve çatı iskeletini yapmaya yeter sanırım.

Yağmura süper dayanıklı olmayabilir ama başka türlü değerlendiremem bunları zaten.

Söktüğüm yatak:

Spoiler

1874-my-house-catili-karyola.jpg?revisio

Duvara denk gelen 2 kenarda biraz bıraktım, bir de merdiven duruyor. Onun dışında yatak seviyesinin üzerindekileri söktüm.

 

Bir şeyler karalamaya başladım:

Spoiler

BOqU70wFIMAp.png?o=1 

50xSQq74AKwr.png?o=1

Taban ve çatıdaki ne olduğuna karar vermediğim kırmızımsı kısım dışındakiler yataktan söktüklerim. Biraz daha artıyor parça.

3 kalasın üzerine oturuyor şu an. Ayrıca ana gövdeye yakın 2 çatal dibinden destek ekleyeceğim. Yeterli olur diye düşünüyorum. Ev kısmını bitirince ağırlık hesabını yapıp ağacın neresine ne kadar yük biniyor hesabını yaparım ama şu an yük dağılımı fena görünmüyor.

Merdivenle giriş, kaydırakla çıkış olacak. Şu an beşgende hafif açı var ikisi arasında, fena durmuyor ama yapım aşamasını basitleştirmek için o kenarı düz yapabilirim belki, bi bakıcam nasıl duruyor.

Hafif olsun diye bazı yerlerini açık bırakıp, güvenlik amaçlı aralıklı halat falan çekmeyi düşünüyorum. Ama çok mu pislik olur içerisi zamanla bilemedim, genelde yapanlar baya kapalı kutu yapmış.

Bir de böyle bişey için izin vs bir şey gerekir mi? Yurt dışında bazı ülkelerde gerekiyor sanırım, okumasam aklıma gelmezdi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

xaty, 15.03.2024 01:32 tarihinde dedi ki:

Bir şeyler karalamaya başladım:

Bekledigim→karalama

karsilastigim→olcekli sketchup modeli

 

agac tasir abi, sikinti olmaz. tum agaclara baglantili bi base yapip uzerine yuku dagitirsaniz problem solved. sta4cad falan sanmiyorum yani

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@dasaaa ana gövde yaklaşık 25cm, evi koymayı düşündüğüm dallar 8-12cm arası değişiyor

 

@Fistan evin içinden ağaç geçirmeyi özellikle istemiyorum, içerisi çok geniş olmayacak ufak tefek sıkıntı çıkarmasın. bir de okuduğum kadarıyla evin içine dal sokunca büyümeye devam eden ağaç, veya rüzgardan salınıp esneyen ağaç farklı sorunlar ortaya çıkarabiliyor; onun için esneyebilir bağlantılar falan yapanlar var da o kadar işe girmek istemiyorum

xaty tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Son durum şöyle:

Spoiler

Ekran-g-r-nt-s-2024-03-18-001158.png

Ekran-g-r-nt-s-2024-03-18-001213.png

Ekran-g-r-nt-s-2024-03-18-001227.png

Yapıyı hafifletmek ve bağlantılar yüzünden biraz küçülttüm. Yaklaşık 1.4m^2 alan oldu. min. 120cm - max. 160cm yükseklik var içinde.

Daha önceden bahsettiğim elimdeki parçaları baya verimli kullanıyorum bu şekilde. Sadece zemin, kirişler, merdiven ve kaydırak için kereste almam gerekecek.

Merdiven ve kaydırak kısımlarından emin değilim. Merdiven en ucuz ve az yer kaplayan böyle bir şey olur herhalde. Kaydırak baya maliyet ekliyor; onun yerine başka bir şey düşünebilirim veya orayı kapatabilirim.

Köşedeki kirazı da bir ara tararsam orası için de benzer bir model çıkarırım, aklım kalmasın 🙂

Var mı yorumu, önerisi, fikri olan?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...