Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

YKS tercihimi nasıl yapmalıyım?

hoppalapasam

Öne çıkan mesajlar

Bu sene neredeyse sıfır çalışma ile Eşit Ağırlıkta 100k civarlarında bir sıralama yaptım.Mezuna mı kalsam yoksa bir yeri mi yazsam konusunda çok kararsızım eğer yazarsam gelebilecek okulları yazıyorum 1-İstanbul üni iktisat 2- Marmara üni iktisat 3-Özellerde yönetim bilişim sistemleri tutuyor ama çok tırt üniversiteler  ybs için sizce ne yapmalıyım istanbul iktisat sonrası iş bulması zor olur mu?

Sosyal ağlarda paylaş

1 sene daha kalırsam derece yapacağıma inanıyorum özeller çok iyi burs veriyor özyeğin ilk bine girenler 6750 tl+yurt+bedava yemek veriyor sizce bunun için 1 sene kalınır mı

Ailem bana eğer üniversiteye gidersem her ay otomatik 4bin sana veririz diyorlar bu para üniversitede yeter mi?

Sosyal ağlarda paylaş

• Konu başlığı Sam tarafından YKS tercihimi nasıl yapmalıyım? olarak değiştirildi

Eğer iktisada ilgin yoksa okuyup da bir ömür mutsuz dolaşma benim gibi. Muhasebe - finans sorumluluk ve stresten başka bir şey değil. Dersler çok fazla teorik, iş kısmı da tam tersi amelelikten başka bir şey değil. Daha detay istersen konuşuruz.

Sevgiler 

Mutsuz bir finans müdürü 

Sosyal ağlarda paylaş

ben de bir iibf mezunu olarak diyebilirim ki gerçekten ilgin yoksa yazma. Çünkü finans dünyasında ne kadar ilgili ve ne kadar kendini geliştirirsen o kadar güzel yol alıyorsun. Yoksa sektör sektör değiştirebilir, saçma bir sektöre denk gelir tutunabilirsin.

4 bin barınma dahil olacak ise yetmez. Özyeğin güzel okul, özel sektörde de yeri olan bir okul. 

yazılım oku 

Sosyal ağlarda paylaş

Zaten çalışacak bir öğrenci olsan bu sene de çalışırdın, yani mezuna kalınca da çalışacağını düşünmüyorum. Ben de dahil etrafımda ilk sene çalışmayıp fena sonuç almayan insanlar senin gibi gelecek sene az çalışsam uçarım kaçarım diyip,  genelde ikinci sene de çalışmayıp benzer ya da çok az daha puan aldı.  

Sosyal ağlarda paylaş

Boyumun ölçüsünü aldım sınav konusunda. Çalışmama sebebim andrew tate in hustle university yolları bana çok mantıklı gelmişti dropshipping  gibi saçma sapan şeylerle uğraştım adam akıllı kar elde edemedim ondan sonra başka yollara bakmaya başladım. Eğer başarılı olsaydım hiç üniversite okumayacaktım ama işler istediğim gibi gitmedi. Zaten sınav öncesi diyordum kötü yaparım hiç bişey gelmez ortada kalırım diye ama 100k yapınca şaşırdım 10soru daha fazla edebiyat yapsam 15bin geliyormuş arkadaşımla karşılaştırınca büyük ihtimal 1 sene daha mezuna bırakacağım aslında küçüklükten beri ekonomist olmak istiyordum matematiğim hep iyiydi öylesine yazıyım gelsin kafasında değilim şu an İstanbul üniversitesini çok bilmiyorum yazarmıyım kadrosu çok kötü işe yaramaz tipler doluşmuş teşekkür ederim tavsiyeler için

• Haha 1
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s, 01.08.2023 09:41 tarihinde dedi ki:

ben de bir iibf mezunu olarak diyebilirim ki gerçekten ilgin yoksa yazma. Çünkü finans dünyasında ne kadar ilgili ve ne kadar kendini geliştirirsen o kadar güzel yol alıyorsun. Yoksa sektör sektör değiştirebilir, saçma bir sektöre denk gelir tutunabilirsin.

4 bin barınma dahil olacak ise yetmez. Özyeğin güzel okul, özel sektörde de yeri olan bir okul. 

yazılım oku 

zaten 1 sene daha kalırsam özyeğin yönetim bilişim sistemleri için çalışacağım bana çok uygun bir bölüm

Sosyal ağlarda paylaş

Aslında ev 2 tarafa bölünmüş durumda annem 1 sene daha kalsın iyi bir yere gitsin diyor babam ise hem okurken benimle gelsin site yöneticiliğini yapsın muhasebeye para vermeyiz diyor. Aslında babamın teklifi çok mantıklı o işi yaparsam beyaz yakalılardan daha fazla para kazanacağıma eminim ama bir tarafta  üniversite tarafından eksik kalmak istemiyorum ileride üniversitenin adı çok önemli oluyor mu ? Orada kararsızım sınava girerken stres yapmamıştım çok rahat girmiştim ama şu an geceleri uyuyamıyorum ne kadar kötü bir his 😞

Sosyal ağlarda paylaş

çok toştoşlu bir üni değilse ve hem toştoşlu olup hem özel olan üniye %100 burslu girmediysen, üninin adının zerre önemi yok. Kendini geliştirme konusunda endişen yoksa, sene kaybetme. Direkt üni sonra go go iş. İşini yaparken gelişirsin. İş yaparken kaçıncı sıradan hangi üniye ne yaparak girdiğinin bir önemi yok. 

Ha andrew falan izliyorum ve mantıklı geliyor o tarz abilerin anlattıkları diyorsan, ne olur ne olmaz sen bi kaç sene daha çalış

Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici

Andrew Tate? Sana üniversite lazım, otur ders çalış.

Nasıl üniversite adının önemi yok? Gelen CV'ler arttıkça üniversite elemek için kullanılan ilk şeylerden oluyor. CV'ye bakıp görüşmeye birini çağıracağım zaman ilk kontrol ettiğim İngilizce, ikinci üniversite oluyor.

İstanbul İktisat ben bu sınavlara girdiğimde 10k-15k filan sıralamalardaydı bu arada, n'olmuş böyle?

Sosyal ağlarda paylaş

eregorn, 2.08.2023 00:10 tarihinde dedi ki:

çok toştoşlu bir üni değilse ve hem toştoşlu olup hem özel olan üniye %100 burslu girmediysen, üninin adının zerre önemi yok. Kendini geliştirme konusunda endişen yoksa, sene kaybetme. Direkt üni sonra go go iş. İşini yaparken gelişirsin. İş yaparken kaçıncı sıradan hangi üniye ne yaparak girdiğinin bir önemi yok. 

Ha andrew falan izliyorum ve mantıklı geliyor o tarz abilerin anlattıkları diyorsan, ne olur ne olmaz sen bi kaç sene daha çalış

hfsdf üniversite adının önemi yok derken? 

ülkede toplasan özel, vakıf, devlet üniversite diyebileceğin kurum sayısı 20'yi geçmez ama Nişantaşı üniversitesi yerine rte üniversitesine gidersen bir farkı yok evet. 

iibf'de üniversite adından daha önemli tek şey "tanıdığının olması", malum muz cumhuriyeti.

Sosyal ağlarda paylaş

mesleğine göre üniversitenin hiç bir önemi yok gerçekten. ressam için üni önemi var diyebilir miyiz mesela? yetenek isteyen işlerde üniversite gerçekten etkisiz.

Ama gene de çok etkisiz diyemiyoruz. Genelde uğraşmak istemeyen ve hatta işe aldığı konuda en ufak bir bilgisi olmayan İK dediğimiz kurumun klasik ilanları: "ODTU, Boğaziçi mezunu" diye başlıyor.

Sosyal ağlarda paylaş

Oce4n, 03.08.2023 13:59 tarihinde dedi ki:

mesleğine göre üniversitenin hiç bir önemi yok gerçekten. ressam için üni önemi var diyebilir miyiz mesela? yetenek isteyen işlerde üniversite gerçekten etkisiz.

Ama gene de çok etkisiz diyemiyoruz. Genelde uğraşmak istemeyen ve hatta işe aldığı konuda en ufak bir bilgisi olmayan İK dediğimiz kurumun klasik ilanları: "ODTU, Boğaziçi mezunu" diye başlıyor.

universitenin olayi network, iyi bi uniye gidersen arkadaslarin ceo olacak sirket kuracak dunyanin butun ulkelerine gidecek mudur olacak.. ve insanin karsisina cikan sanslarin nerdeyse hepsi network'le oluyor. unisiz de kurulabilir network tabii ama zor buyuk disiplin ister.

• Like 1
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...