roket adam Mesaj tarihi: Nisan 18, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2023 (düzenlendi) blog sitesi gibi bir şey var, oradaki başlıkları verip bir adet düşük çözünürlüklü dandik foto üreteceğim ve postların içine basacağım. bunu yapabileceğim mümkünse apili kesin olarak ücretsiz bir servis bilen var mı? midjourney kalitesinde bir şey aramıyorum dandik bir şey olsa da olur seo amaçlı bi foto yeter bir de türkçe anlasa süper olur yoksa google’da kelimeyi aratınca ilk çıkan fotoyu kopyalama scripti gibi bir ayılık yapıcam Nisan 18, 2023 roket adam tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 19, 2023 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2023 Stable Diffusion kur bilgisayarına GPU varsa: https://github.com/cmdr2/stable-diffusion-ui 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Nisan 19, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2023 https://firefly.adobe.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 19, 2023 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2023 GERGE, 19.04.2023 04:30 tarihinde dedi ki: Stable Diffusion kur bilgisayarına GPU varsa: https://github.com/cmdr2/stable-diffusion-ui Süper tavsiye tam olarak bu lazımdı bana da. GPU'm AMD olduğu için CPU üstünden ve çok yavaş çalışıyor ama iş görecek gibi. Teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Nisan 20, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2023 Stable diffusion customization seçenekleri resmen derya deniz, ben de 2-3 gündür uğraşıyorum. Şunları mesela max 4-5 iterasyonda çıkartabiliyor . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Nisan 20, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2023 bu ai kütüphanelerinden en iyisi stable diffusion mı? game art yapılabilir mi onu deneyeceğim. iyi bi udemy kuru ile 101 ini alıp kurcalarım artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 20, 2023 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2023 (düzenlendi) ben de prompt ile uğraşıyorum. elimde random bir blog post konu havuzu var. içinde "e devlet şifresi" de var, "kan" da var, "ücretsiz netflix" de var, "çalınan twitter hesabı" da var. bunların hepsini kapsayabilecek bir prompt şablonu çözmeye çalışıyorum bu akşam. a blonde woman + konu + in the office gibi şeylerle deniyorum ama prompt'ta en insignificant şey "konu" kaldığı için sürekli sarışın kadın çiziyor halbuki böyle telefona bakarken twitterı çalındığı için ağlayan bi kız falan bekliyorum hhshshs. çok eğlenceli bu ya inanılmaz iyi. bu arada gerge'nin paylaştığı repo çok iyi ama api'ı yok. api'da olan kolay kullanımlı bir şey olarak şunu buldum bakalım çalışırsa kullanacağım: https://github.com/easydiffusion/sdkit Nisan 20, 2023 roket adam tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Nisan 20, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2023 MacOS icin su iyi: https://diffusionbee.com 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sequoi Mesaj tarihi: Haziran 26, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2023 df, 20.04.2023 22:25 tarihinde dedi ki: bu ai kütüphanelerinden en iyisi stable diffusion mı? game art yapılabilir mi onu deneyeceğim. iyi bi udemy kuru ile 101 ini alıp kurcalarım artık. evet yapılabilir dreamshaper_631BakedVae.safetensors dosyasını indir yaklaşık 5 gb olacak c:\yol\stable-diffusion-webui\models\Stable-diffusion\ klasörü içerisine at. tekrar calıştır. Oyun modelleme için yukarıdan dreamshaper seç. güzel şeyler çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Aralık 7, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2023 ComfyUI muazzam. https://github.com/comfyanonymous/ComfyUI Özellikle son çıkan stable diffusion turbo ile beraber grafik gücü düşük bilgisayar ile 2 saniyede 512x512 görsel üretiyorum. RTX 3000 ve 4000 serisi ekran kartlarında ise anlık üretiyor. Prompt girildiği an çıkıyor. Tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 7, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2023 gpt-4? yani bunun icin netfliximi iptal ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Aralık 8, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2023 GPT-4 ile alakası yok. Bu modelleri ayrı bir firma olan Stability AI çıkarıyor. Daha sonra bu baz modellerden yeni varyantlar türetiyor kullanıcılar, civitai'de güzel modeller oluyor. Yukarıda verdiğim ComfyUI ve Automatic1111, bu modelleri kullanabileceğimiz "kullanıcı arayüzü", terminal veya Command üzerinden benzer şekilde arayüz olmadan da kullanılabiliyor. Bilgisayara kurup, kullanıldığı müddetçe bedava ve en önemlisi sınırsız. Turbo modelle anında görsel üretiyorsunuz hatta bununla bağlantılı bir Webcam ile senkronize bir uygulama huggingface üzerinde var. Buradan base modeli deneyebilirsiniz; https://huggingface.co/spaces/diffusers/unofficial-SDXL-Turbo-i2i-t2i Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Aralık 8, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2023 Pcye beles ai uygulama kurmada sey sorunu yok mu ya, data güvenligi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Aralık 8, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2023 yazılımcı adamım ama benim de en büyük çekincem yüklediğim şeylerin virüs tadında bir şey çıkması. O yüzden online toolları ya da bu işe dedike başka bir şey için kullanmadığım bir aleti çevirmeyi düşünüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Aralık 8, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2023 Data güvenliği konusunda herhangi bir bilgim yok. Bir tek modellerde safetensor tercih edilmesinin güvenlik açısından daha doğru olduğuna dair bir kaç yazı okudum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Aralık 8, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2023 monoscope, 8.12.2023 14:45 tarihinde dedi ki: yazılımcı adamım ama benim de en büyük çekincem yüklediğim şeylerin virüs tadında bir şey çıkması. O yüzden online toolları ya da bu işe dedike başka bir şey için kullanmadığım bir aleti çevirmeyi düşünüyorum Makul, peki network güvenligini nasil saglayacaksin öyle bi durumda? Router üzerinden agda yayilamaz mi? bilgim yok btw, meraktan soruyorum. Sonucta insandan insana böcekler, paylasilan nesneler, yemekler vb araciligiyla da virüs bulasabiliyo dkdj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Aralık 9, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2023 Valla benim de açıkçası öyle çok detaylı bilgim yok o nedenle çekiniyorum, bir cafenin wifisine bu işler için özel tahsis edilmiş bir laptopla bağlanıp yapmak mantıklı gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Aralık 9, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2023 o laptopu da ikinci el nakit almak lazım ki bizle bi izi olmasın. iyi fikir tuttum bunu sfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Aralık 9, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2023 (düzenlendi) ne tarz güvenlik açıkları beklemeliyiz onu da bilemiyorum yani teknoloji dünyasında çok fazla exploit edilebilecek konu var hangi birisini takip edeceğimi şaşırıyorum artık Aralık 9, 2023 monoscope tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Aralık 9, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2023 Bilgisayara kullanmaya çekiniyorsanız; Google Colab, Amazon Sagemaker gibi alternatifler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Aralık 9, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2023 Onlineların sıkıntısı limitlemesi aslında lokalde denemek istememin sebebi mesela gore bir görüntü generate etmek istiyorum ama izin vermiyor acaba lokalde yapınca izin verecek mi merak ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Aralık 9, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2023 Google Colab, Amazon Sagemaker üzerinde "Gore" içerik üretme ile alakalı bir sorun yok sonuçta kapalı bir Jupyter notebook açıyorsun ve orada işlemi yapıyorsun. Nasıl izin vermiyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Aralık 9, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2023 Pardon ben cloud servislerden değil de online toollardan bahsettin gibi anlamışım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 11, 2023 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2023 (düzenlendi) monoscope, 9.12.2023 15:14 tarihinde dedi ki: Onlineların sıkıntısı limitlemesi aslında lokalde denemek istememin sebebi mesela gore bir görüntü generate etmek istiyorum ama izin vermiyor acaba lokalde yapınca izin verecek mi merak ediyorum Uygulamasına göre değişiyor yine. Benim denediğim bir imaj manipülasyon toolu bir tanesi mesela kesinlikle nsfw izin vermiyordu. Verdiğin imajı önce bir nsfw detector modelinden geçiriyor, eğer sonuç pozitif ise asıl imajı generate edecek modele hiç vermiyordu. Open source olduğu için oradaki python kodunu biraz kurcalayınca öndeki o denetim mekanizmasını bypass edebildim, modelin kendisi herhangi bir engelleme yapmıyor. Eğer indirdiğin model nsfw vermiyorsa, ya bu dediğim gibi bir ön mekanizma vardır, ya da model nsfw içerik üretecek şekilde eğitilmemiştir. 1.'si ise bunu çözmek kolay, ama 2.'si ise yapacak bir şey yok, spesifik olarak bununla uğraşmak istiyorsan sadece nsfw üreten modeller de var-mış, ben denemedim. Bu arada ben burada sorduğum şeyi yaptım sdkit ile idi sanırım. kabaca sistem şöyle işliyor, bir makale konu listem var, bi script o konu listesi için gidip chatgpt'de sabit bir prompt şablonu ile makale üretiyor (x ile ilgili ilgi çekici 300 kelimelik bir makale yaz gibi) sonra diğer script o konu için gidip chatgpt'ye resim generate etme prompt'u soruyor (x ile ilgili bir makalem var, ilgi çekici bir foto ürettirmek istiyorum ne yazayım gibi) sonra o prompt ile de sanırım sdkit'e gidip otomatik olarak foto ürettiriyor, o fotoyu da makalenin resmi yapıyor gibi bir workflow. aslında çok güzel bi sistem de ai generated contentin boku çıktığı için uğraşmayı bıraktım (bir de chatgpt'yi selenium ile kullanıyordum beleşe, adamlar paso ui değiştiriyor bir yerden sonra sıkıldım scripti düzeltmeye) Bu AI olayı sağolsun gördüğüm, duyduğum, okuduğum her şeye olan inancımı kaybettim. Özellikle görüntü ve seste öyle sonuçlar ortaya çıkıyor ki, gerçekten ayırt etmen kesinlikle mümkün değil. Bir çok bir AI modelinin tam olarak oturtamadığı birkaç ipucu var onların peşinden koşuyorsun mecburen (ayak parmakları, göz bebekleri, cilt kusurları, yüzün farklı açılardaki görünümünün değişmesi, vs vs) Son bir edit daha yapayım siber güvenlik bakış açısıyla, eğer korkunuz sizin ürettiklerinizin merkezi bir sunucuya kaçması ise (ne üretiyorsanız artık :)), modellerin internete çıkması için bir sebep yok, kapatın interneti direkt. Bilgisayara zararlı bir yazılım bulaşması ise, zaten bir güvenlik yazılımı (=AV) kullanmanız lazım kesinlikle çünkü open source random bir yazılımı indirip incelemeden kullanmak tabii ki riskli. Aralık 11, 2023 roket adam tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Aralık 11, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2023 burdan "hangi antivirüs" konusuna ufaktan giriş yapalım mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar