Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

beleş ai photo generator


roket adam

Öne çıkan mesajlar

blog sitesi gibi bir şey var, oradaki başlıkları verip bir adet düşük çözünürlüklü dandik foto üreteceğim ve postların içine basacağım. bunu yapabileceğim mümkünse apili kesin olarak ücretsiz bir servis bilen var mı? midjourney kalitesinde bir şey aramıyorum dandik bir şey olsa da olur seo amaçlı bi foto yeter  bir de türkçe anlasa süper olur  

yoksa google’da kelimeyi aratınca ilk çıkan fotoyu kopyalama scripti  gibi bir ayılık yapıcam 

roket adam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de prompt ile uğraşıyorum. elimde random bir blog post konu havuzu var. içinde "e devlet şifresi" de var, "kan" da var, "ücretsiz netflix" de var, "çalınan twitter hesabı" da var. bunların hepsini kapsayabilecek bir prompt şablonu çözmeye çalışıyorum bu akşam.

a blonde woman + konu + in the office gibi şeylerle deniyorum ama prompt'ta en insignificant şey "konu" kaldığı için sürekli sarışın kadın çiziyor 🙂 halbuki böyle telefona bakarken twitterı çalındığı için ağlayan bi kız falan bekliyorum hhshshs. çok eğlenceli bu ya inanılmaz iyi.

bu arada gerge'nin paylaştığı repo çok iyi ama api'ı yok. api'da olan kolay kullanımlı bir şey olarak şunu buldum bakalım çalışırsa kullanacağım: https://github.com/easydiffusion/sdkit

roket adam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
df, 20.04.2023 22:25 tarihinde dedi ki:

bu ai kütüphanelerinden en iyisi stable diffusion mı? game art yapılabilir mi onu deneyeceğim. iyi bi udemy kuru ile 101 ini alıp kurcalarım artık.

evet yapılabilir dreamshaper_631BakedVae.safetensors dosyasını indir yaklaşık 5 gb olacak c:\yol\stable-diffusion-webui\models\Stable-diffusion\ klasörü içerisine at. tekrar calıştır. Oyun modelleme için yukarıdan dreamshaper seç.

QFaauap.jpeg

nIDa3nu.jpeg

güzel şeyler çıkıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 ay sonra ...

GPT-4 ile alakası yok. Bu modelleri ayrı bir firma olan Stability AI çıkarıyor. Daha sonra bu baz modellerden yeni varyantlar türetiyor kullanıcılar, civitai'de güzel modeller oluyor. Yukarıda verdiğim ComfyUI ve Automatic1111, bu modelleri kullanabileceğimiz "kullanıcı arayüzü", terminal veya Command üzerinden benzer şekilde arayüz olmadan da kullanılabiliyor.

Bilgisayara kurup, kullanıldığı müddetçe bedava ve en önemlisi sınırsız.  Turbo modelle anında görsel üretiyorsunuz hatta bununla bağlantılı bir Webcam ile senkronize bir uygulama huggingface üzerinde var. 

 

Buradan base modeli deneyebilirsiniz;

 

https://huggingface.co/spaces/diffusers/unofficial-SDXL-Turbo-i2i-t2i

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

monoscope, 8.12.2023 14:45 tarihinde dedi ki:

yazılımcı adamım ama benim de en büyük çekincem yüklediğim şeylerin virüs tadında bir şey çıkması. O yüzden online toolları ya da bu işe dedike başka bir şey için kullanmadığım bir aleti çevirmeyi düşünüyorum

Makul, peki network güvenligini nasil saglayacaksin öyle bi durumda? Router üzerinden agda yayilamaz mi?

bilgim yok btw, meraktan soruyorum. Sonucta insandan insana böcekler, paylasilan nesneler, yemekler vb araciligiyla da virüs bulasabiliyo dkdj

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

monoscope, 9.12.2023 15:14 tarihinde dedi ki:

Onlineların sıkıntısı limitlemesi aslında lokalde denemek istememin sebebi mesela gore bir görüntü generate etmek istiyorum ama izin vermiyor acaba lokalde yapınca izin verecek mi merak ediyorum

Uygulamasına göre değişiyor yine. Benim denediğim bir imaj manipülasyon toolu bir tanesi mesela kesinlikle nsfw izin  vermiyordu. Verdiğin imajı önce bir nsfw detector modelinden geçiriyor, eğer sonuç pozitif ise asıl imajı generate edecek modele hiç vermiyordu. Open source olduğu için oradaki python kodunu biraz kurcalayınca öndeki o denetim mekanizmasını bypass edebildim, modelin kendisi herhangi bir engelleme yapmıyor.

Eğer indirdiğin model nsfw vermiyorsa, ya bu dediğim gibi bir ön mekanizma vardır, ya da model nsfw içerik üretecek şekilde eğitilmemiştir. 1.'si ise bunu çözmek kolay, ama 2.'si ise yapacak bir şey yok, spesifik olarak bununla uğraşmak istiyorsan sadece nsfw üreten modeller de var-mış, ben denemedim. 

Bu arada ben burada sorduğum şeyi yaptım sdkit ile idi sanırım. kabaca sistem şöyle işliyor, bir makale konu listem var, bi script o konu listesi için gidip chatgpt'de sabit bir prompt şablonu ile makale üretiyor (x ile ilgili ilgi çekici 300 kelimelik bir makale yaz gibi) sonra diğer script o konu için gidip chatgpt'ye resim generate etme prompt'u soruyor (x ile ilgili bir makalem var, ilgi çekici bir foto ürettirmek istiyorum ne yazayım gibi) sonra o prompt ile de sanırım sdkit'e gidip otomatik olarak foto ürettiriyor, o fotoyu da makalenin resmi yapıyor gibi bir workflow. aslında çok güzel bi sistem de ai generated contentin boku çıktığı için uğraşmayı bıraktım (bir de chatgpt'yi selenium ile kullanıyordum beleşe, adamlar paso ui değiştiriyor bir yerden sonra sıkıldım scripti düzeltmeye)

Bu AI olayı sağolsun gördüğüm, duyduğum, okuduğum her şeye olan inancımı kaybettim. Özellikle görüntü ve seste öyle sonuçlar ortaya çıkıyor ki, gerçekten ayırt etmen kesinlikle mümkün değil. Bir çok bir AI modelinin tam olarak oturtamadığı birkaç ipucu var onların peşinden koşuyorsun mecburen (ayak parmakları, göz bebekleri, cilt kusurları, yüzün farklı açılardaki görünümünün değişmesi, vs vs)

Son bir edit daha yapayım siber güvenlik bakış açısıyla, eğer korkunuz sizin ürettiklerinizin merkezi bir sunucuya kaçması ise (ne üretiyorsanız artık :)), modellerin internete çıkması için bir sebep yok, kapatın interneti direkt. Bilgisayara zararlı bir yazılım bulaşması ise, zaten bir güvenlik yazılımı (=AV) kullanmanız lazım kesinlikle çünkü open source random bir yazılımı indirip incelemeden kullanmak tabii ki riskli.

roket adam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...