Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Topla v0.91 [2023 versiyon]

GERGE

Öne çıkan mesajlar

upscaling olmadan raytracing açacaksan 4090 aşağısı ile zor. ama upscale iyice kaliteli olmaya başladı. o yüzden açarakta oynanabilir.

bu arada hdr demişken bi yorumlarınızı almak isterim. hdr açık dizi fln izliyorum arada ve çok ton değişiyor o rahatsız ediyor beni. aynı sahnede arkaplandaki parlak yer artıp azalıyorsa fln dinamik contrast a benzer bi efekt oluşuyor. sadece o alan değil tüm sahnenin tonlar değişiyor vs. ben mi yanlış kombinasyon yapıyorum emin değilim ama tam sevemedim. o yüzden oyunlarda da pek kovalamadım o işleri. sizce oyunlarda iyi oluyor mu?

Sosyal ağlarda paylaş

@GERGEmemnun kalmana çok sevindim abi, harcanan para tabii bayağı hatırı sayılır ama en azından değsin. zaten gözlerimiz bozuluyor daha kaç yıl keyfini süreceğiz hakkıyla lol. bu monitöre de parlaklığı zayıf diyorlardı ama bundan parlağına ben bakamıyorum zaten artık ayarlardan parlaklığı kısmadan. cp77 benchmark'ta bardan çıkarken gözlerime patlamasın gerçek hayattaki gibi birebir.

@dfevet 1440p'de upscaling iyi durmuyordu input piksel yeterli olmadığından ama 4k'da çok iyi duruyor. ben mesela en son monster hunter rise'da 4k native oynatabildiğim halde quality dlss seçtim gene de çünkü native taa'dan daha güzel görüntü.

o dediğin efekt sanırım monitörle alakalı çünkü benim önceki monitör sanırım ilk hdr özellikli monitör (veya ilklerden) olan samsung lhg70'ti ve hdr'ı kapatıyordum renkler çirkinleşiyor diye, özellikle de windows'ta tamamen soluyordu görüntü. araştırınca "monitör kaynaklı" diyenler görüyordum. gerge'nin yazdığı yeni monitöre geçince bu sorun çözüldü, doğruymuş denenler yani. eğer renkler soluyorsa monitör beceremiyor herhalde.

Sosyal ağlarda paylaş

windowsta da ayrı bir sıkıntı vardı hdr konusunda (desktopta), onu çözdüler diye biliyorum. ama evet genel sebep monitör tırtlığı. 300 nit alete hdr etiketi yapıştırıp gönderiyorlar sonra dandik oluyor tabii.

biraz da beklenti ve oyunla alakalı, TV işini güzel yapsa da rdr2'de kapatmıştım mesela ben. 

PrudenT tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

ben samsung qled tv de denedim hdr ı monitorde değil ama yeni sistem kuracağım yakında o zaman monitor seçiminde yorumlarınızı alırım. benim desktop 2080ti kart ama işlemci 6700k. kart upgrade ile devam etmiştim 2 sene önce işlemci değiştirmeden. hdr windows a işlemci olarak 7 serisinde geldiği için hdr hiç deneyemedim pc de. 4080ti çıkınca bu sefer komple yenileyeceğim sistemi.

Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici

Sana gereken daha önce de yazdığım gibi güzel bir AIO almak, sonra da Ryzen 7 5800X3D'ye güncellemek işlemciyi. Kendi aldığımdan mutluyum ama konuda çok bilgili değilim, eleştirilere ve değerlere bakıp seçmiştim: https://www.sinerji.gen.tr/msi-mag-coreliquid-240r-v2-240-mm-intel-1700p-amd-uyumlu-sivi-sogutucu-p-41804?v=1.86.6

Daha iyi bilen biri çıkar burada kesin.

Sosyal ağlarda paylaş

Sam, 11.02.2023 20:47 tarihinde dedi ki:

ryzen default fanları çok kötü ama downclocklamıyorsa kendini sorun yok ama downclock'luyordur 90'da. aio'lar iyi ama düzgün hava fanı da yeter.

Sam, downclock değilde undervolt yapılıyor diye bilyorum. ben r5 3600 aldım geçen sene ve undervolt yaptımayrıca  4.2ghz'e çıkarttım çalışma frekansını da. Şu an memnunum ama snowman kule soğutucu aldım 150 küsüre.

Sosyal ağlarda paylaş

evet termal limite ulaşınca throttle ile downclock'luyor, 5600x kendi fanıyla direkt öyle oluyordu oyun açınca. 5600 de aynı herhalde. adamlar gitgide daha kötü fanlar vermiş ryzen serisinde, kıyaslamalarını araştırmıştım bayağı. hiç koymasalar daha iyi. sonra aio aldım şimdi kafam rahat. ilave yüksek ses filan da yok oyun açınca.

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...

ben de bir sistem almak uzereyim, bi liste olusturdum onceki postlardan yola cikarak. kullanacagim program (touchdesigner) intel'de daha iyi performans gosterdiginden amd tercih etmedim. son 10 senedir oynayamayip ic gecirdigim oyunlari da bi aradan cikarmak istiyorum. monitor olarak g5 odyssey var, 2k hedefliyorum dogal olarak.

spacer.png

islemcinin default fanı yeterli olur mu? sıvı sogutucu almam gerekirse ne onerirsiniz ve bu kasaya sigar mi? sunu degil de bunu tercih et dediginiz bir seyler varsa cok yardimi dokunur, ty.

incredibull tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

eskisinden iyi ama i7 için gene pek güvenilebilir mi emin değilim. phanteks kasada radyatör konacak yer vardır herhalde tepede, bakmadım gerçi.

https://linustechtips.com/topic/1438379-how-is-my-i7-12700f-stock-cooler-working-so-well/

multi-core cpu yüklenen profesyonel bir program kullanılacaksa stock yeterli gelmeyebilir sanki ama.

Sam tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici

O kasada 3090ti ve 240mm radyatör duruyor bende, sığar istediklerin. Kasaya bir tane şundan da ekle: https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9626

Kasadan çıkmıyormuş, beni arayıp bunu da koymanız lazım demişlerdi. Daha önce tipi daha güzel gelen, iyi eleştiriler almış bir MSI kasa seçmiştim, aradılar adamlar sığmıyor diye. İyi firma, öyle uyumsuz bir şey olursa uyarıyorlar.

Güç kaynağını güzelleştir ama bence, sistemin zaten 600-700W arası çeker tam çalışırken ama Bronze kötü. Uzun vadede elektrik faturasından zaten verdiğin farkı çıkartırsın.

Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici

Ön intake, kıç ve tepe radyatör exhaust. 

İlk sıvı soğutma oldu benim için de, ama kasanın içini boşaltması da hava akımına fayda etti, senin gibi kule alsam daha iyi mi olur diye düşünüyorum ben de.

Kasa boylarına bakarsak, benim kart 314 mm triple-slot ve kart ile ön fanlar arasında güzel bir boşluk var. Senin seçtiğin kart 297 mm dual-slot. Neredeyse tüm 4070 ti'lar triple-slot iken sorun çıkarır mı bilmem. Kartın kendi eleştirilerine bak kesin. Yoksa şu da var aynı fiyata: https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=13728

Sosyal ağlarda paylaş

sıvı soğutma radyatörün bence en büyük esprisi cpu'nun ısısını kasanın direkt dışına üflemesi. kuleler kasanın içine atıyor ısıyı, sonra kasanın egzos fanının o ısıyı da taşıması gerekiyor. kasanın içinde ısı üreten ssd'ler vs ile paylaşılması gerekmiyor ortam ısısının. ha bir de daha az yolunu kesiyor hava akışının doğal olarak.

Sam tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...