Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nvidia RTX 4000 serisi


Oce4n

Öne çıkan mesajlar

super dışında bir olay olmaz gerçi ama bakmak isteyen varsa.

evet super tanıtıldı sızdırılan fiyatlarla, f/p olarak daha iyi bir noktaya gelmiş oldu bunlar. bir de ai npc'lerle canlı konuşma var, onu ayrı verdiklerinde başlığına koyarız.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

 

knox, 08.01.2024 22:07 tarihinde dedi ki:

ne toplayacaksın sistem olarak abi?

Bakalım daha tam emin değilim, ama bendeki alet bayağıdır duruyor. 1080 li ekran kartı vs çok salladığım için yeni bir halt açmaz oldum 🙂 . Yine intel bazlı, 4080 super li bir şey alırım diye düşünüyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lansmana ozel sinirli sayida daha dusuk fiyattan sunuur yine muhtemelen ama 4070  superler modele gore 26-29k civarindan satilacak gibi duruyor. 4080 super de 45-48k arasi olur tahminen. 

edit: 4070ti super de 36-39k arasi

Aluriel tarafından düzenlendi
  • Uzuldum 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

avrupa fiyatları da gene kötü de amerika'da yakınım var şu an, o dönmeden 4070tis  çıkmış olacak sanırım. newegg veya amazon'dan bakarım çıktığı zaman 800-850$ bandında filan var mı diye. da mantıklı mı 3070'ten geçmek emin değilim. yoksa 5070 mi beklemek. ama bu nvidia'ya güvenmiyorum, bunlar gidip gene 5070'i 192-bit filan yapıp vasat bir kart yaparsa şaşmam pek.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

bayağı düşünüp taşındıktan sonra asus tuf 4070tis aldım, amerika’da akraba varken getirtmek istedim ama amazon yetişmiyordu, best buy’da da bütün los angeles stock komple bitti ben organize edene kadar reviewerlar beğenmediği halde. ben de burada sonuncuyu aldım tr çıkış fiyatındaki. pahalıya gelmiş oldu ama neyse artık, pc’yi götürür birkaç yıl.

cyberpunk phantom liberty path tracing hub quality optimized settings ile dlss perf mode, framegen ile 4k’da 75fps filan alıyor, acayip oldu ışıklar, yansımalar vs. sonraki konsol neslinde bunu yapabilen bir gpu kullanırlarsa bayağı dramatik değişir oyunlar. amd’nin buna niyet etmesi lazım tabii, bakalım sıradaki nesilde eğilecekler mi.

framegeni birkaç oyunda denedim, fsr3 modladığım framegenden daha iyi gördüğüm. mesela ghosting çok daha az arabanın arkasında cp77’de. iyi ki oyunu bitirmemişim, nihayet ikşmci gpu terfisi sonrası tatmin edebildim oyunu lol. starfield, remnant 2 ve midnight suns’da o azıcık ghosting’i de göremedim, her türlü hareketi denedim cidden anlaşılmıyor. dahası input lag de hissedemedim herhalde zorunlu reflex sayesinde.

pathtracing hariç diğer bütün raytracing oyunlarda zaten gayet sorunsuz, dlss’i de perften quality’e çekebildim herşeyde. perf de güzel ama quality daha iyi tabii. yalnız “16’ya gerek yokmuş 12 yetermiş” dedi pathtracing kullanmayan reviewerlar ama cp77’de 15’e dayandı yukarıda yazdığım ayarlar. gene zorlayan oyun çıkarırlar çünkü framegen de vram kullanıyormuş.

3070’i satmak için de yarın başlık açarım herhalde, tertemiz kullanılmamış gibi kalmış kasanın filtreleri sağolsun. hala güzel gpu ama iyi anılarla uğurlayacağım, 2 yıllığına da olsa çok mutlu etti. alıcısını da mutlu eder umarım.

yalnız 12vhpwr bağlantısı cidden çok kötüymüş. Kıpırdamıyor adaptör soketten çekince ama tam oturmuş gibi de görünmüyor, ite ite anakartı kırmaktan korktum artık. Yeni bağlantı çıkarmışlar ama bu yepyeni kartlarda kullanmamışlar yani ayıp.

Sam tarafından düzenlendi
  • Haha 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...