Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oppenheimer (2023)

Sam

Öne çıkan mesajlar

gittim izledim ben. bu film özelinde konuşursak; o süper özel imax 70mm olmadığı için çok da farketmiyor imax olmuş olmamış. öyle güzel bir görsel şölen yok filmde. aksiyon yok hareket yok, düzgün insan suratlarını izlediğimiz bir film sonuçta. evlerinizdeki 65" 8k televizyonlarda çok daha iyi keyif alabilirsiniz hatta.

AMA ses sistemi harika olan bir yerde izleyin kesinlikle. (imax gene bu konuda güzel) 

film konusunda ise sanki biraz tarih bilerek gitmek daha keyif verirdi gibi. o kadar çok isim vardı ki filmde bir yerden sonra kayış koptu bende. kim ne dedi kime dedi ne zaman dedi kaybettim ben.

Sosyal ağlarda paylaş

istersen 100 tane açarsın türkiyeye adamlar için bi sıkıntı yok. önemli olan salonu açacak yatırımcı parasını çıkarabilecek mi? o bilet parasını verecek kaç kişi var? halkın yüzde kaçı o kaliteyi arıyor? 

Bone, 22.07.2023 13:40 tarihinde dedi ki:

şu şehirler dışında yaşıyorsan seni insandan saymıyoruz demeye getiriyorlar yani

Sosyal ağlarda paylaş

GERGE, 22.07.2023 13:48 tarihinde dedi ki:

Film bir bana mı meh geldi? Kötü değildi, ama öyle çok güzel de değildi. Meh.

bencede. Kötü değildi ama böyle efsane güzel de değildi. Bazı yerler hızlı geçti çok, bide hikayeyi anlatmak için 3 farklı timeline kullanması gereksiz olmuş bence. 

Sosyal ağlarda paylaş

Film direkt ortalama seviyede bi biyografi olmus. 

Nolan babaniz bu kez yapamamis. 

Malum patlama çok sönüktü, fragmanda gösterilen görselliğin ötesinde bir şey yok. Nolan filminden beklenen orijinallik yok. Projede karsilasilan teknik sorunlar, nasil çözüldükleri yok, dönemin politik havasi çok temelsiz anlatilmaya calisilmis. RDJ’nin rolü oldugundan önemli gosterilmis, film o araya sıkışıp kalmış. 

Evde hdfullfilmcehenneminden snopy imax izleyin hicbir sey kaybetmezsiniz. 

Atom bombasinin yapilisiyla ilgili güzel bi materyal tüketmek istiyorsanız şu kitabi okuyun, en azindan vaktinize yazik olmaz:

spacer.png

Sosyal ağlarda paylaş

Katiliyorum muzikleri ve son sahne haric bana da oyle geldi. Direk oppenheimer yerine atom bombasi uzerine yapilabilirmis sanki karakterin biyografisi bana o kadar da ozel gelmiyor. House of cards a dondurmenin cok fazla sey kattigini dusunmuyorum filme. Amerikadaki politik oyunlar cok ozel seyler degil zaten benim de sahsen vay adamin uzerine gitmisler neler donmus gibi bir ima da uyandirmadi. Hatta RDJ nin kisisel garezi o kadar anlamsiz geldi ki tarihin akisini degistiren bir konuyu filme aliyorsan focusun bu mu olmaliydi mesela.

Sotto tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

filmin uyarladığı kitap American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer. Kitap tamamen Oppenheimer üstüne. Los Alamos kısmı 2-3 chapter filan. Lewis Strauss ve FBI'ın Oppie'ye saldırması işte asıl anlatılan. Ha filmde FBI kısmını, Hoover'ın Oppenheimer takıntısını daha çok gösterebilirlerdi bence. Ha filmin reklamını böyle yapmadılar tabii direk Manhattan Project'e yüklendiler de.

Sosyal ağlarda paylaş

O konuda bir itiraz yok zaten bir hikayeyi anlatmada Nolanin uzerine adam yok ama bence temeli zayif. Oppenheimer in kisi olarak ne kadar onemli oldugundan cok atom bombasinin ve savas donemi politikasi/yarisininin onemi daha buyuk insanlik tarihi icin. Yoksa FBI in Strauss unadamin uzerine gitmesi asiri onemli seyler mi genel resimde, uzerine film cekmeye deger mi bence tartisilir

Sotto tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

neutrino, 23.07.2023 03:29 tarihinde dedi ki:

Film direkt ortalama seviyede bi biyografi olmus. 

Nolan babaniz bu kez yapamamis. 

Malum patlama çok sönüktü, fragmanda gösterilen görselliğin ötesinde bir şey yok. Nolan filminden beklenen orijinallik yok. Projede karsilasilan teknik sorunlar, nasil çözüldükleri yok, dönemin politik havasi çok temelsiz anlatilmaya calisilmis. RDJ’nin rolü oldugundan önemli gosterilmis, film o araya sıkışıp kalmış. 

Evde hdfullfilmcehenneminden snopy imax izleyin hicbir sey kaybetmezsiniz.

Nolan'ın filmleri hep görsel anlatım üstüne oluyor. "Gerçek imax" olmasalar bile büyük salonda izlemek yerine tırt Türk korsan sitelerinden izleyeceksem bunun bir esprisi yok. açar random film izlerim onun yerine.

Sosyal ağlarda paylaş

Bene baya beğendim filmi. Öyle muhteşem bir beklenti ile gitmediğim için olabilir. Nolan filmi diye gittim.

Filmin neredeyse tamamı Oppenheimer'ın o tv konuşmasına atıf. Kadrajın merkezinde Cillian Murphy'ın suratı var. 

Film zaten atom bombasını merkezine almıyor, alsa zaten patlama sahnesini daha öne çıkartacak şekilde abartırdı. Japonya'dan sahneler basar, sonunda da yazılarla şu kadar kişi öldü, etkileri bu kadar yıl sürdü diye bitirirdi. Bütün olay biografinin işlenişinde. Bana bir tek girişteki sahneler meh geldi. Evet görülerini yansıtalım filan derken müzik ve 3-5 saniyelik görüntüler olmuş. Ondan sonra zaten adamın karakterine giriyor, sonra da olay akışı başlıyor. Bilimsel olarak çok derine inip seyirciyi teknik detayla boğmuyor. Hiç sıkılmadan kopmadan izletti.

Neden 70 mm imax ile kasmışın cevabı da basit. Adam iyi filmden çok etkileyici film yapma derdinde. Öyle olsa zaten Oscar'da teknik ödüller dışında bir şey kazanırdı. Baştan sonra aynı kaliteden ödün vermek istemiyor. Benim anladığım o. Zaten devamlı merkezine Oppenheimer'ı alması hatta aynı tarifeyi Lewis Strauss'a da uygulaması da duyguların olabilecek en net ve anlaşılır şekilde yansıtılma isteği diye düşündüm. Fazla anlam yüklemiş de olabilirim 🙂

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...