Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siber Guvenlik Uzmani Araniyor


Sin

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Acil olarak sirketimizin yeni sunucularina kisa sure icerisinde siber guvenlik testi yapabilecek ve test sonucuna gore uygun bir rapor yazabilecek birini ariyoruz. 

Bu konuda uzman olup bizimle bu konuda calismak isteyen arkadaslar assagidaki numaralardan bize ulasabilirler.

Iyi gunler kolay gelsin

Mumtaz - 0543 389 3303

Arda - 0544 898 0702

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çalıştığın yerlere göre iç test kabul edilebiliyor veya dış test kabul edilebiliyor. Ancak dış test yaptıracaksanız lisanslı olarak programı olan vs. biryer lazım her rapor kabul edilmez.

Testin uzunluğu normalde kapsama göre haftalar bile alabilir o yüzden acil olarak lazım dediğinize göre size bir şekilde uygun raporu yazacak birini bulman gerekecek. Hangi il?

Yasa gereği firewall, loglama vs. zorunlu zaten. Artık çoğu standart da gereklilikleri arasına penetrasyon testini koydu, otomotiv için denetime geldiklerinde makine yedeği, bulut yedeği, penetrasyon testi cart curt her şeyi soruyorlar.

µh tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Yasal karşılığı tam olarak yok ama gerekliliği duruma göre olabiliyor. Mesela Kişisel Verileri Koruma Kurulu kararlarına göre alınması önerilen güvenlik tedbirlerinden, verileri çaldırırsan niye yapmadın diye cezan artabilir. Ama ISO 27001 için mesela penetration test gerekmiyor ama gerekli testler de var. Kanunda yapacaksın diye bir şey yok ama tabii.

Sözleşmesel zorunluluklar olabiliyor daha çok. Ben müvekkillere kritik veri gönderilecek yüklenicilere bu tarz testler yaptırmalarını ve raporları istemelerini öneriyorum, genelde sözleşmelere de yazıyorum zaten. Şirketler düzleminde daha farklı gidiyor bu işler, ben yasal olarak bunu yapmakla yükümlü değilim diyenlerle karşılaştım. Cevabım kibarca bana ne yasal yükümlülüğünden, ondan sözleşmeye yazıyoruz demek oldu. Yüklenici olmak zor...

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...