Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Squid Game (2021) - Netflix

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

İlk sezonla kıyaslanamaz zaten, ama zaten hikayenin gidişatı itibariyle de ilk sezon beklememek lazımdı. Bence güzeldi ikinci sezon da. Ara vermeleri olmamış. Bir de mecburen biraz hızlı gittiler, karakterlere görece daha az değindiler. "Gerçek Kötüler" takımının başındaki yaşlı iş adamı mesela çok tek boyutlu, biraz daha işleseler iyiydi. Rapçi, kriptocu falan, biraz flashback vb ile derinleşebilirdi ama belli ki aksiyona yüklenmek istemişler.

Genel olarak dizide biraz ayar kaçırma derdi var.

Spoiler

Adam sınırsız para harcıyo gibi gözüküyo, ama balyası daha da sınırsız, oysa elde ettiği para tamam kişisel servet olarak dev de yaptığı operasyonlar için hala uzun vadelik değil. Aynı şekilde işte bir oyunda sapır sapır yarıdan fazla öldü diyosun, sonra bakıyosun 80 90 ölü diyo oyun sonu, gösterilen öyle değildi izlerken. Son bölümde bakarsak sonradan "tamam hadi ortalığı temizleyin" dendikten sonra gelen askerlerle bakarsak 2000 tane falan asker var. O kadar adamın o kadar büyük olayı gizli tutması hiç sızmaması mümkün mü?

Genel olarak sevdim ama ben, zaten ilk sezon kadar iyi beklemiyordum, karşıladı beklentimi.

Mesaj tarihi:

2. sezon beklentimin üzerine çıktı.

sadece oylama muhabbetini gereksiz/anlamsız/zorlama buldum. ki bütün senaryoyu oylama üzerine kurmuşlar aslında. elemanın parktaki evsizlere ekmek ve kazı&kazan sunduğu bölümde izleyiciyi buna hazırlamışlar ama bilemedim altan. belki de salt demokrasi kötülemesidir. aynı "yohamına"yı her seçim akşamı yaşıyoruz. dizide görünce irrasyonalitenin dik alası dediğimiz şey hayatımızın gerçeği aslında. dışımdan düşünmüş gibi oldum.

• 2 hafta sonra ...
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:

İkinci sezonda bazı kısımlar gereksiz uzun tutmuşlar. İyi başlamıştı ama ilk sezon kadar tat vermedi. Ara vermesi ayrıca kötü olmuş.

• Yeni Oluştur...