Kharon Mesaj tarihi: Ocak 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2021 Tane boyutu yuzunden. Herturlu tuz calisiyor ben en ucuz, orta ve duzensiz taneli olarak bunu kullaniyorum. Daha iri taneliler hem amaca hizmet etmiyor hem de fazla tuz kullanilmis oluyor. Daha ince sofralik tuzlar yuzeye tutunmuyor, asindirici etkisi zayif. Salamura tuzu, kosher e cok yakin hatta bazi ureticilerinki ayni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2021 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2021 Doğrudur da ızgaralı tavalar iyi temizlenmiyor sanki. Ben de soğanla falan temizliyordum atadan kalma usulle ama güvenemiyorum işte heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Ocak 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2021 Kosher tuzun normal tuzdan tek farki yahudi imamının okuyup üflemesi degil mi ? Arada boyut farki mi oluyo normal tuza karşı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2021 almanlar bile bu kadar triggerlanmadi kosher kelimesine sofra tuzundan kalin, piyasada kaya tuzu veya deniz tuzu diye satilandan ince, duzensiz taneli tuz iste. Hem ucuz hem amaca yonelik. Salamura tuzu var bizde yakin ama tane boyutlarinin standardi yok, firmadan firmaya degisiyor. Nasilsa eriyecek diye de sallanmiyor pek. O yuzden direkt kosher diye yazdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ocak 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2021 Nerden aliyoruz ucuza? Anca sofra tuzu, himalaya tuzu, turşu tuzu görüyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2021 Salamura tuzu aktarlarda falan ucuza satılıyor. Kosher nerede satılır bilmiyorum. Deniz tuzu, himalaya kaya tuzu (diye ittirdikleri) falan pahalı. Fiyat/performans için en iyisi deniz tuzu sanırım Türkiye özelinde. Tava yıkamak için hangisi daha iyidir f/p açısından bilemem tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Ocak 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2021 Onemli olan tane boyuysa sea salt alip, kosher boyutunda degirmende cekersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2021 Önemli olan bi tık kalın taneli ve ucuz olması sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Ocak 27, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2021 Musluman adam kosher tuz kullanmaz / kullanamaz / kullandırmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 28, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2021 salamura tuzunun, yollara atıkları tuzdan sonra en ucuz tuz olması lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 28, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2021 On 19.01.2021 at 08:15, Raze dedi ki: döküm tava bildiğin dökme demir. kırılıp dökülme ihtimali en az olan şey olabilir. dökümcübaba diye bi yerli marka var, onun ne/nasıl anlattığı videoları var. bildiğim dökme demir olduğunu biliyorum da, farklı firmalar "döküm tava" diye farklı şeyler satıyormuş. https://www.hepsiburada.com/schafer-famos-yanmaz-yapismaz-2-parca-granit-dokum-tava-seti-gri-p-hbv00000ey0fq mesela şu alüminyum soğuk pres ile üretiliyormuş ve üç kat yapışmaz kaplama uygulanmış. kaplaması çabuk sökülüyormuş ve kaplamaya rağmen yapışmayı engellemiyormuş. https://www.hepsiburada.com/lava-yuvarlak-kizartma-tavasi-metal-kulplu-cap-28cm-p-HBV000007HP90 şuna baktım, üç kat emaye kaplama diyor. https://www.hepsiburada.com/dokumcubaba-blackbear-kaplamasiz-dokum-tava-26cm-ham-pre-seasoned-p-HBV0000136HV1 dökümcübaba emaye kaplama yoktur diyor, 3 kat season edilmiştir diyor. bundan sipariş ettim bugün. On 19.01.2021 at 09:32, Fistan dedi ki: ben de eski topik sandım sene 2021 ve döküm tava keşfi dur sen dur, 2025'te karınca çiftliği topiği açayım da gör. On 19.01.2021 at 18:54, paramecium dedi ki: Mat emaye kaplamalı olarak Ikea ve Staub tavalar ve tencereler var bende. Kaplamasız olarak da Lodge tava kullanıyorum. Kaplamasız olan tavam diğerlerinden daha küçük. Yumurta bile kırıp yapıyorum, daha yapışma sorunu yaşamadım. Doğru ısı ve iyi bir seasoning yapışmayı minimize ediyor. Ahşap ve plastik aksesuarları olmadığı için direkt fırına atılabiliyorlar. Lodge'i kamp yaptığımda götürüyordum. Emaye kaplaması olmadığı için daha özgür kullanım yapabiliyorsun. Kaplamasız olana su haricinde deterjan/sabun vurmuyorum. Lodge tava 927 liraya satılıyormuş (başka biri de 1200 liraya satıyor) https://www.amazon.com.tr/Terbiyeli-Lodge-Pre-Skillet-Black-dökme/dp/B00006JSUA/?th=1 benim aldığımdan ne farkı var bilmiyorum da dökme demir tavanın dökme demir tava olduğunu düşününce pek mantıklı gelmedi bu kadar fiyat farkı. On 27.01.2021 at 13:35, KHaRoN dedi ki: Telleme yavas yavas da olsa yuzeye zarar veriyor, seasoning i yavas yavas calip goturuyor. Biz bunun yerine yarim patates ve kosher tuzuyla siliyoruz. Hem durulamasi kolay, hem telden daha az yorucu, hem de yuzey uzerinde kalinti materyal kalma riski yok veya kalsa bile zararsiz. temizlemek için yarım patates yedekte tutabileceğimi sanmıyorum da fırça alabilirim belki. şunun gibi bişi felan: https://www.hepsiburada.com/izmir-firca-tel-firca-ahsap-sapli-mangal-izgara-dokum-tava-ve-tost-makinesi-temizligi-3-pk-25-cm-cop-sis-hediye-p-HBV0000119CYJ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raze Mesaj tarihi: Ocak 29, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2021 o fırça olmaz bence. tel ile temizlemek seasoning e zarar veriyor. lodge'un plastik türevi fırçası/ spatulası var onlar alınabilir ama onların da fiyatı uçuk biraz. evdeki herhangi tahta bir spatula işini görür aslında çok da kafaya takacak bişey değil. temizliğini yaparken dert ağır olması ve sıcak temizliyor olman. elin yoruluyor, her yerine dokunulmuyor vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Nisan 18, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2021 Sous Vide kullanın sonrada görüntü için ufak bir dandik döküm tava ile dışına renk verirsiniz en kötü butane torch kullanırsınız. Döküm tava bakımı zahmetli, et yaptığın zaman ortalığı yağa boğan, kokutan bir iş. Bir süre sonra keyfi kaçıyor. Sous Vide daha zahmetsiz, biraz zaman alır ama her zaman mükemmel et yersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 19, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2021 (düzenlendi) poşette tavuk diyosun sdfh Nisan 19, 2021 Fistan tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 19, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2021 Sous vide hazirlamasi 50 saat suren bir yontem degil mi? Bir de makinesi falan pahali bayagi sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Nisan 19, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2021 Makine pahalı, güzel steak, olması gereken ısıda, 2 saat falan sürer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Nisan 19, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2021 Sıcaklığı belli seviyede tutuyor di mi o alet, suyu ısıtan rezistans ve termostat birleşimi değil mi nihayetinde? Neden pahalı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Nisan 19, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2021 tr de pahalı, tankı, torbası, vakum cihazı vs derken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 19, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2021 bi de devirdaim pompası var işte basit bi alet. pahalı değil 150 avroya alırsın, tl değersiz :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 19, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2021 herkes bir meaty herkes bir cheesy. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Nisan 19, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2021 mis gibi ateste yakmak varken sous vide ne bileyim .s Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Nisan 19, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2021 sous vide mükemmeliyetçilik, pişirince "yakmak" zorundasın yine zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Nisan 20, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2021 Amazon Germany'den aslında gene uygun fiyata alınıyor sous vide cihazı geçenlerde bakmıştım. Gümrük kargo dahil 1200TL gibi bir şeye geliyordu. Arkadaşım almıştı bir kere denedim onda, ondan sonra evde et kızartmıyorum. Eti alıp direkt arkadaşa. Döküm tavanın bakımı, kullanım sonrası temizliğini, mutfak tezgahının yağ olması, koku falan işin içine girince ne büyük rahatlıkmış diyor insan. Her seferinde de aynı eti yiyorsun, yandı ziyan oldu derdi olmadan. Vakum cihazına vs gerek yok bu arada. Zipli poşetler işe yarıyor gıda ile uyumlu olan. Suya daldırıp havasını alabiliyorsun. Biz öyle yapıyoruz. Çalışma prensibi çok basit bu arada. Fistan'ın dediği gibi devir daim pompası, termostat, rezistans. Eskiden rezistanslı su ısıtıcıları vardı halen var sanırım. Fiş ve rezistanstan oluşan. İşi bilen birisi DIY mantığıyla yapabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Nisan 20, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2021 cubuk gibi olan tencerenin icine konan sous vide makinalari var gayet pratik ve cidden guzel aletler, 100 dolar bandinda kaliteli seyler vardi en son baktigimda pratik ve standart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar