Bone Mesaj tarihi: Kasım 15, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2020 Valhalla: 25 ml Vodka 25 ml Raspberry Liqueur 25 ml Peach Schnapps Lemonade Orange Juice Freyja: 25 ml Vodka 25 ml Mango Sourz 25 ml Banana Liqueur Orange Juice Lemonade Aegir: 25 ml Blackcurrant Liqueur 25 ml Apple Sourz 25 ml Coconut Rum Lemonade Ragnarok: 50 ml Vodka 25 ml Strawberry Liqueur Blackcurrant Lemonade Grendel: 25 ml Coconut Rum 25 ml Peach Schnapps 25 ml Blue Curacao Orange Juice Tyr: 25 ml Banana Liqueur 25 ml Blackcurrant Liqueur 25 ml Raspberry Liqueur Blackcurrant Orange Juice Loki: 25 ml Gin 25 ml Vanilla Syrup / Vanilla Liqueur 25 ml Creme de Menthe Lime Lemonade Thor's Hammer: 25 ml Dark Rum 25 ml Amaretto 25 ml Blue Curacao Lemonade Frost Giant: Ice 25 ml Vodka 25 ml Strawberry Liqueur 25 ml Blue Curacao Lemonade Fenrir: 50 ml Dark Rum 25 ml Chocolate Liqueur Vanilla Syrup Cola Skoll: 50 ml Butterscotch Liqueur 25 ml Vodka Grenadine Lemonade Valkyrie: 50 ml Vodka 25 ml Raspberry Sourz 25 ml Vanilla Syrup / Vanilla Liqueur Vimto Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 15, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2020 Tariften ziyade bunlari yapabilecek malzemeleri nereden bulabilecegimiz ve hangi malzemeleri alirsak en az paraya en cok sayida farkli kokteyli yapabilecegimiz uzerine bir tuto olsa daha iyi olur sanki. Memlekette icilebilecek duz viskinin 500 lira oldugu ve parasiyla dahi pek cok seyi alamadigimiz/bulamadigimiz su donemde sevaba girersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Kasım 15, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2020 (düzenlendi) 70'lik jameson stout edition 240tl, cok yuksek notlu duz viski Kasım 15, 2020 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 15, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2020 türkiye girişi varsa tekellerden alırsın baska türlü alamazsın bunun tutosu bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Kasım 15, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2020 şu set ucuzmuş: https://www.trendyol.com/biradli/profesyonel-kokteyl-hazirlama-bar-shaker-seti-550-ml-p-37985857?boutiqueId=535874&utm_source=aff_t&utm_medium=cpc&utm_campaign=cimri_urun_listeleme&adjust_tracker=1xed9e_u72in2&adjust_campaign=cimri_urun_listeleme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Kasım 15, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2020 New-york sour yaptım ben geçen jim bean + aker marka şarap ile enfes oldu. Anne ayranı şeykırı ile yaptım ama oldu baya yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 15, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2020 (düzenlendi) 2 saat önce, deadwoll dedi ki: Tariften ziyade bunlari yapabilecek malzemeleri nereden bulabilecegimiz ve hangi malzemeleri alirsak en az paraya en cok sayida farkli kokteyli yapabilecegimiz uzerine bir tuto olsa daha iyi olur sanki. Memlekette icilebilecek duz viskinin 500 lira oldugu ve parasiyla dahi pek cok seyi alamadigimiz/bulamadigimiz su donemde sevaba girersin. al o zaman tam senlik tarif. Ale Dreg ya da Dry Ale Yeast bulabilirsen sadece su ve bal kullanarak içki yapmaca: Kasım 15, 2020 Bone tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 15, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2020 Tam anlatamamışım sanırım. Yukarıdaki tariflerde mesela 10 çeşit alkol, 10 çeşit sour, extract, şurup vs. var. Ama votka en fazla kullanılanı (tatsız, kokusuz olduğundan muhtemelen) mesela. İşte votka gibi tariflerde en sık tekrarlanan malzemeleri tespit edip hangileri olduklarını, Türkiye'de nereden bulunabileceklerini, evde bir mini bar oluşturmak için asgari nelere ihtiyaç duyulacağını falan yazmak daha anlamlı olur bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 15, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2020 36 dakika önce, deadwoll dedi ki: Yukarıdaki tariflerde mesela 10 çeşit alkol, 10 çeşit sour, extract, şurup vs. var. Ama votka en fazla kullanılanı (tatsız, kokusuz olduğundan muhtemelen) mesela. İşte votka gibi tariflerde en sık tekrarlanan malzemeleri tespit edip hangileri olduklarını, Türkiye'de nereden bulunabileceklerini, evde bir mini bar oluşturmak için asgari nelere ihtiyaç duyulacağını falan yazmak daha anlamlı olur bence. senin aradığın şey şu alttaki video olsa gerek. evde küçük bar gibi bir bölüm açmak istiyorsan, varolan tüm içkileri yapmaya çalışmak yerine kendi sevdiğin içkilere odaklanman daha iyi olur. videoda da bunu belirtiyor zaten. atıyorum mesela White Russian, Pina Colada, Apple Martini içmeyi mi seviyorsun? o zaman bunların malzemelerini toplayarak başla. Migros gibi yerlerde Cin, Votka gibi malzemeler bulunabiliyor. Paşabahçe'de güzel bir shaker bulmuştum ama Hepsiburada'da da bir sürü shaker, karıştırma çubuğu, süzme çubuğu felan satılıyor. İngiltere, İsveç gibi yerlerde internetten alkol satın alabiliyoruz da, Türkiye'de yasak o. o yüzden en yakın Alkol Dükkanını (AVM içlerinde de oluyorlar) veya Alkol satan süpermarketi (Migros örneği gibi) senin bulman gerekiyor. o konuda tutorial yazılabileceğini sanmıyorum. her mahallede bir içki dükkanı olabildiği için ama internetten alkol ürünü tanıtımı yapılamadığı için hangi mahallede hangi dükkan var görüp tanıtamıyoruz. ama dediğim gibi başlangıç için kendine birkaç kokteyl (klasik kokteyllerden) seçerek başla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Kasım 15, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2020 Türkiye'de Angustra bitter satılıyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 15, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2020 şuradaki mesaja göre bireysel almamız Türkiye'de yasadışı sayılıyormuş, ne kadar doğru bilmiyorum: https://evdekibar.com/2016/07/10/tanitim-angostura-aromatic-bitters/ Lucca, Escale, Morini, Alancha, Colonie gibi mekanlarda kullanılıyormuş sanırım. kantaron otu, mürver çiçeği kurusu, safran, papatya, kuru nane kullanılarak yapılıyormuş herhalde, oturup kendimiz yapmamız lazım anlaşılan. İstanbul'da yaşayanlar şuraya sorabilir, orada bitters bulunuyormuş herhalde: https://foursquare.com/v/rind-liquor-store/4fdf7e7ae4b05197ce7127f4 adam hala satıyorsa, kimden almış felan bir öğrensin, biz de alalım oradan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Kasım 24, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2020 Ben de evde kendi kendime espresso martini yapıp içiyorum bu aralar. Elinizin altında bir espresso makinası olması işi bayağı kolaylaştırıyor, eğer makinanız varsa bir denemenizi öneririm. Oldukça hoş bir kokteyl. Kullandığım tarif: 45 ml votka 45 ml taze espresso (makinanın çıkardığı ölçeği kullanıyorum, ölçmedim açıkçası 45 ml mi değil mi) 30 ml kahve likörü (Kahlua kullanıyorum) 7 ml şeker şurubu (Yerli malı yurdun malı Gusse) Hepsini shakerda bol buzla 15-20 saniye iyice çalkalıyoruz, martini bardağına (bence düz viski bardağı ile daha rahat ama şekiliz ya...) döküyoruz, afiyetle içiyoruz. Şaka maka sağlam alkol var içinde, o yüzden drink responsibly. Dışarda içsen kaç para, kim bilir içine neler katıyorlar. Evde de yaparsınız... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 21, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2021 25 ml Absinthe 25 ml Mint Liqueur 125 ml Sprite aklımda bir süredir şöyle bir kokteyl var. Absinthe aldığımda deneyeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 21, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2021 (düzenlendi) Bu arada şu tarifler 568 ml bardağa göre hazırlanmış, o bardağa ölçüleri şöyle olacak herhalde. On 15.11.2020 at 03:35, Bone dedi ki: Valhalla: 25 ml Vodka 25 ml Raspberry Liqueur 25 ml Peach Schnapps 245 ml Lemonade 245 ml Orange Juice Freyja: 25 ml Vodka 25 ml Mango Sourz 25 ml Banana Liqueur 245 ml Orange Juice 245 ml Lemonade Aegir: 25 ml Blackcurrant Liqueur 25 ml Apple Sourz 25 ml Coconut Rum 490 ml Lemonade Ragnarok: 50 ml Vodka 25 ml Strawberry Liqueur 245 ml Blackcurrant 245 ml Lemonade Grendel: 25 ml Coconut Rum 25 ml Peach Schnapps 25 ml Blue Curacao 490 ml Orange Juice Tyr: 25 ml Banana Liqueur 25 ml Blackcurrant Liqueur 25 ml Raspberry Liqueur 245 ml Blackcurrant 245 ml Orange Juice Loki: 25 ml Gin 25 ml Vanilla Syrup / Vanilla Liqueur 25 ml Creme de Menthe 245 ml Lime 245 ml Lemonade Thor's Hammer: 25 ml Dark Rum 25 ml Amaretto 25 ml Blue Curacao 490 ml Lemonade Frost Giant: Ice 25 ml Vodka 25 ml Strawberry Liqueur 25 ml Blue Curacao 400 ml Lemonade Fenrir: 50 ml Dark Rum 25 ml Chocolate Liqueur 245 ml Vanilla Syrup 245 ml Cola Skoll: 50 ml Butterscotch Liqueur 25 ml Vodka 245 ml Grenadine 245 ml Lemonade Valkyrie: 50 ml Vodka 25 ml Raspberry Sourz 25 ml Vanilla Syrup / Vanilla Liqueur 490 ml Vimto Haziran 21, 2021 Bone tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 21, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2021 Tyr iyiymis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 21, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2021 Bellow nerde ya tam onun konusu bu , adamın ödülü fln var barmenlikten diye bilyom Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 21, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2021 (düzenlendi) @Bone, dayamışlar şekerli şurupları, blue curacao, grenadine, vanilla syrup vs. Haziran 21, 2021 Fistan tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 21, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2021 Cyberpunk 2077 oynadığımdan beri şu Johnny Silverhand'ı yapmayı düşünüyorum da Angostura bitters'ı bulamadım. Johnny Silverhand: 4.5 cl Bourbon 2 gıdım (dash) Angostura bitters 1 küp şeker birkaç gıdım suyla eritilmiş 1 gıdım Bira Acı biber ile süslenir Jackie Welles: 4.5 cl Votka Biraz Limon suyu Biraz Zencefil birası 1 gıdım Acı Sos Buz üstünde servis edilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 21, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2021 old fashioned tarifinde angostura bitters var normalde, ama yerine campari, absinthe, yahut herhangi bir amaro koyulabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 23, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2021 On 21.06.2021 at 23:27, DoGMeaT dedi ki: old fashioned tarifinde angostura bitters var normalde, ama yerine campari, absinthe, yahut herhangi bir amaro koyulabilir hmm güzel fikir. öyle deneyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 23, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2021 angostura bitters var trde, ithalatçısı var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 23, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2021 Özet: Margarita Tarifi: 2 ölçek Blanco Tequila, 1 ölçek lime suyu, 1 ölçek portakal likörü Fortaleza + Triple Sec: şekerli Fortaleza + Dry Curacao: biraz daha ekşi, bubble gum aroması, serinletici Fortaleza + Cointreau: tuzlu, ekşi, tazeleyici, tercih ettiği Don Julio + Triple Sec: şekerini dengeliyor Casamigos + Triple Sec: pamuk şeker gibi Casamigos + Dry Curacao: pamuk şeker ve bubble gum, kazanan Tromba + Triple Sec: şekerli ve mentollü Tromba + Dry Curacao: mentol, taze kesilmiş çim ve yer fıstığı tadı diğer kombinasyonları pas geçebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 23, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2021 bi yıldır falan sadece tek bi kokteyl içiyorum. hiç sıkılmadım yenisini bile aramaz oldum. dümdüz hiç kompleks olmayan bişey. zencefilli gazoz (şekerciyseniz beyoğlu değilseniz şıveps) cin lime (bulamazsanız limon) daha girişimciyseniz bonus: kesilmiş dilim zencefil kökü ekşisi var şekeri var. her şeyi var. başka içkilerle de oluyor ama en güzel cinle oldu. genelde beefeaterla yaptım. pembe beefeaterla da yaptım ama çok içirdi tatlı tatlı. adalinle de güzel oldu baya bi aromatik adalin. votkayla pek yakıştıramadım ama orjinali votka olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 23, 2021 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2021 hmm ilginç bir şeye benziyor. haftasonu deniyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 23, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2021 oo gin buck afiyet olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar