Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üniversitelerde boş kalan bölümler


ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

Birkaç kez yazdım forumda, şu an Türkiye'nin neredeyse istihdam ettiği üniversite mezunu kadar okuyan istihdam dışı lisans ve yüksek lisans öğrencisi var. Bunların işsiz kalacağı bariz. Geçen yıl ilk defa Cumhuriyet tarihinde lisans öğrencisi sayısı düşmüştü. Bu trend sürecektir.

Türkiye ekonomisinin çok ciddi bir iş yaratamama sorunu var. İşsiz ve umutsuz milyonlarca genç hem büyümeyi frenleyecek hem de sosyal sorunlara da yol açacaktır. Üniversite okumak onyıllardır önemli bir sınıf atlama aracıydı, bunun ortadan kalkması insanları sistem dışına itebilir. Türkiye'nin en büyük avantajı denilen nüfus heba edildi.

eldar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bunlar daha iyi günlerimiz ya sdf, her yana üniversite, her üniversiteye 500 tane bölüm açınca böyle oluyor. Sadece bunlar değil, bir sürü bölüm çatır çatır kapanıyor ya da öğrenci alma hakkını kaybediyor.

Neyse piyasa dengesini bulacak her türlü. İnsanlar uyandı, meslek edinmek için daha doğrudan arayışlar içerisine giriyorlar artık.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya üniversiteyi geçtim, gelişmiş ülkelerde lise ilkokulun bile gerekliliği tartışılırken, türkiyedeki saçma sapan apartman üniversitelerinin abuk subuk bölümlerinin hiç bir manası yok. Asıl bunlara değil de, deli gibi dolan özel üniversiteleri anlayamıyorum ben. Esenyurt üniversitesi, yeni yüzyıl üniversitesi, bilmemne üniversitesi. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Az önce, Silphatos dedi ki:

gıda müh okul ne olursa olsun iş yapmaz mı ya ya da en azından 10 yıl 20 yıl önce öyleydi, 0 başvuru ilginçmiş

Silph öyle diyosunda elektrik, makine ve inşaat mühendislikleride var. bunlar hiç bir şey yapamasa diploma satar para kazanır. 

 

iyi aslında bu sayede belki bölüm kapatırlarda manasız 100lerce iki cümleyi yan yana getiremeyen mühendis cıkmaz piyasaya.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında dolmaması iyi, kafkasta bitliste bölüm okuyup senelerini heba edeceklerine başka bir çözüm veya yol denesinler. Ayrıca her mesleğin ihtiyacı türkiyede ki bölüm sayısı kadar değil. 3 tane arkadaşım izmir astronomi bitirdi, 1 tanesini işini yapıyor gözlem evinde. O kadar ihtiyaç yok ki, burç yazarı olabilirdi tabi ikisi ama istemediler. Nedense hiç sevmiyorlar astrolojiyi hehe.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi hikaye anlatayım. ben çevre mühendisliği mezunuyum (geleceğin mesleği lol), mezunlar ya üretim yapan şirketlerde, ya memurlar ya da çevre danışmanlık firmalarında çalışıyor. kurumsal şirketlerde çalışanların durumu iyi ama %3'i falandır. memurlar da %10 olsun. kalan %87 danışmanlık firmalarında evrak işi yapıyor.

baktılar bir sürü çm işsiz kalıyor, devlet geçenlerde bi mevzuat çıkarttı. bir çevre danışmanlık şirketindeki çevre mühendisi max 10 şirket bakacak gibi bir şey. danışmanlık şirketine eklenen her 10 şirkette bir yeni mühendis daha alman lazım. ahshshsh böyle yapay yöntemlerle istihdam artırmaya çalışıyorlar. sonuç olarak danışmanlık işi yapanlar 2500 lira falan alıyor maksimum. yaptıkları vakit alan bi iş de değil, katma değeri de yok. regülatif bi saçmalık işte.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pandemiyle beraber avrupa ve amerika da evden eğitimin onemi baya arttı. Cogu üniversite bile online eğitime gecti Harvard dahil. Okullar icin aslında güzel yöntem kampüs acmana bile gerek yok online olarak yurtdisinda yasayan öğrencilerini hiç görmeden bile mezun edebilirsin. Bakalım nasıl gelisicek durumlar.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...