ghaldszar Mesaj tarihi: Haziran 23, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2020 Merhaba Python dersleri çalışıyorum. Aslında Spyder kullanıyordum ama bir kaç kolaylaştırıcı özelliğinden dolayı Sublime yükledim. Türkçe karakterli yazılarda print edince sorun çıkıyordu. Onun için dosyaların başına #!/usr/bin/env python3 # -*- coding: utf-8 -*- kodunu ekledim. Spyder'da bu problemimi çözüyordu. Sublime Text'te de error vermesini engelliyor ama yazdığım türkçe karakterler yerine başka şeyler yazıyor mesela "I" harfi yerine "\xc4\xb1" yazıyor. Ne yapmak gerek bunu çözmek için? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Haziran 23, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2020 (düzenlendi) Vscode kullanmak Haziran 23, 2020 -Bonesoul- tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 23, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2020 Ben de pycharm kullanıyorum valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Haziran 23, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2020 editorle interpreter’i niye karistirirsiniz, kim bilir neler yapiyor nasil shell acmaya calisiyor. kodu vi’de yaz, terminalden de kendin calistir bence cozum olarak. en azindan environment variablelar encoding vs uzerinde tam hakimiyetin olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 23, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2020 https://stackoverflow.com/questions/4872007/where-does-this-come-from-coding-utf-8 python 2 mi kullaniyorsun? cozumlerden biri de 3 e gecmek sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Haziran 23, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2020 bende sublime kullanıyorum da hiç böyle bişiler yaşamadım extantionlardan dolayı bir problem mi acaba ? p2 ,p3 farketmiyor her şeyde düzgün çalışıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paradoksalkedi Mesaj tarihi: Haziran 23, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2020 1) vscode kullan 2) türkçe karakter kullanma (öğrenmeye çalışıyorsun sanırım, tabii ki yaptığın dev env'de gerekiyorsa ayrı) 3) profit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Haziran 24, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2020 (düzenlendi) 23 saat önce, -Bonesoul- dedi ki: Vscode kullanmak 22 saat önce, roket adam dedi ki: Ben de pycharm kullanıyorum valla. Bir çok program denedim aslında ama bazı kolaylıklarından dolayı Sublime kullanmak çok kolayıma geliyor. Diğer programlarda o kolaylıkları göremiyorum ya da varsa kullanmayı ben beceremedim. Ya da bir şekilde sorunlu çalışıyorlar. 21 saat önce, sardalya dedi ki: editorle interpreter’i niye karistirirsiniz, kim bilir neler yapiyor nasil shell acmaya calisiyor. kodu vi’de yaz, terminalden de kendin calistir bence cozum olarak. en azindan environment variablelar encoding vs uzerinde tam hakimiyetin olur Aslında çok mantıklı. hatta Vi kullanmak zorunda da değilim Sublime kullanıp yine Terminalden çalıştırabilirim kodu ama şu an benim için sayfalarca kod yazıp onu çalıştırmak gibi bir şey söz konusu değil. Ben videolarda gördüğüm bir iki satır kod yazıp onu çalıştırıyorum sonra bir değişiklik yapıp bir daha çalıştırıyorum. Her 2 dakikada bir kod satırı çalıştırıyorum deniyorum. Bir terminale git bir editore git çok sıkıntılı olur bu durumda. 21 saat önce, reyou dedi ki: https://stackoverflow.com/questions/4872007/where-does-this-come-from-coding-utf-8 python 2 mi kullaniyorsun? cozumlerden biri de 3 e gecmek sanirim. Python 3 kullanıyorum. 21 saat önce, 7thBreath dedi ki: bende sublime kullanıyorum da hiç böyle bişiler yaşamadım extantionlardan dolayı bir problem mi acaba ? p2 ,p3 farketmiyor her şeyde düzgün çalışıyor Benim kullandığım durum ve düzey bu: #!/usr/bin/env python3 # -*- coding: utf-8 -*- arabalar = ["BMW" , "Mercedes" , "Opel" , "Mazda"] elemansayisi = len(arabalar) print("Listede" , elemansayisi , "araba vardır.") Çıktısı da: ('Listede', 4, 'araba vard\xc4\xb1r.') Neden olduğunu maalesef ben de bilemiyorum. 20 saat önce, paradoksalkedi dedi ki: 1) vscode kullan 2) türkçe karakter kullanma (öğrenmeye çalışıyorsun sanırım, tabii ki yaptığın dev env'de gerekiyorsa ayrı) 3) profit Aslında kullanmak zorunda değilim şu durumda ama eninde sonunda kullanacağım herhalde. Belki de en iyisi şimdilik türkçe karakter kullanmadan devam edip daha sonra @sardalyanın dediğini dinleyip terminal kullanmak. Bilemedim. Yine de sorunu çözebilirsem daha iyi sanki. Profit nedir pek bilemedim. Haziran 24, 2020 ghaldszar tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 24, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2020 (düzenlendi) sublime text sorunu bu, ayarlardan cozebilmen lazim. surdan test ettim yazdigin kodu: https://repl.it/languages/python3 output: Listede 4 araba vardır. Haziran 24, 2020 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Haziran 24, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2020 kodda hata yok da, sistemde bi sıkıntı var bence. bende 2. satır olmadan da problemsiz. ya sublime ayarlarında, ya sublime'a extension yüklediysen onlardan biriyle ilgili de olabilir. ya da sistemde olan bir durum da olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Haziran 25, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2020 Sorun kodda değil evet, Ben de hem terminalden hem de Spyder'den çalıştırdığımda düzgün çıkıyor ama Sublime Text'de sorunlu çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Haziran 25, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2020 sublime text'te ayarlardan interpreter sec python 2.x kalmis olabilir orada... veya encoding'i ayarlardan ara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Haziran 25, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2020 24 dakika önce, Goering dedi ki: sublime text'te ayarlardan interpreter sec python 2.x kalmis olabilir orada... veya encoding'i ayarlardan ara. Benim de aklıma o takıldı acaba yanlışlıkla Python2 mi çalıştırıyor diye orasını burasını karıştırıyordum. En sonunda iyice cıvıdı ben de aç kapa yaptım şimdi düzeldi. İnşallah başka bir taraftan daha sağlam bir yeri göçertmedim. Şimdilik çözdük yani Teşekkürler cevap yazan herkese... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Haziran 25, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2020 22 saat önce, ghaldszar dedi ki: Bir çok program denedim aslında ama bazı kolaylıklarından dolayı Sublime kullanmak çok kolayıma geliyor. Diğer programlarda o kolaylıkları göremiyorum ya da varsa kullanmayı ben beceremedim. Ya da bir şekilde sorunlu çalışıyorlar. Aslında çok mantıklı. hatta Vi kullanmak zorunda da değilim Sublime kullanıp yine Terminalden çalıştırabilirim kodu ama şu an benim için sayfalarca kod yazıp onu çalıştırmak gibi bir şey söz konusu değil. Ben videolarda gördüğüm bir iki satır kod yazıp onu çalıştırıyorum sonra bir değişiklik yapıp bir daha çalıştırıyorum. Her 2 dakikada bir kod satırı çalıştırıyorum deniyorum. Bir terminale git bir editore git çok sıkıntılı olur bu durumda. Python 3 kullanıyorum. Benim kullandığım durum ve düzey bu: #!/usr/bin/env python3 # -*- coding: utf-8 -*- arabalar = ["BMW" , "Mercedes" , "Opel" , "Mazda"] elemansayisi = len(arabalar) print("Listede" , elemansayisi , "araba vardır.") Çıktısı da: ('Listede', 4, 'araba vard\xc4\xb1r.') Neden olduğunu maalesef ben de bilemiyorum. Aslında kullanmak zorunda değilim şu durumda ama eninde sonunda kullanacağım herhalde. Belki de en iyisi şimdilik türkçe karakter kullanmadan devam edip daha sonra @sardalyanın dediğini dinleyip terminal kullanmak. Bilemedim. Yine de sorunu çözebilirsem daha iyi sanki. Profit nedir pek bilemedim. Konuyla doğrudan alakalı değil ama şunu koyayım abi, print içinde veya dışında string formatlarken: https://pyformat.info/ birde bu https://www.python.org/dev/peps/pep-0008/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Haziran 25, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2020 çok saçma olacak ama sublime texti SRT için kullanıyorum Tr harfler sapıtıyor edit programında. Reopen windows iso / save utf 8 with bom işe yarıyor mesela onda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2020 Jupyter notebook kullan bence. Aslında senin yapmaya calistigin seyin doğru adresi o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ekim 6, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2020 jupyter ile başladım, fakat en kolayı pycharm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 6, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2020 Jupyter yeni baslayanlar icin iyi, hele benim gibi R'dan falan gelenler icin daha da iyi. Python'in yadirgadigim tek olayi 0'dan baslamasi indekslerin falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar