Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

How to chop wood ve diğer mutfak maceraları


DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

spacer.png

Detroit ascilar grubu yasa boguldu valla ben de yorumlari okurken duygusala bagladim biraz. ilk basta calissam kafam acilirdi diyordum ama simdi nasi aksam yemek yapcam moduna girdim kendim yemek yiyemiyorumki canim skldi valla

 

k03aBy.png

NG6dAQ.png

 

bir suru yorum var ama genede adamin ustaligi ve iyi adamligina methiyeler diziliyor,ben de katiliyorum cok sabirli adamdi hadi ben sabrini cok test etmedim ama goruyordum tam andavallarla muhattab olyo ama yinede asabini bozmuyor,rahat,sakin bi adamdi,derken kalpten gitti lol

26 dakika önce, fresia dedi ki:

önün açıldı diye düşünecek kadar bir ruhsuz ben miyim

abi hic alakasi yok ya bura neki kici kirik restoran burda sef olsam facebookta statusumu update etmem oyle diyim yani,cok kotu oldu bence beni seviyordu iyi bi referanstan oldum,ayrica ustamdi yani bana hergun bisiler ogretiyordu,kasaplik ogretiyordu,simdi ustam yok,ustasiz asci nasi olur ya, Ronin olduk iste,ortada kaldim.cok kotu yani profesyonel olarak,ustune bide insani olarak kotu,hadi ben az taniyodum ona ragmen seviodum,10 yildir beraber calistigi adamlar var mutfakta,heer tur macerayi yasamislar beraber,onlar aglamaktan fln bembeyazlar,nasi yapcaz bilmiyorum

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Akşam servisini bı şekilde hallettik ama nasi geçti anlamadım

Mutfağa alkol yağdı,şef in anısına kadehler kalktı

Daha servis başlamadan herkes zomdu,tassakli regular müşterilerden biri mutfağa bı kasa bira+blue label yolladı,normalde çalışırken içmek yasak ama.bugun üstümüze alkol attılar saolsunlar

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dun aksam bir ara baktim,3-4 siparis fisi birikmis,8 kremali,4 pestolu makarna , 4 burger , 2 sandvic, 3 alabalik pisirmem lazim.

su an hakimim istasyonuma,kendi calisma sistemimi oturttum,2 hafta once fln boyle bi siparis gelse panikten altima sicardim

kremali sos `a-la minute`,yani sparis uzerine hazirlaniyor,onu hemen baslatmam lazim,diger yemekler icin de on hazirliklari yapiyorum,burgerlerin ve sandviclerin ekmeklerini izgaranin soguk kismini attim,yavas yavas kizarsinlar,kullanacagim tabaklari yakin bi yere istifle,porsyonluk posetlenmis makarnalari tezgaha diz,sandviclere bacon lazim onlari flattop a firlattim bile,cannot overcook bacon,citir citir olunca daha cok seviyolar,alabalik icin 2 tava lazim cunku yaninda pilav var,makarnalara da en az 3 tava,burger ve sandvicler flattopta pisecek

9 tane kremali makarna,arpacik sogan ve sarimsagi renk alana kadar isit,ev yapimi sosis ve mantarlari ekle,biraz pul biber,kokusu cikana kadar isit,sherry wine reduction,tavaya alkolu atinca alevler yukseliyor,cok severim,bazen fazladan sherry attigim da oluyor bu yuzden

Sherry yanip uctuktan sonra mantar stok ekliyorum tavaya,biraz reduce olmasini bekleyip krema-porcini tozu- ve son olarak sosu tam potansiyeline ulastiracak olan kucuk parca bir tereyag ekleyip,atesten alip hafif karistirarak yahut cirparak yagin homojen birsekilde erimesini saglamak,monter au beurre diyor fransizlar buna.Butun bunlarin ustune makarnayi tabaklayip parmesan rendeleyip,taze tarhun yapraklari ile susleyip yolluyoruz. 

pesto makarna neyseki kolay,pesto onceden yapilip tezgahimda bekliyor,onceden hazirladigimiz rezene sapi,ve su kabagi dilimleriyle servis ediyoruz,onlari flattop ta isitiyorum(flattop dedigim , kumrucularin fln kullandigi izgara cesidi). makarna taze oldugu icin 5 dakkada pisiyor,pisince bi tavada hepsini birlestircem,limon tursusu,parmesan,zahter,pahali kristal deniz tuzu(!) ve hazir,yolla!

alabalik da nispeten hizli pisiyor,sadece fileto,ama cok cabuk overcook olabiliyor,derisi hala gumus rengindeyken servis etmek istiyoruz,surekli izlemek lazim. Ben sicak tavaya baligi birakiyorum,yapisiyor tavaya,arada sirada salliyorum tavayi,mailard reaksyonu bitince kendini salicak,o zaman tavaya bi parca tereyag atip baligin henuz pismemis ust kismina erimis tereyagin kasikla dokuyorum,pismeye baslamasi icin,biraz rengi pembeden kavun rengine donmeye basladiginda baliklari tavada cevirip altini kapatiyorum,odun izgarasinda pisirdigimiz bir dilim portakalla servis ediyoruz ama izgaraci bunu unutmus,onu rahatsiz etmemeye calisarak adeta dans partneri gibi onun cevresinde done done portakal dilimlerini sekere bandirip yaninda kendime bi gotluk bi yer bulup izgaraya portakali atiyorum,diger ascilar boyle durumlarda izgaracayi bagirip cagirir ama ben ortami germe geregi duymam,kendi gobegimi keserim,portakal biraz renk alinca alabaliklar da hazir. Yaninda tutsulenmis tereyaginda isitilan hoppin john ve biraz daikon tursusu ile tabaklayip yolluyoruz ama hoppin jon zaten benmaride sicak bekliyor,o yuzden cok ugrastirmiyor.

burgerler icin izgaraya sogan puresi dokup o soganlarin ustune burger toplarini koy ve izgara agirligiyla ez,smash burger tabir edilen burgerlar yapiyoruz,bence en iyi burger yapma teknigi bu,ki daha once baska burgercilarda da calistim ? Sicak izgaraya yapisiyor burgerler,her burger 113 gramlik 2 kofteden toplam 8 kofte,o sirada yeni gelen fislere bakiyorum 2 burger daha,izgarada 12 kofte,6 hamburger ekmegi,sandviclerin ekmek ve baconlari derken flattop cin keranesi gibi oldu,neyse sistemli calismayi biliyorum hersey duzenli,kofteler izgaranin saginda,baconlar izgaranin altinda cunku cok yag akitiyorlar,ekmekler solda, ama kalabalik yani,cok oynasmayip burgerlerin mailard olmasini beklemek lazim.bitince kofteleri cevirip bir koftelere peynirleri ver(double saricheddar-white cheddar) ve sandvic ve burgerleri assemble etmeye basla,sandviclere white fish pate,(ki temizledigimiz baliklarin artan kisimlarindan fln yapiyoruz baya ekonomik bi urun o yuzden baya bol suruyorum) - bacon ve garnish,baya sevilen bir urun

neyse butun urunleri bambambam onceden hazirladgim tabaklarina koyup yolluyorum,donra donup biriken fislere bakiyorum,yine bi bukadar yemek birikmis,saat daha 8,en az 1-1,5 saat daha bu tempoyla devam eder,oysa cisim var,dizim agriyor,suyumdan bi firt icip fisleri diziyorum,bi yandan yeni siparisler icin nelere ihtiyacim oldgunu planlarken bi yandan tezgahimi temizliyorum,izgaraci bi viski daha shotladi,onun da siparislerini takip etsem iyi olur

zor gundu,pazar brunch a gitmek yerine izin yaptim,yarin da restoran kapali,iyi bi dinlenirim,ihtiyacim vardi buna

 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mutfakta margarin kullanildigini HIC gormedim,belki vegan bi mutfak olsak yahut pastacilik yapiyor olsam kullanmis olurdum ama,su ana kadar calistigim mutfaklarda hic gormedim kullanildigini.

Tereyag desen,tezgahimda kocaman bi tereyag konteyniri var her gun bolbol kullaniyorum. Bu fotorafi cumartesi gecesi cektim,servise basladigimda o tereyag konteyniri doluydu,servisin sonunda bu halde.

jAP9rJ.jpg

 

 

Cumartesi gunu aksam servisine hemen boyle menuler bastirdiar sef in favorileri diye,ulan benim istasyonumdan 1 tane yemek yok,bunlari hep baskalari pisiriyor,bana kotu yemekleri kakalamislar

2PmDWv.jpg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mobilden gözüküyor resimler. iş yerinden açılmıyor o da muhtemelen filtreye takıldığından.

bu arada google maps'ten yorumlara baktım mekanın. son zamanlarda şikayetçi insanlar. porsiyonlar azalmış kalite düşmüş falan. şef değişmiş ondan diye yazmışlar sdsgd. 

ahmedinejad tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 saat önce, Aket-Atum dedi ki:

Öyle, ilk İskender kebabı yapan İskender beyin torunu. 

vaaay tam adamini bulduk , valla sorsana musait olursan, merak ediyorum , doner bicagi icin kaliteli bi turk marka onerisi var miymis.

almana japona para yeterince para kazandiriyoz,varsa bi turk usta ona kazandiralim

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...