Jump to content
DoGMeaT

How to chop wood ve diğer mutfak maceraları

Öne çıkan mesajlar

§ 25 Oca 2020, 10:07
3 saat önce, DoGMeaT dedi ki:

bicak almam lazim bicak , zorluk yasiyorum , yuksek karbon demirli, cekicle dovulmus,japon stili santoku yahut nakiri.

Hatta sonra bi gyuto

 

150-200 dolar giresi var sanki bana,hakkimda hayirlisi

Santoku tam all purpose japanese housewife knife, feci is goruyor 🙂 Ama direk Japonya dan getirip satanlar ayni markanin Japonya fiyatinin neredeyse 3 kati fiyat biciyor. Global in bicaklarina bak, bir sans ebay de kullanilmis bicak satan Japon elemanlar var, belki onlardan bisi cikar.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 25 Oca 2020, 10:36
44 dakika önce, Fistan dedi ki:

mutfaktan sipariş veriliyor satın almacı alıp getiriyor ya da getirtiyor abi 

olm aflatoksinli çuval fıstığın kasesini 10 liraya iteleyen ürünlerinin çoğunu dondurulmuş alan barla koca detroitli renowned şefin mutfağı bir mi, vardır illa ki fark...

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 25 Oca 2020, 17:15

Ya birak ne bilcek fistan hayatinda mutfak mi görmüştür. Anlat sen dogmit. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 25 Oca 2020, 17:30
6 saat önce, goldbären dedi ki:

olm aflatoksinli çuval fıstığın kasesini 10 liraya iteleyen ürünlerinin çoğunu dondurulmuş alan barla koca detroitli renowned şefin mutfağı bir mi, vardır illa ki fark...

bizim öyle sandığın gibi değil ya mutfaklar

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 27 Oca 2020, 03:20

Bu haftasonu Çok çalıştım, güzel overtime yaptim,bol krizler atlattım,birkaç kriz de yarattım ama sonuçta bitti beee

Cuma mutfağı kapadım,cumartesi açıp, kapadım,pazar yine açıp kapadım.

Mutfağı açmak kapamak çok zor ve ustalığin ölçülerinden. Temizliği-duzenligi -servise hazırlığı hızlı &efektif yapan adamlar el üstünde tutulur,gün içinde küçük kaytarmalarina göz yumulur. 

Ben hem hazırlık hem temizlikte çok iyiyim😎. Çok iyi streç film çekerim. Herşeyi düzenli temiz tutarım,hızlı temizlik yapar,hatta arada gider bulaşıkhaneye yardım ederim, böylece herkesin mutfaktan 1 dakka olsa erken çıkabilmesi için yırtınırım. Bunun karşılığında,gün içinde insanlarin havlularıni çalmaktan hiç gocunmam. Doğruya doğru.

Havlu mutfakta çok önemli bir mevzu . Tabi kişisel Özdilek havlu değil,mutfağın kendi havlulari var yüzlerce,depoda duruyor. Kirlileri çuvalda biriktirip sabahları yıkamaya yolluyoruz. E gün boyu yemek yapıyorsun etraf sürekli kirleniyor,ama iyi bir aşçı temiz çalışmalı,o yüzden temiz havlu çok önemli ayrıca sürekli potansiyel sıcak şeyleri tutman gerekebilir,o yüzden benim belimden havlu eksik olmaz. Temiz çalışır,çok havlu kullanırım,o yüzden etrafta başıboş havlu görürsem, konabilirim. Temizse affetmem, kirliyse de alır yer bezi yaparım bi şekilde kullanırım , ve gocunmam, gitsin alsınlar depodan,benim işim var.

Ayrıca pazar brunch u çok zor be. Ben daha uyanmamış, kahvaltı etmemiş,rahat rahat afedersiniz sicmamisim,ama yüzlerce aç doyurmak lazım,çok iş,sabah sabah hiç cekilcek şey değil.

Neyse yarın izin günüm , çok mutluyum. Pazartesi sabah en geç 11de açarım ilk birayı, sonrası kismet. 

Sipariş olayı şöyle,hangi yemekten hangi gün kactane yapılacaği kestiriliyor, her yemek için ne malzeme gerektiği zaten belli , ona göre bı liste hazırlıyor şefler.Burdaki farkı,yerel üreticiyle calismak çok önemli. En azından iyi bir restoranda. Kuru gıda Halinden mal cekmiyorsun, meyve sebzeni yerel Michigan çiftçisinden almak,eti direk hayvanı yetiştiren-kesen adamdan almak elzem diye anlayış olmuş. Dünyanın her yerinde , belli bir seviye üstü restoranlar , pişirecegi sebzeyi kendi üretme yahut üretici ile direk bağ kurma peşinde,bu bir trend, bizim menüde de yazıyor yok danamiz michiganli,mantarimiz detroitli fln 

 

Ay geç oldu öpüyorum sizi

 

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 27 Oca 2020, 03:22

Ayrıca şef usulce yanıma sokulup maaşına zam yaptım , başkasına kaçma. Dedi

All in all güzel bu haftayı,ben burda 1-2 yıl çalışsam souschef olurum, ama sanmam bence sıkılır giderim başka bı yere

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 27 Oca 2020, 03:39

Ne alıyosun saatlik?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 27 Oca 2020, 04:11

kolay gelsin.

benim en cok merak ettigim (niyeyse), kulaklikla takilmana izin veriyolar mi? yani cevrendekileri duyacak kadar kisik, ama ne dinledigini anlayacak kadar yuksek...

ben bu tarz rolantiye girdigin islerde arka planda bisiyler dinlemezsem, cok beziyorum ya,.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 27 Oca 2020, 04:26

restoranin arkasi,ascilarin `ofis lounge`u

spacer.png

 

spacer.png

Gun sonu flat top temizligi, sol tarafi hafif temizlemisim bu fotoyu cekerken,ama sag taraftaki renkten belli ne halde oldugu

lQJEXp.jpg

Buda sonrasi:

spacer.png

 

Son resmimizi mantara baglayalim, cok sevdim bu mantari, dokusu cok guzeldi, ipek gibi yumusacik, dokundukca dokunasim geldi, hepinize gostermek istedim

r0WE4z.jpg

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 27 Oca 2020, 04:37

benim su izgaranin before after olayindan anladigim gunun sonuna dogru izgara siparisi vermemek lazim, yoksa gg asldkfj

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 27 Oca 2020, 04:38
24 dakika önce, reyou dedi ki:

kolay gelsin.

benim en cok merak ettigim (niyeyse), kulaklikla takilmana izin veriyolar mi? yani cevrendekileri duyacak kadar kisik, ama ne dinledigini anlayacak kadar yuksek...

ben bu tarz rolantiye girdigin islerde arka planda bisiyler dinlemezsem, cok beziyorum ya,.

 

bulasikci yapabiliyor onu,ama ascilar degil,her an sef yahut baska biri bi direktif verebilir,is kitleyebilir,oyle biryer mutfak.

Hatta mutfakta surekli kullanilan bazi sablon sozler var,misal birisinin arkasindan gecmeden once `behind` diye sesleniyorsun,elinde bicak yahut sicak birsey varsa `behind-hot-sharp` fln diye belirtiyorsun,ki aniden donup sana carpmasin,bunu aliskanlik ediniyorsun cunku hergun kazalari onluyor. Ben bazen uzun shiftlerden sonra markette fln insanlarin arkasindan gecerken yanlislikl `behind` diye mirildaniyorum. Aliskanlik...

Ayrica mutfakta birisi sana bisiler soylediginde onay vermek icin `heard` diyorsun surekli , yine behind gibi sablon bir kelime,gun icinde binlerce kere kullaniyoruz,

turkiyede ise daha farkli,sana ne soylendiyse tekrar etmen ve yes chef demen bekleniyor ` 2 sogani julyen dogra` `2sogan julyen yes chef` diye cvp vermen bekleniyor. Amerikada `heard` deniyor, ben yes chef diyordum garipsediler.alismaya calisiyorum.

Yani mutfakta surekli etrafini duyman bekleniyor,kulaklik takmak zor,muzik calabilirsin,calistigim tum mutfaklarda mutfaga dair bir muzik yayini olur, o yayini kimin ele gecirecegi hep kucuk capli ego savaslarina yol acar.

Ben burda da muzik darbemi yaptim,ama bu okazyon icin hazirladigim birkac playlist vardi yani hazirlikliydim,daha ilk gunden kapanisa dogru kendi muziklerimi calmaya basladim. Elektro pop,chillout,trash metal,rnb-hiphop , duruma gore ne lazimsa veriyorum muzigi,daha sikayet eden cikmadi. Gecen bi ara mutfakta ortam gerildi,herkes bi sinirlendi,dayadim bueno vista social club, baktim bi sure sonra herkesin omuzlari oynuyor bi relax oldular.Simdi kapanislarda tezhel-kurban fln calmaya basladim

Muzik onemli yani,ama duyular lazim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 27 Oca 2020, 04:48

Abi cok lezzetli konu oluyor bu. Kazançtan memnun musun, asgari ücrete kıyasla nerelerde?

bi de o mantar tassaga benziyor lan sdf

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 27 Oca 2020, 04:50

bu nasil bir denk gelmedir lan ahaha

 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 27 Oca 2020, 04:58
1 saat önce, dreagloth dedi ki:

Ne alıyosun saatlik?

 

10 dakika önce, neutrino dedi ki:

Abi cok lezzetli konu oluyor bu. Kazançtan memnun musun, asgari ücrete kıyasla nerelerde?

bi de o mantar tassaga benziyor lan sdf

 

asgari 9.45 michiganda, ben 14 aliyordum bugun gelen zamla haftaya 15 yahut 15.5 olcak, kismet.

17ye gel basla diyen balik restorani var,saglik sigortalari da iyi(bunu da sorup arastirman gerekiyor ise girerken,kimileri yilda 5-10k ya kadar masraf limiti koyuyor,co-pay oranlari farkli oluyor fln)

bana yetiyor valla,masrafli bi adam da degilim,ama michigan ozellikle detroit in cost of livingi dusuk,bi west coast fln gibi degil,new york chicago gibi buyuk sehir de degil,bu buyuk faktor.

 

edit : bide su var , haftada 40 saatten fazla calisinca overtime sayiliyor, 40 saatten fazla calistigin saatler 1.5 la carpiliyor, o overtimelar olmasa yetmez,haftada 50 saat fln calismam lazim yani.

DoGMeaT tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 27 Oca 2020, 05:16

saatine 100 verseler bile dizlerim geri gelmiyecek ama, agriyor agriyor dizlerim cok agriyor

yoga yapiyorum, dizlik takiyorm , ama sikinti,10 yil sonra nasi olcaklar acaba.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 27 Oca 2020, 05:46

yeni okudum güzel topak

mutfağın bulaşık kısmından bahsetmemişsin. mutfaktaki en pis iş gibi görünsede kafanın en rahat olacağı bölümdür. sistemi oturttuktan sonra 200 kişilik bulaşığı 7-8 dakikada yıkamak işten bile değildir. eğer boş duruyosun gel sen bakayım denilen bir mutfak değilse boş boş takılıp arada bir biriken bulaşığı hallederek mesai bitirilebilir. fırıncı tepsileri yakıyorsa iş zorlaşır. 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 27 Oca 2020, 05:46

şu bıcak konusuna hakket bir ara gir ya sağlam gir ama

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 27 Oca 2020, 05:58
42 dakika önce, DoGMeaT dedi ki:

saatine 100 verseler bile dizlerim geri gelmiyecek ama, agriyor agriyor dizlerim cok agriyor

yoga yapiyorum, dizlik takiyorm , ama sikinti,10 yil sonra nasi olcaklar acaba.

niye ağrıyor

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 27 Oca 2020, 06:11

10-12 saat ayakta kaldığı için

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 27 Oca 2020, 06:54

Güzel başlık 🙂 İşinde başarılar.

Kondua daha deneyimlisin aklına gelmiştir de yine de yazayım, diz ağrıları ayakkabılar ile alakalı olabilir belki

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 27 Oca 2020, 10:20

adamın eline tüylü deve testisini vermişler al bu mantar okşa diye sdfsd.

keyifle okuyoruz anlatmaya devam.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 27 Oca 2020, 16:33
9 saat önce, Aket-Atum dedi ki:

Güzel başlık 🙂 İşinde başarılar.

Kondua daha deneyimlisin aklına gelmiştir de yine de yazayım, diz ağrıları ayakkabılar ile alakalı olabilir belki

tesekkurler ❤️ ayakkabi konusunda: mutfak terligi giyiyorum kalin-kaymaz tabanli,isiya dayanikli olsun diye.Cunku spor ayakkabi giyerken sicak yag ile bi kazaya girsen,sonra o ayakkabiyi ayagindan spatula ile cikarirlar.Yahut ayagina bi tencere kaynar su dokulse moralin cok bozulur. ayagini buzlu kovaya sokmak zorunda kalirsinBizzat Gordum bunlarin yasandigini o yuzden ben valla rahatsiz olsalar da mutfak terligi giyiyorum.

Gecen yogun bir servisin arasinda arkaya sigara icmeye ciktik,terlikleri cikardim,soguk havanin da etkisiyle iclerinden yogun buhar cikiyordu,gecmedi de dakkalar boyunca sigara yaniyormus gibi duman saldi terliklerim,o kadar uzun sure giymisimki hararet yapmislar,cok acayip bi goruntuydu bakmaktan alikoyamadim kendimi asdf

neyse crocs,birkenstock fln marka mutfak terlikleri kullanmistim bugune kadar,bu sefer skechers marka aldim,cikarip makinede yikayabildigin memory foam muhtesem,valla hayatimda giydiim en rahat mutfak terlikleri,acik ara,ama yine de ayaktasin butun gun,kacis yok

10 saat önce, Llama dedi ki:

şu bıcak konusuna hakket bir ara gir ya sağlam gir ama

olcak oyle bisi ya ruyalarima giriyor dun gece yatmadan saatlerce bicak baktim,

Hayatimda hic japon bicagi almadim,cok gerek de duymamistim.Cok pahali bicaklar kullanmak benim calisma tarzima ters. Ama 10 saat yorum okumadan dis fircasi alamayan bi adam olarak tabiki bicak konusunda da cok fiyat performans kovaliyorum.

Turkiyede Surbisa marka aliyordum,gayet de isimi goruyordu bu modeli yilda 1 kere aliyordum,surbisanin dovme bicaklarini cok severdim ama pahali,su arkadasi  ve bunun ahsap saplisini yillarca kullandim,elime oturusunu begendigim baska bicaklarim da oldu,Pirge pro ve classic serileri bence guzel.Ben genelde ucuzumsu bicak kullaniyodum,yabanci marka alacaksam bile Victorinox Fibrox saplilari cok seviyorum,nispeten ucuz ve bence kaliteli,hala kullaniyorum. Kemik yahut donmus sebze ayrim yapmadan patkut daliyorum,ucu bozulur yahut korelirse alet cantamdan baska bicak cekiyordum.Aksam eve gidince hepsine masat,gerekirse su tasinda biraz biley,cok kasmazdim,ayda bir bileyciye goturur hepsine biley cektiriyordum

Bileyciye diyordum istersen 1 santim incelt,umrumda degil diye,usta ucunu tig gibi cekip veriyordu bicagi.Biley tasiyla inceltiyor,yagliyor,deride masat cekiyor,zimparaliyor,Lazer gibi keskin ucu olan,paril paril RPG silahi gibi oluyordu,bicak basina 10 lira veriyodum , allah razi olsun diyerek yolluyor cay kahve sigara ikram ediyrdu.

Burda oyle bi bileyleme hizmeti istesem yuzlerce dolares organik sokarlar,o yuzden esasli bi bicak lazim.Kaliteli celik olmali ki keskinligini korusun ve  hemen ucu korelmesin.ADAMA SALLADIN MI DONMESIN. Benim icin en onemlisi elde rahat durmasi,is yerinde bi arkadasin gyuto tarzi bicagini denedim. Tipi cok guzel asik oldum ama asil onemlisi,sekizgen kabzasi elime CUK oturdu,elimin uzantisi gibi geldi bicak,cok dengeli degildi ama kabzayi o kadar rahat tuttumku rahat kestim,bide geometrisi yahut o damascus yuzunden,patatesi kestigimde bile bicaga yapismiyordu,cok begendim bicagi.

8gen kabzali bir japon bicagi almak istiyorum simdi,ama japon bicagi olayi bir derya,girince cikamiyorsun,Arkadasin bicagini da gosterem cunku hakediyor gorulmeyi,cok guzel kiz gibi

Mesleki deformasyon,biraz bicak nerd i oluyorsun istemeden,ki benden milyar kat fazla nerdleri var,alacagi bicagin celiginin patentini arastirip `yok bu white no3 celik degil, white no1 alinmaz abi` diyen tipler var. Farkli farkli kavgalar var `Mavi vs Beyaz Japon celigi` yahut mavi celigin farkli cesitlerini takim tutar gibi tutan insanlar var,yok mavide daha cok fosfat varmis o yuzden daha sertmis,sonra beyazcilar der `ama maviyi keskinlestirmesi zor!` fln,rockwell scale i nedir diye soranlar, amaaan, tamam ben de kaliteli olsun,bicagin demiri kabza boyunca uzasin ki saglam olsun fln istiyorum ama cok da care edemiyorum dogrusu.

Alcam bisiler simdi inceliyorum,buyuk ihtimal bikactane farkli japon tarzinda ama ucuzumsu bicak alip hangisini begendigimi anlamaya caliscam,santoku gyuto yahut nakiri,kismet

turkiyede boyle seyler hayal edemezdik keza pahali,burda daha kolay tabi boyle hoyrat davranmak,hangisini begendigimi cozunce parayi basip kalitelisinden de alirim,kafamda deli sorular.Bicak hakkinda daha cok yazarim...

This is not a knife post, This is just a tribute.

 

DoGMeaT tarafından düzenlendi

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 27 Oca 2020, 18:06

Exe ya da head chef falansan kendi bıçağını kullanmak mantıklı bence, çok kullanmayan biriysen yani, aksi halde yüzlerce dolar verdiğin bıçağı her naneye kullanıyorsun, üzüyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 27 Oca 2020, 20:59

varis corabi ve varis donu alman lazim.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 28 Oca 2020, 05:42
13 saat önce, DoGMeaT dedi ki:

8gen kabzali

niye bunun özelliği nedir

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Kayıt olun ve aramıza katılın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap

Yasal Duyuru

5651 sayılı kanun kapsamında, Paticik.com, işbu sayfadaki mesajların ve içeriğin Yer Sağlayıcısıdır. Yayınlanan içeriklerden doğabilecek her türlü sorumluluk içeriği üreten kullanıcıya aittir. Şikayet ve talepleriniz için buraya tıklayıp bize ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak [email protected] e-posta adresinden bize ulaşabilirsiniz.

×
×
  • Yeni Oluştur...