Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

How to chop wood ve diğer mutfak maceraları


DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

3OrgYO.jpg

Bu benim is cantamda olanlar,ayri bi kesede cimbizlarim ve kasiklarim var.

Sef bicagim wusthofun garip bi sekli var,bitek kendi markasi olan pahali knifeguard a giriyor,o yuzden boyle getto bi cozum buldum.

Dandik bicak cok onemli cunku gun icinde bi suru koli ambalaj karton vs aciyorum,ve mutfak bicagimi bu dandik islerde koreltmeye,yipratmaya gerek yok. Caki hep cebimde ama dogrusu bu cok begendigim bi caki degil,tirbisonu fln olmayan,multi tool olmayan kucuk bi caki isimi gorur bu cok sisman.

2 tane termometrem var, Sef gorunce sordu why? Dedim 1i tavuk biri Kirmizi et icin vs. Adam sasirdi,sen dedi tam bir european trained ascisin! 

bilmiyoki okan uni kurtkoyde,anadolu yakasi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 dakika önce, Llama dedi ki:

niye bunun özelliği nedir

tutmasi guzel geldi elimde rahat calistim , baska bi sebebi yok

tabi alirken sadece buna bakmiyacam, Karbon Celik mi , Paslanmaz mi,daha bir suru sey var karar vermem gereken ama dedigim gibi hissediyorum, bi 100-150 dolar girecek gibi gelyo su an bana.

 

On 27.01.2020 at 00:46, Mal dedi ki:

yeni okudum güzel topak

mutfağın bulaşık kısmından bahsetmemişsin. mutfaktaki en pis iş gibi görünsede kafanın en rahat olacağı bölümdür. sistemi oturttuktan sonra 200 kişilik bulaşığı 7-8 dakikada yıkamak işten bile değildir. eğer boş duruyosun gel sen bakayım denilen bir mutfak değilse boş boş takılıp arada bir biriken bulaşığı hallederek mesai bitirilebilir. fırıncı tepsileri yakıyorsa iş zorlaşır. 

kM40Bm.jpg

 

Bulasikhane. Dedigin gibi pis bi is ama bana terapatik geliyor. Ben her firsatta yardim ederim. Bulasikcilar hep kankam,zenci kardeslerim. Bana my nigga diyorlar.

 

 

Biraz daha gear

gPdbo2.jpg

Hirsiz-Proof kisisel sharpie kalemim. Cok onemli, surkeli notlar alip labeling yapiyorum. Etrafta kalem ariyarak vakit kaybedersem yanarim,cebimden cikarip kullanir,geri cebime koyarim,cok degerli.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

short list

https://www.chefknivestogo.com/mavg1gy18.html

Gyuto dedigine bakmayin,bicak dumduz santoku,80 dolares,VG1 celigi,18cm

 

https://www.chefknivestogo.com/tachpasa161.html

17cm olmasi can sikici ama,karbonlu bi celik,ve tipe bak yaaa - 80dolar

https://www.chefknivestogo.com/fufkmsa18.html-72dolar

https://www.chefknivestogo.com/mi19hasa18.html 99-12=87 dolar -bunun da tipi cok guzel

https://www.chefknivestogo.com/katksa18.html 110-11+99dolar

bunlar hep guzel santokular

 

Ama iste bunlara bukadar para verecegime,ayni paraya

https://www.chefknivestogo.com/fujiwara210.html

https://www.chefknivestogo.com/tojiro-dp-f-8081.html

 

ayi gibi , kilic gibi,baba gibi 21cm su abileri alabiliyorum, e ozaman santokuyu alip napcam,ne geregi var,hele fujiwara FKH , karbon celikli .bicak gibi bicak

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

8 saat önce, Fistan dedi ki:

karbonsuz çelik yok zaten abi 

normal bi paslanmaz celikte %0.1-0.2  ise , karbon celik dediklerimde %1-2 arasi

bu sayede bicaklar daha keskin ve kirilgan oluyor,hatta karbonlu kisimlarina iyi bakmazsan, sogan vb asit iceren sebzeleri meyveleri kestiginde , bicak o sebzeleri boyuyor

bunun disinda bicagin geometrisi de onemli, eger iyi bir `taper` i varsa,yani bicak sirtindan agzina dogru inceliyorsa,patates keserken vs kestigin dilimlerin bicaga yapisma sansi azaliyor. Ayni efekti cekicle dovulmus yahut `hammer finished` olan bicaklarda da hissedebiliyorsun.

TR de bu tur bicaklar almak hayaldi,100 dolar civari ama gumruk vergi shippingle 2ye katlaniyor fiyatlar,burda milletin cemkirdigi,takmadigi butcelerde bicaklar bunlar,dun mutfaga bi part time eleman geldi ilk defa,`yanimda dandik bicaklarim var sadece` diyip SHUN premier cikardi,200 dolarlik bicak,TR mutfakta birisi shun cikarsa herkes ABiM ceker,eline almaya korkar.

 

 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler
10 saat önce, DoGMeaT dedi ki:

short list

https://www.chefknivestogo.com/mavg1gy18.html

Gyuto dedigine bakmayin,bicak dumduz santoku,80 dolares,VG1 celigi,18cm

 

https://www.chefknivestogo.com/tachpasa161.html

17cm olmasi can sikici ama,karbonlu bi celik,ve tipe bak yaaa - 80dolar

https://www.chefknivestogo.com/fufkmsa18.html-72dolar

https://www.chefknivestogo.com/mi19hasa18.html 99-12=87 dolar -bunun da tipi cok guzel

https://www.chefknivestogo.com/katksa18.html 110-11+99dolar

bunlar hep guzel santokular

 

Ama iste bunlara bukadar para verecegime,ayni paraya

https://www.chefknivestogo.com/fujiwara210.html

https://www.chefknivestogo.com/tojiro-dp-f-8081.html

 

ayi gibi , kilic gibi,baba gibi 21cm su abileri alabiliyorum, e ozaman santokuyu alip napcam,ne geregi var,hele fujiwara FKH , karbon celikli .bicak gibi bicak

 

 

https://www.chefknivestogo.com/mubl2sa16.html

yine karbonu yuksek bi arkadas, digerlerinden farki Single bevel, bu valla bence kotu bisi degil,ama denemeden bilmiyecem.

https://www.chefknivestogo.com/kapssa18.html

gul agaci sapi,cok kalite

https://www.chefknivestogo.com/mavgdasa16.html

sisman cocuk , sitenin sahibine mesaj attim,sisman cocugu al diyor,ama 170cm,hmmm

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 30.01.2020 at 11:49, Mal dedi ki:

Kalemin üstünde ismini görünce merak ettim nasıl telafuz ediyorlar ismini? 

Ğ yahut G yi olaya hiç dahil etmiyorum keza beceremiyorlar. Adım Yiiiit diyorum, wow you are named Yeet that's so funny tarzi tepkiler alıyorum,garsonlar aşçılar habire gelip gidiyor bir sürü partime var,çoğu çalışan,özellikle Foh ve Boh* birbirinin ismini bilmiyor,ama benim adım yürüdü 2 günde herkes öğrendi.

*Foh = Front of the house,yani garsonla barmenler vs. Boh ta back of,yani aşçılar ve bulaşık fln. 

Bu 2 grup arasında genelde yapay bi gerilim oluyor. Kimin işi daha zor yahut kim ne kadar para kazanıyor,bu hiyarlar düzgün çalışmıyor bizim işimiz zorlaşıyor vb muhabbetler sürekli havada dönüyor,küçük yerlerde daha az çünkü yüzyüzesin ama restoran büyüyünce kesin yaşanıyor bu geyik,herkes birbirinin arkasından atıp tutuyor.

Yok bu FOH çok içiyor her gece (içiyorlar valla,shiftten sonra bi bira yahut bi shot serbest ,ama müdür yahut patron yoksa ,Bonanza yapıyorlar,oluyor baya)

Yahut "Boh bize yemek yapmiyo yahut istediğimizde tavır koyuyorlar" diyen servis elemanları var ki oluyor bu haklılar,ama ben sıkıntı yapmıyorum bu konuyu,isteyene yapıyorum ,çocuklar aç çalışsın istemem emekçilere saygım sonsuz. AMA bunu suistimal ettiğini düşündüğüm bı FOH müdüresi var , tipi tarif edemem acayip bı tarz , Sarah, sara ve onun *ADD EGG-OVER EASY-MEDIUM RARE burgerlarina daha sonra döneceğim.

 

2 grup ta birbirinin işini kolaylaştıracak yahut zorlaştıracak hareketlerde bulunabiliyor,misal,cumartesi gecesi Stephanie uruspusu 3 masadan 3 büyük sipariş almış,hepsini aynı anda iletti,aynı anda 30 kişiye yemek yapmak zorundasın, hadi kolay gelsin.

Sipariş alırken cebinde diğer masanın siparişleri,3masa.gezmis,oysa bana teker teker iletse çok daha kolay olurdu işim

Ama olmadı,zaten cumartesi yoğunluğu,+3 kocaman sipariş+onlara yetişmeye çalışırken yeni gelen siparişler,bı yerden sonra o sipariş printerina dönüp bakmaya zamanın olmuyor, biliyorsun orda seni bekleyen "ticket"lar var ama işin var derken yeni ticket sesi "hasktr" derken bı tane daha,çok kötüydü bu cumartesi, çok çalıştırdılar beni aç köpekler,çok yüzdüm derinlere battim

"Di-di-dit" diye bı sesi var i ticket printerinin, o Pavlov ben köpek,uyuz oluyorum sesine, rüyalarıma giriyor,bazen gaipten duyuyorum,bu cumartesi çok duydum o sesi , PTSD yaşıyorum hala,sürekli ötüp durdu,dönüp her baktığımda orda akerdeon gibi yahut artık dönüp spiral olmuş birikmiş ticketler vardi ama alıp elime okuyamadım,dönüp inceleyemedim çünkü zaten elim kolum ızgaram ocaklarim tencerem hepsi dolu yemek pişiriyor,tabakları dizip garnishleri hazırlıyorum meşgulüm,hep 10-15 bazen 20 dakka geriden geldi yemekler,saatlerce,çok yoğundu, yüzdüm boğuluyordum,ama yüzmeyi bilen bir insanım neyseki boğuldu dedirtmem, dedirtmedim

Yüzmek heralde anlamışsınızdır,ayı gibi çalışırken, siparişlerle adeta dövùşürken, yoğunluktan dolayı geriden geldigin acayip anlar,her aşçı yüzmeyi tadar,çok doğal bişi,ama her "Rush" yüzmek değildir,olmamalı,iş bilmeyen aşçı haftaiçi öğlen servisinde bile yüzebilir, ben yine iyiyim çok yüzmem ama cumartesi zordu.

İyi yüzdüm,saatlerce mola vermeden çişimi tutarak çalıştım,çok yoruldum,apış aram pişik oldu,ama bence iyi atlattım,ama zordu be,ve asıl zoru cumartesi gecesi mutfak kapatıp pazar sabahı brunch servisine gelmek. Çok zor be. Zombi gibiyim,Amerikan obezine dağ gibi tabaklar hazırlıyorum,çok zor geliyor

Bu konularin bazılarına geri doncem , bu hafta sonu çok acayipti,bana madilik yapmaya çalışanlar var , gereksiz yere canımı sıkıyorlar,bı grup yavşakla mücadele etmem gerekiyor ama onlar benim elimin kuvvetinin farkında değil

Rambling postumdan utanmiyorum Ben buna baya selfblog tarzı yaklaşıyorum ve hepinize saygılarimi sunuyorum

 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 30.01.2020 at 12:51, Gallant dedi ki:

Muneyoshi White #2 Santoku 180mm tam benim tarzim ? Gerci var boyle bir bicagim, kiyamiyorum.

https://www.amazon.com/Tojiro-Shirogami-Grinding-Finished-F-701A/dp/B000UAPQG8

https://www.chefknivestogo.com/toshsa161.html

su model var tojironun,benim arastirmalarima gore yuksek karbonlu japon bicaklarinin giris seviyesi bu,sapi fln kaliteli degil,ve celigi cok reaktif yani iyi bakmaz,kuru ve temiz tutmassan,duzgun yagini cilasini yapmassan yemekleri boyayip paslaniyor,ama oyle yani bu japon celigi,alisman lazim,ya paslansa da temizliyebiliyorsun ama duruma gore ona bile gerek yok kesme kismi paslanmadikca,ama bence hos degil,pro kullanima uygun degil,ama eve alinir.

tras olan fln var acayip bicaklar

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben çok işe girdim çıktım. ama ya günlük gittim ya 1 ay durdum çıktım ya 15 gün. hiç bi iş yormadı beni. yoran sadece hep diğer çalışanlar oldu. inanılmaz bişey ya. sen şimdi yeni başladın heveslisin işini çok iyi yapmaya çalışıyosun felan dikkat çektiğin için uğaraşır diğer çalışanlar. iki sebebi var ya patronların gözüne girmeni kıskanacak yada kendilerinin iyi çalışmadığı belli olmasın diye sana zorluk çıkaracaklar.

en son 5 ay çalıştığım bi yer vardı. son ve en uzun çalışmamdı. cocacola ceosunun kızının düğünü vardı otelde. akşam düğünün yapıldığı yerdeki dökülmüş yaprakları benim temizlemem gerekiyordu. çekpasla çok çabuk temizleniyordu yapraklar. ve o akşam oteldeki bütün çekpaslar kayboldu ortadan. ve bunu yapan housekeeping şefiydi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben hevesliyim evet ama ekstra bisi yapmama gerek olmuyor,misal pazar cok is olmadi,walk-in soguk odada agzi acik duran bisuru sey vardi,kilolarca balik,agzi acik konteynirlarda duruyor,20-30 litre mantar stogu yapmislar agzi acik duruyor,onceki gunden beri oyleydi kimse donup bakmiyor,isim yoktu cikardim hepsini strecledim,baliklar tepsideydi,suzgecli konteynira aldim sularinda oturmasinlar diye,mantar stoklarin kapaklari var zaten 1 dakika bile surmez gidip alip takmak ama kimse yapmiyordu ben yaptim

sonra gittim pastry chef hatuna anlattim dedim biliyorum yeniyim kimseye yargi dagitmak istemem ama kimse niye kapamiyor,bak mantar stogun icine tursular dokulmus fln dedim,WTF dedi,biliyorum sef e anlatcak,sef in gozu kulagi ispiyoncusu cunku , cozdum ben onu. Hem tavrimi koyuyorum isimi yapiyorum hem de kimsenin gozune sokmadan yine bilinmesini sagliyorum ben de az orospusu degilim isin kimse benle savasamaz

On 31.01.2020 at 03:07, Nigger_of_the_sand dedi ki:

Tebrikler ve yeni hayatinda basarilar.

Bu is yogunlugunda ozel hayata vakit kaliyor mu yoksa kendini toparlamakla mi geciyor?

Is disinda arkadas edinebildin mi?

Anlattigin kadariyla sehir Robocop'taki kadar kotu degil gibi ?

tesekkurler! 

abi nasi calistigimi anlattim zaten beli hafta sonu gecsaat vs demeden kopek gibi calisyorum,isten sonra herkes partiliyor ama ben eve kosuyorum hatunla vakit gecirmek icin,ki cogu zaman uyumus oluyor,yapcak bisi yok

Biz tanistigimizda yine mutfaklarda calisiyordum,o yuzden durumu biliyor,sabirli bir insan,ama herkese gore degil dogrusu.

Ozel hayat,haftada 1 max 2 gun izin var,onlarda da kendim gibi asci arkadaslar edindim onlarla gorusuyor yahut hatunla geciriyorum. Onun disinda genelde evde yatay bacaklarimi dinlendirip cigara bira netflix kitap uyku,baska cok seye enerjim yok dogrusu,boyle mantar toplamaya giden,hergun 6 km kosan ascilar var ben onlarin nerden enerjisi var anlamiyorum agzima sciliyor

ise girmeden once tum arkadaslarim hatunun cevresindendi,onlarda 1-2 tane

ama ise girdikten sonra bi grup yakin arkadasim oldu,bir tanesiyle kaynastik, Jeff diye bi asci parttime a gelmisti Sefin arkadasi, haftada 1 yemege cikioz ,bugun gitcegimiz yeri ben sectim,Detroitte yedigim en iyi pizza diye gazladim,ki bence oyle,bakalim nasi olcak, ve sansimiza plan yaparken Sef de duydu, dedi ben de gelicem,Sefle takilcaz cok heycanliyim,zaten seviyor beni ve sarhos halini de gordum cunku ise girdikten sonra 3.gununde isyeri partisi vardi, `Dont be that guy, drink responsibly` fln diyip sonra kendisi zurna oldu cok komikti.Neyse simdi kanki olursak baya iyi olur Detroit te baya taninan sevilen bi sef. Kendi yan isi var ordan goturuyor ,danismanlik yapiyor,bi suru sey yapiyor onemli bi abi,ve bugun benim sectigim pizzacida yicez,ki detroit pizza stili olan bi yer,onemli bi iddaa benim dedigim,favori pizzam demek

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Daha once demistim iyi strec cekerim diye,lemme show you what im talkin bout

spacer.png

 

Sivi iceren konteynirlari streclerken bi tarafini acik birakip elimle iceri dogru bastiriyorum,sonra streci kapatiyorumki icerde kucuk bi vakum olussun,boylece hafif spill-proof strec cekmis oluyorum,ambalaj adeta

 

r0qGEV.jpg

 

 

bunlari guzel yapar genelde mutfagi istasyonu temiz birakir cikarim,bide hizli ve pratik yaparim. Ama cumartesi cok zordu, walkin dolabin icinden tavuk stok kazidim spatulayla (yere dokuldu,baska turlu temizlenmiyor,acayip yagli bi tabaka)

sonra flattopun atik yagini mutfagin yerlerine doktum,cok zordu,cikamadim mutfaktan

daha madiliklere gelmedim bak onca mevzular yasandi

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bana yapilan madilikleri yazacaktim ama bicak geldi

WXlMkQ.jpg

yGy75N.jpg

6D4AP9.jpg

 

bi bulgur pilavi yaptim,hemen sogan domates biber kesmis olayim diye,memnun etti beni,ama yarin dukkana gidince anlasilir gercek forsu

su ana kadar sasirtici bi tecrube,bu gune kadar kullandigim tum bicaklardan hafif,keskinlik acisindan diyecek bisi yok nester gibi,ama ben alman bicaklarimi yahut surmenemi de boyle nester gibi yapabiliyordum,ucunu ne kadar koruyacagini gorecez,ama kullanmasi cok kolay geldi,kabzasi ince ve kucuk,bicak ince,cok hafif,bugune kadarki bicaklar kamyonsa bu bir araba gibi kaldi

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...