Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

How to chop wood ve diğer mutfak maceraları


DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

Sidik yarıştırıcaksak benim pandemiden beri maaşımı tam vermiyorlar bırak enlfasyonu falan. İki ay oldu daha %65 e çıkardılar. Fırsatçı abi hepsi, ben kendim alamadığım hıncımı alsın istiyorum herkes patronundan şirketinden. Bütün işverenleri zorda bırakın, düşmüşken tekmeliyin. Bu sistemin hakettiği bu.

@Borlach abi senin özelinde yazmadım ben kafamda teyzeler amcalar vardı böyle konuşan. Adam başarılı, yetkin ve sosyal olarakta güçlü biri. Tüm bu özelliklerini kullan sömür ama maaş zammı yapma. Zam yoksa dümdüz makarna yap ver abi hiç başkalarının işine koşma, ekstra yapma. Çok doluyum ben. Yemeklerine tükür.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anladım.

yani dogmeat de orda çok çekti. köpek gezdirdi, kilise aş evinde evsiz doyurdu yetmedi cemaatin hışmına uğradı falan.

şimdi tyson'a hamburger yapıyoken zam diye kendini darlayıp tekrar zor duruma düşerse üzücü olur.

ha ama ilk yazdığımın da arkasındayım. eğer baştan iyileştirme sözü almadıysan (ki dogmeat aldım diyo ona ok'yim. daha önce de yazmışsa kaçırmışım sorry)  işe girdikten 3-5 ay sonra zam istemek garip yani bana göre.

neyse, dogmeat için hakkında hayırlısı olsun. macerasını ilgiyle takip ediyore.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Borlach dedi ki:

ha ama ilk yazdığımın da arkasındayım. eğer baştan iyileştirme sözü almadıysan (ki dogmeat aldım diyo ona ok'yim. daha önce de yazmışsa kaçırmışım sorry)  işe girdikten 3-5 ay sonra zam istemek garip yani bana göre.

yazdı yazdı, daha girmeden benim istediğim ücret yerine "sen kendini göster bakarız" diye ayak yaptılar yazmıştı. sen de okumadan tülefonunu çuhar yaptın hemen adama sdf

goldbären tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 25.11.2021 at 12:14, reyou dedi ki:

Aga kendi mutfagini ac, bi food truck, kebap fln. Haftasonlari baslasan, bence gideri var.

Bir de hindi uzerine dokulen sosun adi neydi yaw?

Pop up kitchen diye bi mevzu var, abd de çok yaygın

misal bir barın mutfağına 1 günlüğüne konup yemek sunuyorsun, mekanla kar paylaşma türü bı anlaşma yapıp.

Gecen denk geldim hosuma gitti, seattleda kebap yapan türk çocuk, yürümüş baya, instagramina fln da baktim cok beğendim, takdir ettim elemani

https://www.seattletimes.com/life/food-drink/3-hot-seattle-area-pop-ups-serve-up-juicy-turkish-lamb-kebabs-whole-singapore-chili-crabs-and-tacos-with-a-twist/

 

Böyle bişi yapabilirim bence, pop up tarzi, önümüzdeki yıl Ufak bi bar açmayı düşünen arkadaşlarım var, onlarla konuşuyoruz böyle bişi, ama henüz daha cok erken, ben döner kesmeyi fln düşünüyorum, ama daha kesinleşmedi

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 18.11.2021 at 12:03, DoGMeaT dedi ki:

MORITAKA HAMONO

Moritaka Cutlery was founded in 1293 (during the Kamakura Period) by Kongouhyoueminamotono-moritaka (phew), who was the head swordsmith for the Buddhist priests at Mt. Houman in Dazaifu, Fukuoka. His descendants then inherited his business and followed his footsteps in the same city for 13 generations. In 1632, the family followed Higo Daimyo Mitsunari Hosokawa (the feudal ruler of Higo) and moved to Miyaji-machi, Yatsushiro, Kumamoto. For another 13 generations they forged swords for the Buddhist armies, the Daimyo’s army, and the Daimyo himself. Kongohyoue’s swords were very unique because they were made and used to help attain Buddhahood. 

Five generations ago,* master bladesmith Chuzaemon Moritaka decided to change the direction and apply their forging expertise to kitchen knives (hocho) rather than swords. Since then, Moritaka Hamono has been producing a wide variety of hocho and edged tools for gardening, agriculture, and forestry. They also produce Katana swords for the preservation of their traditions. Their knives contain the skills and knowledge developed over 31 generations.

 

Blackfriday indirimleri var saçma sapan seyler yapasim gelyo

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

13 saat önce, DoGMeaT dedi ki:

Pop up kitchen diye bi mevzu var, abd de çok yaygın

misal bir barın mutfağına 1 günlüğüne konup yemek sunuyorsun, mekanla kar paylaşma türü bı anlaşma yapıp.

Gecen denk geldim hosuma gitti, seattleda kebap yapan türk çocuk, yürümüş baya, instagramina fln da baktim cok beğendim, takdir ettim elemani

https://www.seattletimes.com/life/food-drink/3-hot-seattle-area-pop-ups-serve-up-juicy-turkish-lamb-kebabs-whole-singapore-chili-crabs-and-tacos-with-a-twist/

 

Böyle bişi yapabilirim bence, pop up tarzi, önümüzdeki yıl Ufak bi bar açmayı düşünen arkadaşlarım var, onlarla konuşuyoruz böyle bişi, ama henüz daha cok erken, ben döner kesmeyi fln düşünüyorum, ama daha kesinleşmedi

 

detroitten kurtarsan mi acaba kendini, hem turk isleri yapmak istiyosan daha beyaz yaka turklerin oldugu houston, austin, LA fln dusunebilirsin bence.

NJ olmasin tabi ki.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 27.11.2021 at 10:50, DoGMeaT dedi ki:

Pop up kitchen diye bi mevzu var, abd de çok yaygın

misal bir barın mutfağına 1 günlüğüne konup yemek sunuyorsun, mekanla kar paylaşma türü bı anlaşma yapıp.

Gecen denk geldim hosuma gitti, seattleda kebap yapan türk çocuk, yürümüş baya, instagramina fln da baktim cok beğendim, takdir ettim elemani

https://www.seattletimes.com/life/food-drink/3-hot-seattle-area-pop-ups-serve-up-juicy-turkish-lamb-kebabs-whole-singapore-chili-crabs-and-tacos-with-a-twist/

 

Böyle bişi yapabilirim bence, pop up tarzi, önümüzdeki yıl Ufak bi bar açmayı düşünen arkadaşlarım var, onlarla konuşuyoruz böyle bişi, ama henüz daha cok erken, ben döner kesmeyi fln düşünüyorum, ama daha kesinleşmedi

 

Alıntıladığım mesaja değil de konuyla ilgili fikirlerimi bu mesajda derliyorum;

  • Sikko ülkemizde bazen göt korkusuna hakkımızı arayamıyoruz, arasak da bi boka yaramadığı durumlar oluyo çok, biz yapamıyoruz sen yapma^^ Yetkinliğin var, başta da söylemişsin zaten, iste zammını bence. Ağız burun kıvırırsa da çok rahat iş bulursun anlattığın kadarıyla, hem bu son yerin tecrübesiyle maaş da yüksek bulabilirsin gibime geldi.
  • w&t'da mutfak şefim Seattle'dandı. Şimdi Bend, Oregon'daymış ama o taraflarda hala çevresi var diye biliyorum. Bi işine yarayacaksa kontak sağlarım aranızda.
  • NYC taraflarında burger tükkanı olan birisini tanıyorum ayrıca yine o tarafta kuzenim yaşıyor, bildiğin oralı, o taraflara geçmen gerekirse yardımcı olur, pop-up için mekan falan önerir.
  • Son olarak hazır o kadar kuzeydesin benim w&t yaptığım yere git kesin jklfjskf Glacier National Park/Many Glacier Hotel. Seattle>Kalispell e uçuyorsun oradan servis alıyor ya da araba kiralıyorsun. Doğa yeşillik göl falan seviyorsan kaçırma.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

rastgele bir SF gezen bir YT kanalini acarsan ortalama lunch fiyatlari zaten o sekil. 12-20 araliginda.

kokorec icin fazla gerci, logisticten geciriyolardir onu da. kokorec yemese cuku dusecek, onu yiyip insta'da "emeruka'da kokoriç bulduk kikikiki" dicek romantik turklere cakmislar o fiyati.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

 

3 nesildir blacksmithlik yapıyoruz, 40 yıllık ustayım, bakanlık, valilik vb beni master artisan saydı, ama bana sorarsan daha bir tane bile güzel bıçak üretemedim. Kendime puanim 6.

Japonluk ne acayip bir kafa yapısi ya, açtım baktım bicaklarina, sanat resmen, 

97041_1_x.jpg

 

riverjump-gyuto-300-1_5000x.jpg?v=155181

 

 

Bu adamın bıçaklarına param hiç bisekilde yetmio, ama, oğlu var , o da blacksmith, ve onun da guzel bıçakları var , 4. Nesil ?

Ama başka blacksmithler de var cok denemek istediğim, nasil olucak bilmiyorum

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cok bıçak konuştum biliyorum ama , 

Gecen bıçak çantamı düşürdüm, 2. El aldığım Wakui nin ucu kirildi, henüz bıçak kılıfı yoktu, havluya sariliydi ama yetmemiş, çok moralim bozuldu tabi

7NIfHKi.jpg

Dünden beri bi suru youtube vidyosu izledim, daha önce kendim yapmamıştım, vidyolardan birinde adam " bi bira açın çünkü makinasız yapıyorsanız baya sürecek"  diye giriyordu vidyoya, haklıymış, neyse açtım birami, 2 saat sürdü ve yorucuydu, bı sürü materyal remove etmek gerekti, sonra çapakları almak fln derken baya vaktimi yedi

biley sistemim soyle: burdaki gordugunuz diamond stone, agir operasyonlar icin.

umKc8TJ.jpg

Bende bitane 33luk bira vardi, burda 50lik kutu biraya sokak agziyla tall boy diyolar, tall boy içersen parti vakti mi? Fln diye takılıyorlar, bazi geceler mesaiden sonra birkaç aşçı benzinlige gidip soğuk içecek aliyoruz, ayak üstü az muhabbet ediyoriz evlere dağılmadan önce (burda geç saatte bitek benzinci açık, oysa Kadıköy'de olsak kimyona fln gider corba içerdik), bunlar slurpy yahut kola içiyorlar çünkü amerikalilar, ben tall boy  pabst bira, bazen 2 bazen 3 tane, her seferinde amuse oluyorlar , kamyon şoförü fln böyle bira içer diye takılıyorlar, niye anlattim i.dont know., Goygoy olsun

 

Neyse, bugün tallboy yoktu, kutlamak için bi ejder meyvesi kestim, ağzımız tatlansin.

wAowoCK.jpg

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 29.11.2021 at 10:13, reyou dedi ki:

rastgele bir SF gezen bir YT kanalini acarsan ortalama lunch fiyatlari zaten o sekil. 12-20 araliginda.

kokorec icin fazla gerci, logisticten geciriyolardir onu da. kokorec yemese cuku dusecek, onu yiyip insta'da "emeruka'da kokoriç bulduk kikikiki" dicek romantik turklere cakmislar o fiyati.

Burda bi kankam var, adı Jeff, jeff baya bı ülke gezmiş dolaşmış, Avrupa'da yaşamış, görmüş geçirmiş bi tip, Türkiye Hindistan nepal Türkmenistan Özbekistan fln saçma sapan heryeri gezmiş, tayvanda kick box okuluna gitmiş fln, bişiler

Adama sorulduğunda, onca yer gezdin en iyi yediğin yemek neydi diye, Türkiye'de kuzu organlarını bağırsaklara dolayıp közde pişirip ekmek arasi bol baharatla sunuyorlar, yanında birayla, daha iyi sokak yemeği yok diyor. 

Amerikalı herşeyi yer abi, bağırsak göt mide dinlemez. Zencilerin ve bazi etnik mutfaklarin zaten organ etine yatkınlığı var,  Çinliler koreliler fln yiyo zaten organ eti, abd de.

Ben gastronomi okurken italyan-fransiz vb ülkelerden buraya ziyarete fln gelen aşçılık-gastronomi öğrencisi tiplerle çok muhattab oldum, 

Onlara kesin yedirdigim 3 şey, dürüm-kokoreç-borek.

Fransizlar özellikle kokoreç e deliriyordu, organ eti yüksek kültür öğesi fln diye algı vardi onlarda.

Tldr: yerler abi

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 27.11.2021 at 16:31, reyou dedi ki:

detroitten kurtarsan mi acaba kendini, hem turk isleri yapmak istiyosan daha beyaz yaka turklerin oldugu houston, austin, LA fln dusunebilirsin bence.

NJ olmasin tabi ki.

Beyaz yaka türk hic umrumda değil

Burda ilk geldiğimde bi beyaz yaka Türklerle muhattab oldum, özel aşçılık işi yaptım bi aileye, hayvan gibi zenginlerdi, adam porsche çocuklar bmw kadin range e biniyordu

Parami vermeyip kaziklayip 50 dolar için cingenelik fln yaptilar cok uyuz ettiler, o olaydan beri hiç bi Türkle işim olmadı, aramadımda, denk de gelmedi,

Ny nj gibi daha çok türk olan yerlerde yaşasam tabi denk gelirim ama öyle bi arayışım olmaz, hedef kitlem de Türkler olmaz, bu kebap yapan elemanin da kitlesi çoğunluk abdli olabilir

Seattle'da hatay mutfağı+rakı+kokteyl konsepti küçük restoran açan arkadaşım var, %90 abdli gelenler diyor, abd li seviyo etnik mutfağı.

Edit:

Her halukarda NY, Houston, West coast şehirlerinde fırsatlar ve yüksek seviye mutfaklar detroite göre daha yaygındır, NYC ye gittiğimde aşık oldum sehre, taşınmayı cok isterdim, arkadaşlarımın söylediğine göre NYC de mutfaklar competitive miş, millet birbirinin ayağını kaydırmaya çalışır, latinolar kendi aralarinda klikler kurar gringolari mobbinge ugratirlarmis, gözümü korkutuyor

Ama içimden küçük bir ciz olma hissi oluyor düşününce, o yüksek seviye mutfaklara ayak uydurup uyduramayacagimi, büyük sehirde kendime nasi firsatlar bulacağımı fln hayal edince, istiyorum NYC ye taşınmak....hem şehir de fantastik, istanbula benzettim

Sikago, dc, boston, NYC gördüğüm yerler, florida ve west coast u da gördükten sonra karar verip belki birine taşınmanın planını yapabilirim ama daha erken, Houston i da görmek istiom

2 köpek, hatunun işi fln da dev faktörler, o yüzden iyi düşünüp nokta atışı yapmam lazım eger başka eyalete tasinicaksam

Ama yine tekrar, bence NYC gayet güzel...

 

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...