Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nvidia RTX 2000 Serisi

Celtics

Öne çıkan mesajlar

ahmedinejad'ın bahsettiği darbe globalde olacak abi.

TR piyasası dediğin ne ki?
ne burada satılan konsol sayısı, ne burada satılan oyun sayısı kimsenin umrunda olmaz yayıncı, yapımcı açısından.

senin dediğin zam da, 3. dünya ülkesi TR'ye özel geldi. globalde oyunlar hala aynı fiyat.

e haliyle 1000-1200 dolar civarına kart satılırken adamlar sadece 400-500 dolara konsolu satarlar, düzgün 4k 60fps yakalarlar ise gg no re pc
Sosyal ağlarda paylaş

ps4 pro 400 dolar

dolar üstünden konuşuyoruz sürekli de biz euro bölgesindeyiz.
sony de suan 7 almıyor euroyu, hiç bir zaman da kuru 1-1 almadılar zaten.

hep piyasadaki en ucuz oyunlardan oldu TR pazarı, euro 4 lirayken 2 küsürden hesaplıyorlardı.

PS-Türkiye baya aktif çalışıyor son zamanlarda. Sony üzmez TR kullanıcısını. Ama dediğim gibi asıl olay global pazar, satışların çoğunun olduğu USA-UK falan. 500 dolarlık/euroluk ps5 3500-4000 dolara mal olacak pc'yi ağlatır.
Sosyal ağlarda paylaş

bilemiyorum ya. ben ps2, ps3, ps4'ü ilk çıktığında alan biri olmama rağmen pc'nin yeri de hep ayrı. casual kitle için ps iyiden iyiye norm olmaya başladı ama eski oyuncu kitle pc'den kolay kolay vazgeçmez bence. ama zaten uzun süredir oyunlar konsola odaklı tasarlanıyor, o yüzden çok bir şey fark edeceğini zannetmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

ps4 pro 400 dolar

dolar üstünden konuşuyoruz sürekli de biz euro bölgesindeyiz.
sony de suan 7 almıyor euroyu, hiç bir zaman da kuru 1-1 almadılar zaten.

hep piyasadaki en ucuz oyunlardan oldu TR pazarı, euro 4 lirayken 2 küsürden hesaplıyorlardı.

PS-Türkiye baya aktif çalışıyor son zamanlarda. Sony üzmez TR kullanıcısını. Ama dediğim gibi asıl olay global pazar, satışların çoğunun olduğu USA-UK falan. 500 dolarlık/euroluk ps5 3500-4000 dolara mal olacak pc'yi ağlatır.

ps, pc'yi ağlatır diye bişi olmaz abi. sonuçta pc bu, konsol değil. xbox-ps rekabeti gibi bişi değil yani. :D

f/p olarak bakarsan da değişen çok şey olmaz. bu rtx kartlar sadece biraz pahalı çıktı ama inecektir mutlaka fiyatlar. bugün 3-5 ay beklesen 400 dolara rtx 2070 alırsın tahmin ediyorum. ps5'in onu vermesi mümkün değil, ray-tracing veremez zaten kafadan. ve pc'yi sonuçta çok amaçlı kullanıyorsun. ben eğer sony exclusive oyunlarını oynamasam ps4 de almam herhalde. exclusive ve spor oyunları haricinde her oyun için pc daha iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

olay işlevsellik değil ki, gaming.
herhalde pc o konuda fersah fersah önde.

toplanacak gaming pc sayısı/alınacak ps5 xbox two X mi olur artık nolursa ismi sdsaf ona bakmak gerekir.

şuan pc gamingi ayakta tutan yegane şey competitive oyunlar, ki konsolda da bu oyunlar çıkıyor oynayanların sayısı da az değil.

günde 7-8 saat pc başında geçiren insanlar, evde bir 4-5 saat daha pc başında kambur oturmak yerine uzanıp konsol oynamayı tercih edecek. ki X-box muhtemelen ps5'den daha sağlam gelecektir donanım olarak. adamlar steam falan da entegre etmek istiyor. öyle olduktan sonra neden binlerce dolar versin ki insanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

indieler konsola da geliyor zaten.

moba da zaten yukarda dediğim gibi sektörü ayakta tutan competitive oyunlar.

cs:go
dota
lol
pubg
fortnite

çıkar pc'de hangi oyun kaç milyon satışa ulaşıyor bir bakalım.
bir önceki nesildeydi sanırım pc oyunculuğu ölüyor mu diye konuşuluyordu.
oyunlar pc çıkmıyordu, çıkanlar dandik konsol port çıkıyordu falan. yine o karanlık günlere dönülebilir, bunun sebebi de gelişen teknoloji ile artan maliyetler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...