Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tayland'da mağarada mahsur kalan çocuklar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
finale yetismezse olurler zaten muhtemelen. yarin tamami cikmis olur tahminimce.

tek yildiz daliciyim ben de, iki yildiz alacak kadar dalis yapmama az kaldi. ama tabi turistik dalis ve profesyonelligi karsilastirmak sacma olur. yine de dalis tecrubesi yasadigimdan o camur icinde, sifir gorus mesafesinde, su altinda islerinin ne kadar zor oldugunu tahmin edebiliyorum.

tuplu dalista da cok iyi seviyede olup, 30m altinda magaralarda isigin azalmasi ve yol kaybedilmesi ile olen cokca insanimiz mevcut.
Mesaj tarihi:
fener sadece digerlerinin seni farketmesine yarar, yine bi sey goremezsin. ama zaten coktan celik halatla kilavuz cekmislerdir. yine de cok sikinti ya. balcik diyoarlar bi de, saplanir kalirsin.
Mesaj tarihi:
Esh said:

Elde cok guclu fener falan olmasi falan da farketmiyo di mi

berrak suda bile birkaç metreden ötesi için pek işe yaramıyor fener. leş gibi suda hiçbir işe yaramaz.
Mesaj tarihi:
ortam bu:

https://www.youtube.com/watch?v=aiXrOUNrxKQ

odaciklara girislerin hemen hepsi su altinda, suda baya camurlu hani kocaman fenerle onundeki kendi elini zor seciyorsun.
Mesaj tarihi:
Instagram ile YouTube videosu pek uyuşmuyor. Dalgıç gearları falan da yok instagramda. Muhtemelen başka bir footage o diye düşünüyorum. Bir sürü aşırı dar yer var bir de instagramda.
Mesaj tarihi:
Abi instagram olanda ki videoya göre, ben zaten sığamıyorum oraya, direk o kadar dar. Normal insan ebatlarında birisi bile o kadar zorlanıyorsa benim bi yere kadar girer sonra sıkışırım.

O kadarda değildir heralde ya... değildir dimi...değildir değildir.
Mesaj tarihi:
çocukların geçtiği yerlerden daha sonra su altında kalıyor. o görüntülerdeki yerlerden geçmemişler yani anladığım kadarıyla

ayrıca o ekipmansız kişilerin nedeni de bazı geçiş noktalarının çok dar olması ve dolayısı ile ekipman ile geçememeleri. belirli noktalarda ekipmanları bırakıp aletsiz geçiyorlar ve bir sonraki checkpointteki gereçleri alıp devam ediyorlar.
Mesaj tarihi:
geçtiklerinde oralardan kuruymuş zaten. anladığım kadarıyla zaten su yükseldikçe ilerlemişler. ilerledikçe de bu son noktaya gelmişler. normal oralardan geçmeleri ki hepsi incecik tipler zaten, çocuk futbol takımı vs..
Mesaj tarihi:
elon musk'in yaptigi suymus, biraz buyuk sanki ama mevcut bilgilere gore her yerden gececek sekilde yaptik demisler:

https://www.youtube.com/watch?v=d3qySXPJ2WE
  • Yeni Oluştur...