Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ŞAMPİYON 2018-2019 Sezonu Genel Tartışma

pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

Sotto said:

Sporda birseylerin hemen kazanilmadigini gormen lazim. Hele ki top tier bir klup degilsen. O UEFA kupasi kazanmak filan bunlar basit isler degil. O bayildiginiz Sneijderler filan bu klupten tonla para aldi. Yaslari gecmis halde. Tutup boyle transfer isteyen taraftar beni rahatsiz ediyor.

o senin laf atmaya saygısızca cüret ettiğin sneijder bu kulüpte 2 lig şampiyonluğu 3 süper kupa 3 türkiye kupası şampiyonluğu ve 1 adet ŞL çeyrek final sağladı bize.

o juventus maçında taraftara yaşattığı mutluluğu ben canlı olarak gördüm. o adam ve drogba, aldığı paraları Galatasaray'ı Avrupa'da konuşulan kulüp haline getirdi. işte biz bundan bahsediyoruz. ne kadar çok ün o kadar çok reklam geliri o kadar çok avrupa'ya katılım ve karizma.... bu da ileride büyük oyuncuları transfer etmek için bir referans.

analarının ak sütü gibi helal olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Anlamadigin nokta su: Zaten onlari yapmasi icin o paralar veriliyor. O yuzden cok oyle abartmamak lazim diyorum hep. Sneijder kicini kaldiramayacak halde Katara filan gitti taraftar hala gitme diye yalvariyordu. Bu kafadan cikmak lazim.

Drogba 1,5 yillik 7m Sneijder yilda 5m kilciksiz aldilar. Bu paralar GS standartinin cok uzerinde. Daha once defalarca dedigim gibi tek seferlik basarilar yerine oralara adim adim gidebilirsen bunun bir anlami olur.

Sneijder GS'yi ceyrek finale cikarirsa bunun getirisi olabilir, ancak basarisiz kaldigin sezonlarda - cunku her sene bunu yapmanin garantisi yok - bu sefer batiyor klup.

Yani isin finansmaninda CL'den gelen parayi belli yasina gelmis yasli adamlara gomersen klubun gelecegini ipotekliyorsun. Noluyor orta sahada Sneijder var hala 2 sene sonra ama solbeke paran kalmiyor mesela.

Galatasaray gibi klupler icin Sneijder Drogba gibi adamlarin fazla luks oldugunu dusunuyorum. Zaten surekli bir basari saglaman mumkun degil bu adamlarla.

Besiktas 2 sezondur kotu yonetiliyor cunku mantikli transferlerin yerini Negredo gibi adamlara verilen 3-4m eurolar aldi. Eh bu sene CL geliri olmayinda da forvette Larin'e filan kaliyorsun.

Bunlar planlama isleri. Para harcayacaksin basari icin ama bu isi planli yapacaksin. Veya Sneijder'i getiriyorsan da firsat transferi diye artik dususe gectiginde eyvallah demesini bileceksin ki tekrardan 4 yilligina 5 milyon eurodan baglamasin seni ligde 5. olurken.
Sosyal ağlarda paylaş

bir de fenerbahçe'nin meşru başkanına ve taraftarına saygısızca davranarak çekti giti. başkanın önünde bacak bacak üstüne atıp telefonla uğraşmalar falan...... Galatasaray taraftarı böyle bir oyuncuyu yok eder. hoca gönderir, hoca getirtir. sizinki de tribünlere hakaret eder.

galatasaray işte bu yüzden en büyük kulüptür. taraftarı sayesinde. siz adamı zar zor gönderdiniz. yerine getirdiğinizi de gördük. SABREDİN YA ARKADAŞLAR YAPMAIYN ÖZÜR DİLERİZ VALLA BİDAHA OLMICAK YA ÖZÜR DİLERZ VURMA LÜTFEN TAMAM :((
Sosyal ağlarda paylaş

sneijder'in ve drogba'nın şuan bu ligde ölüsü oynar ölüsü! sahada olmaları yeter. kıçını kaldıramaz ama bir hareket yapar maç döner.

seninle ve diperleriyle ayrıldığımız nokta şu, "gs bu paraları ödeyemez, planlı olmazsa batar, çok pahalı,o gelmesin çok para alır, şunu almayın bunu almayın...." böyle böyle mahkum olduk bu ligde. ya borçlanacaksın gerekirse o uzun vadede zaten seni kapatır. ama sen ve senn gibi taraftarlar kulübün muhasebesi gibi davranmaya devam ettikçe ve konuştukça bu kötü gidiş durmaz. bu psikoloji bir baskıdır.

her kulübün borcu var her kulüp para sıkıntısı çekiyor 0 veya artıda olan bir kulüp var mı? barcelona nasıl barcelona oldu?

şuan kafam güzel gerçekten bir yandan da burada laf anlatmaya çalışıyorum artık yeter. taraftar dediğin feda deyip menemen yemez, NEDEN BÖYLE OLDU DAHA İYİ OLACAK ULAN diye hesap sorar.
Sosyal ağlarda paylaş

sen taraftarsın muhasebe tutmak senin görevin değil. maça gidiyorsun kombine alıyorsun store'lar gidiyorsun para harcıyorsun. bunun hesabını soracaksın. "ya para yok napalım hehe" deyip şükür namazı kıl bir de istiyorsan?

yok abi ben mi çok acımasızım bilmiyorum ama bu "iyi" zihniyet değişmeli. taraftar daha acımasız olmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Finansal fairplay nedir Galatasaray'ın bu kural üzerinden şu anki durumu nedir oku sonra wot döşe. Dursun bakkal neydi, neden bakkal dendi? Skor taraftarısın ve bunu açıkça söylüyorsun zaten. Senin gibi olmayanlara argüman üretmeye çalışman boş çünkü temelden farklı bakıyoruz olaylara.

Ben muhasebeci değilim taraftarım klişesi beş sene falan önce bitti. Eğer mali hesap sorulmazsa izleyeceğin bir takım veya organizasyon kalmıyor elinde.
Sosyal ağlarda paylaş

escape said:

sneijder'in ve drogba'nın şuan bu ligde ölüsü oynar ölüsü! sahada olmaları yeter. kıçını kaldıramaz ama bir hareket yapar maç döner.

seninle ve diperleriyle ayrıldığımız nokta şu, "gs bu paraları ödeyemez, planlı olmazsa batar, çok pahalı,o gelmesin çok para alır, şunu almayın bunu almayın...." böyle böyle mahkum olduk bu ligde. ya borçlanacaksın gerekirse o uzun vadede zaten seni kapatır. ama sen ve senn gibi taraftarlar kulübün muhasebesi gibi davranmaya devam ettikçe ve konuştukça bu kötü gidiş durmaz. bu psikoloji bir baskıdır.

her kulübün borcu var her kulüp para sıkıntısı çekiyor 0 veya artıda olan bir kulüp var mı? barcelona nasıl barcelona oldu?

şuan kafam güzel gerçekten bir yandan da burada laf anlatmaya çalışıyorum artık yeter. taraftar dediğin feda deyip menemen yemez, NEDEN BÖYLE OLDU DAHA İYİ OLACAK ULAN diye hesap sorar.

uuu pacalardan cahillik akmis
Sosyal ağlarda paylaş

Her taraftarın en iyisini istemeye hakkı vardır. Ama birseyin "en iyisi" olmadıgını iddaa edip elestirebilmek icin var olan kuralları da bilmek gerekir.

"Taraftar muhasebe yapmayacak". Yapacak. Yapmak zorunda. Amacın avrupa'nın en buyugu olmak ise once Avrupa kupalarına katılmak zorundasın. Avrupa kupalarına katılabilmenin yolu da Financial Fair Play'den geciyor.

Bu sene kuralar cekilene kadar CL durumumuzun ne olacagı belli degildi. Gecen sene sampiyon olmasak CL'ye katılmayı gectim direk avrupadan men yiyecektik. Boyle mi avrupa'nın en buyuk takımı olacagız? 2 senede bir sampiyon olsak da kupaya katılamayarak o gelirlerden mahrum olarak mı?

"Emre Akbaba, Mugdat Celik ve Omer Bayram neden alındı?" Turkiye ligini sadece gecen sene bile takip eden herkes Emre Akbaba'nın 3 buyukler dısında oynayan en hazır TURK oyuncu oldugunu kabul edecektir. Ayrıca 14 türk kuralı gercegini de herkes hemen unutmaya hazır. Bu sene 14 turkumuzun 8inin alt yapıdan yazıldıgının farkında mısınız? Bakınca oh ne guzel alt yapıdan oyuncu cıkıyor diyebilirsiniz ama alakası yok. Turkiyede alınabilecek oyuncu sayısı cok kısıtlı. Iclerinden rotasyona girebilecek oyuncuyu fırsat oldugu anda almak zorundasın. Hatta yabancı sınırının dusmesi konusulurken kesin kesin almak zorundasın.

Turkiye kuralları yetmedi mi? 25 kisilik CL kadrosunu yazarken de 4 home grown, 4 club grown oyuncu yazmak zorundasın. Eger bu sene 21 kisilik kadro belirttigimiz icin ayrıcalıgımız olmasa bu kadroyu dolduramıyorduk. Isterse 25 tane sneijderin olsun. O kadroya turkiyede yetismis oyuncu yazmak zorundasın.

Ama tabi kurallar onemli degil. Ben istedim olacak. Sonucta 200 liraya forma aldım 2000 liraya da kombine aldım. Tek haklı benim.
Sosyal ağlarda paylaş

akbabuş ilk yarıyı kapatmış, 3,5-4 ay sakat diye açıklama yapmış klüp doktoru.

forvet kıtlığında sahte 9dan falan yürüyüp üstüne bişeyler inşa edebileceğin bir tane adam vardı kadroda o da gitti gg.

bir de emrenin kendine çok yazık oldu, tam büyük takıma geldin milli maçta ortalığı coşturdun kariyerinde bir yere bir çıtaya varıcakken sakatlandın, ah makus talih.
Sosyal ağlarda paylaş

Akbaba 10 numara bile değilken gole en yakın oyuncu modeline oturtmak tam Terim fantezisi, tutarsa kahraman olur tutmazsa da eleştiri minimumda kalır. Çok iyi gerçekten Terim olmak şu ülkede sdfgjdfg.

Belhanda-N'Diaye-Fernando eksenindeki orta saha ile en azından CL'de çok daha iyi yerlere gidebilir bu takım. Akbaba'yı ilk 11'e yazdıran çok etmen oldu, yoksa bonservisi düşüğe alınıp rotasyona kadro kalitesini artırmak için alınması gereken bir adamdı transfer sezonu başlarken. Yasin Öztekin muadili diyelim.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...