Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ŞAMPİYON 2018-2019 Sezonu Genel Tartışma

pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

ortada ilginç bir şey yok bence.

gs maç başına 593151 pozisyon bulup forvetinin yeteneksizliğinden puanları kaybetmedi ki. gsnin oyunu sorunlu, orta sahası sorunlu, savunması sorunlu, terim'in fantastik 3lü savunmalı taktik denemeleri sorunlu, kimi nerde oynadığı belli olmayan dizilişleri sorunlu.

ama teknik ekipten kaynaklı her şey mükemmelmiş de yönetim forvet almadığı için gs bu durumdaymış algısını çok güzel yerleştirdi ve yönetti terim.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

gs maç başına 593151 pozisyon bulup forvetinin yeteneksizliğinden puanları kaybetmedi ki.

798645 tane pozisyon bulunca golcü olmasa da kazanıyorsun zaten. birisi giriyor illa ki.
golcün olacak ki bi tanecik pozisyon bulduüğun maçta bile affetmeyip maç aldıracak sana.
Sosyal ağlarda paylaş

öyle golcu TR ligine pek düşmüyor abi. Bakma büyüklerde çok gol atan futbolcuların bile %si hep düşük, çok pozisyona girip az atıyorlar genelde.

GS'nin gomis'i yana yakına arıyor olma sebebi de golcülüğünden çok oyuna olan inanılmaz etkisi. Gomis'in varlığı GS'nin oyununu tamamen değiştiriyordu. Ön alanda acayip bir press, kapılan toplarla 2-3 pasta hızlıca sonuca gitme falan. Şimdi orada son vuruşu bir kenara topsuz oyunda sevimli hayalet casper tadında birisi olunca tüm yük orta sahaya kalıyor, orada da zaten Belhanda allahlık, böyle böyle komple etkiliyor takımı.

GS'nin golcüden ziyade iyi bir forvete ve orta sahaya ihtiyacı var BENCE
Sosyal ağlarda paylaş

Elma... Piliz...

GS'nin gomis'i yana yakına arıyor olma sebebi de golcülüğünden çok oyuna olan inanılmaz etkisi. Gomis'in varlığı GS'nin oyununu tamamen değiştiriyordu. Ön alanda acayip bir press,

Böyle bir şey yok. Gomis her maç 3-5 dakika pres yapıp sonra yatıyordu. Ama saçma derecede gol yüzdesine sahip olduğu için sorun yaşamıyoduk.

Bu sene Galatasaray'ın bir numaralı sorunu statik oynamak. Ne Terim top bizdeyken takımın ne yapması gerektiğini anlatmış durumda ne de takım kıçını kaldırıp hareket edecek durumda. İlk yarıda 105 kilometreyi göremediğimiz maçlar oldu. Avcı'nın açmayın dedeler kıvamındaki Başakçiti'si Trabzon'a karşı 115 kilometre koşmuştu.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi Galatasaray yıllardır maçı set olarak rakip ceza sahasına yıkar ve o bölgede oynar. Başakşehir gibi geniş mesafede oynayan takımlarla bir tutmayın şu koşu mesafesi istatistiğinin altını çizerek. Ayrıca bahsettiğin 115 km'nin kaçı depar veya uzun koşu? Koşu değil mesafe istatistiği bu, takımının ne kadar mobil olduğu ve ne kadar pozisyon aralığı ile oynadığıyla ilintili

Ayrıca Gomis bir Elmander vb. orta saha rahatlatan tipte forvet olmasa da geçen sene en az 3-4 tane rakibi boğan pres sonucu topu kazanıp attığı veya Gary'e attırdığı gol var. 90 dakika forvetinin pres yapması gibi bir lüks yok, teknik direktör kızar zaten pres yapmaktan depar atacak enerjin kalmıyor ve pozisyonunu kaybediyorsun diye. Gomis gayet yerinde ve zeki bir şekilde bu katkıyı da verirdi yeri gelince. Topa bassın gol önemli değil diye adam alıyorsan koy N'Diaye'yi en öne kovalasın milleti
Sosyal ağlarda paylaş

Forvet konusunda herkesin yorumunda haklılık payı var. Ancak şimdiye kadar baktığımda aklımda kalan forvetleri düşününce; aklıma gol atmaktan çok, top tutma, arkadaşlarını boşa kaçırma, diğerlerine boş alan açtırma özellikleri aklıma geliyor. Ama bunları oluşturmak için forvetinin bir tehdit unsuru olma özelliği olması lazım. Zaten gol atamayacağını bildiğin bir sulemani için 2 defans oyuncunu görevlendirmezsin.

Galatasaray'da şu yukarıdaki özelliklerden 2 tanesini yapabilecek bir forvet olsa kanatların, orta sahan daha çok pozisyona girecek. Neden Gery bu kadar etkisizdi bu sene çünkü tüm defans forvetten çok kanat akımını durdurmaya çalışıyor başarılı olunca da sıkışıp kalıyorsun çünkü zaten forvetin kendisine gelen 1-2 pozisyonu atamıyor. Veya snaider acaba o kadar başarılı olabilir miydi, mudat gibi bir forvetin arkasında bence sopayla kovalardık adamı.

Ba gibi biri bizde iş yapar mı bence gayet iş yapardı, top tutma var tehdit var, gery, feguli, beklerin dahil lig ortalamasının çok üstünde belki Ba 10 gol gormezdi ama GS en çok gol atan takım olurdu 2. yarı. Hatta şöyle saldado, bajic, doukara, rodelga gibi bir forvetimiz olsaydı bile şu anda en kötü Başakşehir ile aynı puanda takılıyor olurduk.

Şu oyun stiliyle galatasaray kanat defansı yapabilen her takım için çıtır çerez. Yaslan bırak GS debinsin dursun bekleri ileri çıksın çak kontradan 1 tane sonra keyif sigarası yak zaten GS atamayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Alfred said:

Forvet konusunda herkesin yorumunda haklılık payı var. Ancak şimdiye kadar baktığımda aklımda kalan forvetleri düşününce; aklıma gol atmaktan çok, top tutma, arkadaşlarını boşa kaçırma, diğerlerine boş alan açtırma özellikleri aklıma geliyor. Ama bunları oluşturmak için forvetinin bir tehdit unsuru olma özelliği olması lazım. Zaten gol atamayacağını bildiğin bir sulemani için 2 defans oyuncunu görevlendirmezsin.

Galatasaray'da şu yukarıdaki özelliklerden 2 tanesini yapabilecek bir forvet olsa kanatların, orta sahan daha çok pozisyona girecek. Neden Gery bu kadar etkisizdi bu sene çünkü tüm defans forvetten çok kanat akımını durdurmaya çalışıyor başarılı olunca da sıkışıp kalıyorsun çünkü zaten forvetin kendisine gelen 1-2 pozisyonu atamıyor. Veya snaider acaba o kadar başarılı olabilir miydi, mudat gibi bir forvetin arkasında bence sopayla kovalardık adamı.

Ba gibi biri bizde iş yapar mı bence gayet iş yapardı, top tutma var tehdit var, gery, feguli, beklerin dahil lig ortalamasının çok üstünde belki Ba 10 gol gormezdi ama GS en çok gol atan takım olurdu 2. yarı. Hatta şöyle saldado, bajic, doukara, rodelga gibi bir forvetimiz olsaydı bile şu anda en kötü Başakşehir ile aynı puanda takılıyor olurduk.

Şu oyun stiliyle galatasaray kanat defansı yapabilen her takım için çıtır çerez. Yaslan bırak GS debinsin dursun bekleri ileri çıksın çak kontradan 1 tane sonra keyif sigarası yak zaten GS atamayacak.

Son paragraf nein. Galatasaray şu an orta sahada dikine gidebilecek kadro yapısına en uygun takım. N'Diaye+Belhanda ve Emre Akbaba'nın dönüşüyle. Evet şu an kanatların ekmeğini yiyoruz fakat sen defansta all-in yapıp kanatları tıkarsan forvetsiz çıkan takım bile ortadan deşer seni dikine giderek. Bu dikine oyun Terim'in bu sene TD'lik konusunda şaşırtıcı şekilde kendisini yenilediği bir konu, buna uygun forvet alınmalı tabii anlamı olması için.

Bir de Soldado yazmışsın, Slimani ve Frey varken adam gol makinesi gibi duruyor tabii 2-3 gol atsa bile ama bu arkadaşın olayı zaten pas oyunu, Soldado pure bir bitirici değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Aceace said:

Böyle bir şey yok. Gomis her maç 3-5 dakika pres yapıp sonra yatıyordu. Ama saçma derecede gol yüzdesine sahip olduğu için sorun yaşamıyoduk.

şunu ben desem fanatik diye linç yerdim. adam gayet koşup basıyordu, kaptığı toplardan kaç tane de gol attırdı ya. haksızlık etme bence. kaldı ki gomis de çok %li vurmuyordu topa. Bir burak yılmaz değil tabi % konusunda ama
Sosyal ağlarda paylaş

Burak gibi gölge pres değil şöyle yerinde pozisyon alıp fırsatçılık/pres karışımı işler çok yapardı Gomis. Aşağıda örneği var, baya kritik bir Trabzon maçı ikinci yarıda geçen sene şampiyonlukta çok önemli.

[video]https://www.youtube.com/watch?v=WYaDQHBmSvI?feature=oembed" width="459">

Sosyal ağlarda paylaş

Kadroya bakış açımız farklı ben pure bitirici bir zlatan aramıyorum ben pivot/dagıtıcı santrafor istiyorum nedense bu kadroya daha çok yakışacağını düşünüyorum. Çok dikine gidebilen bir takımız bunda hem fikiriz ama golleri kimin daha çok atması konusunda hemfikir değiliz :). Ben 2. yarı alacağımız forvet max 6-7 gol atsın ama adam güzel boş alanlar yaratsın, duvar pası yapsın, boş koşu yapsın, top tutsun defansı ustune çeksin zaten feguli, emre, onyekuru, belhanda pozisyona girsin sallar atar golu.

Bu arada Gomis gerektiğinde doğru press yapıp bize 6 gol attırdı geçen sene. Boş press yapacağına güzel basıyordu. Zeki adamdı rahmetli.
Sosyal ağlarda paylaş

Onlarda da Gary'i besledi sorun yok. Adam en basitinden ligin en tehlikeli adamıydı, rakibi bile geri sürüyordu tarla gibi bu durumda da rakiplerin orta saha-defans arası aralık artıyordu falan. Baya katkısı vardı yani, bir Jardel gibi görülmesin forvet olarak.

Çok enteresan bir şekilde hava hakimiyeti olmayıp bol bol penaltı piç edip baya da gol kaçırarak rekor kırdı adam
Sosyal ağlarda paylaş

Alfred said:

Kadroya bakış açımız farklı ben pure bitirici bir zlatan aramıyorum ben pivot/dagıtıcı santrafor istiyorum nedense bu kadroya daha çok yakışacağını düşünüyorum. Çok dikine gidebilen bir takımız bunda hem fikiriz ama golleri kimin daha çok atması konusunda hemfikir değiliz :). Ben 2. yarı alacağımız forvet max 6-7 gol atsın ama adam güzel boş alanlar yaratsın, duvar pası yapsın, boş koşu yapsın, top tutsun defansı ustune çeksin zaten feguli, emre, onyekuru, belhanda pozisyona girsin sallar atar golu.

Bu arada Gomis gerektiğinde doğru press yapıp bize 6 gol attırdı geçen sene. Boş press yapacağına güzel basıyordu. Zeki adamdı rahmetli.

Oyun içi katkısı olmayan forvet artık yok gibi birşey, zaten o olacak. Ama bize şu an gereken forvet şöyle clinical bir finisher. Temel özellikleri olsun pres, pasörlük fakat gol repertuarı geniş olsun, ceza sahasının her yerinden skor üretsin. Son maç atılan 6 gole falan bakmayın, bu takımın birinci skorerini geçtim ikinci skoreri bile yok Onyekuru çok ekstra oynuyor, böyle gitmez. Şöyle zamanındaki Baros tarzı birşey gelsin işte her maç yazsın bir tane garanti.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

Aceace said:

şunu ben desem fanatik diye linç yerdim. adam gayet koşup basıyordu, kaptığı toplardan kaç tane de gol attırdı ya. haksızlık etme bence. kaldı ki gomis de çok %li vurmuyordu topa. Bir burak yılmaz değil tabi % konusunda ama

Geçen sene nisanın 30'unda yayınlanmış:

https://www.goal.com/tr/galeriler/bafetimbi-gomis-galatasaray-gol-beklentisi-suarez/26/93zn844icvg4173m3bztasuio
7. BAFETIMBI GOMIS - Galatasaray | Gol beklentisi: 18.03 | Gol: 24 | Fark: 5.97

Ligin sonunda Gomis'e özel bulamadım ama şöyle bir şey var.
https://twitter.com/RowzReport/status/1040314864634355713
Sosyal ağlarda paylaş

gol beklentisi bir şey ifade etmiyor ki, o farklı bir şey. (linki açıp okumadım, yazdığın üstünden konuşuyorum)

10 şut çekmiş 7 gol atmış.
25 şut çekmiş 7 gol atmış gibi bilgiler gerek.

Size çok atmasa bile oyun tarzını değiştircek bir adam gerek, zaten skor yapan adamlarınız var(dı)
Sosyal ağlarda paylaş

BulletRide said:

Abi Galatasaray yıllardır maçı set olarak rakip ceza sahasına yıkar ve o bölgede oynar. Başakşehir gibi geniş mesafede oynayan takımlarla bir tutmayın şu koşu mesafesi istatistiğinin altını çizerek. Ayrıca bahsettiğin 115 km'nin kaçı depar veya uzun koşu? Koşu değil mesafe istatistiği bu, takımının ne kadar mobil olduğu ve ne kadar pozisyon aralığı ile oynadığıyla ilintili

Futbol eski futbol değil. Eskidendi o "Topa sahip olan takım az koşar, topa sahip olmayan takım çok koşar" geyiği. Artık topa sahip olan takım da koşmak zorunda.

Depar ya da uzun koşu olarak ayrılmış istatistiğini bulamam ama elimde şöyle bişi var. Malum Galatasaray ŞL'nin en az koşan takımı oldu. Alttaki takımlar gruptan çıkan yani topa hükmettiğini varsayabileceğimiz takımlar.

galatasaray: 613

man city:663
liverpool:660
barça:642
psg:635
juve:662
dortmund: 682 (favre bey ne yapıyorsunuz? yazıktır günahtır.)
real madrid: 660
ajax:664
atlético madrid:649
bayern: 673
lyon: 672
manu: 632
porto: 642
roma: 658
schalke: 649
tottım: 679

Mesela Dortmund ve Atletico gruplarından 13'er puanla eze eze çıktılar. Keza Bayern 14 puan aldı. Bu takımlar bütün maçlarında set hücumu yaptılar. Artık set hücumu yapan takımlar daha çok koşuyorlar çünkü en iyi takım da en kötü takım da alan daraltmayı çok iyi yapıyor. Dünya Kupası'nda izledik işte... Eğer iyi takımsan set hücumunda dahi olsa sürekli hareket halinde olmak zorundasın. Aksi taktirde Çemişgezek Belediye bile alan daraltmayı becerebiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

Aceace said:

applev0dka said:

gol beklentisi bir şey ifade etmiyor ki, o farklı bir şey. (linki açıp okumadım, yazdığın üstünden konuşuyorum)

10 şut çekmiş 7 gol atmış.
25 şut çekmiş 7 gol atmış gibi bilgiler gerek.

Size çok atmasa bile oyun tarzını değiştircek bir adam gerek, zaten skor yapan adamlarınız var(dı)

2017/2018'de:
Gomis maç başına 3.9 şut çekmiş. 32 maçta 29 gol atmış
Burak Yılmaz maç başına 3.6 şut çekmiş. 25 maçta 23 gol atmış.

Ocak ayında:
Göztepeli Jahovic 9.7 XG'ye 14 gol, Gomis 9.5 XG'ye karşılık 14 gol attı. Burak ise 9.3 XG'ye 14 golle karşılık verdi.
Şeklinde bir haber yapılmış.

Daha fazla veriye gerek olduğunu düşünmüyorum. Gomis gaaaaayet %li idi.

kaldı ki gomis de çok %li vurmuyordu topa. Bir burak yılmaz değil tabi % konusunda ama

Şöyle bişi yok yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...