Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Granblue Fantasy

Sam

Öne çıkan mesajlar

evet manaria friends anime'i birkaç yıllık bir proje, eski pv'si çıkmıştı ama sonra stüdyo gümlemiş diye kalmıştı öyle. şimdi yeni stüdyoyla yapacaklarmış, süper oldu çünkü lonesome dragoness event'ini çok beğenmiştim, grea & anne de favori charlarımdan oyundaki. hatta yan karakterler bile iyiydi.

eski pv:
https://www.youtube.com/watch?v=tVuXTqV0zHg
yeni pv:
https://www.youtube.com/watch?v=oNnXrQgoqXI
yenisi daha iyi olmuş sanki, geç olsun da güç olmasın. :p
Sosyal ağlarda paylaş

Glorybringer ve Berserkera hangi EMPleri seçeyim?

Wikide EMP sayfasında ATK ve Double Attack en iyi demiş.
Debuff Success, debuffer classlara gerekli demiş. Ama class farketmeksizin miserable mist sürekli kullanılıyor sanırım, late game de aynı mı?

Glorybringer sayfasında Recommended EMP altında ATK, Double attack, Energy, Elemental ATK. yazmışlar. Energy gerekli mi, Elemental ATK çok saçma değil mi?

ATK, DA, Debuff'tan sonra ne seçeyim?
Energy? HP? DEF? CA DMG? Speciality WPN DMG I&II?
Sosyal ağlarda paylaş

evet mist daimi, debuff success kesin lazım soloda kullanılan sınıfsa.

elem atk asla alma.

da, ta, atk, hp, team hp, debuff success, dmg cap bunlar önemli, def de alınabilir hepsi bitince. energy de al ama ilk önceliklerden değil bence.

wikide extended mastery perks sayfasındaki yıldızlara bak, onlar genelde doğru.
Sosyal ağlarda paylaş

Onlara bakıp yazdım zaten de emin olamadım. 4*lardan başladım.

Glorybringerda TA, Team HP, DMG Cap yok.
ATK,DA,Debuff,HP aldım ama daha alıcam tabi, 12/22 limitim şu anda.
CA Dmg, Energy, Speciality WPN DMG I/II, DEF kaldı. Aynen bu sırayla mı gitsem?

Speciality WPN için wikide 2* vermiş ama şöyle eklemiş:
said:
All Specialty WPN DMG Bonuses can be extremely powerful or borderline useless, depending on the grid used. Very powerful when used with Cosmic Weapons

Glorybringer bu kapsama giriyor mu/bunun için kullanılan gridlerde işe yarıyor mu? Anladığım kadarıyla sword ve katanalara 5% bonus verecek classın specialitysi o olduğu için, değil mi? Fire, Light gridler sword focused olacak mesela. Bir de daha hiç dokunmadığım Atma/Ultima weaponlar var. Bunlarda direkt 5% bonus mu alacak?

TL;DR: Sıralamaya nasıl devam edeyim?
Sosyal ağlarda paylaş

ca dmg ve soecialty onları pas geç. gerek yok bunlar limite vuracak zaten dmgler grid ile. yok dediklerin ileride açılacak rank ile.

ta
da
team hp
debuff
atk
hp
dmg cap
def

bu sırayla git hep, bunları alınca kullandığın diğer sınıfları yap veya aynı anda yap kullandıklarını.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenoların hepsini mutlaka yapıyorum zaten, bir tek yeni başladığımda earth harpı tamamlayamamıştım, ondan sonrakilerin hiçbirini kaçırmadım.

Yalnız high levela geldim hala şaşkın şaşkın bakınıyorum etrafa, cidden sürekli yeni bir şey çıkıyor farmlayacak.

Mesela R101 oldum (113 oldum hatta), öncelikli olarak ne farmlamam lazım ona bakınıyorum hala.
Magna 4* mı öncelikli? Yoksa Bahamut filan farmlasam mı hem Dagger upgrade, hem Atma/Ultima Weaponlar için? GW charlara daha dokunamadım bile, onları da yapabilsem güzel olacak ama hayal şimdilik.

Mesela damage cape vurmak için ne seviyeye gelmem lazım? Magna gridi tamamlamak yeterli oluyor mu yoksa ultima/cosmic weaponlar filan mı gerekiyor?

Bir de şöyle bir guide buldum, 4* için final uncap demiş pek güncel değil muhtemelen. Ama yine de işime yarar herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

öyle dediyse güncel değildir, benim en son verdiğim rehber vardı ondan faydalan bence.

damage cap işi öyle kesin söylenebilecek birşey değil, gridin yanısıra charlar, emp durumları, bufflar vs bir sürü etken var. normal bossa dmg cap vururken hl debuff tutmayan encountera girip beşte biri vurmak da var yani. enmity, stam vs çok çeşitli faktörler.

hepsini yapacaksın işte kafana göre sırayla, bir noktada bitiyorlar zaten, o vakte kadar kafana göre git. atma silah ve final bahamut upgrade büyük sıçramalar ama, onlara öncelik verilmeli.
Sosyal ağlarda paylaş

bana hiç olmadı da öyle sorun yaşayanları duydum.

lol yalnız gbf'de direkt goblin slayer (lucius) ve goblin mage aynı takımda takılıyor, goblin slayer'ın kız kardeşinin (teena) iyi arkadaşı (teena) da goblin mage'in hamisi. :p

Sosyal ağlarda paylaş

https://i.redd.it/l4ffuxpxfdr11.png
aynı fikirdesiniz. :p

collab char %99 ssr olur gene, 1 yıldır istisnası olmadı. iki precure bir arada, tek char sanki. biri light biri dark, mode switch ile element filan değişiyor olabilir, hiç yapılmadı ama henüz.

light mode nuker, dark mode okatçı filan olabilir. :p ya da iki ayrı char ama resim ve yazı öyle durmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

4* Uncapleri için Urn farmlamam lazım, Normal Apollo/Twin den filan düşüyor sanıyordum ama Impossible versiyonu lazımmış, şimdilik benim için imkansız onlar.
1-2 tane eventlerden filan aldıklarım var ama yetmiyor tabi. Özellikle Light Urn alıp Lumi sword uncapleyebilsem çok güzel olacak.
-Full elixirleri kurban edip Maniac mı kesmeye çalışsam?
-Yoksa tek yol Prestige Pendant mı :(
(Elim acıyor pendant harcarken, bir AES'e bakıyorum, bir M2'ye bakıyorum, bir pendanta bakıyorum...)

Gerçi eventlerden de geliyor demiş wikide, Precure eventinin de elementi light. Oradan verirse birkaç tane daha güzel olur.
Sosyal ağlarda paylaş

imkansız filan değil, tam tersine yapman lazım impossible'ı. coop room'unu aç (oda ismini wikiden c&pleyip japonca yazman lazım yoksa kimse gelmez lol) veya coop roomlarına katıl. coop odalarını japoncadan çeviren bir tampermonkey addon vardı sanırım, google'dan aratırsan çıkar herhalde. veya raidfinder'dan bile katılabilirsin çünkü apollo en kolay HL raid. bir saatte toplarsın bütün silahlarına yetecek kadar.

prestige pendant SAKIN harcama ona.

collab char light olacakmış hadi gözün aydın. arcarum'un vereceği monika da wind imiş.
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de Impossible 6 kişilik, 225m hp. 38m vurmak gerekir adam başı. Şu anda CA chain başına 7-8m vursam strike timeda 15m oradan de, skiller attacklar filan zorlasam 20m diyim. Millet bana atar yapmaz mı?
Bir de Spartan, Sage filan açmadım daha.

PreCure charının Light olacağı çok büyük ihtimaldi zaten de işte ne tarzda olur, skilleri işe yarar mı derdim o. Üst tier bi Nuker gelsin diye bekliyorum ^^
Gerçi PreCure bayağı popüler bir title, güçlü bi char gelme ihtimali var o yüzden.

Monika'nın da wind olması yüksek ihtimaldi, o da gelsin artık. ArcaPointlerim 30k oldu Shiva'nın son uncapi için biriktiriyordum, tam o sıralarda Monika Arcapointle alınacak diye duyuruldu, Sunstone iptal oldu. Monikayı bekliyorum, Shiva beklesin biraz daha :p
Ama çabuk gelsin, bir de sağlam bi dps olsun pls.
Sosyal ağlarda paylaş

apollo'da birşey olmaz, en kolayı diyorum işte. twin elems filan zor. başkasının odasına girerken zaten rank limiti konuyor, giremiyorsan istenmiyorsundur yani.

HL boss'ların def 2 katı, o yüzden ne vuracaksan yarısını vuracaksın öyle düşün. :p dmg capleri aşmıyorsan en azından. ama zaten olacak şey büyük ihtimalle 1-2 kişi carryleyecek. raid finder raidleri patlayabilir ama coop room raidleri patlamaz. bekletmeden yap.

sadece yapman gereken şey wiki sayfasından trigger ve ability'leri öğren, hl bosslar faceroll yapılamıyor yani bilmen gerekiyor neler yapacak % kaçta. neredeyse hepsinin son %5-10'da hazırlıksız wipelatacak olayları var. clarity tavsiye ederim çoğu için.

bedava oldukları için pek güçlü olmayabilirler, dahası %99 ihtimal revamp ve buff almazlar ileride. şimdi işe yarar halde çıkarlarsa ne ala.
Sosyal ağlarda paylaş

Belli olmaz o kısım.
Joker gayet güzeldi, top tier olmasa da bayağı işe yarayan bir char. Debuff chance ve sleep debuffları bayağı işime yarıyor.
Aqours#2 de aynı şekilde. Earth ve Fire tırt çıktı SR yapsalar da olurmuş pek işime yaramıyorlar, ama Water gayet iyi, üstüne bir de anketi kazandığı için ileriki bir tarihte 5* uncapi getiricez de demişlerdi(ne zaman getirirler belli değil tabi).
Belki böyle oyunu kıracak, end gamede coşacak charlar değiller ama genel olarak gayet iyiler bence.

Bu arada Spartan veya Sage classını açmadan Mechanicle girebiliyor muyum Apollo raidine?
Sosyal ağlarda paylaş

girme mecha ile, girebileceğin en kötü sınıf filan. tek sıkımda bitmiyor raid, sıfır çekersin. atabilirler hatta lol. glorybringer ve diablo katana ile girersin şimdilik. sage garanti spot, spartan ile gireceğin zaman da trigger vs'yi bilip yerinde phalanx basmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...