Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beyaz esya secimi


Pordakal

Öne çıkan mesajlar

Evet konu belli. Ev dosenmeye basladi. Son zamanlarda burda evlenen baska patilerde oldugunu bildigimden bi sorayim dedim.

Sifirdan ev dosenicegi icin hersey var suan listede. O yuzden sunu alirken su marka vs gibi oneri yaparsaniz acayip makbule gecer.

Buzdolabi sharp al diyen var bosch al diyen var vs. Su marka modelde kronik ariza oluyo vs gibi.

Hadiyin bana beyaz esya bakalim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Iyi markalarin en baz modellerini alin.
Camasir ve bulasikta modrl yukseldikce tasarruf cart curt ayagina yikama suresi artiyor. En iyisi en az ozellikli robust urun.
Buzdolabinda ise enerji sinifi haric hic bir ozellik ise yaramiyor. Ayrica camasir kurutma makinesi muhakkak alin. Ama kurutmali camasir makinesi almayin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cagrus said:

o buzdolabı sebilleri hiç hijyenik değil araştırması falan var. en iyi düz en ucuz no-frost almak. samsung aldık biz 1 ayda bozuldu tamir edilemicek şekilde, değiştirdiler.


merak ettim ya, nasıl hijyenik değilmiş?
ağzını dayayıp mı içiyor millet sebilden ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sağda solda kullandığın sebillerin bakımları falan olur (ideal bir dünyada), içindeki aparatlarda bakteri vs. türemesin diye. Sen evdeki buzdolabın için böyle kontroldü, temizlikti processlerini uygulamazsan, en iyi ihtimalle ishal olursun.

Ha tipik türk mantığı, borulardan sirke geçirelim mikrop kırılsın taktiğini deneyebilirsin belki; ama buzdolabının buna tepkisi nolur merak ediyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Enerji sarfiyatı en önemli kriterlerden biri beyaz eşya için, ona dikkat.

Planned obsolesce yüzünden alacağın çoğu beyaz eşya bozulacak veya sorun çıkartacak uzun vadede o açıdan uçuk rakamlar harcama.
Genel olarak buzdolabı/çamaşır/bulaşık makinaları için bakımı ve yedek parçası yerli ve ucuz olan modellere yönel: Bosch, Arçelik vs. Garanti uzatma varsa yaptırabilirsin bu cihazlara.

Kombi/klima alacaksan onlara para harcayabilirsin. Bu cihazların kalitesi direk doğalgaz ve elektrik faturasına yansıyor çünkü yaz/kış. Klima çok bozulan bir cihaz değil mesela ama kombi sorun çıkartır, gene uzatılmış veya indirimli periyodik bakım vs. satın alabilirsin.

Fırın konusunda çok tecrübeli değilim, o açıdan yorum yapmıyorum ama elektrikli ocak tavsiye etmem, gazlı daha ekonomik olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Açıkçası genelde gidip yerli elektronik eşyaları tavsiye etmem ama beyaz eşya konusunda neyse ki dünyada hatrı sayılır bir noktadayız. Çamaşır makinesi konusunda Miele'ye laf edemem ama buzdolabı ve bulaşık makinesinde Arçelik düşünebilir diye düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Boschtan uzak durun. Babamlar eve full bosxh aldilar hep problem. Hemen ertesi ben evlendim magaza yakinimiz diye hem de servis iyi diye biz de bosch aldik camasir makinesi ve ankastre 1. Yil sonunda problem vermeye basladi.
Arcelik iyidir, 2005 ten beri kullandigimiz buzdolabi camasir bulasik makineleri 1 kere servis gormedi adam gibi.

Bosch un son model sessiz diye iddia edilen bulasik makinesini aldik, makine mutfakta calisirken yatak odasinda uyumak imkansiz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...