topsakallihitler Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 selamlar, 7 yıllık bilgisayarımı upgrade etmek istiyorum. i5-2500k vardı elimde. evgadan 1070 sc ekran kartı aldım ama darboğaz oluyor sanırım. bazı oyunlarda belirli bölgelerde sabit 60 göremiyorum, 40lara indiği anlar bile oluyor. anakart artı işlemci için 1500 tl gibi bir bütçeyle, yeni nesil işlemcilerden ve ona uygun ana kartlardan ne alabilirim? not: intel işlemci kullanmak istiyorum. not 2: bu fps düşüşünün sebebi darboğaz mıdır bilen var mı? grafik ayarlarını değiştirmeyi de denedim, ama çözmedi sorunu, o yüzden ekran kartından olmayacağını düşündüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 2500k vs 8700k teatleri var oyunlar icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 %60-70 civari bir fps artisi gorursun yeni islemciyle. Ama paran cok degil, AMD al daha iyi bu durumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 bu bütçe ile ikame intel ürünlerinden daha iyi AMD'nin işlemcilerinin durumu şu anda. Daha çok çekirdek daha çok Thread vs. örn Ryzen 5 1600 modeli kendi fanı falan var 1k civarında 300-400 lira civarında bir anakart ile çok güzel ahenk yakalarsın. Bunun dışında 400 lira fazla koyarak ryzen 7 1700'e de terfi edip daha çok çekirdek kazanmış olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Ekran kartını takmadan önce veya taktıktan sonra DDU'yla driverlarını kaldırıp temiz ekran kartı driver'ı yüklediysen muhtemelen darboğazdır. 2500k hele overclocklu değilse ve DDR3'ün bandwidth ve latency düşükse çok bir performans alamaman normal. Overclocklasan ama adam olur, 60 fps'de oynarsın 4.5-5.0 aralığına çeksen yüksek ihtimal ama gene bazı oyunlarda sıkıntı yaratır: Battlefield 1 ve diğer son çıkan BF oyunları, AC: Origins, Kingdom Come: Deliverance vb. çok fazla işlem gücü isteyen oyunlar bahsettiğim. 1500TL'ye son nesil Intel veya AMD sisteme zor geçersin, 2x8 GB DDR4 RAM zaten 1000TL civarı oluyor. Bir de oynadığın oyunda CPU'ya yüklenen veya görüntü kalitesini pek etkilemeyen ayarları kapatman daha hayırlı olacaktır. Nedir bunlar: Anti-Aliasing (MSAA çok yüklenir CPU'ya) Shadows (gene bunların işlemleri fazla yüklenir CPU'ya) Tessellation AO (HBAO - SSAO vs.) FXAA/TXAA Depth of Field Lens Flare Chromatic Aberration HairWorks Explosion Details vb. işlemcide hesaplanan efektler. Anisotropic Filtering x16, Texture Quality(Ultra'nın bir altı olabilir 4K falan oynamıyorsan), Texture Detail tarzı şeyleri açabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 O paraya amd 1700 ve b350 anakart alinir heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 7 yıllık pc'de eski ramleri kullanacak mı peki ? yeni ram alması da gerek o fiyata ramleride koyarak hesaplayın bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 ramleri unutmuşum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aceace Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Aah ah... Teşekkürler dolar. Teşekkürler uzun adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Sırf oyun amaçlıysa 1700 ve B350 yerine 8400 ve B360 veya 1600/2600/2600X ve B350/X370/B450/X470 daha iyi olabilir de AMD daha mantıklı tabi Coffee Lake ded platform. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paradoksalkedi Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 intel hem daha pahalı hem yeni socketli intel mobolar da daha pahalı. ryzendan korkma abi neden illa intel? bak tam 1500 liraya anakart + mobo alabiliyorsun: Ryzen 5 1500x ve B350M-PLUS güzel combo. 1080p'de bile bottleneck yapmaz 1070'e. https://www.itopya.com/amd-ryzen-5-1500x-soket-am4-35ghz-18mb-onbellek-65w-4-cekirdek-islemci/ https://www.itopya.com/asus-tuf-b350m-plus-gaming-amd-b350-soket-am4-ddr4-3200mhz-oc-hdmi-dvi-vga-anakart/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2018 853 liraya 1500X yerine 900 liraya 1600 alırsın hem de cooler'ı olur. B350M-PLUS da meh'e benziyor, B350 Gaming Pro Carbon veya B350 Strix-F daha güzel seçimler. Gelecekte işlemci upgrade'ine de uygunlar ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Mart 28, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2018 AMDler çok ısınıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
topsakallihitler Mesaj tarihi: Mart 28, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2018 öncelikle yanıtlar için teşekkür ederim. mevzudan çok anlamadığım için iyi ifade edememişim kusura bakmayın. "yeni nesil" yazınca herkesin aklı son çıkan şeylere gitmiş haklı olarak. benim yeni anlayışım elimdekine göre yeni :) mesela i5 7600k veya o performansa yakın modeller. oyun için kullanacağım. bana onu tavsiye ettiler. i7nin son modellerinde oyun performansı olarak çok çok fark olmadığını duydum. sadece oyun için kullanacağım o yüzden ciddi bir para vermek istemiyorum. i52550kyı 7 yıl kullandım, hala dayanıyor, bir sonraki de en azından 3 4 yıl götürsün istiyorum. o kadar kart aldım ama işlemci yüzünden tam performans alamıyorum maalesef. mesela bu dediğim işlemci ve ona uygun ortalama bir anakartla ac originste falan sabit 60 alabilir miyim? teşekkürler şimdiden. not: ram için ayrı bütçe ayırabilirim. 8gb biraz az kalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mascio Mesaj tarihi: Mart 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2018 amd ryzen 1600 ve ona uygun bir anakart al geç abi. düşünme bile yani. bahsettiğin i5 işlemcilerden çok daha yüksek performans veriyor çünkü bu işlemci. ısınma sorunu falan da yok. edit: öyle bi yazmışım ki yazıcıoğlu'nda işlemci kakalamaya çalışan adam gibi hissettim kendimi. şaka bir yana gerçekten ryzen serisi o kadar alınası ki, elimdeki i7 6700'ü satıp ryzen'a geçsem düşüncesi bayağı akfamı kurcalıyor. ha gerek var mı? yok. ama AMD kullanmak istiyorum açıkçası işte hiçbir sebebi olmasa da. allahintelinbelasınıversin.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Mart 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2018 hatta nisan 15 de ryzen 2n gen geliyor onu beklesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 29, 2018 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2018 Al diye degil de, eskiler ucuzlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mart 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2018 Bright said: Bir de oynadığın oyunda CPU'ya yüklenen veya görüntü kalitesini pek etkilemeyen ayarları kapatman daha hayırlı olacaktır. Nedir bunlar: Anti-Aliasing (MSAA çok yüklenir CPU'ya) Shadows (gene bunların işlemleri fazla yüklenir CPU'ya) Tessellation AO (HBAO - SSAO vs.) FXAA/TXAA Depth of Field Lens Flare Chromatic Aberration HairWorks Explosion Details vb. işlemcide hesaplanan efektler. Anisotropic Filtering x16, Texture Quality(Ultra'nın bir altı olabilir 4K falan oynamıyorsan), Texture Detail tarzı şeyleri açabilirsin. Şunlara körü körüne inanmadan önce kısa bi google search yapın, başka tavsiyem yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mart 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2018 https://www.pcgamer.com/which-graphics-settings-should-i-always-disable/ https://blogs.systweak.com/2017/04/video-game-graphics-settings-you-dont-need/ https://www.gamespot.com/gallery/pc-graphics-settings-explained-anti-aliasing-v-syn/2900-1100/ Al bak ilk çıkanları bastım geçtim. Farklı bir şey söylemiyor. Farklı bir iddan varsa buyur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mart 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2018 Hatta Motion Blur'u da unutmuşum o listede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mart 30, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2018 msaa cpu'ya yükleniri okuyunca gerisine okumadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 30, 2018 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2018 Morphological CPU agirlikli, multisample GPU benim bildigim. MLAA pek kullanilmiyor ama? Ama bu konuda kullanilan CPU'nun son nesile guncellenmesi %60-70 performans artisi yasatir o kartla, bu da dogru yani. CPU her seyde kullaniliyor. Ama high-end CPU takip Intel UHD ile oyun da oynayamiyorsun, yani oynuyorsun ama eh iste. Ne oynadigina bagli. PUBG mesela: UHD 630, 1080p low: 25fps GTX 1080, 1080p ultra: 100fps Islemciler ayni. Ama GTX 1080p'ye 6-7 yillik bir islemci takinca ayni oyunla 50 fps civari aliyorsun high ayarlarda. Parasi cok olmayan oyuncu GPU guncellesin yani ayni paraya CPU+anakart almak yerine. Sadece retro gaming icin CPU daha onemli, SNES emule eden Higen en asagi Ivy Bridge istiyor yani, oradan dusunun. Wii U, PS3 filan var daha, SNES bu. Eski Intel HD'ler ama kendilerinden 3 sene eski oyunlari low ile bile oynatmiyordu, Intel Integrated Graphics tarafinda epey gelisme var aslinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mart 30, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2018 MSAA bütün pipeline'ın içine ettiği için CPU'ya yükleniyor sanıyordum, GPU'ya yükleniyormuş. Ha ama ne var, MSAA açık-kapalı performansta kayda değer değişiklik olmasa dahi çoğu oyunda input latency farkını ben hissediyorum direk, kapalı çok daha akıcı oyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar