sanssizsansli Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 napıcaksınız diyor boşa para harcamayın bunlar zaten kuranda var diyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 geçen gün de bi belgeselde iki karadeliğin yan yana geldiğinde büyüğün ufağı yuttuğunu söylediler ama üç karadelik denk gelirse en ufağı büyüklerin etrafında 8 çizerek çılgın bi hızla başka bi yöne fırlıyomuş aha dedim solucan deliği oluşturuyo yara yara inandım falan bi süre sonra ayıldım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 uzay zaman bükülmesine gerek yok hızların toplamı basit olduu için v1+v2 diye hesaplanıyo c ye yaklastıkca hızların toplamı (v1+v2)/1+(v1*v2)/c^2 oluyor yani 100km/s hızda giden bir araçtan 200km/s bir füze atarsan 300/1+(100+200)/300*300 den yaklaşık 245 cıkıyor bu sebeple C yi aşmak mümkün olmuyor http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/Relativ/einvel2.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 fuzenin ucundaki taramalidan 50000n/m lik gucle cikan muzzle in isik hizinda gitmesi gerekiyo o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 c'nin 300 km/s olmadigini biliyorsun di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Fistan said: napıcak tabi ki zamanda yolculuk Isik sana ve erisebildigin herseye gore isik hizinda hareket ediyo. Hadi bi zamanda yolculuk yap bakim nasi yapican. Bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 https://youtu.be/KZ0gQevrPTo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Trene gidis donus bilet alabiliyor muyuz. Tek gidis mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Terazine tikladim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 BonePART said: uzay zaman bükülmesine gerek yok hızların toplamı basit olduu için v1+v2 diye hesaplanıyo c ye yaklastıkca hızların toplamı (v1+v2)/1+(v1*v2)/c^2 oluyor yani 100km/s hızda giden bir araçtan 200km/s bir füze atarsan 300/1+(100+200)/300*300 den yaklaşık 245 cıkıyor bu sebeple C yi aşmak mümkün olmuyor http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/Relativ/einvel2.html Bu da nereden baktigina gore degisiyor. Gozlemci icin newton formulleri bi ihtimal gecerli kaliyordur ama sen isik hizina yaklastikca senin icin aynisi gecerli olmuyor. 0.9c'de 2 tane fuze attik oldu sana 0.9c x 2 yalan biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Fistan said: https://youtu.be/KZ0gQevrPTo Hizin isik hizina yaklastikca mumkun bu. Baskasi seni isik hizina yakin hizda hareket ediyor olarak gozlemlediginde degil. Sebebi de isik hizina yaklastikca zamanin senin icin daha yavas gecmesi ama senin bunu mevcut ortam icinde farketmiyor olman. Atiyorum ciktin uzay gemisiyle 0.9+ c ile hareket ediyorsun, benim icin dunyada 5dk gecerken senin icin 3-4 dk gecmis oluyor, haliyle 10 sene gezip dolasip dunyaya gelince dunyada 15sene gecmis oluyor. Boylece "gelecege" gitmis oluyorsun ama bi yere gittigin yok aslinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Işık hızına yaklaştıkça kütlenin sonsuza yakınsaması(dolayısıyla hızı arttırmak için gereken enerjinin sonsuza yakınsaması), uzay/zaman, relativite gibi problemleri geçtim, olay daha Newton fiziğinde patlıyor zaten. Bir tren ilerlerken altındaki raya geri yönde kuvvet uygular. Trenin içindeki tren de alttaki trene kuvvet uygulayacak yani. Merminin silahı geri tepmesi gibi. Eğer 2 tren eşit güçteyse ilk trenin ileriye gitmek için uygulayacağı kuvvet, ikinci trenin onu geriye itmek için uygulayacağı kuvvete eşit olur, sonuç olarak ilk tren yerinde sayar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 ne diyon abi ben cv’me quantum fiziğine hakimim yazmış adamım bana mı anlatıyon asdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Iste anca memlekette, comarland'de hakimsindir onu diyorum. Normalde fizik 101, ortamlarda atom profesoru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 fizik evrenseldir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 ayetler var denmemis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 sardalya said: c'nin 300 km/s olmadigini biliyorsun di mi? biliyorumda cok sıfır yazmaya usendim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 mille denklemde isik hizini rahat hesaplama olsun diye 1 aliyor. 300 sorun degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 aynen aslında oı daha basitmiş aklıma gelmedi tren felan diyince km olayıona bagladım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 1c'dir o. 1 olsa yerinde duramazsiniz da, benim esas sastigim, BonePART'in typo'suz mesaj atmasina sevineceginize 300 yazmasina bik bik ediyor olmaniz. Resmen nimet sunmus size, farkinda degilsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 c yaz gec abi, degerini yazmanin geregi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 surtunme diyen cahillerin WD40'tan haberi yok belli ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
=)) Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 iyiydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 dasaaa said: mille denklemde isik hizini rahat hesaplama olsun diye 1 aliyor. 300 sorun degil. https://eksisozluk.com/planck-sabitini-10-almak--583531 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2018 Tim said: 1c'dir o. 1 olsa yerinde duramazsiniz da, benim esas sastigim, BonePART'in typo'suz mesaj atmasina sevineceginize 300 yazmasina bik bik ediyor olmaniz. Resmen nimet sunmus size, farkinda degilsiniz. typo olmasa ne, hesabı yanlış yapmış sdfd. paydada 100*200 yapacağına 100+200 yapmış 245 bulmuş. halbuki 299.99 çıkar o. yani 100+200 diyebilirsin kafadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar