Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The CRPG Book Project - Toplanıp bastırma

GERGE

Öne çıkan mesajlar

100 tanede offset makinası açıyordur ondan o fiyat o kadar düşüyor. Ryobi gibi bir makinada basacak, aldığı kalıbın maliyetini çoktan çıkarmış olacak ondan düşüyor 70 e.

şöyle bende işleyiş ile alakalı bir kaç detay vereyim,

ofsette basılırsa eğer forma forma ön arka revolta şeklinde basılacak, yani biraz daha uzun sürecek iş normalden. dijital gibi aynı sayfadan 50 adet basayım dümdüz ilerleyeyim mantığı yok yani bilginiz olsun. ben koşturamadım bu hafta bi şekilde çözüme ulaştıralım da nasıl olduğu problem değil, havada kalmasın yani güzel bişey bu
Sosyal ağlarda paylaş

Ben matbaadan anlıyorum diyebilirim yayıncılığa girdiğim için matbaalara gide gele bayağı bir tecrübe kazandım.

Fakat burada zaten ofset baskı fiyatı alınmamış diye düşünüyorum. Dijital baskı yapıp ona bir cilt yapacak. Normalde satın aldığınız kitaplar ofset baskıyla yapılır, farklı bir teknik var. Özellikle resimlerde göze batar, çünkü dijital piksel piksel giriyor, ofset ise nokta nokta. Çıplak gözle sen o noktaları göremezsin tabii.

Bu konuyu es geçmişim, o yüzden cevabı belli olduğunu tahmin ettiğim şu soruları soracağım. Bunun telifi var mı? Boyutları ne olacak?

edit: Şimdi bakınıyorum da konuya, 528 sayfa, ki hele büyükçe basmaya kalkarsanız cilt çok önem kazanır, iyi bile yapılsa matbaa dışı yaptırılmış bir cildin 6 aya dağılması işten değil. Hatta büyük boyutsa bunun cildini her matbaaya bile yaptıramazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben tekrar bir iki noktayı vurgulamak istiyorum, bir kere bu pdf sanırım baskı kalitesinde değil ofset için. Yani bir ozalitçide dökülürse kesin anlaşılır da, boyut itibariyle düşük bir ihtimal diye düşünüyorum. Ofset baskı için 300 dpi yani dot per inch olması gerekiyor.

İkincisi, içleri belki dijital bile bastırsan çok üzülmeyebilirsin ancak 500 küsür sayfalık kitabın cildini ancak iyi bir mücellit hakkıyla yapar. Yoksa 2-3 kullanımda elinizde kalır.

Satmak için korsan basıp satarım diyorsan sat da, nerede satacaksın?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...